Jika berminat boleh email normj1001@hotmail.com (lowercase)

Hadiah Besday from my Hubby... :)

Masih lagi dalam mood happy sebab my besday kan harini, dan memang sewajarnya untuk rasa gembira saat nie..heheee.. 


MJ bertambah-tambah happy sebab dapat hadiah yang diidamkan dari my love - en asben.. Sebenarnya bukan hadiah yang diinginkan, cukuplah sekadar kasih sayang dan sepenuh perhatian dari semua yang ada disekelilingku, tapi kalau dah dapat hadiah,sapa yang tak suka betul tak?? :)




Ingat lagi tak entry MJ baru-baru nie pasal Henset dah lekang?? dan en suami yang sangat-sangat memahami telah menghadiahkan MJ dengan sesuatu... Nak tau pe adiahnya...??????









Samsung Galaxy 5...

Sebelum nie setia dengan Nokia, sekarang nak curang, try guna Samsung plak.. ;)






Teruja weyh.. sapa yang tak syokkan... :)
Leh main game angry bird..hahaaa :)






Inilah set yang disertakan..







Terus tinggal yang lama guna yang baru...(tapi nie blom masuk simcard lagi)
Cuma kena belajaq banyak la, maklumla touch screen kan, sebelum nie ada keypad senang ar nak mesej2 segala..






Apapun, nak ucapkan pada en suami.
Luv U so much abang.... :) 
mmmuuuaaahhhh..:)
mmmuuuaaahhhh..:) 
 mmmuuuaaahhhh..:)

p/s : ada lagi tau hadiah dari en suami yang tersayang, nantikan seterusnya... :)
 


Nak buat GA la sempena birthday MJ.. jom join..:)

GA dah TAMAT!! 

Assalamualaikum dan salam Sejahtera buat semua yang sudi singgah blog MJ... Sini ada 1 pengumuman khas..hehee
MJ dengan ini berbesar hati ingin menganjurkan Simple GiveAway yang ke-4 (Fuhh dah banyak kali rupanya cheq buat GA) buat korang semua sempena bakal menyambut Ulangtahun kelahiranku pada






31.05.2011







Jom layan syarat-syaratnya :)
a) Terbuka kepada semua follower blog MJ

b) Buat entry ringkas mengenai GA nie, copy banner simple atas nie ke dalam entry anda.. Wajib menggunakan tajuk  'MJ Birthday GiveAway' serta di link terus ke entry ini. Banner nak letak di sidebar sangat-sangatlah di alu-alukan (^~*)

c) Buatlah ucapan sempena besday MJ, ringkas-ringkas pun takpe, saja je nak korang wish..
hahahaa :)

d) Dah siap, tinggalkan link entry korang di ruangan komen ini SAHAJA.. Tempat lain tidak akan diterima :)

e) Hadiah disediakan kepada 3 peserta bertuah yang akan dipilih oleh en random (Akan diupload kemudian - maybe Fridge Magnet)  Updated!!!

f) Tarikh tutup adalah pada tarikh ulangtahun kelahiran MJ iaitu 31.05.2011 11:59pm (GA nie hanya berlangsung selama seminggu sahaja)
 


Mudahkan syarat-syaratnya..
Apa lagi cepat join ramai-ramai.. ;)




Untuk tengok hadiah GA, klik SINI

Tolong Like anak sedara MJ ye seperti di entry SINI




Menang GA dari Ma Belle Shop

Selamat Hari Isnin buat korang semua, setelah hampir 3hari tanpa sebarang entry baru, petang nie baru nak dapat idea untuk update...huhuuu


Itu pun bila dapat tau dari kak LelaFarouk (seperti biasa Kak Lela yang baik hati telah inform thru shoutmix) MJ menang GA dari kak Has Ma Belle Shop... wowww!! memang tak sangka tau hasil tekaan mengena jugak walau kurang tepat, cuma beza dalam CHF 8-9 camtu je..:) kira okla kan tak banyak sangat beza.. :)








Tahniah jugak buat pemenang lain iaitu Tiefazatie dan Kak Izan ;)


MJ tak sabar nak pilih hadiah, sebab kak Has bagi keutamaan kepada MJ untuk buat pilihan hadiah, dan malam nie baru tau hadiah pe yang bakal dimenangi, bestnya..  (*~^)





Pelakon baru - Kilafairy yang semakin menggoda :)

Siapa yang tidak kenal dengan pelakon baru yang semakin meningkat naik nie, anak kepada penyanyi Rohana Jalil iaitu Kilafairy @ Syakila Nisha Jahangir Khan. Dia juga menerima jolokan 'Angelina Jolie Malaysia' sebab memiliki bibir yang seksi.. Rasanya bukan setakat bibir je yang seksi kan, sebab Kilafairy pun dah berani tampil seksi di khalayak umum.. 









Lihat saja lakonannya dalam filem terbaru yang tengah hot di panggung - Filem KaraK, ada adegannya berkemban sebagai satu cara menghayati watak yang diberikan kepadanya..




“Apabila Yusry menawarkan Kila berlakon dalam filem ini, Kila tak tahu pun bakal melakonkan babak berkemban itu, tetapi selepas membaca skrip, baru Kila menyedarinya. Babak itu Kila kena lakukan kerana ia adalah pengalaman sebenar yang diceritan orang kepada Yusry dan sebagai pelakon baru, Kila cuba yang terbaik untuk merealisasikan realiti seram itu ke dalam bentuk filem.”


“Tapi, Kila cuba untuk cari inisiatif lain untuk tidak terlalu terdedah, sebab itu lah Kila ‘request’ tuala. Kila tak mahu nampak seksi. Kila jamin, ini adalah ‘the first and the last’. Jika selepas ini Kila ditawarkan untuk melakonkan babak ‘panas’ seperti itu, Kila akan tolak. Kila ingin dikenali kerana bakat bukan kerana nampak murah,” ujar Kila lagi.




