Jika berminat boleh email normj1001@hotmail.com (lowercase)

Ubat oh Ubat

Salam...

Meh dengaq aku a.k.a MJ nk celoteh..
Td OTW lik keje MJ singgah klinik jap,
Nk chek Doktor pe yg ptut then amik ubat bg mnmbhkan stok ubat
yg smemangnya klau dihitung agak2 leh juai balik kt org..huhu..
MJ mmg klau p jumpa Dok, amik ubat, mkn la sehari dua,
pehtu xmakan dah, biaq dia baik sndiri..
Xsuka sgt mkn ubat nie, xbrpa elok espcially utk Woman / Ladies out there.
FYI, MC xde dlm kamus MJ k, I pekerja berwibawa..wahaha..
Meh ikuti perbualan kami ptg td

Dok : Ye sakit pe?
MJ  : MJ pn ngn muka sedey gtau ' sy selsema + batuk + ulser dlm mulut'
Dok : Ooo ada demam..?
MJ  : Demam tu x Dok, cuma sblm nie sakit kepala then selsema ngn batuk mai.
Dok : Dh brpa ari sakit?
MJ  : Dh 3 ari Dok smbil Dok meletakkan alat mengechek suhu di kepala.
Dok : Ok Dok bg ubat, kurgkan mkn pedas + berminyak
MJ  : Huhu, itu makanan yg I paling suka pedas2 nih...huhu..Maapla Dok xdpt ikut..
Ok Dok, Thanks



So lps dpt turn niela ubat yg diterima..


Amacam bnyk x?
Huhu..hihi..hehe..




-Myra Jay-

JaLaN2 JumPa KgKawaN

Salam....


Raya masih berbaki kan?
so aku nk crita psal raya last year klau xslh..
Ms nie aku masih kurus...(oooopppsss terlebih sudaa...)
Skrg bkn xkurus cuma hati riang..heee

Kitorg yg single mingle nie p jln2 ke rmh kgkwn smbil beraya..
Meh aku nunjuk rumah siapakah yg kami terjah..heee




Inilah rakan2ku, kitorg study sesama...


Klau korg nk tau sebelah aku nie ialah........



hehe, sowi na Iz post pic w/out permission, but I'm sure u also likeee...
hehe, suka suki je kan kata dia suka...


Masa nie dah nk balik..Thanks Iz sudi melayan kami..




p/s : en3 nie ditulis pd pukul 11.24pm- dan mata pn dh ngntuk penangan ubat selsema..
huwaaaa aku kena selsema + batuk...





-Myra Jay-

Farewell utk Claue

Salam...


Last week sorg kwn kami mengundur diri dari TXPO, huhu...
So aku ngn Umi syer sorg ckit bg adiah coklat kt Claue.
Kitorg decide lepas tgk blog Atiqah homemade chocolate,
Coklat yg beliau usahakan mmg mencairkan hati kami..
Thanks ye Tiqah, coklat tu mmg sedaaapppp..

Penghantaran plak tepat pd masanya..
Ni coklat yg kami oder dr Tiqah..



Claue sgt terharu ngn pmberian kami...
Kami pn terharu gak..hee



Aku, Claue dan Umi


Mmg sedap la...




Klau korg nk oder, p je kt blog Atiqah mcm2 korg leh pilih...




Salam mesra
-Myra Jay-

Timbang Berat

Salam...



Korg penah timbang berat x?
Maksud aku berat blog korg..?
Berat tuan blog cam aku nie xyah tanya ar..huhu



Aku dapat maklumat dari blog pinky girl
Korg try ar, then leh reduce ke apa yg ptut..



TQ kepada pinky girl
coz sudi syer info..



p/s : Aku dah timbang, 1st 136kb, then pinkygirl blog ckp 1page bnyk en3, so aku try reduce, skg dh 125kb..Aku rasa bnyk gmbo kot kan?

Dinner PERKASA..

Salam semua..



Jumaat lepas aku bersama family g dinner,
Ni anjuran PERKASA (Persatuan Pegawai Kanan Kastam)
Cmne timbul short PERKASA aku kurang pasti, kena serahkan pd yg pakar
Xpe, nti aku dah tau aku gtau k
Dinner nie utk para pegawai yg nk/dah bersara
sbg mengenang jasa mereka dlm Jabatan.



Dinner nie diadakan di Sunway Convention Centre
Masakan disediakan oleh pihak Hotel Sunway.
Korg nk tau apa yg aku mkn??
Mmg bnyk giler la aku mkn mlm tu, xhengat dunia..
pehtu bising kt hubby dah 'demoks' huhu...







b4 masuk dewan makan, pose jap ngn adik...






Aku ngn adik2 beratuq k amik mkanan, xde rebut2, dh beso...






Aku dan Makan.....heee






Ha tgk, tul x pe aku kata td..?






Dh abis mkn, nie menu next, sup kacang..sedaaaapppp bangat...






Nie menu desert..terangkat beb....






Bila dh konyang, apo lg bergambo la..
Si kecil tu anak menakan aku, 2org adik perempuanku wif
my lovely mum..Guess which one?







Bila dah kenyang inilah hasilnya....heee







Sekian dariku,
-Myra Jay-

Jalan2 Xde Keje

Salam..


Cuti sblm 1 Malaysia baru2 nie aku ngn hubby p la rmh sedara mara,
sempena cuti + amik cuti + raya yg msh bersisa,
kami p braya la rmh sedara mara, di smping brkenal2an,
sambil2 braya + huluq duit raya..hehe


1st rmh, kami singgah di rmh pak menakanku di Kpg Masjid, Pg.
Kbtulan kami smpai dah tgh hari, kami dijamu dgn 1 makanan baru yg bg aku
1st time didengar, trus tringin nk mencuba
Aku xtau la korg2 pnh mkn x, tp aku ngn hubby mmg xpnh mkn
So smgt la nk mencuba..
Rasanya mmg peerrrgghhhh seeeedaaaapppp..
Tp syg, km smpai terlupa nk snap pic...huhu..
Yg xlupa brgmbo km berdua ha...


Nk tau menu pe.....?


Mee Tiau..(Xtau la ejaan tul ke x...)
Nk wat dia sng je, cuma Mee Tiau tu hnya terdapat di Lumut, Png xde..huhu
Kuahnye ada yg wat mcm kuah laksa, tp isi ikan di ramas2 je.
Tp ms tu aku ngn hubby mkn ngn kuah sup sayur + sambal..
Mmg aku bg A++ la...("~*")







Sekian pose xdak keje kami utk anda...weeehaaa....



p/s : Klau korg tau mana nk cari Mee Tiau tu (Png/ Kedah) gtau aku k..





-Maira Jay-

Perhatian kpd Pengguna LBY

Salam Semua,


Kepada semua pengguna Lebuhraya Bayan Lepas Pulau Pinang


Cadangan ini dikeluarkan oleh pihak Polis PP, mulai 24/09/10 (iaitu hari nie),
iaitu larangan membelok ke kanan jalan mulai 5.30pm - 7.00 pm.



