Jika berminat boleh email normj1001@hotmail.com (lowercase)

Ubat oh Ubat

Salam...

Meh dengaq aku a.k.a MJ nk celoteh..
Td OTW lik keje MJ singgah klinik jap,
Nk chek Doktor pe yg ptut then amik ubat bg mnmbhkan stok ubat
yg smemangnya klau dihitung agak2 leh juai balik kt org..huhu..
MJ mmg klau p jumpa Dok, amik ubat, mkn la sehari dua,
pehtu xmakan dah, biaq dia baik sndiri..
Xsuka sgt mkn ubat nie, xbrpa elok espcially utk Woman / Ladies out there.
FYI, MC xde dlm kamus MJ k, I pekerja berwibawa..wahaha..
Meh ikuti perbualan kami ptg td

Dok : Ye sakit pe?
MJ  : MJ pn ngn muka sedey gtau ' sy selsema + batuk + ulser dlm mulut'
Dok : Ooo ada demam..?
MJ  : Demam tu x Dok, cuma sblm nie sakit kepala then selsema ngn batuk mai.
Dok : Dh brpa ari sakit?
MJ  : Dh 3 ari Dok smbil Dok meletakkan alat mengechek suhu di kepala.
Dok : Ok Dok bg ubat, kurgkan mkn pedas + berminyak
MJ  : Huhu, itu makanan yg I paling suka pedas2 nih...huhu..Maapla Dok xdpt ikut..
Ok Dok, Thanks



So lps dpt turn niela ubat yg diterima..


Amacam bnyk x?
Huhu..hihi..hehe..




-Myra Jay-

JaLaN2 JumPa KgKawaN

Salam....


Raya masih berbaki kan?
so aku nk crita psal raya last year klau xslh..
Ms nie aku masih kurus...(oooopppsss terlebih sudaa...)
Skrg bkn xkurus cuma hati riang..heee

Kitorg yg single mingle nie p jln2 ke rmh kgkwn smbil beraya..
Meh aku nunjuk rumah siapakah yg kami terjah..heee




Inilah rakan2ku, kitorg study sesama...


Klau korg nk tau sebelah aku nie ialah........



hehe, sowi na Iz post pic w/out permission, but I'm sure u also likeee...
hehe, suka suki je kan kata dia suka...


Masa nie dah nk balik..Thanks Iz sudi melayan kami..




p/s : en3 nie ditulis pd pukul 11.24pm- dan mata pn dh ngntuk penangan ubat selsema..
huwaaaa aku kena selsema + batuk...





-Myra Jay-

Farewell utk Claue

Salam...


Last week sorg kwn kami mengundur diri dari TXPO, huhu...
So aku ngn Umi syer sorg ckit bg adiah coklat kt Claue.
Kitorg decide lepas tgk blog Atiqah homemade chocolate,
Coklat yg beliau usahakan mmg mencairkan hati kami..
Thanks ye Tiqah, coklat tu mmg sedaaapppp..

Penghantaran plak tepat pd masanya..
Ni coklat yg kami oder dr Tiqah..



Claue sgt terharu ngn pmberian kami...
Kami pn terharu gak..hee



Aku, Claue dan Umi


Mmg sedap la...




Klau korg nk oder, p je kt blog Atiqah mcm2 korg leh pilih...




Salam mesra
-Myra Jay-

Timbang Berat

Salam...



Korg penah timbang berat x?
Maksud aku berat blog korg..?
Berat tuan blog cam aku nie xyah tanya ar..huhu



Aku dapat maklumat dari blog pinky girl
Korg try ar, then leh reduce ke apa yg ptut..



TQ kepada pinky girl
coz sudi syer info..



p/s : Aku dah timbang, 1st 136kb, then pinkygirl blog ckp 1page bnyk en3, so aku try reduce, skg dh 125kb..Aku rasa bnyk gmbo kot kan?

Dinner PERKASA..

Salam semua..



Jumaat lepas aku bersama family g dinner,
Ni anjuran PERKASA (Persatuan Pegawai Kanan Kastam)
Cmne timbul short PERKASA aku kurang pasti, kena serahkan pd yg pakar
Xpe, nti aku dah tau aku gtau k
Dinner nie utk para pegawai yg nk/dah bersara
sbg mengenang jasa mereka dlm Jabatan.



Dinner nie diadakan di Sunway Convention Centre
Masakan disediakan oleh pihak Hotel Sunway.
Korg nk tau apa yg aku mkn??
Mmg bnyk giler la aku mkn mlm tu, xhengat dunia..
pehtu bising kt hubby dah 'demoks' huhu...







b4 masuk dewan makan, pose jap ngn adik...






Aku ngn adik2 beratuq k amik mkanan, xde rebut2, dh beso...






Aku dan Makan.....heee






Ha tgk, tul x pe aku kata td..?






Dh abis mkn, nie menu next, sup kacang..sedaaaapppp bangat...






Nie menu desert..terangkat beb....






Bila dh konyang, apo lg bergambo la..
Si kecil tu anak menakan aku, 2org adik perempuanku wif
my lovely mum..Guess which one?







Bila dah kenyang inilah hasilnya....heee







Sekian dariku,
-Myra Jay-

Jalan2 Xde Keje

Salam..


Cuti sblm 1 Malaysia baru2 nie aku ngn hubby p la rmh sedara mara,
sempena cuti + amik cuti + raya yg msh bersisa,
kami p braya la rmh sedara mara, di smping brkenal2an,
sambil2 braya + huluq duit raya..hehe


1st rmh, kami singgah di rmh pak menakanku di Kpg Masjid, Pg.
Kbtulan kami smpai dah tgh hari, kami dijamu dgn 1 makanan baru yg bg aku
1st time didengar, trus tringin nk mencuba
Aku xtau la korg2 pnh mkn x, tp aku ngn hubby mmg xpnh mkn
So smgt la nk mencuba..
Rasanya mmg peerrrgghhhh seeeedaaaapppp..
Tp syg, km smpai terlupa nk snap pic...huhu..
Yg xlupa brgmbo km berdua ha...


Nk tau menu pe.....?


Mee Tiau..(Xtau la ejaan tul ke x...)
Nk wat dia sng je, cuma Mee Tiau tu hnya terdapat di Lumut, Png xde..huhu
Kuahnye ada yg wat mcm kuah laksa, tp isi ikan di ramas2 je.
Tp ms tu aku ngn hubby mkn ngn kuah sup sayur + sambal..
Mmg aku bg A++ la...("~*")







Sekian pose xdak keje kami utk anda...weeehaaa....



p/s : Klau korg tau mana nk cari Mee Tiau tu (Png/ Kedah) gtau aku k..





-Maira Jay-

Perhatian kpd Pengguna LBY

Salam Semua,


Kepada semua pengguna Lebuhraya Bayan Lepas Pulau Pinang


Cadangan ini dikeluarkan oleh pihak Polis PP, mulai 24/09/10 (iaitu hari nie),
iaitu larangan membelok ke kanan jalan mulai 5.30pm - 7.00 pm.



Aku malas nk crita pjg, korg tgk la spt gmbaq nie k..
Jgn lupa ikut spt diarahkan, kang xpasai2 dpt surat cinta...hiii













p/s : Korg syer la ngn kwn2 lain yg mana stay kt Png ke @ sesapa dari luaq yg nk mai Png pd waktu yg dinyatakan di atas..







-Myra Jay-

Korg Perasan x?

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!