Korang boleh baca cerita selanjutnya di Gua










Nie Kilafairy semasa kecil... Comel kan dengan bibir mungil cenggitu :)
Gambar kredit to Beautiful Nara

Rupanya Liyana Jasmay hanya bergurau pasal isu mesej 'love' nya

Korang ingat lagi tak gosip MJ di entry sebelum nie yang Liyana Jasmay dan Fizz Fairuz bercinta?? Kalau ada yang dah terlupa klik je link tu ye :)















Dalam tweet mereka berdua nampak betapa bahagianya dilamun cinta, siap ngaku nak gitau public gitu.. Rupa-rupanya Liyana cakap mereka hanya bergurau.. aduhh!! gurau ke gitau wahai cik adik manis.. Gurau ler cara lain.. dan nie MJ copy dari GUA







“Kami cuma ‘tweeting’, bersembang macam kawan-kawan. Pelik la, sebab ia hanya untuk seronok saja, tak ada apa yang serius. Semua orang percaya bulat-bulat dan ambil serius apa yang tertulis di Twitter. Saya hanya ketawa kerana dia dah macam abang saya. Saya dah kenal dia sejak umur saya 16 tahun lagi.”

Ekoran isu Twitter ini, Liyana juga turut terheret sama apabila dituduh cuba merosakkan hubungan cinta Fizz dengan Almy Nadia. Sebelum ini, pelakon drama bersiri Juvana, Izreen Azminda juga dikatakan menganggu hubungan Fizz dan Almy.

“Saya jarang baca suratkhabar, jadi saya tidak tahu mengenai status hubungan Fizz dengan Almy sekarang. Bila saya dapat tahu perkara ini, saya ada juga bertanyakan kepada Fizz sendiri adakah kak Almy akan marah. Saya harap orang faham kerana saya masih 23 tahun dan kami hanya berseronok saja, tak ada apa-apa hubungan.”


Sedarkah Liyana Jasmay yang setiap yang tertulis di laman sosial miliknya itu dibaca oleh orang ramai di seluruh dunia? Menggunakan laman sosial untuk sekadar suka-suka dan berseronok adalah sangat tidak wajar lebih-lebih lagi bagi seseorang selebriti yang memiliki pengikut yang ramai. Oleh itu alasan untuk hanya berseronok-seronok adalah satu alasan yang tidak berfikir panjang. Sebagai seorang selebriti, mereka seharusnya menggunakan laman sosial itu untuk tujuan yang lebih positif dan memberi faedah kepada semua orang yang membacanya.






MJ :- entahler... lain orang lain cara gurau, tapi cara gurau cenggini macam tak sesuai je kan...



Kesiannya dengan Handphone MJ nie tau.. :(

Inilah handphone yang telah sekian lama berkhidmat dan berbakti buat tuannya selama 3 tahun lebih :>) Dan handphone nie paling lama MJ guna, sebelum nie tak sampai setahun dah bertukaq ganti.. (*~^).. 


Sebab pe tau boleh bertahan, sebabnya handphone nie tahan lasak macam Nokia 3310 tu..






Nokia 6210.. Masih cantik dipandang kan...???
















Tetapi!!!huhuuuuu... :(











Dah lekang kulitnya..
Padan la, mau tak lekang, berpuluh kali jatuh berderai tapi masih elok digunakan..
Tambahan bila dapat kat anak menakan MJ-Firas,
Henset nie jadi mainan dia punggai..heheee











Walau lekang begini, fungsi lain masih elok..
Rasa cam nak lekat gam je bagi elok semula..
Henset nie cover tak leh tukaq, so selama 3 tahun,
inilah set original..
Berbaloi-baloi kan??]







Kepada en suami tersayang (konpom dia akan baca blog MJ nanti), sayang nak henset baru tau.. hehee.. Sudi-sudilah memberi hadiah henset baru sebagai hadiah ulangtahun kelahiran isterimu yang tersayang nieh tau..:)
Sayang nak henset keluaran terbaru, tak dapat iPad @ iPhone, henset Ndroid pun takpe, leh update blog + main game Angry Bird..wahahaa (demand bukan main, tapi tak salahkan..heheee)







Mencari hadiah untuk yang tersayang dan sebagainya 




Jangan lupa klik Heartbeat nie ye :)

Dapat BE - Perodua Lagi Best


Selamat pagi semua, hari nie dah Jumaat, sekejap je kan masa berlalu.. Tak sabarnya cheq dok menunggu dan menghitung hari... (^~*)

Oklah sebenarnya pagi nie sesaja la chek akaun Nuffnang, tak sangka ada tambahan BE lagi :>) Dah lama MJ tak dapat BE lebih dari satu, rasanya dah berbulan-bulan, dan bila abis je 1 BE tu, berjinggut la nak tunggu BE baru muncul semula..


BE yang terbaru nie duduknya adalah di kerusi panas blog nie iaitu di bahagian LR.. Taktau nape bahagian lain (SS & LB) takde yang menyengat..huuhhuu




 



Thanks Perodua sudi meletak iklan  di blog MJ nieh... MJ memang pengguna setia kereta Perodua dari dulu lagi.. 
Luv U lah :)

Buat korang nak terjah FB Perodua, klik je iklan Perodua Lagi Best yang dok menari-nari di bahagian LR MJ nie ye.. :)
Terima kasih semua.. :)



Nak mintak tolong korang vote


Nak join GA MJ klik








Jangan lupa klik Heartbeat nie ye :)

Hadiah untuk MJ Birthday GiveAway!!

MJ birthday GiveAway masih lagi berlangsung saat nie..:) Sesiapa yang berminat nak join boleh klik je banner di bawah nie ye.. :>)
Tarikh tutup ialah pada 31.05.2011 iaitu bersempena my besday (^~*)








Korang nak tengok tak FM yang bakal korang - korang menangi andainya bertuah di blog MJ nie??