Aku malas nk crita pjg, korg tgk la spt gmbaq nie k..
Jgn lupa ikut spt diarahkan, kang xpasai2 dpt surat cinta...hiii













p/s : Korg syer la ngn kwn2 lain yg mana stay kt Png ke @ sesapa dari luaq yg nk mai Png pd waktu yg dinyatakan di atas..







-Myra Jay-

Korg Perasan x?

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!




Korg prasan x banner nie kt atas?
Nie baru intro nye.. hehe
Klau korg msh ingat aku pnh ckp nk wat contest2 nie kan..?
Klau xingat meh aku ingtkan balik
Klik Perhatian Semua
Cuma aku terlewat je sbb dlm tu aku ckp nak buat b4 raya,
Tp buat after raya,
tp words 'raya' msh ada no prob la kan..heeee



So banner niela yg aku mksudkan utk permulaan
Sbg org baru, aku ingin beri ssuatu pd kwn2 blogku yg setia.
So korg nantikan syarat2 nye k..



Mcm yg aku dh penah habaq pd en3 Perhatian Semua nie
Mmg Give Away aku nie xperlukan anda pertaruhkan gmbaq ke,
jwb soalan ke apa ke,
Apapn nanti aku gtau cara2 nya k..



Sabar Menanti dan tunggulah kemunculan en3 aku slps ini k.






p/s : Aku curi ms lunch update blog, sbb aku bz ckit arinie nk
       siapkan payroll aku..





-maira-

Cysts Vs Ketumbuhan

Salam pagi semua..



Aku nk tnya korang, penah dgq xpsai Ovarian Cysts?




Aku nk kumpul mklumat la psai penyakit nie?
Tp bile search tenet kebanyakannya dlm BI..
Aku fhm gak ckit2 psl penyakit nie bila aku search web ni SINI


Cuma aku nk tau cysts ni bahaya ke x?
Apa action patut amik?
kena operate ka?kena mkn ubat je ka?@ ubat kampung ke? @ cmne?
Adakah cysts nie mmbesar @ mantain je..
Ahhhh aku mmg nk sgt tau psl nie..
Klau korg @ sedara @ kenalan yg pnh alami "ovarian cysts"
Tlg inform sy ye....


 

Aku br jumpa 1 blog psl ovarian scysts nie, nk tengok meh klik SINI



p/s :  Pagi nie aku bkn main smgt lg nk wat keje tetiba je system got problem,

        have to log out for upgrade/repair the system,
       Geram tul, slalu jd cmni, dh le di saat genting nie..
       so tanpa mmbuang masa, aku mengambil ksmpatan keemasan nie utk
       review blog + BW + hupdate apa yg ptut..(:~*)
       Barula xmerugikan masa, tul x?hehe




-Maira J-

Sedap Tapi Pembunuh dalam Senyap...??

Salam....
(Sharing Info)



Uisyy tajuk cam saspen je kan...?
Aku guess u all out there sure pnh mkn makanan nie.
Ia mmg sedap tp dlm diam aku menyintaimu..
Uih over plak, tp tul tak tipu,
Aku pn kdg tergoda dantrbeli junk food nih..
Sedap, qhalit, asyik, tertawan, terpesona dan akhirnya kita trpesong.


Ok, pe pn meh layan dulu pic2 nie..







They come in a tasty blend of sweet, sour and salty.
They can also be deadly.

Yes, craving for that piece of dried sour plum can kill you, albeit slowly.


Many types of dried fruits imported from China , Taiwan and other Asian
countries have been found to contain high levels of lead.



On Thursday, the Government banned 18 important brands of dried fruits found
to have lead content of between 0.11 and 30.3 parts per million (ppm) or
milligram (mg)/kilogramme (kg).

Health Minister Datuk Seri Liow Tiong Lai said only dried fruit products other
than these brands would be allowed to be sold in the country.








Liow said the ministry would ensure that the brands of banned
dried fruit do not enter the country.


Lead is a metal that can be absorbed into the body over time.
Excess consumption, especially by the young, can lead to serious health
problems, including delayed mental and physical development and learning
deficiencies.








Many types of imported fried fruits countries have been found to contain high levels

of lead

More info pls visit Tasty but deadly





P/s : Skrg nie nk mkn apa pn kena fkir panjang...




-maira-

Raya Raya Raya

Salam...


Smgt raya msh blom pudar dlm diri aku,
aku jamin korg pun mesti dlm mood raya lg kan?
Tuntutan keje xkan memudarkan smgt yg tersemai dlm diriku..
Cewah madah madih plak..


Okeh, sebenonya cheq nk tunjuk gmbaq qhaya cheq..
(Jeles nengok blog owg lain siap sedondon ha;;)
Tmbhn plak thn nie merupakan thn 1 aku braya sbg seorg isteri..
Syahdu beb, udahler mlm raya my hubby kene koje,
So lps hubby lik keje kul 8am br kita start braya.
(tu xtolak masa hubby nk rest lps ponat bekoje..)







Walau hubby still ngntuk mode, tp ttp senyum, TQ syg....





Khas utk anda dari kami berdua..



Gmbaq nie masa raya pertama, ada bnyk lg tp xsmpt nk upload.
Nti aku update gmbaq berdiri plak ye..Korg mesti nk nengok bju aku full set kan?
wahaha pasan tul.....hehe





-maira-

Hadiah Contest Merdeka

Salam pagi Syawal Semua,



Pekabo..?
Arinie ari ke-2 aku kerja slps raya, so mood kembali stabil,
(mau xstabil, keje melambak ha), kang xsiap gaji pekerja naya aku..


Ok, aku nk citer psl adiah yg aku menang nieh
1st time aku join contest aku menang..



Yaaahhooooo, xsgka beb, walau hnya saguhati
itu dh cukup bahagia buat aku k..
Klau korg xpercaya meh klik
http://izyanty/senarai-pemenang-contest-merdeka.html
Aku di tangga SAGUHATI ye kwn2.....heee





Meh aku syer ngn korg pe adiah yg aku dpt walau di tmpt saguhati
Terima Kasih bnyk2 kpd penganjur contest iaitu izyanty collection
Jasamu ku kenang, akan ku praktis Ilmu itu, sgt2 berguna..






Al-Mathurat + Surah Yasin, Memo Pad dan Tasbih





Aku mmg ada niat nk miliki Al-Ma'thurat nie, TQ ye izyanty collection





Terima kasih sekali lagi kepada izyanty collection






Deeply from heart,
-maira-

atiqah homemade chocolate

Salam Semua...



Kalau korang nak tau aku nie merupakan salah seorang penggemar coklat,
bagiku coklat dapat menenangkan jiwa dan stress..
Xpercaya...?Korang leh cuba dan rasai kesan dan perbezaannya..



Dari minat aku pada coklat nie, aku nak masuk contest atiqah homemade chocolate




Macam-macam ada tau, korang leh pilih apa saja bentuk coklat samada yang
bentuk hati, bunga, daun, atau apa saja bentuk yang korang nak leh usul pada Atiqah coklat,
InsyaAllah cik Atiqah akan tunaikan permintaan kita.
Warna coklat pun boleh dipilih mengikut citarasa kita samada
putih hitam merah kelabu hijau apa saja pun korang leh pilih tau..


