Jika berminat boleh email normj1001@hotmail.com (lowercase)

Tolong!!! Tolong!!! Nak tanya korang nie...


Tajuk bikin gempak ke??? heheee takdela sebenarnya nak luah perasaan yang terpendam nie..  Sebab MJ tengah hadapinya sekarang nie, dari dok pendam sorang2 baik luahkan kan??? Mana tau korang yang sudi singgah dan baca nie leh tolong kan...





Korang jelas tak gambaq diatas?? Nie antara beberapa blog yang sempat MJ terjah pagi tadi..
  • Line atas tu widget follower hilang, bukan hanya tiga blog ni je tau, malahan kesemua blog yang MJ singgah termasuklah blog MJ sendiri widget folower kosong, jadinya MJ takkan tau siapa folower terbaru blog MJ melainkan bila balik ke rumah on lappy baru dapat tengok..
  • p/s : Widget Folower nie dari dulu lagi memang kosong, dan takpenahnya muncul2... sobsob..Dashboard pun kosong tak baik2.. Dah frust rasanya....

         Dan masalah nie jugak membuatkan aktiviti untuk join apa2 GA terbaru terbatas, yela camne nak 
         join sebab masa tu tak leh nak follow blog kan. MJ dah banyak hutang tag untuk GA nie
         tau..huhuhuhuu, terima kasih pada yang sudi tag MJ ye :)


  • Line bawah sebelah kiri, dari semalam lagi bila MJ bukak je page jadi kosong, tunggu berejam pun takde pape camtu gak, sebelum nie ok je.. Wahai Dni - Myra tak dapat nak baca blog Dni lah, jadi entry terbaru tak dapat nak terjah..huwaaaaa :(
  • Sebelah kanan pulak MJ takleh tinggalkan komen, tekan submit 5-6kali pun takleh, langsung tak lepas, bila baca entry lain, kat bahagian komen tu akan tertinggal ayat yang sama.. hal nie terjadi kat blog Mrs Fiza. Tapi kalau komen kat blog PuanBee ngan KakYong boleh pulak, itu yang pelik tue..

Kesimpulannya disini yang MJ boleh buat, masa kerja jangan dok berblog, buat kerja saja, jangan curi tulang... hahahaahhaa.. :) Tapi kalau ada antara korang boleh tolong sangatlah dialu-alukan..
Sekian terima kasih.. :)



Kek Besday untuk en suami | Surprisseeee!!! :)



Masih lagi nak bercerita pasal besday en suami pada hari Ahad lepas, heheee ni last entry ye pasal besday, jangan marah ye :>)
Tak lengkap besday andai takde kek kan, kena ada jugak dengan lilin untuk ditiup, baru best.. So disebabkan MJ tak sempat nak buat kek sendiri, hehee beralasan pulak :P so pergi beli di kedai jela, pilih2 mana berkenan then bayaq...


Berkomplot dengan adik bongsu MJ dan my luv Mum untuk buat kejutan nieh :)
Gambaq gelap sebab masa nie tutup lampu

En suami ada dalam bilik masa nie, so tugas MJ ler ketuk pintu bilik, en suami tak bukak mulanya, (mesti heran yela MJ ada dalam rumah tapi nape ketuk pintu plak tak bukak) dah berkali-kali ketuk baru pintu bilik dibuka..


Bukak je pintu bilik terus kami nyanyi lagu besday, hah terkejut en suami masa nie, muka terkejut tapi masih tersenyum, terharu la tu.. wakkaakaka.. :)
Korang leh tengok kat gambaq bawah nie..hehehe :>)






3 lilin melambangkan umur en suami ye :)
Welcome to the new club ye abang..heheee :)


Pandangan atas, buah stoberi tu macam biasa MJ rembat dulu.. :)
Memang suka giler makan buah stoberi nie :>)


Pandangan sisi - Flavour Milo Chocolate Cake..