Korg prasan x banner nie kt atas?
Nie baru intro nye.. hehe
Klau korg msh ingat aku pnh ckp nk wat contest2 nie kan..?
Klau xingat meh aku ingtkan balik
Klik Perhatian Semua
Cuma aku terlewat je sbb dlm tu aku ckp nak buat b4 raya,
Tp buat after raya,
tp words 'raya' msh ada no prob la kan..heeee



So banner niela yg aku mksudkan utk permulaan
Sbg org baru, aku ingin beri ssuatu pd kwn2 blogku yg setia.
So korg nantikan syarat2 nye k..



Mcm yg aku dh penah habaq pd en3 Perhatian Semua nie
Mmg Give Away aku nie xperlukan anda pertaruhkan gmbaq ke,
jwb soalan ke apa ke,
Apapn nanti aku gtau cara2 nya k..



Sabar Menanti dan tunggulah kemunculan en3 aku slps ini k.






p/s : Aku curi ms lunch update blog, sbb aku bz ckit arinie nk
       siapkan payroll aku..





-maira-

Cysts Vs Ketumbuhan

Salam pagi semua..



Aku nk tnya korang, penah dgq xpsai Ovarian Cysts?




Aku nk kumpul mklumat la psai penyakit nie?
Tp bile search tenet kebanyakannya dlm BI..
Aku fhm gak ckit2 psl penyakit nie bila aku search web ni SINI


Cuma aku nk tau cysts ni bahaya ke x?
Apa action patut amik?
kena operate ka?kena mkn ubat je ka?@ ubat kampung ke? @ cmne?
Adakah cysts nie mmbesar @ mantain je..
Ahhhh aku mmg nk sgt tau psl nie..
Klau korg @ sedara @ kenalan yg pnh alami "ovarian cysts"
Tlg inform sy ye....


 

Aku br jumpa 1 blog psl ovarian scysts nie, nk tengok meh klik SINI



p/s :  Pagi nie aku bkn main smgt lg nk wat keje tetiba je system got problem,

        have to log out for upgrade/repair the system,
       Geram tul, slalu jd cmni, dh le di saat genting nie..
       so tanpa mmbuang masa, aku mengambil ksmpatan keemasan nie utk
       review blog + BW + hupdate apa yg ptut..(:~*)
       Barula xmerugikan masa, tul x?hehe




-Maira J-

Sedap Tapi Pembunuh dalam Senyap...??

Salam....
(Sharing Info)



Uisyy tajuk cam saspen je kan...?
Aku guess u all out there sure pnh mkn makanan nie.
Ia mmg sedap tp dlm diam aku menyintaimu..
Uih over plak, tp tul tak tipu,
Aku pn kdg tergoda dantrbeli junk food nih..
Sedap, qhalit, asyik, tertawan, terpesona dan akhirnya kita trpesong.


Ok, pe pn meh layan dulu pic2 nie..







They come in a tasty blend of sweet, sour and salty.
They can also be deadly.

Yes, craving for that piece of dried sour plum can kill you, albeit slowly.


Many types of dried fruits imported from China , Taiwan and other Asian
countries have been found to contain high levels of lead.



On Thursday, the Government banned 18 important brands of dried fruits found
to have lead content of between 0.11 and 30.3 parts per million (ppm) or
milligram (mg)/kilogramme (kg).

Health Minister Datuk Seri Liow Tiong Lai said only dried fruit products other
than these brands would be allowed to be sold in the country.








Liow said the ministry would ensure that the brands of banned
dried fruit do not enter the country.


Lead is a metal that can be absorbed into the body over time.
Excess consumption, especially by the young, can lead to serious health
problems, including delayed mental and physical development and learning
deficiencies.








Many types of imported fried fruits countries have been found to contain high levels

of lead

More info pls visit Tasty but deadly





P/s : Skrg nie nk mkn apa pn kena fkir panjang...




-maira-

Raya Raya Raya

Salam...


Smgt raya msh blom pudar dlm diri aku,
aku jamin korg pun mesti dlm mood raya lg kan?
Tuntutan keje xkan memudarkan smgt yg tersemai dlm diriku..
Cewah madah madih plak..


Okeh, sebenonya cheq nk tunjuk gmbaq qhaya cheq..
(Jeles nengok blog owg lain siap sedondon ha;;)
Tmbhn plak thn nie merupakan thn 1 aku braya sbg seorg isteri..
Syahdu beb, udahler mlm raya my hubby kene koje,
So lps hubby lik keje kul 8am br kita start braya.
(tu xtolak masa hubby nk rest lps ponat bekoje..)







Walau hubby still ngntuk mode, tp ttp senyum, TQ syg....





Khas utk anda dari kami berdua..



Gmbaq nie masa raya pertama, ada bnyk lg tp xsmpt nk upload.
Nti aku update gmbaq berdiri plak ye..Korg mesti nk nengok bju aku full set kan?
wahaha pasan tul.....hehe





-maira-

Hadiah Contest Merdeka

Salam pagi Syawal Semua,



Pekabo..?
Arinie ari ke-2 aku kerja slps raya, so mood kembali stabil,
(mau xstabil, keje melambak ha), kang xsiap gaji pekerja naya aku..


Ok, aku nk citer psl adiah yg aku menang nieh
1st time aku join contest aku menang..



Yaaahhooooo, xsgka beb, walau hnya saguhati
itu dh cukup bahagia buat aku k..
Klau korg xpercaya meh klik
http://izyanty/senarai-pemenang-contest-merdeka.html
Aku di tangga SAGUHATI ye kwn2.....heee





Meh aku syer ngn korg pe adiah yg aku dpt walau di tmpt saguhati
Terima Kasih bnyk2 kpd penganjur contest iaitu izyanty collection
Jasamu ku kenang, akan ku praktis Ilmu itu, sgt2 berguna..






Al-Mathurat + Surah Yasin, Memo Pad dan Tasbih





Aku mmg ada niat nk miliki Al-Ma'thurat nie, TQ ye izyanty collection





Terima kasih sekali lagi kepada izyanty collection






Deeply from heart,
-maira-

atiqah homemade chocolate

Salam Semua...



Kalau korang nak tau aku nie merupakan salah seorang penggemar coklat,
bagiku coklat dapat menenangkan jiwa dan stress..
Xpercaya...?Korang leh cuba dan rasai kesan dan perbezaannya..



Dari minat aku pada coklat nie, aku nak masuk contest atiqah homemade chocolate




Macam-macam ada tau, korang leh pilih apa saja bentuk coklat samada yang
bentuk hati, bunga, daun, atau apa saja bentuk yang korang nak leh usul pada Atiqah coklat,
InsyaAllah cik Atiqah akan tunaikan permintaan kita.
Warna coklat pun boleh dipilih mengikut citarasa kita samada
putih hitam merah kelabu hijau apa saja pun korang leh pilih tau..


Blog Atiqah coklat membuatkan kita kecur liur, betul.....Ini berdasarkan pengalaman aku sendiri,
Aku jadi teringin giler nk makan coklat-coklat yang Atiqah coklat buat..
Xsabo nak menang adiah2 coklat yang tuan rumah sediakan..



Klau korang nak oder, jangan malu-malu,
jom lawatilah blog http://pahitmaniscoklat.blogspot.com/
dan pilihlah sendiri..





Ikhlas,
-maira-

Kenduri Kahwin

Salam....