Blog Atiqah coklat membuatkan kita kecur liur, betul.....Ini berdasarkan pengalaman aku sendiri,
Aku jadi teringin giler nk makan coklat-coklat yang Atiqah coklat buat..
Xsabo nak menang adiah2 coklat yang tuan rumah sediakan..



Klau korang nak oder, jangan malu-malu,
jom lawatilah blog http://pahitmaniscoklat.blogspot.com/
dan pilihlah sendiri..





Ikhlas,
-maira-

Kenduri Kahwin

Salam....


Bila cuti qhaya nie bnyk kan kenuqhi kawen, sana sini oqhang amek kesempatan wat kenuqhi,
tu belom campuq yang wat qhumah terbuka lagi tuh..
kemaqhin saja dah 4-5 buah qhumah, tp aku cuma dapat p 2 qhumah je,
Hampa mesti heqhan kan apasai aku cakap Utaqha nih..
Sebabnya knuqhi kemaqhin aku p sempena cuti umum 1Malaysia kat Kedah..;)



Korg pun mesti banyak panggilan kenduri kan..?
Mana yang sempat p kita p, tak sempat kita kirim salam la kat tuan rumah,
tak pun kirim duit raya ke kuih raya ke...heee



Semalam aku p knuqhi kt Aloq Staq 3 qhumah dan trus p jln2 kt Bukit + Pdg Besaq,
Takdak bli pape pn, jln2 cuci mata je..
Lgpn mood nk membeli belah belum wujud lagi..
Harap2 mood nie berpanjangan la...wahaha,
dptla jimat duit...:)




So dikesempatan ini, aku nak post gmbaq aku ngan my lovely niece,
Ni my 1st niece, time nie dia ngamuk nk p kt Umi dia, tp aku xbg, soh snap pic lu..
wahaha, bkn kejam, tp saja tahaq....kiki....

So jom layan...












Nmpknyer hnya CikLong dia je tersengih..heee



Next Scene






Hehe, mau senyum gak tp mata kelain..heee



Okla...tadaaaaa...



p/s : 2 pic atas dan 2 pic bwh adalah dalam 2 situasi berbeza ye, harap maklum...:)



TQ to my new followers


Salam semua.....
Korg nmpk tak kawan2 baru aku dah bertambah,
Bahagianya aku, gembiranya aku..hii..
Tak sangka sangat sebenarnya nih..
TQ all, Ku saaaaayyyaaaaang korang semua....(",")



Walaupun blog aku nie tiada n3 baru selama seminggu,
last aku post sebelum raya iaitu pada 8/9/2010,
Lama tuh, windu giler nak menulis ha..
Sbenarnya bnyk crita nak disampaikan,
Tapi disebabkan aku nih sibuk..(wakaka, ayat standard)
Aku bukan malas tau cuma tak sempat,
Laptop kesayangan pon tak terbuka,
apatah lagi tenet-tenet nih lagi ar,
So kesimpulannya tiada n3 baru..
Sorry na...


Apapun sekali lagi aku nak ucapkan ribuan
malahan jutaan terima kasih yang tak terhingga
untuk kawan2 yang sudi singgah dan follow blog aku yang tak seberapa nie..
TQ sesangat tau,
Tak sangka tau sebelum raya kawan aku cuma 8orang,
lepas raya bertambah lg 6 orang,
Terharu gitu tau....:)

Blog org lain selalu bagi award @ reward utk kwn2,
Tp aku...huuuu,
Tak pe, meh qhaya qhumah aku k,
Nanti aku bg makan kueh qhaya...:)
Duit raya...?
Amik la dari nuffnang..hee






Salam raya + keje,
-maira-

AdaB ZiaraH KubuR

Salam Syawal yang semakin menjelma kini..


Mood raya aku arini di tahap max..
(Ba...lik kampung ho ho ho ba...lik kampung....ho ho ho Ba...lik kampung, hati girang)
Ha kan dah nyanyi sebaris lagu raya, tu belum nyanyi lagu raya yg lain lagi ha..



Keje pn dah maleh nk buat, so apa lg, update blog jela.
FB dah kena block kt opis, fs dan twitter apatah lg,
Hrp2 bila ada org ngulat keje mcm aku nih..hihihih blog xkena block udah..huuu..




Okeh, berbalik pd tajuk entri aku kali nie ialah mengenai adab menziarahi kubur..
Bila Syawal menjelang, orang ramai akan berpusu-pusu ke kubur,
samada menziarahi arwah nenek, atok, sanak sedara kaum kerabat
yang telah kembali ke rahmatullah.
Ia akan mengingatkan kita yang suatu hari nanti kita juga akan ke sana selain dari mengingati mereka yang telah pergi dulu dari kita.. Innalillah hiwailla hirojiuunn.



Jadi  di sini aku nk berkongsi dgn kgkawan (dari apa yang ustazah pesan)

  • Sebaik sahaja melangkah ke kawasan perkuburan, bagilah salam kepada semua ahli kubur kerana mereka akan menjawab salam dari kita termasuk saudara mara kita.
  • Cuba elak dari melangkah kubur, jagalah langkahmu ketika berjalan, kesian pada arwah yang berada di bawah (macammana esok klau kubur kita juga dilangkah)?
  • Berdoalah dan angan cakap yang bukan2. Cara duduk berdoa adalah dengan duduk di sisi kubur menghadap matahari naik dan bukannya mengikut suka hati. Ini kerana arwah berada dalam posisi mengiring ke arah kiblat.


Sama2lah kita sedekahkan Al-Fatihah buat mereka yang telah pergi dahulu dari kita..



Semoga ilmu yang sedikit ini dapat memberi manfaat buat kita semua.





p/s : Teringat arwah atuk, setiap kali raya jika tiada apa2 halangan aku pasti menziarahi kuburnya..




-maira-

Sitemap


SALAM AIDILFITRI

Salam Aidilfitri buat semua....                             




Sana, Sini, Situ, Situn, Blogger, Blogging,
Emel, Surat, Kad, Tulisan,
Semuanya dk Cerita, Ucap, Bagitau, Pasal
Hari Raya Aidilfitri....






Jadi, dikesempatan ini, saya..
tuan punya blog yang tidak seberapa ini,
ingin mengucapkan










Gambar Ihsan dari thestarcards





Kepada semua bloggers di Seluruh Malaysia..
Terutama kepada followers ku yang tersayang
iaitu:-



Umi, Izma, Yana, Syuhadah, Khumaera, Addahus dan Rose Radzi..


Juga tak lupa kepada semua bloggers yg sudi
menyinggah, membaca dan mengomel
apa sahaja di dalam blogku ini..
Terima Kasih dengan ucapan
SelaMaT Hari RaYa AidiLFitri..



Makan Lemang Ingat kt cheq..
Duit Raya jangan lupa gak ye..
Tapi main Mercun ingat Spital:)


Akhir kata...



Hati-hati di JalanRaya...
Ingatlah org tersayang dan blog ye..:>





Salam AidilFitri,
-maira-





p/s : Blog org len siap ada gmbaq sniqhi, tp aku xqheti nk wat/qheka, so amik dari tenet jela...


Salam Ramadhan + Syawal

Salam.....


Minggu lps (Sabtu Ahad) aku bz giler..:)
Blog pn ari nie (Isnin) br dpt buka, BW br 2-3 je,
keje pn bnyk, so kena sulam2 ar..