FM nie biasa-biasa saja, maaf andai korang tak berkenan dihati tapi MJ berkenan sebab tu MJ beli, betul tak??heheee






Ada 3 FM mewakili 3 negeri untuk 3 peserta yang bertuah iaitu.. :>)
















~tadaaaaa~








FM Cameron Highlang, FM Pangkor Dan FM Penang Hill..





Siapa nak cepat angkat tangan??? Takpe takde sapa pun nampak kalau korang angkat tangan pun kan..??hehee



So tunggu apa lagi, pada yang belum join, cepat cepat sebab tarikh tutupnya dah dekat..:)



Jom menari, menyanyi dan beraksi, maklumat lanjut klik sini

  

Kereta Kesayanganku remuk sebelah - Eksiden :(

Adoila, tersentap cheq tau tak bila tengok keadaan kereta kesayangan yang telah sekian lama berbakti denganku akhirnya jadi cenggini.. Huwaaaa..:(  Apapun tiada kecedaraan jiwa cuma kecedaraan pada kereta kesayangan nie je :) 



Sebenarnya kereta nie MJ baru je serahkan kepada adik lelaki MJ untuk sambung bayaq, dia baru dapat lesen kereta, dah planning nak beli kereta baru, bila MJ pong pang pong pang cerita camtu camni pakai kereta baru (Maklumla dia kan lesen baru) So dia bersetuju nak amik kereta MJ buat sementara..









  

Bukan pe, kami nie laki bini 2 2 ada kereta, 2 2 kereta kena bayaq, jadi memang MJ plan nak tolak salah satu, takler teruk nak bayaq sebulan  2 kereta tapi gunanya cuma sebijik je.. 













Nak dijadikan cerita, pagi tu dalam kul 1am, dia nak pergi ambik abang ipaq dia di station bus, so nak bawak kereta la kononnya, yela pagi2 buta camtu kan bahaya bawak motor.












Masuk gear reverse nak keluaq dari garaj, tiba-tiba




















Panggggggggg...... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
terlanggaq tiang garaj belakang punya, padahal jarak tu jauh..
Entahler, nak wat camne kan benda dah nak jadi..
Bulan pun dia belum start bayaq lagi tapi dah kena bayaq untuk repair kereta.. Memang kesian kan, tapi nak wat camne 
'Malang tak berbau'








Tiang pun dah qhebeyh sebelah :)





Lepas ni konpom dia akan beringat ler, jangan sampai fobia sudah :)








p/s : Betul kan orang cakap, lesen baru nie kot mana pun mesti akan langgaq @ terlanggaq sesuatu baru dia akan cekap selepasnya.. MJ pun dulu masa mula-mula dapat lesen terlanggaq gak-tercium bontot kereta depan..hahahaa... Pehtu terus pandai bawak kereta :)
Korang plak mesti ada pengalaman camni gak kan,?? Jom kongsi :)









Jangan lupa klik Heartbeat nie ye :)

Rezeki Rabu | Menang FM :)

Hari Rabu yang indah buat MJ..heheee :) Sebenarnya dah lama tak menang dalam CGL nie, mungkin sebab kurang bertuah @ MJ yang kurang meng'join'kan diri wallahualam.. :) Apapun memang seronok lah :)


Thanks to Nanakimie sebab inform akak dalam komen entry GA, kalau Nana tak inform maybe akak terlepas keputusan nie :)




Nie keputusan dari Mrs Fieza GiveAway 








'no pemenang mengikut giliran cabutan.. dan hadiahnya pon dah tentulah mengikut turutan FM dalam gambar dari kiri ke kanan!'


Dan MJ akan menang FM yang sebelah kiri sekali tu, yang ada ikan 2 ekoq tengah berenang tu.. (^~*)

Tima kasih kepada penganjur - Kak Fieza sebab anjurkan GA nie dan mencabut nama MJ sebagai salah seorang pemenang bertuah.. Hadiah nie MJ anggap sebagai hadiah hari lahir yang akan tiba tak berapa hari je lagi nieh ;)






p/s : Hadiah pertama untuk my birthday di alam maya (walau nie hasil menang GA) tapi MJ nak anggap ia sebagai hadiah hari lahir :) So ada sesapa lagi nak bagi hadiah besday kat MJ tak??hahaa (muka tak malu kan)-  saja je main2 :)










Jangan lupa klik Heartbeat nie ye :)

Hadiah untuk Top Komen dah siap..



Alhamdulillah walau agak sedikit terlewat tapi akhirnya berjaya juga menyelesaikannya..:) Harap 3 penerima tersebut sudi memaafkan MJ atas kelewatan yang tak disengajakan ini.. (^~*)
 
 
Bagi yang dah terlupa (Maklumlah dah lama berlalu kan..hehee) MJ ingin memberi hadiah kepada 2 orang Pengomen Tegar di blog MJ pada bulan April lalu, dan seorang lagi atas kesudiannya memberitahu kemenangan MJ di dalam mana2 GA yang telah MJ join :)







2 hadiah telah berjaya di poskan pada hari ini (24.05.2011),
baki seorang lagi insyaAllah esok akan diposkan..
Maaf sesangat atas kelewatan yang tak disengajakan,
macam2 hal yang berlaku kan :)






Ketiga-tiga penerima tersebut ialah








Jangan lupa klik Heartbeat nie ye :)

Alhamdulillah lega rasa Lulus Exam :)

Tiada kata mampu diluahkan hanya rasa bersyukur atas kurniaanMu Ya Allah :) Setelah bertungkus lumus (last minit study) dalam menghadapi exam di Tahun Ke-2 sebagai pelajar Jarak Jauh USM, akhirnya result yang dinanti-nantikan telahpun diumumkan..:)

Memang berdebar sesangat masa nak buka portal untuk tengok result, serba tak kena jadinya, risau + berdebar semua ada..