Bila cuti qhaya nie bnyk kan kenuqhi kawen, sana sini oqhang amek kesempatan wat kenuqhi,
tu belom campuq yang wat qhumah terbuka lagi tuh..
kemaqhin saja dah 4-5 buah qhumah, tp aku cuma dapat p 2 qhumah je,
Hampa mesti heqhan kan apasai aku cakap Utaqha nih..
Sebabnya knuqhi kemaqhin aku p sempena cuti umum 1Malaysia kat Kedah..;)



Korg pun mesti banyak panggilan kenduri kan..?
Mana yang sempat p kita p, tak sempat kita kirim salam la kat tuan rumah,
tak pun kirim duit raya ke kuih raya ke...heee



Semalam aku p knuqhi kt Aloq Staq 3 qhumah dan trus p jln2 kt Bukit + Pdg Besaq,
Takdak bli pape pn, jln2 cuci mata je..
Lgpn mood nk membeli belah belum wujud lagi..
Harap2 mood nie berpanjangan la...wahaha,
dptla jimat duit...:)




So dikesempatan ini, aku nak post gmbaq aku ngan my lovely niece,
Ni my 1st niece, time nie dia ngamuk nk p kt Umi dia, tp aku xbg, soh snap pic lu..
wahaha, bkn kejam, tp saja tahaq....kiki....

So jom layan...












Nmpknyer hnya CikLong dia je tersengih..heee



Next Scene






Hehe, mau senyum gak tp mata kelain..heee



Okla...tadaaaaa...



p/s : 2 pic atas dan 2 pic bwh adalah dalam 2 situasi berbeza ye, harap maklum...:)



TQ to my new followers


Salam semua.....
Korg nmpk tak kawan2 baru aku dah bertambah,
Bahagianya aku, gembiranya aku..hii..
Tak sangka sangat sebenarnya nih..
TQ all, Ku saaaaayyyaaaaang korang semua....(",")



Walaupun blog aku nie tiada n3 baru selama seminggu,
last aku post sebelum raya iaitu pada 8/9/2010,
Lama tuh, windu giler nak menulis ha..
Sbenarnya bnyk crita nak disampaikan,
Tapi disebabkan aku nih sibuk..(wakaka, ayat standard)
Aku bukan malas tau cuma tak sempat,
Laptop kesayangan pon tak terbuka,
apatah lagi tenet-tenet nih lagi ar,
So kesimpulannya tiada n3 baru..
Sorry na...


Apapun sekali lagi aku nak ucapkan ribuan
malahan jutaan terima kasih yang tak terhingga
untuk kawan2 yang sudi singgah dan follow blog aku yang tak seberapa nie..
TQ sesangat tau,
Tak sangka tau sebelum raya kawan aku cuma 8orang,
lepas raya bertambah lg 6 orang,
Terharu gitu tau....:)

Blog org lain selalu bagi award @ reward utk kwn2,
Tp aku...huuuu,
Tak pe, meh qhaya qhumah aku k,
Nanti aku bg makan kueh qhaya...:)
Duit raya...?
Amik la dari nuffnang..hee






Salam raya + keje,
-maira-

AdaB ZiaraH KubuR

Salam Syawal yang semakin menjelma kini..


Mood raya aku arini di tahap max..
(Ba...lik kampung ho ho ho ba...lik kampung....ho ho ho Ba...lik kampung, hati girang)
Ha kan dah nyanyi sebaris lagu raya, tu belum nyanyi lagu raya yg lain lagi ha..



Keje pn dah maleh nk buat, so apa lg, update blog jela.
FB dah kena block kt opis, fs dan twitter apatah lg,
Hrp2 bila ada org ngulat keje mcm aku nih..hihihih blog xkena block udah..huuu..




Okeh, berbalik pd tajuk entri aku kali nie ialah mengenai adab menziarahi kubur..
Bila Syawal menjelang, orang ramai akan berpusu-pusu ke kubur,
samada menziarahi arwah nenek, atok, sanak sedara kaum kerabat
yang telah kembali ke rahmatullah.
Ia akan mengingatkan kita yang suatu hari nanti kita juga akan ke sana selain dari mengingati mereka yang telah pergi dulu dari kita.. Innalillah hiwailla hirojiuunn.



Jadi  di sini aku nk berkongsi dgn kgkawan (dari apa yang ustazah pesan)

  • Sebaik sahaja melangkah ke kawasan perkuburan, bagilah salam kepada semua ahli kubur kerana mereka akan menjawab salam dari kita termasuk saudara mara kita.
  • Cuba elak dari melangkah kubur, jagalah langkahmu ketika berjalan, kesian pada arwah yang berada di bawah (macammana esok klau kubur kita juga dilangkah)?
  • Berdoalah dan angan cakap yang bukan2. Cara duduk berdoa adalah dengan duduk di sisi kubur menghadap matahari naik dan bukannya mengikut suka hati. Ini kerana arwah berada dalam posisi mengiring ke arah kiblat.


Sama2lah kita sedekahkan Al-Fatihah buat mereka yang telah pergi dahulu dari kita..



Semoga ilmu yang sedikit ini dapat memberi manfaat buat kita semua.





p/s : Teringat arwah atuk, setiap kali raya jika tiada apa2 halangan aku pasti menziarahi kuburnya..




-maira-

Sitemap


SALAM AIDILFITRI

Salam Aidilfitri buat semua....                             




Sana, Sini, Situ, Situn, Blogger, Blogging,
Emel, Surat, Kad, Tulisan,
Semuanya dk Cerita, Ucap, Bagitau, Pasal
Hari Raya Aidilfitri....






Jadi, dikesempatan ini, saya..
tuan punya blog yang tidak seberapa ini,
ingin mengucapkan










Gambar Ihsan dari thestarcards





Kepada semua bloggers di Seluruh Malaysia..
Terutama kepada followers ku yang tersayang
iaitu:-



Umi, Izma, Yana, Syuhadah, Khumaera, Addahus dan Rose Radzi..


Juga tak lupa kepada semua bloggers yg sudi
menyinggah, membaca dan mengomel
apa sahaja di dalam blogku ini..
Terima Kasih dengan ucapan
SelaMaT Hari RaYa AidiLFitri..



Makan Lemang Ingat kt cheq..
Duit Raya jangan lupa gak ye..
Tapi main Mercun ingat Spital:)


Akhir kata...



Hati-hati di JalanRaya...
Ingatlah org tersayang dan blog ye..:>





Salam AidilFitri,
-maira-





p/s : Blog org len siap ada gmbaq sniqhi, tp aku xqheti nk wat/qheka, so amik dari tenet jela...


Salam Ramadhan + Syawal

Salam.....


Minggu lps (Sabtu Ahad) aku bz giler..:)
Blog pn ari nie (Isnin) br dpt buka, BW br 2-3 je,
keje pn bnyk, so kena sulam2 ar..


Apa aku wat minggu lepas..:>
Bz wat kuih raya, yela dh nk raya kuih baru kalut nk wat..
Dlm 2ari dpt siapkan 6jenis kuih, share sesama sedara sorg 100,
so 4 org x 100 biji x 6 jenis = RM 2400 biji kuih...









Gmbar sekadar hiasan..Ihsan dari google..



Wow!!! Bnyk la plak, padan ar sehari dua ari suntuk fokus,
yg pulun buat cuma my mum, aku dan adik,
ari ahad baru nenek dan maksu aku mai tlg.
Ksian maksu, dh sarat ngndung 7bln pn kena wat kuih...heee
(tula, dh masuk syer kena la tlg2..Klau x, xsiap la kuih ha..)


Ari 1st, wat kuih strawbery coklat, shortbread pandan, cornflakes madu + pedas,
Ari 2nd, kuih ulat @multistar, Ferrero Roche M'sia @ hitam manis menawan dan keladi coklat

Dah siap packing semua br nmpk kuih semua berasaskan coklat,
Ada coklat hitam hijau dan putih..
Makin berat la aku jwbnye pas raya nanti..huu :(




p/s : Arinie kesian my mum nk kena ngemas semua brg2 lps wat kuih smlm, nk nolong aku lak keje...

Contest Senyuman Maneh


Salam Ramadhan,


Hai bertemu kembali...