Apa aku wat minggu lepas..:>
Bz wat kuih raya, yela dh nk raya kuih baru kalut nk wat..
Dlm 2ari dpt siapkan 6jenis kuih, share sesama sedara sorg 100,
so 4 org x 100 biji x 6 jenis = RM 2400 biji kuih...









Gmbar sekadar hiasan..Ihsan dari google..



Wow!!! Bnyk la plak, padan ar sehari dua ari suntuk fokus,
yg pulun buat cuma my mum, aku dan adik,
ari ahad baru nenek dan maksu aku mai tlg.
Ksian maksu, dh sarat ngndung 7bln pn kena wat kuih...heee
(tula, dh masuk syer kena la tlg2..Klau x, xsiap la kuih ha..)


Ari 1st, wat kuih strawbery coklat, shortbread pandan, cornflakes madu + pedas,
Ari 2nd, kuih ulat @multistar, Ferrero Roche M'sia @ hitam manis menawan dan keladi coklat

Dah siap packing semua br nmpk kuih semua berasaskan coklat,
Ada coklat hitam hijau dan putih..
Makin berat la aku jwbnye pas raya nanti..huu :(




p/s : Arinie kesian my mum nk kena ngemas semua brg2 lps wat kuih smlm, nk nolong aku lak keje...

Contest Senyuman Maneh


Salam Ramadhan,


Hai bertemu kembali...

Aku nk join contest lg..

Kali nie contestnye ialah...






















Yang dianjurkan oleh GKSB



Jadi, aku ingin mencalonkan diriku dengan senyuman yg kurasakan
paling manis dan menawan...Ahak Uhuk Ehek..Jgn muntah ek...
Skali skala prasan p la...hahaha..





Nk tgk pic nye....?
Pls scroll down


















Taaaadddaaaaaaa....Nielah gmbar nye..



Harap pihak penganjur sudi terima ye..
dlm syarat xdnyatakan edit mengedit nie,
so cheq topup ckit munge2 tuh...jgn mare ye..hee



Bgku inilah senyuman yg paling bermakna dlm hidupku
dan of kos org lain pn pnh alami detik2 nie kan..
Senyuman seikhlas mungkin aku curahkan pd detik bahagiaku..


aku nk tag     
   
 UMI       dan       

 IZMA

Ok, klau ada pape kkurgn keep me inform k pihak pngnjur...






salam senyum,
-maira-

PERHATIAN SEMUA..!!!

Salam,



Aku ada berita baik + hepy ++++ dan yg seangkatannya..
Seperti yg prnh aku bgtau dulu dlm entri sblm nie
yg aku tingin nk wat contest,
Ingat lg x...?
Klau xingat meh klik



Pikiaq pnya pikiaq pnya pikiaq,
jelajah pny jelajah blog kgkwn
tup2 mai idea...



Walaupun aku nie baru lg dlm blog,
kata org sthun jagung..
income pn xdak..tehehe..
Follower pn xbrpa ramai lg..
Xsmpai 10org pn..hehe
Appn aku bersyukur, at least ada jgk dr xdk kn....
So aku nk wat jgk...
Degil ke aku nie...?kui kui kui...



So nntikan kemunculan contest dari aku k..
Xssh mana pn, xperlu slogan, xperlu jwb soalan, xperlu letak gmbaq,
xperlu cari idea dan xperlu sgalanya..
So apa yg perlu ek...?



Hehe..wait n c ye..
Ada adiah bakal menanti.. 






p/s : Aku br tringat lps wat entri nie yg aku nk wat kuih raya..hmmm
       Apapn klau aku xcbuk, insyaAllah akan cuba post my contest be4 raya k....


 
salam comey
-maira-

Kes Buang Bayi Lagi

Salam semua...
Td aku terima emel lg psai kes buang bayi..
kejadian berlaku pd 28/8/2010 di Shah Alam..



Bb msh bernyawa tika dijumpai..
Knapa tergamak seorg ibu...(layakkah dia dipanggil ibu..?)
membuang anak yang dikandungnya selama 9bln..
Knapa sanggup meletakkan seorang bayi yg xberdosa di TEPI JALAN...!!
Knapa tega berbuat begitu..?
Knapa!! Knapa!! Knapa!!



dan semestinya persoalan ini akan terus menjadi persoalan..



Di bawah nie aku kongsi gmbaq2 bb tsbt...
Korg sniri lh ungkap kejadian ini..











Bayi yang dijumpai di tepi jalan...
Nk tau lokasi..?
Tgklah smpai abis entri nie..





Bb yg msh bertali pusat..
Darah pn msh ada lg...








Tgklah bb comel yg masih bernyawa..






Org ramai menolong bayi tersebut

 


Disinilah Lokasi kejadian..


Rs cam nk nanges pn ada...sayu je... bila la nk berakhir semua nie...
Bgku, seorg remaja yg msh belasan thn yg tega brbuat bgini..
Tiada yg lain difikirkan, hnya keseronokan pd awalnya dan kesudahannya-
bayi xberdosa dilahirkan dan dicampakkan begitu sahaja...



-maira-


Contest Raya

Salam Raya...
Mklmla raya dh xbrpa ari je lg nie..
Semangat je kan....


Skali lg aku nk join contest,
Hehe, sonok rupanya masuk contest2 nie..

Bkn adiah yg dkejar k..
Hnya keseronokan dan kepuasan
bila dpt menjelajah dan meninjau blog kgkwn..hehe



Okeh, 2nd contest aku join,
ucapan raya utk En Shahrul
Korg leh tgk la syarat2 penyertaan,
xssh pn, sng je...heee




Kepada En Shahrlhairy, saya Normaira ingin mengucapkan

SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLFiTrI, PaNdu CeRmAT JiWA SeLaMAt
BeRSaMa KiTa MeNGeRaTkAn SiLatuRraHiM SeSaMa RaKaN BLoGGeR,
TeRuSKaN PenCaPaiAN AnDa DaLaM BiDaNG PhOtOGrAPheR
AGaR AnDa MenJadi LeBiH BaiK DaRi YanG TeRBaiK.

PuLaNg ke KaMpUnG MaSaK LeManG,
MaSakNyA LeMang Di AtAs Api,
SeMoGA SeLaMaT PuLang Ke KampUng,
BeRsaMa KeLuaRGa KeDaTanGan DiNanTi.


Fuuhhhh!!!! Mjuq cukup seperti yg diingini:)
xlebih dari 50p.p



Sekian dulu dari saya..
-maira-



Black & White Contest

Salam Ramadhan semua...
Arini kita dh berpuasa selama 23 ari,
Alhmdulillah karna kita msh dberi ksmpatan olehnya utk
merasai nikmat Ramadhan sehingga kini..


Ok, sperti yg aku dh gtau pd entri sblm nie yg
aku akan join contest yg dianjurkan oleh
rakan2 blogger kita.
So aku bermula dgn contest spt dbwh nie
sbb dateline dia dh nk hampir iaitu pd

06 September 2010





Klau berminat nk join, sila klik SINI




So dgn ini aku ingin mencolankan spt gmbaq di bwh....:)





Hrp tuan penganjur sudi menerima dan menilai..hehe,
Sbnornya pic nie beri kenangan kt aku..
Dgn berpakaian ala2 gitu...(",")
Aku pn sonok sgt melayan ikan2 kt sini,
Sgt jinak dan mesra pelanggan...hiii..