Besday Men sedang potong kek



Bahagian tulisan tak terjejas, masih elok lagi.. tapi yang lain2 dah clear :>)



Ada macam rupa Indulgence Cake Secret Recepi kan?? :>)
Rasa kek nie - memang sedap... :)



Kek tak abes sebab cuma tinggal kami berempat je masa nie..huhuuu :) My Dad takdak sebab kerja kat Aloq Setaq, seorang adik perempuan MJ ada kat kem PLKN, Wang Kelian, adik lelaki kerja masa nie dan adik perempuan MJ plak ada di Lumut dengan suami dan anak dia.. Cuma ada adik bongsu MJ dengan My Mum je.. Takpela abang kan, yang penting cik isteri setia ada disisi :>)






Jangan lupa klik Heartbeat nie ye :)

Hukum menyebut OMG!! 'Oh My God!'


Kebelakangan nie kita kerap mendengar anak-anak muda malahan budak kecik pun selalu mengungkapkan perkataan OMG, even dalam facebook pun MJ perasan ramai menggunakannya.. OMG @ Oh My God adalah seerti dengan Oh Tuhanku @ Oh Ya Allah.. Tetapi sedarkah kita apa hukumnya??

MJ nak kongsi dengan korang maklumat nie.. Jom kita dengar apa kata Datuk Dr Mashitah Ibrahim


Klik untuk kejelasan optimum..


Takpun meh MJ syer kat sini petikan atas tu ye :)

Seorang Muslim dituntut supaya sentiasa mengingati Allah. Dalam sepotong ayat Allah s.w.t, berfirman "Tidakkah dengan mengingati Tuhan hati menjadi tenang." Justeru, untuk hidup tenang basahkanlah lidah dengan selalu menyebut kalimah Allah. Kalimah God sama sekali tidak boleh diterjemah sebagai Allah. Dari segi bahasa God hanyalah Tuhan. Dalam bahasa Arab Tuhan ialah Rab. Perkataan Tuhan boleh dikata jamakkan dan ada jantina seperti Gods dan Goddess. Berbeza dengan kalimah Allah, ia mengandungi makna tauhid di dalamnya. Tiada dua atau tiga hanyalah Esa dan Satu. Jika kita orang Islam sebutlah ya Allah kerana maksudnya berbeza dengan oh my god.

Renung-renungkanlah dan selamat beramal...


Updated!!!
  • p/s : Kalau sesiapa nak syer maklumat nie sangatlah dialukan, cuma kalau boleh jangan lupa link back ye.. Give and take kan..hehee :>) Thanks in advance

dalam prbualan seharian kita dan juga dlm penulisan kita sering menggunakan kata 'tuhan' contohnya, "sabarlah, tuhan ada brsamamu", "jangan bimbang tuhankan ada..." kalaulah kata 'tuhan' tu diganti dgn nama 'Allah', ini lbh baik juga lbh bnyk manafaatnya.. Biasakan lidah kita menyebut nama 'Allah' bkn 'tuhan'. Wallahu a'lam.



Jangan lupa klik Heartbeat nie ye :)

Makan Ayam Penyet di Aeon Jusco Perda | Celebrate Besday Hubby


Hari Ahad lepas adalah hari bermakna dalam hidup en suami dan of course untuk MJ jugak, en suami dah bertambah umur dan angka depan pun dah bertukar jugak, heheehe so selamat datang ke dunia baru.. :>) MJ je masih muda sikit...wahhahaa nak jugak rasa muda tu :>)

Kitorang tak kemana-mana pun masa besday en suami, plan asal nak p berjimba mandi manda kat The Carnival, Sg Petani (sebenarnya plan MJ sorang je) tapi last minit cancel plan, so stay kat area Penang jela :)



Keluar je rumah, tempat wajib en suami ialah ke roadwalk, boleh kata setiap hari kalau tak kerja mesti singgah punya kat situ.. (Gambaq nie MJ candid masa en suami sibuk dok deal ngan tokey tu :>)
En suami sekarang dah punya hobi baru tau, dia minat dok kumpul duit lama, sesapa ada simpan meh jual kat kami..heheee (Nanti MJ tunjuk koleksi duit lama en suami setakat nie ye) 


Penat jenjalan, MJ tak beli pape pun, kain baju tudung semua murah tapi mood Malas nak shoping mai, so jes ushar tanya harga pehtu keluaq..hahahaa :>)  Padahal belom gaji tu yg buat alasan, selamat duit..wakkakaa :>)


MJ nak belanja en suami lunch kat Swensen's, tapi disebabkan ada 1 jalan ditutup dan kami nak kena pusing balik jauh, so plan bertukar lagi, kitorang ke Jusco Mall dan makan kat sana..
Kitorang makan Ayam Penyet.. 1st time kami makan ayam penyet tau...