Aku nk join contest lg..

Kali nie contestnye ialah...






















Yang dianjurkan oleh GKSB



Jadi, aku ingin mencalonkan diriku dengan senyuman yg kurasakan
paling manis dan menawan...Ahak Uhuk Ehek..Jgn muntah ek...
Skali skala prasan p la...hahaha..





Nk tgk pic nye....?
Pls scroll down


















Taaaadddaaaaaaa....Nielah gmbar nye..



Harap pihak penganjur sudi terima ye..
dlm syarat xdnyatakan edit mengedit nie,
so cheq topup ckit munge2 tuh...jgn mare ye..hee



Bgku inilah senyuman yg paling bermakna dlm hidupku
dan of kos org lain pn pnh alami detik2 nie kan..
Senyuman seikhlas mungkin aku curahkan pd detik bahagiaku..


aku nk tag     
   
 UMI       dan       

 IZMA

Ok, klau ada pape kkurgn keep me inform k pihak pngnjur...






salam senyum,
-maira-

PERHATIAN SEMUA..!!!

Salam,



Aku ada berita baik + hepy ++++ dan yg seangkatannya..
Seperti yg prnh aku bgtau dulu dlm entri sblm nie
yg aku tingin nk wat contest,
Ingat lg x...?
Klau xingat meh klik



Pikiaq pnya pikiaq pnya pikiaq,
jelajah pny jelajah blog kgkwn
tup2 mai idea...



Walaupun aku nie baru lg dlm blog,
kata org sthun jagung..
income pn xdak..tehehe..
Follower pn xbrpa ramai lg..
Xsmpai 10org pn..hehe
Appn aku bersyukur, at least ada jgk dr xdk kn....
So aku nk wat jgk...
Degil ke aku nie...?kui kui kui...



So nntikan kemunculan contest dari aku k..
Xssh mana pn, xperlu slogan, xperlu jwb soalan, xperlu letak gmbaq,
xperlu cari idea dan xperlu sgalanya..
So apa yg perlu ek...?



Hehe..wait n c ye..
Ada adiah bakal menanti.. 






p/s : Aku br tringat lps wat entri nie yg aku nk wat kuih raya..hmmm
       Apapn klau aku xcbuk, insyaAllah akan cuba post my contest be4 raya k....


 
salam comey
-maira-

Kes Buang Bayi Lagi

Salam semua...
Td aku terima emel lg psai kes buang bayi..
kejadian berlaku pd 28/8/2010 di Shah Alam..



Bb msh bernyawa tika dijumpai..
Knapa tergamak seorg ibu...(layakkah dia dipanggil ibu..?)
membuang anak yang dikandungnya selama 9bln..
Knapa sanggup meletakkan seorang bayi yg xberdosa di TEPI JALAN...!!
Knapa tega berbuat begitu..?
Knapa!! Knapa!! Knapa!!



dan semestinya persoalan ini akan terus menjadi persoalan..



Di bawah nie aku kongsi gmbaq2 bb tsbt...
Korg sniri lh ungkap kejadian ini..











Bayi yang dijumpai di tepi jalan...
Nk tau lokasi..?
Tgklah smpai abis entri nie..





Bb yg msh bertali pusat..
Darah pn msh ada lg...








Tgklah bb comel yg masih bernyawa..






Org ramai menolong bayi tersebut

 


Disinilah Lokasi kejadian..


Rs cam nk nanges pn ada...sayu je... bila la nk berakhir semua nie...
Bgku, seorg remaja yg msh belasan thn yg tega brbuat bgini..
Tiada yg lain difikirkan, hnya keseronokan pd awalnya dan kesudahannya-
bayi xberdosa dilahirkan dan dicampakkan begitu sahaja...



-maira-


Contest Raya

Salam Raya...
Mklmla raya dh xbrpa ari je lg nie..
Semangat je kan....


Skali lg aku nk join contest,
Hehe, sonok rupanya masuk contest2 nie..

Bkn adiah yg dkejar k..
Hnya keseronokan dan kepuasan
bila dpt menjelajah dan meninjau blog kgkwn..hehe



Okeh, 2nd contest aku join,
ucapan raya utk En Shahrul
Korg leh tgk la syarat2 penyertaan,
xssh pn, sng je...heee




Kepada En Shahrlhairy, saya Normaira ingin mengucapkan

SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLFiTrI, PaNdu CeRmAT JiWA SeLaMAt
BeRSaMa KiTa MeNGeRaTkAn SiLatuRraHiM SeSaMa RaKaN BLoGGeR,
TeRuSKaN PenCaPaiAN AnDa DaLaM BiDaNG PhOtOGrAPheR
AGaR AnDa MenJadi LeBiH BaiK DaRi YanG TeRBaiK.

PuLaNg ke KaMpUnG MaSaK LeManG,
MaSakNyA LeMang Di AtAs Api,
SeMoGA SeLaMaT PuLang Ke KampUng,
BeRsaMa KeLuaRGa KeDaTanGan DiNanTi.


Fuuhhhh!!!! Mjuq cukup seperti yg diingini:)
xlebih dari 50p.p



Sekian dulu dari saya..
-maira-



Black & White Contest

Salam Ramadhan semua...
Arini kita dh berpuasa selama 23 ari,
Alhmdulillah karna kita msh dberi ksmpatan olehnya utk
merasai nikmat Ramadhan sehingga kini..


Ok, sperti yg aku dh gtau pd entri sblm nie yg
aku akan join contest yg dianjurkan oleh
rakan2 blogger kita.
So aku bermula dgn contest spt dbwh nie
sbb dateline dia dh nk hampir iaitu pd

06 September 2010





Klau berminat nk join, sila klik SINI




So dgn ini aku ingin mencolankan spt gmbaq di bwh....:)





Hrp tuan penganjur sudi menerima dan menilai..hehe,
Sbnornya pic nie beri kenangan kt aku..
Dgn berpakaian ala2 gitu...(",")
Aku pn sonok sgt melayan ikan2 kt sini,
Sgt jinak dan mesra pelanggan...hiii..



Oklah, stkt nie je kali nie, so aku nk tag sorg kwn utk sama2 join iaitu


1. UMI





rgds,
-maira-

ContestMu Ku Follow

Salam Ramadhan ke 22,



Cmne persiapan raya?
Dh ready kasut, baju, tudung, seluar, beg tgn, kuih, brooch (semualah yg berasaskan raya:>)
Aku yg diatas ni cuma kuih raya (minggu nie plan nk buat) dan beg je xb'gnti..
Paqhak la klau smua nk tukaq baru kan..
Kita kena amalkan 'COST SAVING'
Mcmla dri sniri tu amal, kdg Baba's gak..huuu



Ok, berbalik pd tjuk di atas,
Klau korg prasan, aku ada letakkan 4contest kt sebelah kiri nie,
InsyaAllah contest2 tersebut aku nk join
Contest yg aku dh join ialah contest merdeka anjuran
'my old classmate' iaitu SINI
TAPIII utk makluman contest tersebut br je tamat semalam (31.08.2010),
den sompat join ha..heee



Sonok bila tgk blog2 org lain wat contest2 nie
Aku sbnrnya ada niat gak nk wat,
memndgkan aku nie msh br dlm dunia blog
(kata org dak hingusan.. wlaupun umo dh xlayak dpnggil bdk...)
Mgkin smpai masanya aku akan wat,
InsyaAllah...


Klau korg nk join, klik je kt banner tepi nie,
but to my followers (setia 4org nie..heee)
korg jgn risau, aku akan tag korg utk contest nie..
Tp klau korg nk @ dh join it's ok...