Oklah, stkt nie je kali nie, so aku nk tag sorg kwn utk sama2 join iaitu


1. UMI





rgds,
-maira-

ContestMu Ku Follow

Salam Ramadhan ke 22,



Cmne persiapan raya?
Dh ready kasut, baju, tudung, seluar, beg tgn, kuih, brooch (semualah yg berasaskan raya:>)
Aku yg diatas ni cuma kuih raya (minggu nie plan nk buat) dan beg je xb'gnti..
Paqhak la klau smua nk tukaq baru kan..
Kita kena amalkan 'COST SAVING'
Mcmla dri sniri tu amal, kdg Baba's gak..huuu



Ok, berbalik pd tjuk di atas,
Klau korg prasan, aku ada letakkan 4contest kt sebelah kiri nie,
InsyaAllah contest2 tersebut aku nk join
Contest yg aku dh join ialah contest merdeka anjuran
'my old classmate' iaitu SINI
TAPIII utk makluman contest tersebut br je tamat semalam (31.08.2010),
den sompat join ha..heee



Sonok bila tgk blog2 org lain wat contest2 nie
Aku sbnrnya ada niat gak nk wat,
memndgkan aku nie msh br dlm dunia blog
(kata org dak hingusan.. wlaupun umo dh xlayak dpnggil bdk...)
Mgkin smpai masanya aku akan wat,
InsyaAllah...


Klau korg nk join, klik je kt banner tepi nie,
but to my followers (setia 4org nie..heee)
korg jgn risau, aku akan tag korg utk contest nie..
Tp klau korg nk @ dh join it's ok...


Bnyk sungguh perkataan TAPI nie kan...
Xmengapa..hehe (tukaq dr ayat tp)
Jom kita sama2 meriahkan industri blog tanahair kita..
Isssyyyy melalut plak...
Industri ni kan artis2 je yg ssuai...hiiiii




Oklah....
C U nex entry..
Bila aku dh join konpom aku update cni k..
Salam..




p/s : Contest nk wat, tp xtau nk watpe, adiah lg ar penin dk fkir ha...Korg ada cdgn x? 