Disebabkan hanya ada kami berdua, so kek pun cuma sepotong khas untuk en suami, dari Secret Recipe..

Masing2 dok cari bahagian yang sedap....hahaha :)



Sendiri beli sendiri makan, macam biasa en suami makannya cuma sikit, yang tolong perabih pastinya MJ...hahhaaa :>)


Kitorang pilih kek nie, apa nama penuh tah dah lupa..
Mulbery Cheese Cake kot...


Kek tu kami makan dulu sementara menunggu hidangan ayam penyet kami sampai..
Bila dah sampai, mata terus terpaku, Wowww!!! Decor yang menarik.. Jom layan 2 keping..



Sambal dia memang tangkap leleh la, sedap sangat tau :>)


Dan nie side dish - Bakso (selalu orang amik desert, kami amik yang berat jugak)



Nie air MJ - Mango Fruit MilkShake



Dan nie en suami - Cappucino Milk Shake


Makan tengahari menu nie kenyang sampai malam, bila tengah malam lapaq pulak..hehee :>)


Masa besday en suami ari tu, en suami ada ajak p jenjalan tapi masalahnya kitorang tak tau nak kemana, last2 pusing p pusing mai, kitorang stay kat Penang je...heheee.. Tapi kitorang dah ada planning baru, bila Anniversary kami nanti awal tahun depan nak p bercuti..yeeehhhoooo tak sabarnya :>)






Jangan lupa klik Heartbeat nie ye :)

Celebrate besday en suami wif family


Selamat pagi semua, pagi nie nak cerita pasal aktiviti makan-makan kami sekeluarga merangkap sempena ulangtahun kelahiran en suami.. Sebenarnya acara makan-makan nie diadakan awal iaitu sebelum besday en suami tiba, ini adalah disebabkan adik MJ yang ke-dua akan bertolak balik ke Lumut dan pada besday en suami mereka takdak kat Penang.. :)
Tapi takpela kan en suami, asalkan ada jamuan keluarga nie kan kan..heheee :>)


3 beradik wif our lovely Mummy, tapi nape Mummy pandang ke lain pulak... :)


Adik2 MJ wif Mummy and Daddy :)



Dan kami plak taknak lepaskan peluang bergambar berdua...

Muka ala-ala nak senyum tak mau senyum... :)
Oh ya, kalau korang nak tau MJ suka pakai tudung Syria nie (Hadiah menang GA)



Sebenarnya muka masing-masing muka tengah lapar, order dah lama tapi makanannya lambat sampai,
Pehtu pulak ada order yang tak sampai-sampai, kena mintak berkali-kali baru mai hantaq..huhuuu


Nie adik MJ yang bongsu, kena paksa bergambaq itu yang muka jadi cenggitu.. hahaa :)



Ok jemput makan ye semua.. en suami sibuk dok melayan game kat sebelah tu, kitorang belanja makan untuk besday nie, dia main game pulak, cepat makan kang abes..hehee


Nie menu MJ, Nasi Goreng Udang..


Tengok udangnya, besaq gitu.. amacam??? Terliur tak??? heheee :)



Gambaq2 makanan lain tak tangkap dah sebab time to makan, kena layan perut yang dah nyanyi dari tadi lagi ha.. Selesai je makan, apa lagi bergambaq la kejap.. :)

Bila masing2 dah kenyang tahap max, baru kitorang gerak balik dengan masing2 mata yang dah tak larat nak angkat akibat makan banyak sampai kenyang terlampau...heheee :) Sekali sekala kan pe salahnya...

Oh ya, kek besday takdak masa nie sebab belum sampai masanya kan, so makan2 je dulu, kek besday kena tunggu masa besday la ye :)







Jangan lupa klik Heartbeat nie ye :)

Fasha Sandha bengang dengan Iqram Dinzly

Baru-baru ni MJ ada gak baca luahan Fasha Sandha mengenai seorang pelakon lelaki yang dikatakan lewat hadir ke lokasi pengambaraan yang menyebabkan semua artis terlibat terpaksa menunggu dengan lama kehadirannya.. Scene tersebut juga terpaksa ditangguhkan dan ini membuatkan Fasha Sandha meluahkan perasaan geramnya dengan mengeluarkan kenyataan atas kelewatan pelakon tersebut. Pelakon tersebut ialah hero dalam drama bersiri lakonan mereka berdua.