Bnyk sungguh perkataan TAPI nie kan...
Xmengapa..hehe (tukaq dr ayat tp)
Jom kita sama2 meriahkan industri blog tanahair kita..
Isssyyyy melalut plak...
Industri ni kan artis2 je yg ssuai...hiiiii




Oklah....
C U nex entry..
Bila aku dh join konpom aku update cni k..
Salam..




p/s : Contest nk wat, tp xtau nk watpe, adiah lg ar penin dk fkir ha...Korg ada cdgn x? 


-maira-

Labels

Celoteh MJ (132) layan (122) terima kasih (116) GiveAway (95) Join Contest (74) cantik (68) hadiah (65) Menang GA (63) Makan Sedap (61) dunia artis (58) nuffnang (53) pemenang (49) Hari Raya Puasa (44) BE nuffnang (42) happy (42) Resepi (41) Pengumuman (37) Wordless Wednesday (36) Firas (34) contest (32) Produk Shaklee (31) suami isteri (30) Denaihati (29) on9 visitor (28) Pusat Pelancongan (27) keputusan GA (26) promosi hebat (25) Fesyen (23) USM Penang (22) kenduri kawen (22) sedap (22) Pulau Pinang (21) sedih (21) jalan-jalan (20) rumah tangga (20) senarai peserta (20) Islam Agamaku (19) Nikah Kawen (19) nasihat (19) pesakit (18) Pegangan (17) Fridge Magnet (16) ME Nuffnang (16) kelakar (16) Exam USM (15) Followers (15) Ilhan (15) churpchurp (15) islam (15) sihat (15) teka-teki (15) Celebrate Birthday (14) PJJ di USM Penang (14) aiskrim kek (14) lucu (14) tips (14) Hadiah Contest 2013 (13) pengalaman (13) Nikon D90 (12) Portable Power Bank (12) aksi terlampau (12) petua (12) Avon (11) Bercuti di Cameron Highland (11) CPUV Earning (11) CPUV Nuffnang (11) Cameron Highland BEST (11) Family Day (11) Hadiah Wang Tunai (11) Kenangan MJ di tahun 2016 (11) blogger Kuala Lumpur (11) kisah tauladan (11) kuih raya (11) my birthday (11) heartbeat (10) kupon (10) top komen (10) tutorial (10) Anniversary (9) Birthday Suami (9) Cameron Highland (9) Menu Hari Raya (9) Pulau Langkawi (9) dalam negara (9) kamera (9) sale (9) video (9) Blogger Utara (8) Kelantan (8) Kenangan MJ di tahun 2011 (8) Kenduri (8) Pizza Hut Promotion (8) Resipi (8) kad raya (8) online (8) review blog (8) My Koleksi (7) Percutian Kami (7) Perodua Alza (7) Strawberry Park Resort (7) iPhone 5 Gadget Impian (7) jamuan raya (7) Cuti-Cuti Malaysia (6) Dekorasi Simple by MJ (6) Hadiah Anniversary (6) Hadiah Birthday (6) Happy Anniversary (6) Jumpa Blogger (6) MJ dan Suami (6) Mak Abah ke Umrah (6) Percutian Familyku (6) Puasa Ramadhan (6) Rawatan Kesuburan MJ (6) Resepi Juadah Berbuka (6) Trying To Conceive (6) juadah berbuka (6) kupon KFC (6) ovarian cysts (6) BAJET 2012 (5) Burger King (5) Cara Dekorasi Bajet (5) IQ (5) Kenangan di Tahun 2014 (5) Lumut (5) M'c Donalds (5) MJ bercuti di Thailand (5) Pengalaman belajar secara PJJ (5) Sepetang Bersama Blogger (5) ThePopLook (5) Tudung Chiffon 3 Layer (5) Umrah MJ 2016 (5) adik kemalangan (5) endorscope (5) luar negara (5) Beef Lasagna Cheese (4) Bisnes Pelekat Pantz (4) Cheque Nuffnang (4) Homemade Burger Bakar (4) Inai Henna (4) Inai lukis (4) Jemputan ke Rumah Terbuka (4) Jeruk Buah Penang (4) Kebaikan Omega Guard Shaklee (4) Kelebihan Ephyra (4) Kenangan MJ di tahun 2015 (4) Kisah Kereta MJ (4) Konvo USM (4) Lecithin Shaklee (4) Lost World of Tambun (4) Meatball IKEA (4) Omega Guard Shaklee (4) Perak (4) Perkahwinan Artis (4) Popia Milo (4) Popia Nestum (4) Preloved Handbag (4) Rekod Baru (4) Resepi Aiskrim Goreng (4) Resepi Puding Triffle (4) SBPA (4) Salak Denai Chalet (4) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Coca Cola (4) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Hot FM dan Coca Cola (4) Trip ke Hatyai (4) Ustaz Ahar Idrus (4) cukai kastam (4) ibadah puasa (4) pertunanganku (4) Akademi Fantasia (3) Almari MJ (3) Apom Polkadot (3) Baju Kenangan MJ (3) Baucer Buku 1Malaysia (BB1M) (3) Ben Ashaari (3) Berita Sensasi (3) Burger Bakar (3) Burger KOMTAR (3) Cashout Nuffnang (3) Coconut Shake (3) Copthorne Hotel Cameron Highland (3) Diari Umrah MJ (3) Fasha Sandha dan Jejai (3) Fridge Magnet Oversea (3) Handbag COACH (3) Header Baru (3) HomeMade Aiskrim (3) Hotel Bajet/Hotel Murah (3) Hukum memakai Inai Lukis (3) Irma Hasmie (3) Jualan Penghabisan Stok (3) Kedah Darul Aman (3) Kehilangan Pesawat MH370 (3) Kelebihan Vitamin C Shaklee (3) Khory Steamboat Yong Taufu Sungai Petani (3) Koleksi Carlo RINO (3) Koleksi GUESS MJ (3) Kursus Intensif USM (3) Laksa Janggus (3) Lee Gardens Hotel Hatyai (3) MH370 MAS Hilang (3) Makan Sedap dan murah di Sungai Petani (3) Mee Sotong sedap (3) Menu Berbuka Puasa (3) Menu Diet Atkin (3) Menu Rumah Terbuka (3) My Best Moment (3) Omega Gurad Shaklee (3) Oreo CheeseCake (3) Ostematrix Shaklee (3) Pencapaian Terbaik Celoteh MJ (3) Pengalaman Mengerjakan Umrah (3) Percutian bersama Keluarga (3) Pisau Zebra (3) Pizza Hut Big Box (3) Potluck (3) Resepi Aiskrim (3) Resepi Ayam Sedap (3) Resepi Durian Crepe (3) Resepi Mudah dan Sedap (3) Resepi Roti (3) Resepi Roti berinti Daging dan Cheese (3) Review Ephyra (3) SPA (3) Seminar Wordpress (3) Steamboat dan Yong Taufu murah (3) Tarikh mengundi PRU13 (3) Testimoni Ephyra (3) Testimoni Set Kurus Shaklee (3) Testimoni Set Menyusu Shaklee (3) Testimoni Vivix (3) Tiket Wayang Free (3) borong.com.my (3) cara membawa masuk barang ke malaysia (3) cara mengira cukai (3) duti import (3) keputusan Peperiksaan (3) kes bunuh (3) khulafa ar rasyidin (3) mukjizat (3) mutiara kata (3) peraturan dan