Dan alhamdulillah MJ LULUS kesemua subjek yang diambil, jadi pasni tak risau dah, konpom dah leh naik tahun 3 plak..hehee.. Cuma sekarang belum tau lagi sama ada MJ dapat gred A @ B @ C untuk subjek2 tersebut :)



Result nie diambil dari Web Portal USM



Ini adalah berkat doa dan dorongan dari en suami tersayang, my family, rakan seangkatan MJ dan jugak semua rakan-rakan maya MJ yang turut mendoakan kejayaan MJ tika menghadapi exam baru-baru nie..

Terima kasih yang tak terhingga buat anda semua... Semoga Allah dapat membalas jasa kalian.. Aaamiinnn




p/s : Jangan lupa join GA besday MJ yang tengah berlangsung sekarang nie ye..







Jangan lupa klik Heartbeat nie ye :)

Liyana Jasmay dan Fizz Fairuzz bercinta..

Kalau lah benar apa yang dibaca, tahniah diucapkan buat mereka berdua :) Memang terkejut dan rasa macam tak percaya je.. Korang ada dengaq tak @ MJ yang ketinggalan??hikhikhik..:) Saja ler gosip2 sikit kan, baru meriah :)




MJ sebelum nie ingat Liyana Jasmay bercinta dengan Aizat Hamdan (Nampak serasi dan sesuai gitu kalau mereka berdua ada hubungan kan) manakala Fizz Fairuzz pulak seperti yang semua orang tahu dia bercinta dengan pelakon Almy Nadia dan hubungan mereka katanya dah serius.. Wallahualam..












Info gosip nie MJ dapat dari MyGosip, korang leh terjah web tu untuk membaca pengakuan Liyana dan Fizz mengenai hubungan mereka dengan lebih lanjut.. Woww!! memang straight forward lah mereka berdua, siap mengaku gitu dan lov U luv I lagi :)





Gambaq Fizz Fairuz  kredit to BeutifulNara







Gambaq Liyana Jasmay kredit to abg Budiey







 p/s : Apapun, moga diorang bahagia, mereka pun pasangan yang sepadan kan :)


Tahniah adikku | Mendapat Tawaran Kemasukan ke Politeknik


Alhamdulillah dan tahniah buat adik perempuan MJ kerana mendapat tawaran ke Politeknik untuk jurusan 



DIPLOMA KEJURUTERAAN (MEKANIKAL)



Terima kasih jugak buat Cikgu Dahlia bagi info nieh..:)


Tapi!!!! MJ perlukan pendapat korang semua.... Sesuai ke Jurusan nie dengan adik perempuan MJ??? Kalau lelaki oklah jurusan nie memang sesuai sesangatlah..

Pelik jugak MJ bila tengok tawaran nie sedangkan adik MJ masa sekolah dulu ambil jurusan perakaunan, dan dia tak mintak pun jurusan nie, apapun dia kena terima la kan..:)


MJ takut dia tak sesuai @ takleh bawak je ngan subjek2 ni nanti.. apapun MJ doakan yang terbaik buat dia.. Aaamiiinnn (^~*) 




Hanya masukkan IC no.
Korang pun boleh semak melalui link bawah nie..


 


Jangan lupa klik Heartbeat nie ye :) 

Kek Batik aka Kek Biskut Marie

Masih dalam mood Selesema, tapi gagahkan jua menaip entry.. =)
Korang pekabo??? Harap semua sihat2 belaka ye :)


Bercerita pasal kek batik, tentu semua penah makan kan?? MJ suka sangat ngan kek nie, kalau dapat makan memang tak pandang menu lain..heheee.. Dan entry nie dibuat disebabkan gara-gara tergoda + tak dapat menahan gejolak di jiwa =) Hati meronta-ronta nak jugak walau keadaan diri tak mengizinkan..hehee.. Nak tau kenapa??? Stay tune... :)




Oklah stop merapu kita berbalik pada tujuan asal.. =)





Kek yang berjaya ku buat :)




Citer pasal kek batik wokeh, MJ jadi tak tentu arah bila jenguk blog Kak Has beserta resepi kek batik nya, apa lagi teruja weih nak makan jugak kek nie.. Nak tau nape jadi lagu ne??? heheee.. Sebabnya MJ kan masih dalam proses berpantang aka jaga makan, kan masih belum sihat sepenuhnya lagi, kebetulan ari tu my mum plak buat kek karamel, lagi la jeles ha, cheq takleh makan.. huhuuu..








Tengok resepi kek ni plak takde telur, terus melompat ler nak buat, apa lagi petang tu jugak mintak en suami belikan biskut marie dengan butter nak buat jugak tak kira.. =) Sebab resepi kek my mum guna telur dan gula, tapi Kak Has guna susu je.. :) So wajib mencuba resepi baru tanpa telur nieh :) Kalau korang nak tengok resepi nie camne terjah je link kat atas tu ye.. :)










Nielah kek karamel yg sangat menggiurkan tapi cheq takleh makan lagi...huhuu



p/s : Kek batik nie telah selamat masuk ke mulutku... Sangatlah sedap sekali... (^~*)






Jangan lupa klik Heartbeat nie ye :)