MJ terfikir jugak siapakah gerangan pelakon tersebut dan hari nie terbukti pelakon tersebut ialah seorang pelakon kacak yang popular iaitu Iqram Dinzly.. Dan Iqram juga ada mengeluarkan kenyataan balas untuk mempertahankan diri yang menyebabkan Fasha kembali bengang..


Amboi MJ nie bergosip plak, heheee.. Bukan pe info nie dapat dari Murai.com
Nak baca lanjut terjah je link tu ye, tak nak gosip banyak2..hehehee :) Apapun harap hubungan Fasha dengan Iqram akan kembali jernih...



Nak tau apa yang ditulis oleh Fasha dalam status fanpagenya.. Jom baca apa yang MJ copy dari Murai.com


"Ingin saya tegaskan sekali lagi dear followers, isu ini sepatutnya sudah selesai last week. Tapi hari ini saya terpaksa buka cerita ni kembali setelah baca kenyataan tidak benar Iqram. Sy ada saksi, sy tidak pernah takut. Allah Maha besar. Alhamdulillah."



"Saya amat kesal dengan artikel dalam bh today. Sebelum ini Saya sudah memaafkan iqram diatas kelewatan nya, dan saya sudah melupakan isu itu. Tiba2 hari ini iqram tidak bercakap benar dalam BH. Maafkan saya Iqram, awak tidak layak menjadi hero saya di masa akan datang kerana masalah disiplin awak. Ramai juga saksi production lain yg awak kerap lambat termasuklah director @shkdirector . Awak jugak terkenal dengan sikap 'diva' yg suka call org sana sini sebelum datang set kerana tidak suka menunggu org lain. Awak nak awak datang set, terus nak shooting scene awak. Ape tu???"


"Iqram, seluruh produksi tau awak selalu lambat. Seluruh produksi juga tau 30hb mei adalah kelewatan awak yg paling teruk. Awak tiba di set tanpa meminta maaf. Keesokan harinya kita berjumpa dan bermaafan dan berdamai. Kenapa pula anda tidak bercakap benar dalam bh today. Apa motif anda? apa perassan anda? , skrg dah terbukti, cik lee juga mgesahkan calltime kita semua sama dan awak memng lambat."


"Saya ingat isu kelewatan itu sudah berakhir minggu lepas. Tiba2 hari ni sy terbaca article BH yg membuatkan sy terkejut. Paling mengejutkan saya, ada tertulis disitu, dia yg menghubungi wartawan tersebut utk menyatakan tidak puas hati. What r u trying to do my dear? Memburukkan saya? Pembaca kita sudah bijak menilai."


Selamat Ulangtahun Kelahiran buat suamiku

Harini adalah hari ulangtahun kelahiran en suami tersayang.. Wahhhh!! dah bertambah usia ye abang sekarang... :> heheeee...

Apapun dikesempatan ini, nak ucapkan Selamat Hari Lahir buat abang, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki, dirahmati oleh Allah selalu, rumahtangga kita kekal aman selamanya insyaAllah dan menjadi suami yang soleh buat sayang serta bapa yang penyayang buat anak2 kita nanti.. Aaamiiinnn..


Tiada apa yang mampu diberi, hanyalah ucapan sebagai pengganti diri, harap abang sentiasa gembira dan terima kasih kerana sentiasa memahami dan menerima diri ini seadanya..

Tiada kek mahupun bunga, cuma kasih sayang seikhlas hati buat abang... :>) oh ya terimalah dulu kek eskrem ehsan dari Swensen's dan bunga ciplak dari Google ye... heheee







p/s : Tahun lepas semasa besday en suami, kami celebrate di Bukit Merah Laketown, tahun nie je tak p memana tapi rasanya dah cukup memadai :>)



Jangan lupa klik Heartbeat nie ye :)

MJ dah redeem hadiah free dari GNC


Ari Khamis lepas, MJ ada baca di blog Sis Nana pasal hadiah free, cuma klik LIKE di facebook, register terus leh dapat free gift..:) MJ teruja bebenor tau, tapi disebabkan line facebook kat opis kena block, gigih takut terlepas, call en suami soh tolong register kan..hahaa, kebetulan en suami cuti masa tu kan... :>)


 Dapat je emel dari GNC terus ko print, siap print kaler lagi tau..hahahaa,
memang bersemangat :>)


 Jumaat tu masa lunch hour terus gegas ke Sunway Karnival Mall sebab nak redeem, takut abes punya pasal.. Padahal lunch hour kami tak sama ngan pekerja Gomen tau rehat lama, kami cuma sejam je..
Perjalanan dari Ofis ke Mall lebih kurang 20minit..