undang undang kerajaan (3) permit import (3) Adamson Hotel Kuala Lumpur (2) Agar-agar Milo (2) Ais Kacang sedap di Penang (2) Aiskrim Goreng sedap (2) Anne Ngasri (2) Ayam Dendeng (2) Azza Elite (2) Bahaya Ovarian Cyst (2) Bedak Arab KokuRyu (2) Bedak Miyami (2) Bekam adalah Sunnah (2) Bercuti di Taiping (2) Black Label Aidijuma (2) Burger King Penang (2) Butter Prawn sedap (2) Cara Berkesan untuk Menabung (2) Cara Menyemak Keputusan SPM (2) Char Koaw Teow Sungai Dua (2) Cheque Exabytes (2) Chicken Chop (2) Ciptaan Allah SWT (2) Demam Denggi (2) Diari Detox Maira (2) Facebook Fanpage (2) GUESS (2) Hasil BerNuffnang (2) HomeMade Burger (2) Homoseksual (2) Honeymoon di Cameron Highland (2) Hotel Bajet (2) Hotel Murah di Kuala Lumpur (2) Hotel/Homestay di Melaka/Johor (2) Ikan Terubuk Masin (2) Inai HandMade di Penang (2) Irma Hasmie Mengandung (2) Jalil Coconut Shake (2) Jeruk Magga AsamBoi (2) Jeruk Pelam Asamboi (2) Jom Detox dengan Shaklee (2) Jom kita Detox (2) Kad Kahwin Fasha Sandha (2) Kaedah Rawatan Bekam Angin (2) Kami di Lumut (2) Kasut Baru (2) Kebaikan Lecithin (2) Kegunaan Basic H Shaklee (2) Keistimewaan ESP (2) Kek Lapis Sarawak (2) Kelebihan Al Quran (2) Kenangan MJ di tahun 2012 (2) Kenduri Doa Selamat (2) Kenduri Kesyukuran (2) Kepentingan Detox pada Tubuh (2) Kereta yang Diubahsuai (2) Khasiat Nenas Batu (2) Koleksi Paris dari Aidijuma (2) Konvo USM ke 48 (2) Kuih Siput (2) Ladang Teh Boh Sungei Palas (2) Lirik Lagu (2) Majlis Kenduri MJ (2) Makan Sedap di Pulau Pinang (2) Maksud PJJ (2) Masjid Nabawi Madinah al Munawarrah (2) Mee Udang Paksu Juru (2) Mee Udang Pulau Sayak (2) Mee Udang Special (2) Mega Giveaway Celoteh MJ (2) Menabung dengan Si Hijau (2) Menu Barbeque BBQ (2) Menu untuk Detox (2) Nasi Arab Bandar Perda (2) Nasihat Suami Isteri (2) Neotel Hotel Kuala Lumpur (2) Original Handbag COACH (2) PTPTN Info (2) Panggilan Palsu (2) Pantai Bagan Ajam (2) Paris Satin Aidijuma (2) Pasar Bisik Kota Kuala Muda (2) Pemenang Top komen (2) Pengalaman HSG Test (2) Perfume (2) Pisau Magik (2) Pizza Hut Vs Domino's Pizza (2) Popia Barbeque BBQ (2) Popia Cheese (2) Power Bank 13800mAh (2) Power Bank 8000mAh (2) Prosedur membuat Rawatan Kehamilan (2) Proton Preve (2) Quran (2) Rawang Burger Bakar (2) Resepi Ayam Dendeng (2) Resepi Ayam Mudah (2) Resepi Burger sedap (2) Resepi Lasagna Atkin (2) Resepi Lasagna Telur (2) Resepi Popia Goreng (2) Resepi Puding Kek Pandan (2) Resepi Puding Laici (2) Resepi Puding Oreo Coklat (2) Resepi Spagethi mudah (2) Restoran Mohd Chan Abdullah (2) Rumahku Syurgaku (2) SX150 IS (2) Senarai Calon Parlimen PRU13 (2) Set Menyusu Shaklee (2) Siapa perlukan ESP (2) Side Income (2) Sinopsis Bukan Bidadari (2) Slot Lestary TV3 (2) Spagethi Meatball sedap (2) Strawberry Cheese Cake (2) Testimoni Basic H Shaklee (2) Testimoni ESP (2) Testimoni GLA Complex (2) Testimoni Ostematrix Shaklee (2) Testimoni Shaklee (2) Tips Menabung dengan Berkesan (2) Tips pemilihan Tudung (2) Tudung Bawal Aidijuma (2) Tutti Frutti (2) Ujian Pap Smear dan HSG Test (2) Wallet (2) White Label Aidijuma (2) angry bird (2) astro (2) ayam goreng rempah (2) baju tunang (2) bercuti di Pulau Pangkor (2) berita terkini (2) ceramah (2) coklat (2) drama Melayu (2) duit malaysia (2) games (2) hobi masa lapang (2) iPhone 5 Contest (2) ilusi optik (2) kotak sembang (2) masker wajah (2) syiah (2) temuduga (2) zuriat (2) Adat Perkahwinan India (1) Air Gunung Berapi sedap (1) Ais Kacang Maklom (1) Aiskrim Choki Choki (1) Aiskrim Coki Coki (1) Aiskrim Pasu (1) Alamat Jalil Coconut Shake (1) Ana Rafali dan Suami (1) Anak Dr Sheikh Muszaphar dan Dr Halina (1) Angin dalam Badan (1) Animasi Kartun (1) Apa itu Triglycerides (1) Asam Gelugor aka Asam Keping (1) Ashraf Muslim (1) Assignment (1) Asyraf Muslin dan Wan Sakinah (1) Ayam Percik (1) Bahaya GLA Complex Shaklee (1) Bahaya Kencing Tikus (1) Bahtera Nabi NUH (1) Baju Pengantin Diana Amir (1) Balotelli EURO (1) Banjir Kilat di Cameron Highland (1) Batik Pants (1) Batu 5 Char Koaw Teow (1) Bayaran Balik Pinjaman (1) Bee Hives Bun with Butterscotch Sauce (1) Belajar secara Sidang Video (1) Bencana Alam (1) Bercuti di Melaka (1) Biskut Lasagna (1) Blogger Kelantan (1) Blogger Perak (1) Boikot Israel (1) Bonus Raya 2013 (1) Borang BR1M online (1) Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia (1) Bunga Pandan (1) Burger Besar (1) Burger Leleh Warung Kuning (1) Butik Fareeda Permatang Pauh (1) COACH For Sale (1) CY 2000 (1) Cable Car Langkawi (1) Candle Light Dinner MJ (1) Candy Crush Saga (1) Cantik dengan Omega Guard (1) Car Loan Calculator (1) Cara Berbekam Angin (1) Cara Halau Lipas (1) Cara Membuat Burger (1) Cara Menangani Perut Buncit (1) Cara Mencegah Penyakit (1) Cara Mencuci Usus (1) Cara Mengingati Allah SWT (1) Cara Menjaga Usus (1) Cara Menunaikan Solat Qasar dan Jamak (1) Cara Merawat Kaki Bengkak (1) Cara Solat (1) Cara buat Passport (1) Cara menguji Personaliti (1) Cara mudah nak lipat baju (1) Cara ubati Denggi (1) Cendol Maklom (1) Cendol sedap (1) Cheese Tart sedap (1) Cheezy Magik (1) Cheque HOT FM (1) China (1) Chuchuk Chuchuk Raja Uda (1) CoQ Health Plus Shaklee (1) Coklat Crepe (1) Cover Samsung USAMS (1) Cryptography Code (1) Cucur Jagung sedap (1) DIY Fridge (1) DIY Hanger (1) DIY Peti Ais (1) DVD 