-maira-

Labels

Adamson Hotel Kuala Lumpur (2) Adat Perkahwinan India (1) adik kemalangan (5) Agar-agar Milo (2) Ais Kacang Maklom (1) Ais Kacang sedap di Penang (2) Aiskrim Goreng sedap (2) aiskrim kek (14) Akademi Fantasia (3) aksi terlampau (12) Alamat Jalil Coconut Shake (1) Almari MJ (2) Ana Rafali dan Suami (1) Anak Dr Sheikh Muszaphar dan Dr Halina (1) Angin dalam Badan (1) angry bird (2) Animasi Kartun (1) Anne Ngasri (2) Anniversary (9) Apa itu berkabung dalam Islam (1) Apom Polkadot (3) Asam Gelugor aka Asam Keping (1) Ashraf Muslim (1) Assignment (1) astro (2) Asyraf Muslin dan Wan Sakinah (1) Avon (11) Ayam Dendeng (2) ayam goreng rempah (2) Ayam Percik (1) Azza Elite (2) Bagaiman Cara untuk Menabung (1) Bahaya Cyst (1) Bahaya GLA Complex Shaklee (1) Bahaya Kencing Tikus (1) Bahtera Nabi NUH (1) BAJET 2012 (5) Baju Pengantin Diana Amir (1) baju tunang (1) balotelli (1) Banjir Kilat di Cameron Highland (1) Batik Pants (1) Baucer Buku 1Malaysia (BB1M) (3) Bayaran Balik Pinjaman (1) BE nuffnang (42) beauty Umaira (1) Bedak Arab KokuRyu (2) Bedak Miyami (2) Bee Hives Bun with Butterscotch Sauce (1) Beef Lasagna Cheese (4) Bekam adalah Sunnah (2) Belajar secara Sidang Video (1) Ben Ashaari (3) Bencana Alam (1) Bercuti di Melaka (1) Bercuti di Taiping (1) Berita Sensasi (3) berita terkini (3) Birthday Suami (9) Biskut Lasagna (1) Bisnes Pelekat Pantz (3) Blogger Kelantan (1) blogger Kuala Lumpur (11) Blogger Perak (1) Blogger Utara (8) Boikot Israel (1) boikot mc donald (1) bolasepak (1) bomoh VIP penipu (1) Bonus Raya 2013 (1) Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia (1) Borang BR1M online (1) borong.com.my (3) buku denaihati (1) Bunga Pandan (1) Burger Bakar (1) Burger Besar (1) Burger King (5) Burger King Penang (2) Burger KOMTAR (1) Butik Fareeda Permatang Pauh (1) Butter Prawn sedap (2) Cable Car Langkawi (1) Cameron Highland (17) Candy Crush Saga (1) cantik (72) Cantik dengan Omega Guard (1) car loan (1) Car Loan Calculator (1) Cara Berbekam Angin (1) Cara Berkesan untuk Menabung (1) Cara Dekorasi Bajet (4) cara membawa masuk barang ke malaysia (3) Cara Membuat Burger (1) Cara Menangani Perut Buncit (1) Cara Mencegah Penyakit (1) Cara Mencuci Usus (1) Cara Mengingati Allah SWT (1) cara mengira cukai (3) Cara menguji Personaliti (1) Cara Menjaga Usus (1) Cara Menunaikan Solat Qasar dan Jamak (1) Cara Merawat Kaki Bengkak (1) Cara mudah nak lipat baju (1) Cara Solat (1) Cara ubati Denggi (1) Cashout Nuffnang (2) Celebrate Birthday (13) Celoteh MJ (129) Cendol Maklom (1) Cendol sedap (1) ceramah (2) Char Koaw Teow Sungai Dua (1) Cheese Tart sedap (1) Cheezy Magik (1) Cheque Exabytes (2) Cheque HOT FM (1) Cheque Nuffnang (4) Chicken Chop (1) China (1) Chuchuk Chuchuk Raja Uda (1) churpchurp (15) Ciptaan Allah SWT (2) COACH For Sale (1) Coconut Shake (3) coklat (2) Coklat Crepe (1) contest (32) CoQ Health Plus Shaklee (1) Cover Samsung USAMS (1) CPUV Earning (11) CPUV Nuffnang (11) Cryptography Code (1) Cucur Jagung sedap (1) cukai kastam (4) Cuti-Cuti Malaysia (9) CY 2000 (1) Dakwat Kekal PRU13 (1) dalam negara (9) De Pauh Garden (1) Dejavu di Kinabalu (1) Dekorasi Simple by MJ (4) Demam Denggi (2) Denaihati (29) Diana Amir dan Suami (1) Diskaun PTPTN 10% (1) Ditipu dengan Western Union (1) Dividen dan Bonus ASB (1) DIY Fridge (1) DIY Peti Ais (1) Doa Dhuha (1) Doa di bulan Ramadhan (1) Double Stemcell (1) Download Movie (1) Drama Dejavu di Kinabalu (1) drama Melayu (2) Drama Nora Elena Novel Kasih Suci (1) duit malaysia (2) dunia artis (58) duti import (3) DVD 30 Juzuk al Quran Beserta Terjemahan (1) DVD al-Quran (1) e-Qurban Kemboja (1) Eagles Feeding Langkawi (1) Emperial Horse Wallet (1) endorscope (6) Ephyra membantu untuk Hamil (1) Ephyra meningkatkan kesuburan (1) EURO 2012 (1) Exabytes (1) Exam USM (15) External Hard Disk (1) Eyriqazz vs Denaihati (1) Facebook Fanpage (2) Fadilat Bulan Rejab (1) Family Day (4) Fareeda Aisya 3 Layer (1) Fasha Sandha dan Jejai (3) Fesyen (23) Filem Ombak Rindu (1) Firas (29) Fizo Mawar bersanding (1) Followers (15) free sample (1) Fridge Magnet (17) Fridge Magnet Oversea (3) Frozen Food (1) Gaji Minimum Swasta (1) Gambar Faizal Ismail (1) Gambar Fara Fauzana (1) Gambar Pelik (1) games (2) Gaviscon Advance (1) Gempa bumi (1) Genggam Fatimah (1) Get Clean Home Set Shaklee (1) GiveAway (95) GLA Shaklee berisiko (1) GLA Shaklee punca ketidaksuburan (1) GST (1) GUESS (4) hadiah (66) Hadiah Anniversary (5) Hadiah Birthday (6) Hadiah Contest 2013 (13) Hadiah Contest 2014 (1) Hadiah Hari Ibu (1) Hadiah untuk SIRIM (1) Hadiah untuk SUAMI (1) Hadiah Wang Tunai (11) Haiwan Pelik (1) Handbag COACH (2) Handmade Frame (1) happy (42) Happy Anniversary (5) Hari Kemerdekaan (1) Hari Raya Aidil Adha (1) Hari Raya Puasa (41) Hasil BerNuffnang (1) Header Baru (3) Header Raya (1) heartbeat (10) Henna Mehendi (1) herblax Shaklee (1) himpunan bantah GST (1) hobi masa lapang (1) HomeMade Aiskrim (2) HomeMade Burger (2) Homemade Burger Bakar (3) Homemade Meatball (1) HomeMade Nasi Arab (1) Homestay Murah di Melaka (1) Homoseksual (2) Hospital Seberang Jaya (1) Hotel Bajet (3) Hotel Bajet/Hotel Murah (3) Hotel Murah di Kuala Lumpur (3) Hotel Murah di Melaka (1) Hotel Singgahsana Petaling Jaya (1) Hotel/Homestay di Melaka/Johor (2) hukum berkabung bagi Islam (1) Hukum Bertafakur (1) Hukum memakai Inai Lukis (3) Hukum Menyebut OMG (1) Ibadah Korban Online (1) ibadah puasa (4) Ice Blended Coklat sedap (1) Ikan Bawal Panas (1) Ikan Siakap 3 Rasa (1) Ikan Siakap Percik (1) Ikan Siakap Sweet Sour (1) Ikan Terubuk Masin (2) Ikan Terubuk Percik (1) Ilhan (10) ilusi optik (2) Inai Henna (3) Inai lukis (3) Indonesia (1) iniesta (1) iPhone 5 Contest (2) iPhone 5 Gadget Impian (7) IQ (5) Irma Hasmie (3) Irma Hasmie Mengandung (2) islam (15) Islam Agamaku (19) isu agama (1) Isu negara (1) Izyanty Collection (1) Jadual Konsert Mania (1) Jadual Puasa 2012 (1) Jadual waktu Imsak dan Berbuka Puasa tahun 2013 (1) JAKIM (1) Jalan Masjid India (1) jalan-jalan (19) Jalil Coconut Shake (2) Jalil Coconut Shake Bandar