Labels

Adat Perkahwinan India (1) adik kemalangan (5) Agar-agar Milo (2) Ais Kacang Maklom (1) Ais Kacang sedap di Penang (2) Aiskrim Goreng sedap (2) aiskrim kek (14) Akademi Fantasia (3) aksi terlampau (12) Alamat Jalil Coconut Shake (1) Alamat Nasi Arab di Bandar Perda (1) Almari MJ (1) Ana Rafali dan Suami (1) Anak anugerah Allah (1) Anak Dr Sheikh Muszaphar dan Dr Halina (1) Angin dalam Badan (1) angry bird (2) anime (2) Anne Ngasri (2) Anniversary (9) Apa itu berkabung dalam Islam (1) Apom Polkadot (2) Asam Gelugor aka Asam Keping (1) ASB (1) Ashraf Muslim (1) Assignment (1) astro (2) Asyraf Muslin dan Wan Sakinah (1) Avon (10) Ayam Dendeng (2) ayam goreng rempah (2) Ayam Percik (1) Azza Elite (2) Bahaya Cyst (1) Bahtera Nabi NUH (1) BAJET 2012 (5) Baju Pengantin Diana Amir (1) baju tunang (1) balotelli (1) Banjir Kilat di Cameron Highland (1) Batik Pants (1) Baucer Buku 1Malaysia (BB1M) (3) Bayaran Balik Pinjaman (1) BE nuffnang (42) beauty Umaira (1) Bedak Arab KokuRyu (2) Bedak Miyami (2) Bee Hives Bun with Butterscotch Sauce (1) Beef Lasagna Cheese (3) Bekam adalah Sunnah (2) Belajar secara Sidang Video (1) Ben Ashaari (3) Bencana Alam (1) Bercuti di Melaka (1) Bercuti di Taiping (1) Berita Sensasi (3) berita terkini (3) Birthday Suami (9) Bisnes Pelekat Pantz (3) Blogger Kelantan (1) blogger Kuala Lumpur (11) Blogger Perak (1) Blogger Utara (8) Boikot Israel (1) boikot mc donald (1) bolasepak (1) bomoh VIP penipu (1) bonus (1) Bonus Raya 2013 (1) Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia (1) Borang BR1M online (1) borong.com.my (3) buku denaihati (1) Bunga Pandan (1) Burger Bakar (1) Burger Besar (1) Burger King (5) Burger King Penang (2) Burger KOMTAR (1) Butik Fareeda Permatang Pauh (1) Butter Prawn sedap (2) Cable Car Langkawi (1) Cameron Highland (17) Candy Crush Saga (1) cantik (82) car loan (1) Car Loan Calculator (1) Cara Berbekam Angin (1) Cara Dekorasi Bajet (1) cara membawa masuk barang ke malaysia (2) Cara Membuat Burger (1) Cara Mengingati Allah SWT (1) cara mengira cukai (2) Cara menguji Personaliti (1) Cara Menunaikan Solat Qasar dan Jamak (1) Cara Merawat Kaki Bengkak (1) Cara mudah nak lipat baju (1) Cara Solat (1) Cara ubati Denggi (1) Cashout Nuffnang (2) Celebrate Birthday (13) Celoteh MJ (130) Cendol Maklom (1) Cendol sedap (1) ceramah (2) Char Koaw Teow Sungai Dua (1) Cheese Tart sedap (1) Cheezy Magik (1) Cheque Exabytes (2) Cheque HOT FM (1) Cheque Nuffnang (4) Chicken Chop (1) China (1) Chuchuk Chuchuk Raja Uda (1) churpchurp (15) Ciptaan Allah SWT (2) COACH For Sale (1) Coconut Shake (3) coklat (2) Coklat Crepe (1) contest (32) CoQ Health Plus Shaklee (1) Cover Samsung USAMS (1) CPUV Earning (11) CPUV Nuffnang (11) Cryptography Code (1) Cucur Jagung sedap (1) cukai kastam (3) Cuti-Cuti Malaysia (9) CY 2000 (1) Dakwat Kekal PRU13 (1) dalam negara (9) De Pauh Garden (1) Dejavu di Kinabalu (1) Dekorasi Simple by MJ (1) Demam Denggi (1) Denaihati (29) Diana Amir dan Suami (1) Diskaun PTPTN 10% (1) Ditipu dengan Western Union (1) Dividen ASB (1) DIY Fridge (1) DIY Peti Ais (1) Doa Dhuha (1) Doa di bulan Ramadhan (1) Double Stemcell (1) Download Movie (1) Drama Dejavu di Kinabalu (1) drama Melayu (2) Drama Nora Elena Novel Kasih Suci (1) duit malaysia (2) dunia artis (58) duti import (2) DVD 30 Juzuk al Quran Beserta Terjemahan (1) DVD al-Quran (1) Eagles Feeding Langkawi (1) Emperial Horse Wallet (1) endorscope (6) Ephyra membantu untuk Hamil (1) Ephyra meningkatkan kesuburan (1) EURO 2012 (1) Exabytes (1) Exam USM (15) External Hard Disk (1) Eyriqazz vs Denaihati (1) Facebook Fanpage (2) Fadilat Bulan Rejab (1) Family Day (4) Fareeda Aisya 3 Layer (1) Fasha Sandha dan Jejai (3) Fesyen (23) Filem Ombak Rindu (1) Firas (28) Fizo Mawar bersanding (1) Followers (15) free sample (1) Fridge Magnet (15) Fridge Magnet Oversea (1) Frozen Food (1) Gaji Minimum Swasta (1) Gambar Faizal Ismail (1) Gambar Fara Fauzana (1) Gambar Pelik (1) games (3) Gaviscon Advance (1) Gempa bumi (1) Genggam Fatimah (1) Get Clean Home Set Shaklee (1) GiveAway (95) GST (1) GUESS (4) hadiah (65) Hadiah Anniversary (5) Hadiah Birthday (6) Hadiah Contest 2013 (13) Hadiah Contest 2014 (1) Hadiah Hari Ibu (1) Hadiah untuk SIRIM (1) Hadiah untuk SUAMI (1) Hadiah Wang Tunai (11) Haiwan