 Ha dah dapat hadiah yang diidamkan bergambar kejap depan kedai.. Mujuq masuk je mall terus jumpa kedai GNC nie, takler menggagau kami dok mencari.. :>)


 Nilah hadiahnya, MJ punya kaler merah dan en suami kaler biru :>)



Tapi!!!!! sampai je rumah, adik bongsu MJ dah berkenan, terus ambik galas.... :)
Mintak tukaq pun dah tak mau...huhuuu

Tengoklah, yang kaler MJ berkenan lak tu, galas tak lepas tau, tidoq je tak sebelah...hahahaa,
takut Kaklong dia ambik balik la tu..:)



Kalau sesapa yang belum register lagi, kena cepat tau, sebab hadiah hanya untuk 5000 yang terawal sahaja.. Sekarang nie MJ tengok dah 4ribu lebih tau... Pada yang tak tau, meh klik link bawah nie ye pastu register maklumat yang diminta ok... :>)
https://www.facebook.com/GNCMalaysia

 

Menang GA, kali nie dari Cute Mum..

Adeyh memang tak sangka giler sebenarnya rezeki murah petang nie..heheee :) Rezeki menang dalam GA di petang Jumaat, sebab baru tadi MJ publish entry menang GA dari Nanakimie kan :) Korang jangan bosan pulak ye... Nak kongsi kegembiraan nieh.. :>)

GA nie dari teka tempat percutian Cute Mum dan Daddy bersama Dania, MJ teka Genting Highland..
Awalnya Cute Mum dah umumkan 2 pemenang yang bertuah yang meneka dengan tepat iaitu Genting Highland Theme Park (Taman Tema Genting), MJ tau dah konpom tak menang sebab tak tepat kan... 

Tapi disebabkan plan Cute Mum bercuti berubah dari esok ke petang ni, terus mereka bermurah hati nak tambah pemenang lagi.. :>) Wahhhh!! tak sangka betul kali nie ada rezeki nama MJ pulak bertuah.. :)



Terima kasih ye Cute Mum dan selamat bercuti...
Bestnyerrrrrr...... :>)



p/s : Genting ni last MJ p awal tahun lepas dengan en suami, kami honeymoon disana, tapi tak sempat main game kat sana + naik cable car, sebab kebetulan singgah dan bermalam selepas kami honeymoon di Bukit Tinggi, Pahang.. :>) Teringin plak nak ke sana lagi..

Menang GA dari Nanakimie


Entry ringkas di petang Jumaat lagipun harinie MJ tak sempat nak buat sebarang entry sebab sibuk, huhuu..
Apapun terima kasih pada korang yang sudi singgah dan meninggalkan komen di entry MJ yang terdahulu ye.. Alhamdulillah MJ berjaya juga menerjah balas blog korang.. Marathon beb.. :)


Oklah, nie nak cerita yang MJ menang GA tau, tempat pertama lagi.. Memang tak sangka ada tuah no 6 nieh.. :>
Terima kasih pada cik penganjur Nana dan kak Lela sebab inform MJ pasal menang GA nie.. :>)


Ramai gak yang menang, dan tahniah buat semua yang bertuah k..