30 Juzuk al Quran Beserta Terjemahan (1) DVD al-Quran (1) Dakwat Kekal PRU13 (1) De Pauh Garden (1) Dejavu di Kinabalu (1) Diana Amir dan Suami (1) Dinosour Park Danok Thailand (1) Diskaun PTPTN 10% (1) Ditipu dengan Western Union (1) Dividen dan Bonus ASB (1) Doa Dhuha (1) Doa di bulan Ramadhan (1) Doorgift Pengantin (1) Double Stemcell (1) Download Movie (1) Drama Dejavu di Kinabalu (1) Durian Musang King (1) EURO 2012 (1) Eagles Feeding Langkawi (1) Emperial Horse Wallet (1) Endorscope Cyst (1) Ephyra membantu untuk Hamil (1) Ephyra meningkatkan kesuburan (1) Erti dan Hukum Berkabung dalam Islam (1) Exabytes (1) External Hard Disk (1) Eyriqazz vs Denaihati (1) Fadilat Bulan Rejab (1) Fareeda Aisya 3 Layer (1) Filem Ombak Rindu (1) Fizo Mawar bersanding (1) Frozen Food (1) GLA Shaklee berisiko (1) GLA Shaklee punca ketidaksuburan (1) GST (1) Gaji Minimum Swasta (1) Gambar Faizal Ismail (1) Gambar Fara Fauzana (1) Gambar Pelik (1) Gaviscon Advance (1) Gempa bumi (1) Genggam Fatimah (1) Get Clean Home Set Shaklee (1) Hadiah Contest 2014 (1) Hadiah Hari Ibu (1) Hadiah untuk SIRIM (1) Hadiah untuk SUAMI (1) Haiwan Pelik (1) Handmade Frame (1) Hanger Tudung (1) Hari Kemerdekaan (1) Hari Raya Aidil Adha (1) Hasil Tanaman MJ (1) Hatyai ICEDOME (1) Header Raya (1) Henna Mehendi (1) HomeMade Nasi Arab (1) Homemade Meatball (1) Homestay Murah di Melaka (1) Hospital Seberang Jaya (1) Hotel Bajet di Kuala Lumpur (1) Hotel Murah di Kuala Lumpur dan Jalan Masjid India (1) Hotel Murah di Melaka (1) Hotel Singgahsana Petaling Jaya (1) Hukum Bertafakur (1) Hukum Menyebut OMG (1) Ibadah Korban Online (1) Ice Blended Coklat sedap (1) Ikan Bawal Panas (1) Ikan Siakap 3 Rasa (1) Ikan Siakap Percik (1) Ikan Siakap Sweet Sour (1) Ikan Terubuk Percik (1) Inai Daun (1) Indonesia (1) Iniesta EURO (1) Isu negara (1) Izyanty Collection (1) JAKIM (1) Jadual Konsert Mania (1) Jadual Puasa 2012 (1) Jadual waktu Imsak dan Berbuka Puasa tahun 2013 (1) Jalil Coconut Shake Bandar Perda (1) Jangkaan Kiamat (1) Jenis Jenis Cyst (1) Jenis-jenis Hadis (1) Juara bola sepak EURO (1) Jubah Safra keluaran MS Design (1) KBC Rantau Panjang (1) Kad Pengenalan MJ (1) Karnival Kerjaya (1) Kasut Le Sandae Zalora (1) Katil MJ (1) Kebab Daging (1) Kebaikan CoQ Health Plus (1) Kedai Kacang Bagan (1) Kegunaan Duit Nuffnang (1) Keistimewaan Vitalea Shaklee (1) Kejora dan Bintang (1) Kejutan di Hari Lahir (1) Kek Biskut Marie (1) Kek Coklat Sedap (1) Kelebihan Alfalfa (1) Kelebihan Bulan Rejab (1) Kelebihan Energizing Soy Protein (ESP) (1) Kelebihan Mealshake (1) Kelebihan Pad Hygiene (1) Kelebihan Water Pitcher Shaklee (1) Kelebihan dan Khasiat ESP (1) Kelebihan menjadi ahli Shaklee (1) Kelebihan/Khasiat ESP (1) Kementerian Kesihatan (1) Kempen Si Hijau (1) Kenaikan Gaji 1KGT (1) Kenaikan Gaji Kerajaan 2013 (1) Kenangan di tahun 2013 (1) Keputusan PRU13 (1) Kerabu Sotong (1) Kerepek Ngaku Arrowhead (1) Kesan setelah mengambil GLA Shaklee (1) KeyChain (1) Khasiat Air Dayang Bunting (1) Khasiat Nestle Bliss (1) Khasiat Susu Kambing Segar (1) Khasiat Telur Angsa (1) Kisah Abu Bakar as Siddiq (1) Koaw Teow Th'ng (1) Kobis Tiruan (1) Kolagen Powder Shaklee (1) Koleksi Firas (1) Koleksi Fridge Magnet (1) Koleksi Header Blog (1) Koleksi Wallet MJ (1) Konsert Mania (1) Kuah Rojak Mak Bee sedap (1) Kuala Lumpur (1) Laksa Telur Bersarang (1) Lampu Tidur Romantik (1) Lecithin sebagai Pengemulsi Lemak (1) Lelong barang bawah RM50 (1) Lemon Cheese Cake (1) Lens Nikon 50mm (1) Letgo Item (1) Letgo Wardrobe (1) Lisa Surihani (1) Lokasi dan Tarikh Ujibakat Bintang Mencari Bintang (1) MJ (1) MJ Makan Free (1) Macarons (1) Machu Pichu (1) Magnet Board FM (1) Majlis Persandingan Fizo Mawar (1) Makam Nabi dan Raudhah (1) Makan Sedap di Manjung (1) Makaroni Baked Cheese (1) Makeover Fridge (1) Mandi Wap (1) Mandi di Private Pool (1) Masakan Pasta (1) Masterchef Penyingkiran (1) Masterchef Selebriti Malaysia 2 (1) Mayang Mengurai (1) Maybank ATM Card (1) Meatball Abg Burn Bandar Perda (1) Mee Kuah Daging (1) Mee Kuah senang (1) Mee Sotong Padang Kota (1) Melaka (1) Menu Sarapan (1) Menu di Victoria Station (1) Mineral Coffee Hai-O (1) Misteri Villa Nabila (1) Muat Turun Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia 2.0 (1) Murtabak Telur (1) My Graduation (1) My HomeMade Kuih Raya (1) My Mum (1) Nabi Adam a.s (1) Nan Cheese Meleleh (1) Nasi Arab Al-Bayt (1) Niat Solat Qasar dan Jamak (1) Nora Elena Vs Novel Kasih Suci (1) Olimpik 2012 (1) Ombak Ganas (1) Oreo Cheese Cake Gebu (1) Oreo Cheese Cake Strawberry tanpa gelatin (1) Panasonic Viera (1) Panda Park Danok Thailand (1) Panorama TV1 (1) Pasar Besar Siti Khadijah (1) Pasar Ramadhan (1) Pasembor Sedap (1) Passport pertama MJ (1) Pathlab Penang (1) Pati Ikan Haruan (1) Pekeliling 2012 (1) Pekeliling 2013 (1) Pelikat Pants (1) Peluang Kerjaya (1) Penapis Air Portable (1) Penapis Air Shaklee (1) Penetapan Gaji Minimum (1) Pengalaman Menggunakan Western Union (1) Pengalaman On Air di Radio (1) Pengkalan Hulu (1) Pensonic Warehouse Sale (1) Penyampai Hot FM (1) Peppermint Ginger Plus (1) Performance Drink Shaklee (1) Perfume Burberry (1) Perfume Calvin Klein (1) Perfume Kim Kardashian (1) Perfume Paris Hilton (1) Pernikahan Anne Ngasri (1) Pernikahan Artis Malaysia (1) Perodua