Pelik (1) Handbag COACH (2) Handmade Frame (1) happy (42) Happy Anniversary (5) Hari Kemerdekaan (1) Hari Raya Aidil Adha (1) Hari Raya Puasa (41) Header Baru (4) Header Raya (1) heartbeat (10) Henna Mehendi (1) himpunan bantah GST (1) hobi masa lapang (1) HomeMade Aiskrim (2) HomeMade Burger (2) Homemade Burger Bakar (3) Homemade Meatball (1) HomeMade Nasi Arab (1) Homestay Murah di Melaka (1) Homoseksual (2) Hospital Seberang Jaya (1) Hotel Bajet (2) Hotel Bajet/Hotel Murah (2) Hotel Murah di Kuala Lumpur (2) Hotel Murah di Melaka (1) Hotel Singgahsana Petaling Jaya (1) Hotel/Homestay di Melaka/Johor (2) hukum berkabung bagi Islam (1) Hukum Bertafakur (1) Hukum memakai Inai Lukis (3) Hukum Menyebut OMG (1) Ibadah Korban (1) ibadah puasa (5) Ice Blended Coklat sedap (1) Ikan Bawal Panas (1) Ikan Siakap 3 Rasa (1) Ikan Siakap Percik (1) Ikan Siakap Sweet Sour (1) Ikan Terubuk Masin (2) Ikan Terubuk Percik (1) Ilhan (9) ilusi optik (2) Inai Henna (3) Inai lukis (3) Indonesia (1) Info (2) iniesta (1) iPhone 5 Contest (2) iPhone 5 Gadget Impian (7) IQ (5) Irma Hasmie (3) Irma Hasmie Mengandung (2) islam (17) Islam Agamaku (19) isu agama (1) Isu negara (1) Izyanty Collection (1) Jadual Konsert Mania (1) Jadual Puasa 2012 (1) Jadual waktu Imsak dan Berbuka Puasa tahun 2013 (1) JAKIM (1) Jalan Masjid India (1) jalan-jalan (19) Jalil Coconut Shake (2) Jalil Coconut Shake Bandar Perda (1) jamuan raya (6) Jangkaan Kiamat (1) Jemputan ke Rumah Terbuka (4) Jenis Cyst (1) Jenis-jenis Hadis (1) Jeruk Buah Penang (2) Join Contest (74) juadah berbuka (6) Jualan Penghabisan Stok (2) Juara bola sepak EURO (1) Jumpa Blogger (6) Kad Kahwin Fasha Sandha (2) kad raya (8) Kaedah Rawatan Bekam Angin (2) kamera (9) Kami di Lumut (1) kapal karam (1) Karnival Kerjaya (1) kartun (2) Kasut Baru (2) Kasut Le Sandae Zalora (1) Katil MJ (1) KBC Rantau Panjang (1) Kebaikan CoQ Health Plus (1) Kebaikan Lecithin (1) Kebaikan Omega Guard Shaklee (3) Kedah Darul Aman (3) Kedai Kacang Bagan (1) Kegunaan Basic H Shaklee (1) Kegunaan Duit Nuffnang (1) Kehilangan Pesawat MH370 (3) Keistimewaan ESP (2) Keistimewaan Vitalea Shaklee (1) Kejora dan Bintang (1) Kejutan di Hari Lahir (1) Kek Biskut Marie (1) Kek Coklat Sedap (1) Kek Lapis Sarawak (2) kekabu (1) kelakar (17) Kelantan (8) Kelebihan Al Quran (2) Kelebihan Alfalfa (1) Kelebihan Bulan Rejab (1) Kelebihan dan Khasiat ESP (1) Kelebihan Energizing Soy Protein (ESP) (1) Kelebihan Ephyra (4) Kelebihan Mealshake (1) Kelebihan menjadi ahli Shaklee (1) Kelebihan Vitamin C Shaklee (2) Kelebihan/Khasiat ESP (1) Kementerian Kesihatan (2) Kenaikan Gaji 1KGT (1) Kenaikan Gaji Kerajaan 2013 (1) kenangan (8) Kenangan di tahun 2013 (1) Kenangan di Tahun 2014 (1) kencing tikus (1) Kenduri (9) Kenduri Doa Selamat (1) kenduri kawen (25) Kenduri Kesyukuran (2) keputusan GA (26) keputusan Peperiksaan (3) Keputusan PRU13 (1) keputusan SPM (2) Kerabu Sotong (1) keracunan (1) Kerepek Ngaku Arrowhead (1) Kereta yang Diubahsuai (2) kes bunuh (3) KeyChain (1) khalifah ganti superman (1) Khasiat Air Dayang Bunting (1) Khasiat Nenas Batu (2) Khasiat Nestle Bliss (1) Khasiat Susu Kambing Segar (1) Khasiat Telur Angsa (1) Khory Steamboat Yong Taufu Sungai Petani (1) khulafa ar rasyidin (3) Kisah Abu Bakar as Siddiq (1) Kisah Kereta MJ (1) kisah tauladan (10) Koaw Teow Th'ng (1) Kobis Tiruan (1) Kolagen Powder Shaklee (1) Koleksi Carlo RINO (3) Konsert Mania (1) kontroversi (1) Konvo USM (4) Konvo USM ke 48 (2) kotak sembang (2) Kuah Rojak Mak Bee sedap (1) Kuala Lumpur (1) kuih raya (9) kupon (10) kupon KFC (6) Kursus Intensif USM (3) Ladang Teh Boh Sg Palas (1) Laksa Janggus (1) layan (126) Lecithin Shaklee (3) Lemon Cheese Cake (1) Lens Nikon 50mm (1) Lirik Lagu (2) Lisa Surihani (1) Lokasi dan Tarikh Ujibakat Bintang Mencari Bintang (1) Lost World of Tambun (4) luar negara (5) lucu (15) lukisan termahal didunia (1) Lumut (5) M'c Donalds (5) Macarons (1) Machu Pichu (1) Majlis Persandingan Fizo Mawar (1) Makan Sedap (57) Makan Sedap dan murah di Sungai Petani (1) Makaroni Baked Cheese (1) Makeover Fridge (1) Maksud PJJ (2) Mandi di Private Pool (1) Mandi Wap (1) Masakan Pasta (1) mascara (1) masjid (1) masker wajah (2) Masterchef Penyingkiran (1) Masterchef Selebriti Malaysia 2 (1) Mayang Mengurai (1) Maybank ATM Card (1) ME Nuffnang (15) Meatball Abg Burn Bandar Perda (1) Meatball IKEA (4) Mee Sotong Padang Kota (1) Mee Sotong sedap (3) Mee Udang Paksu Juru (2) Mee Udang Pulau Sayak (1) Mee Udang Special (1) Mega Giveaway Celoteh MJ (2) Melaka (1) melaleuca (1) Menang GA (63) Menu Barbeque BBQ (2) Menu Berbuka Puasa (3) Menu di Victoria Station (1) Menu Diet Atkin (3) Menu Hari Raya (8) Menu Rumah Terbuka (3) Menu Sarapan (1) mesir (1) MH370 MAS Hilang (3) Mineral Coffee Hai-O (1) Misteri Villa Nabila (1) movie (1) Muat Turun Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia 2.0 (1) mukjizat (3) Murtabak Telur (1) Mushroom Sup Pizza Hut (1) mutiara kata (3) My Best Moment (2) my birthday (10) My Graduation (1) My Koleksi (1) My Mum (1) Nabi Adam a.s (1) Nan Cheese Meleleh (1) Nasi Arab Al-Bayt (1) Nasi Arab Bandar Perda (2) nasihat (19) Nasihat Suami Isteri (2) negara yang bertanding dalam EURO (1) Neotel Hotel Kuala Lumpur (1) Niat Solat Qasar dan Jamak (1) Nikah Kawen (19) Nikon D90 (12) nuffnang (53) Olimpik 2012 (1) Ombak Ganas (1) Omega Guard Shaklee (3) Omega Gurad Shaklee (3) on9 visitor (27) online (9) Oreo Cheese Cake Gebu (1) Oreo Cheese Cake Strawberry tanpa gelatin (1) Oreo CheeseCake (3) Original Handbag COACH (1) Ostematrix Shaklee (3) ovarian cysts (8) Panasonic Viera (1) Panggilan Palsu (2) Panorama TV1 (1) Pantai Bagan Ajam (2) Pasar Besar Siti Khadijah (1) Pasar Bisik Kota Kuala Muda (1) Pasar Ramadhan (1) Pasembor Sedap (1) Pathlab Penang (1) Pati Ikan Haruan (1) Pegangan (17) Pekeliling 2012 (1) Pekeliling 2013 (1) Pelikat Pants (1) Peluang Kerjaya (1) pemenang (49) Pemenang Top komen (2) Pencapaian Terbaik Celoteh MJ (2) Penetapan Gaji Minimum (1) pengalaman (13) Pengalaman belajar secara PJJ (5) Pengalaman HSG Test (2) Pengalaman Menggunakan Western Union (1) Pengalaman On Air di Radio (1) Pengkalan Hulu (1) Pengumuman (37) penipuan (1) Penyampai Hot FM (1) Peppermint Ginger Plus (1) Perak (4) peraturan dan undang undang kerajaan (2) Percutian Kami (3) Performance Drink Shaklee (1) Perfume (3) Perfume Burberry (1) Perfume Calvin Klein (1) Perfume Kim Kardashian (1) Perfume Paris Hilton (1) Perkahwinan Artis (4) permit import (2) Pernikahan Anne Ngasri (1) Pernikahan Artis Malaysia (1) Perodua Alza (4) pertunanganku (2) pesakit (19) Petaling Jaya (1) petua (12) Petua ubati batuk (1) Petua ubati Patah/Retak (1) Phoebe Ribbon Chiffon (1) Photo Konvokesyen USM (1) Photo with BFF (1) photography (1) picaso (1) PilihanRaya (1) Pisau Magik (2) Pisau Zebra (3) Pizza Hut Big Box (3) Pizza Hut Promotion (8) Pizza Hut Vs Domino's Pizza (2) PJJ di USM Penang (14) Popcorn Ayam (1) Popia Milo (3) Popia Nestum (3) Portable Power Bank (12) Potluck (3) Power Bank 12000mAh (1) Power Bank 13800mAh (2) Power Bank 2800mAh (1) Power Bank 8000mAh (2) PRADA (1) pray for gaza (1) Pretzel Almond (1) Pretzel Oreo (1) Primavera Shoes (1) Produk Shaklee (24) Program Affiliate AssignJobs (1) Program Realiti TV3 (1) promosi hebat (26) Prosedur membuat Rawatan Kehamilan (2) Proton Preve (2) Proton Terbaru (1) PTPTN Info (2) Puasa Ramadhan (6) Puding Milo Lapis Oreo (1) Pulau Beras Basah (1) Pulau Langkawi (9) Pulau Pinang (20) Punca Gastrik (1) Punca Sesak Nafas (1) Puncak Gunung Brinchang (1) Pusat Pelancongan (31) Pusat Peranginan di Malaysia (1) Qi Razali dan Nelydia Senrose (1) Quran (2) Ramalan Kiamat (1) Rantai Tangan Hilang (1) Rashidun Caliph Conference 2014 (1) Rawang Burger Bakar (2) Rawatan Kesuburan MJ (6) Rebat Bil Elektrik (1) Rekod Baru (3) Rempah Nasi Arab (1) rempah sauna (1) Renungan Bersama (1) Resepi (31) Resepi Aiskrim (2) Resepi Aiskrim Goreng (4) Resepi Ayam Dendeng (2) Resepi Ayam Goreng KFC (1) Resepi Ayam Goreng Rangup (1) Resepi Ayam Mudah (1) Resepi Ayam Sedap (2) Resepi biskut Meringue (1) Resepi Burger sedap (1) Resepi Cucur Roti (1) Resepi Daging Dendeng (1) Resepi Durian Crepe (3) Resepi Ikan Siakap Sedap (1) Resepi Juadah Berbuka (6) Resepi Kek Batik (1) Resepi Kek Biskut Marie (1) Resepi Koaw Teow KUNGFU (1) Resepi Koaw Teow Ladna (1) Resepi Koaw Teow Th'ng (1) Resepi Kuah Percik (1) Resepi Lasagna Atkin (1) Resepi Lasagna Telur (1) Resepi Mudah dan Sedap (1) Resepi Mushroom Sup sedap (1) Resepi Oreo Cheese Cake (1) Resepi Popcorn Ayam (1) Resepi Popia Goreng (1) Resepi Puding Jagung (1) Resepi Puding Laici (2) Resepi Puding Oreo Coklat (2) Resepi Puding Roti (1) Resepi Puding sedap dan mudah (2) Resepi Puding Triffle (4) Resepi Roti (2) Resepi Roti berinti Daging dan Cheese (1) Resepi Roti Sarang Lebah (1) Resepi Samosa (1) Resepi Sotong Kangkung (1) Resepi Spagethi mudah (2) Resepi Sup Tulang (1) Resepi Udang (1) Resipi (8) Restoran Bara Grill Taiping (1) Restoran Chuchuk Chuchuk (1) Restoran Cina Muslim di Kajang (1) Restoran Fais (1) Restoran Mohd Chan Abdullah (2) Restoran Qasar Hadramawt Bandar Perda (1) review blog (8) Review Ephyra (3) Risiko kekurangan Protein (1) RnZ Cosmetic (1) Roti Daging Cheese (1) Roti Gulung Sosej (1) Roti Nan Cheese Sedap di RSMY (1) Roti Paung Terengganu (1) RSMY House of Real Beriani (1) RSS feed (1) rumah tangga (20) Rumahku Syurgaku (1) rusuhan (1) Sabun 3 layer (1) Sabun BERAS (1) Sabun Collagen (1) Sabun Gluta Kojic (1) Sah puasa selepas berjunub (1) Salad Ayam (1) Salak Denai Chalet (4) sale (9) Saloma Bistro Kuala Lumpur (1) Saman Hadlaju (1) santai (2) Sarawak (1) SBPA (4) Scha dan Awal (1) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Coca Cola (4) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Hot FM dan Coca Cola (4) sedap (22) sedih (21) Segmen Eyriqazz (1) Sejarah Komputer (1) seksi (1) Semanis Kurma TV9 (1) Seminar Buat Duit dengan Blog (1) Seminar Wordpress (3) Senarai Calon Parlimen PRU13 (2) senarai peserta (20) Sepanyol vs Itali (1) Sepetang Bersama Blogger (5) Set Berpantang Shaklee (1) Set BUASIR (1) Set Ibu Hamil Shaklee (1) Set Menyusu Shaklee (2) Set Senggugut (1) Setem Koleksi Terbaru (1) Shawl Handmade yang cantik (1) Shopping Online (1) Siapa perlukan ESP (2) Side Income (2) sihat (15) Sihir dan Santau (1) Sijil HALAL (1) Simply Siti (1) simulator (1) Singapura (1) Sinopsis Bukan Bidadari (2) sinopsis KHILAF (1) Siput Kepah (1) Siti Nurhaliza (1) Skin Laptop (1) Skrin Netbook Pecah (1) Sling Bag CARLO RINO (1) Slot Lestary TV3 (2) Smockey Bear Chicken (1) Smockey Bear Lamb (1) Somtam Campur (1) Sooft Book Washable for children (1) sosilawati (1) Sotong Kangkung (1) SPA (3) Spagethi Meatball sedap (2) Steamboat dan Yong Taufu murah (1) Stokin Kaki Scholl (1) Stokin Scholl Sleeping (1) Strawberry Cheese Cake (2) Strawberry Park Resort (6) suami isteri (30) Sumbangan Rumah Anak Yatim (1) Sundae Ice Cream (1) sunnah wal jamaah (1) Sunset (1) Suplement tenaga ketika berpuasa (1) Surprise Birthday (1) Susu Kambing sedap (1) SX150 IS (2) Syarat Pinjaman Kereta Ketat (1) Syarat Sah Puasa (1) syiah (2) Taj Mahal (1) tan sri ali hashim (1) Tanda menghidapai Cyst (1) Tandoori Chicken Naan Cheese (1) Tapak Iklan blog Celoteh MJ (1) Tapak Pesta (1) Tarikh mengundi PRU13 (3) Tasik Dayang Bunting (1) teka-teki (15) teknik- teknik fotografi (1) Telefilem KHILAF TV1 (1) temuduga (2) Tepung Magik (1) terima kasih (116) Testimoni B-Complex (1) Testimoni Basic H Shaklee (1) Testimoni Ephyra (3) Testimoni ESP (2) Testimoni GLA Complex (1) Testimoni kecewa SalamFone (1) Testimoni Mineral Coffee (1) Testimoni Ostematrix Shaklee (2) Testimoni produk Double Stemcell (1) Testimoni Set Kurus Shaklee (3) Testimoni Set Menyusu Shaklee (3) Testimoni Set Subur Shaklee (1) Testimoni Shaklee (2) Testimoni Vivix (3) Testimoni Zalora (1) ThePopLook (5) Tiket Wayang Free (3) Timbalan Ketua Pengarah Kastam ditembak (1) tips (14) Tips buat suami isteri (1) Tips Menyimpan Susu (1) Tips pemilihan Tudung (2) Tips Rumah Tangga (1) Tiram Goreng Tepung (1) titanic 2 (1) Tonsil Bengkak (1) top komen (10) Tragedi MH17 (1) Transaksi Luar Negara (1) Triple Stemcell (1) Trying To Conceive (6) Tudung Bawal al Shawl (1) Tudung Chiffon 3 Layer (5) Tudung Layer Kanak-Kanak (1) tutorial (10) Tutti Frutti (2) Twitter (1) Ujian Darah untuk Kesuburan (1) Ujian Pap Smear dan HSG Test (2) Update Bloglist (1) USM Penang (22) Ustaz Ahar Idrus (4) Ustaz Don Daniyal (1) Ustaz Zaharuddin (1) Vibrance Kegel Device (1) Victoria Station Seberang Jaya (1) video (9) Wallet (5) Wallpaper Fridge (1) Wang Kelian (1) wang kertas siri baharu (1) Watie Elite (1) Western Union Selamat (1) Wordless Wednesday (35) Yacht Langkawi (1) Yee Mee Sizzling (1) Yong Tau Fu sedap di Bagan (1) Yusry KRU (1) Zalora Malaysia (1) Zinc Complex Shaklee (1) zuriat (2)