Jangan lupa klik Heartbeat nie ye :)

LuxOnU's Luxury Handbag Sales In Penang | Macam2 jenama ada :)

Pada kawan2 yang duduk sekitar Utara especially Penang, ayuh kita ramai2 hari Sabtu nie terjah Hotel E&O (Eastin & Oriental Hotel) pada jam 11.30 am untuk cuci mata disamping meleburkan duit yang ada untuk dapatkan apa yang diidamkan..hehehee






MJ dah berkenan giler ngan beg Coach macam gambaq kat atas nieh..
Tapi nak kena pujuk en suami + kena gak tengok bajet yang ada.. :)


Nie details Event untuk hari Sabtu :)

Theme : LuxOnU Penang’s 1st Year Anniversary Luxury Handbag Sale

Date : 25th June 2011 (Saturday)
Venue : Farquhar Suite, Ground Floor, Eastern and Oriental Hotel (E & O)
11:00am : Open to VIP
11:30am : Open to public
3:00pm : Event ends
Brands : Prada, Coach, LongChamp, Gucci, Burberry and more
Poducts : Handbags, wristlets, universal (iPhone) cases and lanyards


Voucher KFC | 10% Discount On Mini Bucket Combo

Kali nie Voucher KFC pulak ye, alahai sedapnyer..... :>) Nampaknya semua fastfood tengah berlumba-lumba buat promosi nieh...
Voucher KFC nie valid until 31 July 2011, ngam2 sebelum kita umat Islam mula berpuasa di bulan Ramadhan pada 01.08.2011..




Sebelum nie MJ ada syer Voucher MekDi dengan Pizza  kan, Mekdi Nuget dah tamat semalam, huhuuu tak dapek den guna kupon tu sebab puasa kan.. Pizza dok nampak2 cam nak jadikan juadah berbuka je harini... KFC plak takpe lambat lagi, so ada banyak masa.. :>)


Ok kawan2 semua.. jom ke Pizza Hut dan KFC :>)