Perda (1) jamuan raya (6) Jangkaan Kiamat (1) Jemputan ke Rumah Terbuka (4) Jenis Cyst (1) Jenis-jenis Hadis (1) Jeruk Buah Penang (3) Jeruk Magga AsamBoi (1) Jeruk Pelam Asamboi (1) Join Contest (74) juadah berbuka (6) Jualan Penghabisan Stok (2) Juara bola sepak EURO (1) Jumpa Blogger (6) Kad Kahwin Fasha Sandha (2) kad raya (8) Kaedah Rawatan Bekam Angin (2) kamera (9) Kami di Lumut (1) Karnival Kerjaya (1) kartun (1) Kasut Baru (2) Kasut Le Sandae Zalora (1) Katil MJ (1) KBC Rantau Panjang (1) Kebaikan CoQ Health Plus (1) Kebaikan Lecithin (1) Kebaikan Omega Guard Shaklee (4) Kedah Darul Aman (3) Kedai Kacang Bagan (1) Kegunaan Basic H Shaklee (1) Kegunaan Duit Nuffnang (1) Kehilangan Pesawat MH370 (3) Keistimewaan ESP (2) Keistimewaan Vitalea Shaklee (1) Kejora dan Bintang (1) Kejutan di Hari Lahir (1) Kek Biskut Marie (1) Kek Coklat Sedap (1) Kek Lapis Sarawak (2) kekabu (1) kelakar (16) Kelantan (8) Kelebihan Al Quran (2) Kelebihan Alfalfa (1) Kelebihan Bulan Rejab (1) Kelebihan dan Khasiat ESP (1) Kelebihan Energizing Soy Protein (ESP) (1) Kelebihan Ephyra (4) Kelebihan Mealshake (1) Kelebihan menjadi ahli Shaklee (1) Kelebihan Pad Hygiene (1) Kelebihan Vitamin C Shaklee (2) Kelebihan Water Pitcher Shaklee (1) Kelebihan/Khasiat ESP (1) Kementerian Kesihatan (1) Kempen Si Hijau (1) Kenaikan Gaji 1KGT (1) Kenaikan Gaji Kerajaan 2013 (1) kenangan (8) Kenangan di tahun 2013 (1) Kenangan di Tahun 2014 (4) Kenduri (9) Kenduri Doa Selamat (1) kenduri kawen (25) Kenduri Kesyukuran (2) keputusan GA (26) keputusan Peperiksaan (3) Keputusan PRU13 (1) keputusan SPM (2) Kerabu Sotong (1) keracunan (1) Kerepek Ngaku Arrowhead (1) Kereta yang Diubahsuai (2) kes bunuh (3) Kesan setelah mengambil GLA Shaklee (1) KeyChain (1) khalifah ganti superman (1) Khasiat Air Dayang Bunting (1) Khasiat Nenas Batu (2) Khasiat Nestle Bliss (1) Khasiat Susu Kambing Segar (1) Khasiat Telur Angsa (1) Khory Steamboat Yong Taufu Sungai Petani (1) khulafa ar rasyidin (3) Kisah Abu Bakar as Siddiq (1) Kisah Kereta MJ (3) kisah tauladan (10) Koaw Teow Th'ng (1) Kobis Tiruan (1) Kolagen Powder Shaklee (1) Koleksi Carlo RINO (3) Koleksi Firas (1) Koleksi Header Blog (1) Konsert Mania (1) kontroversi (1) Konvo USM (4) Konvo USM ke 48 (2) kotak sembang (2) Kuah Rojak Mak Bee sedap (1) Kuala Lumpur (1) kuih raya (10) Kuih Siput (1) kupon (10) kupon KFC (6) Kursus Intensif USM (3) Ladang Teh Boh Sg Palas (1) Laksa Janggus (1) layan (124) Lecithin Shaklee (3) Lelong barang bawah RM50 (1) Lemon Cheese Cake (1) Lens Nikon 50mm (1) Letgo Item (1) Letgo Wardrobe (1) Lirik Lagu (2) Lisa Surihani (1) Lokasi dan Tarikh Ujibakat Bintang Mencari Bintang (1) Lost World of Tambun (4) luar negara (5) lucu (15) lukisan termahal didunia (1) Lumut (5) M'c Donalds (5) Macarons (1) Machu Pichu (1) Magnet Board FM (1) Majlis Persandingan Fizo Mawar (1) Makan Sedap (60) Makan Sedap dan murah di Sungai Petani (1) Makaroni Baked Cheese (1) Makeover Fridge (1) Maksud PJJ (2) Mandi di Private Pool (1) Mandi Wap (1) Masakan Pasta (1) mascara (1) masjid (1) masker wajah (2) Masterchef Penyingkiran (1) Masterchef Selebriti Malaysia 2 (1) Mayang Mengurai (1) Maybank ATM Card (1) ME Nuffnang (15) Meatball Abg Burn Bandar Perda (1) Meatball IKEA (4) Mee Sotong Padang Kota (1) Mee Sotong sedap (3) Mee Udang Paksu Juru (2) Mee Udang Pulau Sayak (1) Mee Udang Special (1) Mega Giveaway Celoteh MJ (2) Melaka (1) melaleuca (1) Menang GA (63) Menu Barbeque BBQ (2) Menu Berbuka Puasa (3) Menu di Victoria Station (1) Menu Diet Atkin (3) Menu Hari Raya (8) Menu Rumah Terbuka (3) Menu Sarapan (1) mesir (1) MH370 MAS Hilang (3) Mineral Coffee Hai-O (1) Misteri Villa Nabila (1) movie (1) Muat Turun Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia 2.0 (1) mukjizat (3) Murtabak Telur (1) Mushroom Sup Pizza Hut (1) mutiara kata (3) My Best Moment (2) my birthday (10) My Graduation (1) My Koleksi (7) My Mum (1) Nabi Adam a.s (1) Nan Cheese Meleleh (1) Nasi Arab Al-Bayt (1) Nasi Arab Bandar Perda (2) nasihat (19) Nasihat Suami Isteri (2) negara yang bertanding dalam EURO (1) Neotel Hotel Kuala Lumpur (2) Niat Solat Qasar dan Jamak (1) Nikah Kawen (19) Nikon D90 (12) nuffnang (53) Olimpik 2012 (1) Ombak Ganas (1) Omega Guard Shaklee (4) Omega Gurad Shaklee (3) on9 visitor (28) online (8) Oreo Cheese Cake Gebu (1) Oreo Cheese Cake Strawberry tanpa gelatin (1) Oreo CheeseCake (3) Original Handbag COACH (1) Ostematrix Shaklee (3) ovarian cysts (8) Panasonic Viera (1) Panggilan Palsu (2) Panorama TV1 (1) Pantai Bagan Ajam (2) Pasar Besar Siti Khadijah (1) Pasar Bisik Kota Kuala Muda (1) Pasar Ramadhan (1) Pasembor Sedap (1) Pathlab Penang (1) Pati Ikan Haruan (1) Pegangan (17) Pekeliling 2012 (1) Pekeliling 2013 (1) Pelikat Pants (1) Peluang Kerjaya (1) pemenang (49) Pemenang Top komen (2) Penapis Air Portable (1) Penapis Air Shaklee (1) Pencapaian Terbaik Celoteh MJ (3) Penetapan Gaji Minimum (1) pengalaman (13) Pengalaman belajar secara PJJ (5) Pengalaman HSG Test (2) Pengalaman Menggunakan Western Union (1) Pengalaman On Air di Radio (1) Pengkalan Hulu (1) Pengumuman (37) penipuan (1) Penyampai Hot FM (1) Peppermint Ginger Plus (1) Perak (4) peraturan dan undang undang kerajaan (3) Percutian Kami (3) Performance Drink Shaklee (1) Perfume (2) Perfume Burberry (1) Perfume Calvin Klein (1) Perfume CK (1) Perfume Kim Kardashian (1) Perfume Paris Hilton (1) Perkahwinan Artis (4) permit import (3) Pernikahan Anne Ngasri (1) Pernikahan Artis Malaysia (1) Perodua Alza (6) pertunanganku (2) pesakit (19) Petaling Jaya (1) petua (12) Petua ubati batuk (1) Petua ubati Patah/Retak (1) Petua ubati sesak nafas (1) Phoebe Ribbon Chiffon (1) Photo Konvokesyen USM (1) Photo with BFF (1) photography (1) picaso (1) PilihanRaya (1) Pisau Magik (2) Pisau Zebra (3) Pizza Hut Big Box (3) Pizza Hut Promotion (8) Pizza Hut Vs Domino's Pizza (2) PJJ di USM Penang (14) Popcorn Ayam (1) Popia Milo (3) Popia Nestum (3) Portable Power Bank (12) Potluck (3) Power Bank 12000mAh (1) Power Bank 13800mAh (2) Power Bank 2800mAh (1) Power Bank 8000mAh (2) pray for gaza (1) Preloved Carlo Rino (1) Pretzel Almond (1) Pretzel Oreo (1) Primavera Shoes (1) Produk Shaklee (28) Program Affiliate AssignJobs (1) Program Realiti TV3 (1) promosi hebat (25) Promosi Tudung Murah (1) Prosedur membuat Rawatan Kehamilan (2) Proton Preve (2) Proton Terbaru (1) PTPTN Info (2) Puasa Ramadhan (6) Puding Milo Lapis Oreo (1) Pulau Beras Basah (1) Pulau Langkawi (9) Pulau Pinang (21) Punca Demam Denggi (1) Punca Gastrik (1) Punca Sesak Nafas (1) Puncak Gunung Brinchang (1) Pusat Pelancongan (31) Pusat Peranginan di Malaysia (1) Qi Razali dan Nelydia Senrose (1) Quran (2) Ramalan Kiamat (1) Rantai Tangan Hilang (1) Rashidun Caliph Conference 2014 (1) Rawang Burger Bakar (2) Rawatan Kesuburan MJ (6) Rebat Bil Elektrik (1) Rekod Baru (4) Rempah Nasi Arab (1) rempah sauna (1) Renungan Bersama (1) Resepi (34) Resepi Aiskrim (2) Resepi Aiskrim Goreng (4) Resepi Ayam Dendeng (2) Resepi Ayam Goreng KFC (1) Resepi Ayam Goreng Rangup (1) Resepi Ayam Mudah (2) Resepi Ayam Percik (1) Resepi Ayam Sedap (3) Resepi biskut Meringue (1) Resepi Burger sedap (1) Resepi Cucur Roti (1) Resepi Daging Dendeng (1) Resepi Durian Crepe (3) Resepi Ikan Siakap Sedap (1) Resepi Juadah Berbuka (6) Resepi Kek Batik (1) Resepi Kek Biskut Marie (1) Resepi Kek Minyak Kukus (1) Resepi Kek Sedap (1) Resepi Koaw Teow KUNGFU (1) Resepi Koaw Teow Ladna (1) Resepi Koaw Teow Th'ng (1) Resepi Kuah Percik (1) Resepi Lasagna Atkin (1) Resepi Lasagna Telur (1) Resepi Mudah dan Sedap (1) Resepi Mushroom Sup sedap (1) Resepi Oreo Cheese Cake (1) Resepi Popcorn Ayam (1) Resepi Popia Goreng (1) Resepi Puding Jagung (1) Resepi Puding Laici (2) Resepi Puding Oreo Coklat (2) Resepi Puding Roti (1) Resepi Puding sedap dan mudah (2) Resepi Puding Triffle (4) Resepi Roti (2) Resepi Roti berinti Daging dan Cheese (1) Resepi Roti Sarang Lebah (1) Resepi Samosa (1) Resepi Sotong Kangkung (1) Resepi Spagethi mudah (2) Resepi Sup Tulang (1) Resepi Udang (1) Resipi (8) Restoran Bara Grill Taiping (1) Restoran Chuchuk Chuchuk (1) Restoran Cina Muslim di Kajang (1) Restoran Fais (1) Restoran Mohd Chan Abdullah (2) Restoran Qasar Hadramawt Bandar Perda (1) review blog (8) Review Ephyra (3) Review Hotel (1) Risiko kekurangan Protein (1) RnZ Cosmetic (1) Roti Daging Cheese (1) Roti Gulung Sosej (1) Roti Nan Cheese Sedap di RSMY (1) Roti Paung Terengganu (1) RSMY House of Real Beriani (1) RSS feed (1) rumah tangga (20) Rumahku Syurgaku (1) rusuhan (1) Sabun 3 layer (1) Sabun BERAS (1) Sabun Collagen (1) Sabun Gluta Kojic (1) Sah puasa selepas berjunub (1) Salad Ayam (1) Salak Denai Chalet (4) sale (9) Saloma Bistro Kuala Lumpur (1) Saman Hadlaju (1) santai (1) Sarawak (1) SBPA (4) SC Sanitary Pad Cosway (1) Scha dan Awal (1) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Coca Cola (4) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Hot FM dan Coca Cola (4) sedap (22) sedih (21) Segmen Eyriqazz (1) Sejarah Komputer (1) seksi (1) Semanis Kurma TV9 (1) Seminar Buat Duit dengan Blog (1) Seminar Wordpress (3) Senarai Calon Parlimen PRU13 (2) senarai peserta (20) Sepanyol vs Itali (1) Sepetang Bersama Blogger (5) Set Berpantang Shaklee (1) Set BUASIR (1) Set Ibu Hamil Shaklee (1) Set Menyusu Shaklee (2) Set Senggugut (1) Setem Koleksi Terbaru (1) Shawl Handmade yang cantik (1) Shopping Online (1) Siapa perlukan ESP (2) Side Income (2) sihat (15) Sihir dan Santau (1) Sijil HALAL (1) Simply Siti (1) simulator (1) Singapura (1) Sinopsis Bukan Bidadari (2) sinopsis KHILAF (1) Siput Kepah (1) Siti Nurhaliza (1) Skin Laptop (1) Skrin Netbook Pecah (1) Sling Bag CARLO RINO (1) Slot Lestary TV3 (2) Smockey Bear Chicken (1) Smockey Bear Lamb (1) Somtam Campur (1) Sooft Book Washable for children (1) sosilawati (1) Sotong Kangkung (1) SPA (3) Spagethi Meatball sedap (2) Steamboat dan Yong Taufu murah (1) Stokin Kaki Scholl (1) Stokin Scholl Sleeping (1) Strawberry Cheese Cake (2) Strawberry Park Resort (6) suami isteri (30) Sumbangan Rumah Anak Yatim (1) Sundae Ice Cream (1) sunnah wal jamaah (1) Sunset (1) Suplement tenaga ketika berpuasa (1) Surprise Birthday (1) Susu Kambing sedap (1) SX150 IS (2) Syarat Pinjaman Kereta Ketat (1) Syarat Sah Puasa (1) syiah (2) Taj Mahal (1) tan sri ali hashim (1) Tanda menghidapai Cyst (1) Tandoori Chicken Naan Cheese (1) Tapak Iklan blog Celoteh MJ (1) Tapak Pesta (1) Tarikh mengundi PRU13 (3) Tasik Dayang Bunting (1) teka-teki (15) teknik- teknik fotografi (1) Telefilem KHILAF TV1 (1) temuduga (2) Tepung Magik (1) terima kasih (116) Testimoni B-Complex (1) Testimoni Basic H Shaklee (1) Testimoni Ephyra (3) Testimoni ESP (2) Testimoni GLA Complex (2) Testimoni kecewa SalamFone (1) Testimoni Mineral Coffee (1) Testimoni Ostematrix Shaklee (2) Testimoni produk Double Stemcell (1) Testimoni Set Kurus Shaklee (3) Testimoni Set Menyusu Shaklee (3) Testimoni Set Subur Shaklee (1) Testimoni Shaklee (2) Testimoni Vivix (3) Testimoni Zalora (1) ThePopLook (5) Tiket Wayang Free (3) Timbalan Ketua Pengarah Kastam ditembak (1) tips (14) Tips buat suami isteri (1) Tips Menabung dengan Berkesan (1) Tips Menyimpan Susu (1) Tips pemilihan Tudung (2) Tips Rumah Tangga (1) Tiram Goreng Tepung (1) titanic 2 (1) Tonsil Bengkak (1) top komen (10) Tragedi MH17 (1) Transaksi Luar Negara (1) Triple Stemcell (1) Trying To Conceive (6) Tudung Bawal al Shawl (1) Tudung Chiffon 3 Layer (5) Tudung Layer Kanak-Kanak (1) tutorial (10) Tutti Frutti (2) Twitter (1) Ujian Darah untuk Kesuburan (1) Ujian Pap Smear dan HSG Test (2) Update Bloglist (1) USM Penang (22) Ustaz Ahar Idrus (4) Ustaz Don Daniyal (1) Ustaz Zaharuddin (1) Vibrance Kegel Device (1) Victoria Station Seberang Jaya (1) video (9) Virus Infection vs Demam Denggi (1) Waller PRADA (1) Wallet (4) Wallpaper Dinding Rumah (1) Wallpaper Fridge (1) Wallpaper Kaison (1) Wang Kelian (1) wang kertas siri baharu (1) Watie Elite (1) Western Union Selamat (1) Wordless Wednesday (35) Yacht Langkawi (1) Yee Mee Sizzling (1) Yong Tau Fu sedap di Bagan (1) Yusry KRU (1) Zalora Malaysia (1) Zinc Complex Shaklee (1) zuriat (2)