Bezza (1) Persandingan MJ dan SUAMI (1) Pes Kuah Laksa Sedap (1) Petaling Jaya (1) Petua Halau Lipas (1) Petua ubati Patah/Retak (1) Petua ubati batuk (1) Petua ubati sesak nafas (1) Phoebe Ribbon Chiffon (1) Photo Konvokesyen USM (1) Photo with BFF (1) PilihanRaya (1) Popcorn Ayam (1) Power Bank 12000mAh (1) Power Bank 2800mAh (1) Preloved Carlo Rino (1) Pretzel Almond (1) Pretzel Oreo (1) Primavera Shoes (1) Program Affiliate AssignJobs (1) Program Realiti TV3 (1) Promosi Ephyra (1) Promosi Tudung Murah (1) Proton Terbaru (1) Puding Milo Lapis Oreo (1) Pulau Beras Basah (1) Punca Demam Denggi (1) Punca Gastrik (1) Punca Sesak Nafas (1) Puncak Gunung Brinchang (1) Pusat Peranginan di Malaysia (1) Qi Razali dan Nelydia Senrose (1) RSMY House of Real Beriani (1) RSS feed (1) Ramalan Kiamat (1) Rambutan Sedap dan Manis. (1) Rantai Tangan Hilang (1) Rebat Bil Elektrik (1) Red Label Aidijuma (1) Rempah Nasi Arab (1) Renungan Bersama (1) Resepi Ayam Goreng KFC (1) Resepi Ayam Goreng Rangup (1) Resepi Ayam Percik (1) Resepi Begedil Ayam (1) Resepi Begedil Kentang (1) Resepi Cucur Roti (1) Resepi Daging Dendeng (1) Resepi Ikan Siakap Sedap (1) Resepi Jeruk Pelam (1) Resepi Kek Batik (1) Resepi Kek Biskut Marie (1) Resepi Kek Minyak Kukus (1) Resepi Kek Sedap (1) Resepi Koaw Teow KUNGFU (1) Resepi Koaw Teow Ladna (1) Resepi Koaw Teow Th'ng (1) Resepi Kuah Percik (1) Resepi Mee Kuah Sedap (1) Resepi Mee Sizzling (1) Resepi Mushroom Sup (1) Resepi Oreo Cheese Cake (1) Resepi Popcorn Ayam (1) Resepi Puding Jagung (1) Resepi Puding Roti (1) Resepi Puding sedap dan mudah (1) Resepi Roti Sarang Lebah (1) Resepi Samosa (1) Resepi Sotong Kangkung (1) Resepi Sup Tulang (1) Resepi Udang (1) Resepi biskut Meringue (1) Restoran Bara Grill Taiping (1) Restoran Chuchuk Chuchuk (1) Restoran Cina Muslim di Kajang (1) Restoran Fais (1) Restoran Qasar Hadramawt Bandar Perda (1) Review Hotel (1) Ring Stand Hanger Single (1) Risiko kekurangan Protein (1) RnZ Cosmetic (1) Romantika di Sungai Petani (1) Roti Bakar Meleleh (1) Roti Daging Cheese (1) Roti Gulung Sosej (1) Roti Nan Cheese Sedap di RSMY (1) Roti Paung Terengganu (1) Route 69 Taman Robina (1) SC Sanitary Pad Cosway (1) Sabun 3 layer (1) Sabun BERAS (1) Sabun Collagen (1) Sabun Gluta Kojic (1) Sah puasa selepas berjunub (1) Salad Ayam (1) Saloma Bistro Kuala Lumpur (1) Saman Hadlaju (1) Sandwich Sedap (1) Sarawak (1) Scha dan Awal (1) Segmen Eyriqazz (1) Sejarah Komputer (1) Selsema dengan Vitamin C Shaklee (1) Semanis Kurma TV9 (1) Seminar Buat Duit dengan Blog (1) Sepanyol vs Itali (1) Set BUASIR (1) Set Berpantang Shaklee (1) Set Ibu Hamil Shaklee (1) Set Senggugut (1) Setem Koleksi Terbaru (1) Shawl Handmade yang cantik (1) Shopping Online (1) Sihir dan Santau (1) Sijil HALAL (1) Simply Siti (1) Singapura (1) Siput Kepah (1) Siti Nurhaliza (1) Skin Laptop (1) Skrin Netbook Pecah (1) Sling Bag CARLO RINO (1) Smockey Bear Chicken (1) Smockey Bear Lamb (1) Somtam Campur (1) Sooft Book Washable for children (1) Sotong Kangkung (1) Stokin Kaki Scholl (1) Stokin Scholl Sleeping (1) Sumbangan Rumah Anak Yatim (1) Sundae Ice Cream (1) Sunset (1) Suplement tenaga ketika berpuasa (1) Surprise Birthday (1) Susu Kambing sedap (1) Syarat Pinjaman Kereta Ketat (1) Syarat Sah Puasa (1) Taj Mahal (1) Tanda menghidapi Cyst (1) Tandoori Chicken Naan Cheese (1) Tapak Iklan blog Celoteh MJ (1) Tapak Pesta (1) Tasik Dayang Bunting (1) Telefilem KHILAF TV1 (1) Tempat Makan Sedap di Pulau Pinang (1) Tepung Magik (1) Testimoni B-Complex (1) Testimoni Mineral Coffee (1) Testimoni Set Subur Shaklee (1) Testimoni Zalora (1) Testimoni kecewa SalamFone (1) Testimoni produk Double Stemcell (1) Timbalan Ketua Pengarah Kastam ditembak (1) Tioga Deluxe Suite Strawberry Park Resort (1) Tips Memasuki dan Solat di Raudhah (1) Tips Menyimpan Susu (1) Tips Rumah Tangga (1) Tips buat suami isteri (1) Tiram Goreng Tepung (1) Tonsil Bengkak (1) Tragedi MH17 (1) Transaksi Luar Negara (1) Triple Stemcell (1) Tudung Bawal al Shawl (1) Tudung Layer Kanak-Kanak (1) Twitter (1) Ujian Darah untuk Kesuburan (1) Update Bloglist (1) Ustaz Don Daniyal (1) Ustaz Zaharuddin (1) Vibrance Kegel Device (1) Victoria Sandwich (1) Victoria Station Seberang Jaya (1) Virus Infection vs Demam Denggi (1) Wallpaper Dinding Rumah (1) Wallpaper Fridge (1) Wallpaper Kaison (1) Wang Kelian (1) Watie Elite (1) Western Union Selamat (1) Wishlist MJ (1) Yacht Langkawi (1) Yee Mee Sizzling (1) Yong Tau Fu sedap di Bagan (1) Yusry KRU (1) Zalora Malaysia (1) Ziarah Nabi di Masjid Nabawi (1) Zinc Complex Shaklee (1) beauty Umaira (1) boikot mc donald (1) bomoh VIP penipu (1) buku denaihati (1) car loan (1) e-Qurban Kemboja (1) free sample (1) herblax Shaklee (1) himpunan bantah GST (1) isu agama (1) kekabu (1) kenangan MJ di tahun 2010 (1) keputusan SPM (1) keracunan (1) khalifah ganti superman (1) kontroversi (1) lukisan termahal didunia (1) mascara (1) masjid (1) melaleuca (1) mesir (1) movie (1) negara yang bertanding dalam EURO (1) penipuan (1) photography (1) picaso (1) pray for gaza (1) rempah sauna (1) rusuhan (1) santai (1) seksi (1) simulator (1) sinopsis KHILAF (1) sosilawati (1) sunnah wal jamaah (1) tan sri ali hashim (1) teknik- teknik fotografi (1) titanic 2 (1) wang kertas siri baharu (1)