Nie MJ masak utk mkn tgh hari,
sedap kan sambal udang + petai
dulu MJ xmkn lgsung petai, bg MJ petai nie busuk...wohohoho..
Klau mak masak je mesti amik udang je, petai tinggai:) walhal bau sama la dah masak sekali..hee (konon xmkn petai tp udang cilok gak)
Tp skrg nie dah berubah, pantang nmpak/ada petai, mesti terbayang sambal udang..
Mmg meletooppp..hehe
Korg xtau la suka ke x..
Ok nie bahan2 yg MJ guna
Bawang besar, bawang putih dan tomato (dihiris)
cabai (MJ gunakan cabai boh)
petai
udang
garam secukup rasa
Cara membuatnya
Panaskan minyak, tumis bahan yg dihiris sehingga layu
masukkan cabai dan air (masak sehingga naik minyak)
kemudian masukkan udang + petai dan garam..
Siap dihidangkan..
senangkan..
Ni cara MJ la, ringkas, mudah dan yg penting sedappp....
p/s : petai dan udang MJ tumis dulu kemudian baru masuk ke dalam cabai tersebut.
Nampak sedap x?hehe..perasan lak...
salam mesra,

ciklinn datang bawak pinggan
ReplyDeleteMeh tambah pun xpe..heee
ReplyDeletemy febret nie...
ReplyDeletebestnya..tp eira x mkn petai lah...
ReplyDeletex pa sambal ada..haha
nampak sdap.....blogger smpt masak eks???thumb up 4 u laa mrs MJ..hehe
ReplyDeleteCute Mum~Masak sambal nie wat cmne?
ReplyDeleteEira~ Sambal & udang ada leh mkn..hee
Ibu-Afham~Masak bila sabtu ahad je, dah ari len koje...hee
bestnye nie sis..hihi
ReplyDeletesambal udang petai ?!! faveret sha tu...nyum2
ReplyDeletehehe..hari tu blk dr kg ada tapau petai...dan juga buat samabi petai..memang sedap =)
ReplyDeletedone