Labels

Adat Perkahwinan India (1) adik kemalangan (5) Agar-agar Milo (1) Ais Kacang Maklom (1) Ais Kacang sedap di Penang (2) Aiskrim Goreng sedap (1) aiskrim kek (14) Akademi Fantasia (3) aksi terlampau (12) Alamat Jalil Coconut Shake (1) Alamat Nasi Arab di Bandar Perda (1) Almari MJ (1) Ana Rafali dan Suami (1) Anak anugerah Allah (1) Anak Dr Sheikh Muszaphar dan Dr Halina (1) Angin dalam Badan (1) angry bird (2) anime (2) Anne Ngasri (2) Anniversary (9) Apom Polkadot (2) Asam Gelugor aka Asam Keping (1) ASB (1) Ashraf Muslim (1) Assignment (1) astro (2) Asyraf Muslin dan Wan Sakinah (1) Avon (10) Ayam Dendeng (2) ayam goreng rempah (2) Ayam Percik (1) Azza Elite (2) Bahaya Cyst (1) Bahtera Nabi NUH (1) BAJET 2012 (5) Baju Pengantin Diana Amir (1) baju tunang (1) balotelli (1) Banjir Kilat di Cameron Highland (1) Batik Pants (1) Baucer Buku 1Malaysia (BB1M) (3) Bayaran Balik Pinjaman (1) BE nuffnang (42) beauty Umaira (1) Bedak Arab KokuRyu (2) Bedak Miyami (2) Beef Lasagna Cheese (1) Bekam adalah Sunnah (2) Belajar secara Sidang Video (1) Ben Ashaari (3) Bencana Alam (1) Bercuti di Melaka (1) Berita Sensasi (3) berita terkini (2) Birthday Suami (8) Blogger Kelantan (1) blogger Kuala Lumpur (11) Blogger Perak (1) Blogger Utara (8) bolasepak (1) bomoh VIP penipu (1) bonus (1) Bonus Raya 2013 (1) Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia (1) Borang BR1M online (1) borong.com.my (3) buku denaihati (1) Bunga Pandan (1) Burger Bakar (1) Burger Besar (1) Burger King (5) Burger King Penang (2) Burger KOMTAR (1) Butik Fareeda Permatang Pauh (1) Butter Prawn sedap (2) Cable Car Langkawi (1) Cameron Highland (17) Candy Crush Saga (1) cantik (82) car loan (1) Car Loan Calculator (1) Cara Berbekam Angin (1) Cara Dekorasi Bajet (1) cara membawa masuk barang ke malaysia (2) Cara Membuat Burger (1) Cara Mengingati Allah SWT (1) cara mengira cukai (2) Cara menguji Personaliti (1) Cara Menunaikan Solat Qasar dan Jamak (1) Cara Merawat Kaki Bengkak (1) Cara mudah nak lipat baju (1) Cara Solat (1) Cara ubati Denggi (1) Cashout Nuffnang (2) Celebrate Birthday (13) Celoteh MJ (129) Cendol Maklom (1) Cendol sedap (1) ceramah (2) Char Koaw Teow Sungai Dua (1) Cheezy Magik (1) Cheque Exabytes (2) Cheque HOT FM (1) Cheque Nuffnang (4) Chicken Chop (1) China (1) churpchurp (15) Ciptaan Allah SWT (2) Coconut Shake (2) coklat (2) Coklat Crepe (1) contest (32) CoQ Health Plus Shaklee (1) Cover Samsung USAMS (1) CPUV Earning (11) CPUV Nuffnang (11) Cryptography Code (1) Cucur Jagung sedap (1) cukai kastam (2) Cuti-Cuti Malaysia (8) CY 2000 (1) Dakwat Kekal PRU13 (1) dalam negara (8) De Pauh Garden (1) Dejavu di Kinabalu (2) Demam Denggi (1) Denaihati (27) Diana Amir dan Suami (1) Diskaun PTPTN 10% (1) Dividen ASB (1) Doa Dhuha (1) Doa di bulan Ramadhan (1) Double Stemcell (1) Download Movie (1) drama (2) drama Melayu (2) duit malaysia (1) dunia artis (59) duti import (2) Eagles Feeding Langkawi (1) Emperial Horse Wallet (1) endorscope (6) Ephyra membantu untuk Hamil (1) Ephyra meningkatkan kesuburan (1) EURO 2012 (1) Exabytes (1) Exam USM (15) External Hard Disk (1) Eyriqazz vs Denaihati (1) Facebook Fanpage (2) Fadilat Bulan Rejab (1) Family Day (1) Fareeda Aisya 3 Layer (1) Fasha Sandha dan Jejai (3) Fesyen (23) Filem Ombak Rindu (1) Firas (28) Fizo Mawar bersanding (1) Followers (15) free sample (1) Fridge Magnet (15) Fridge Magnet Oversea (1) Frozen Food (1) Gaji Minimum Swasta (1) Gambar Faizal Ismail (1) Gambar Fara Fauzana (1) Gambar Pelik (1) games (3) Gaviscon Advance (1) Gempa bumi (1) Genggam Fatimah (1) GiveAway (94) GUESS (4) hadiah (65) Hadiah Anniversary (5) Hadiah Birthday (5) Hadiah Contest 2013 (13) Hadiah Contest 2014 (1) Hadiah untuk SIRIM (1) Hadiah Wang Tunai (10) Haiwan Pelik (1) Handmade Frame (1) happy (43) Happy Anniversary (5) Hari Kemerdekaan (1) Hari Raya Aidil Adha (1) Hari Raya Puasa (37) Header Baru (4) Header Raya (1) heartbeat (10) Henna Mehendi (1) hobi masa lapang (1) HomeMade Aiskrim (2) HomeMade Burger (2) Homemade Burger Bakar (3) HomeMade Nasi Arab (1) Homestay Murah di Melaka (1) Homoseksual (2) Hospital Seberang Jaya (1) Hotel Bajet (2) Hotel Bajet/Hotel Murah (2) Hotel Murah di Kuala Lumpur (2) Hotel Murah di Melaka (1) Hotel Singgahsana Petaling Jaya (1) Hotel/Homestay di Melaka/Johor (2) Hukum memakai Inai Lukis (2) Hukum Menyebut OMG (1) Ibadah Korban (1) ibadah puasa (5) Ikan Bawal Panas (1) Ikan Siakap 3 Rasa (1) Ikan Siakap Percik (1) Ikan Siakap Sweet Sour (1) Ikan Terubuk Masin (2) Ikan Terubuk Percik (1) Ilhan (9) ilusi optik (2) Inai Henna (3) Inai lukis (3) Indonesia (1) Info (3) iniesta (1) iPhone 5 Contest (2) iPhone 5 Gadget Impian (7) IQ (5) Irma Hasmie (3) Irma Hasmie Mengandung (2) islam (17) Islam Agamaku (19) isu agama (1) Izyanty Collection (1) Jadual Konsert Mania (1) Jadual Puasa 2012 (1) Jadual waktu Imsak dan Berbuka Puasa tahun 2013 (1) JAKIM (1) Jalan Masjid India (1) jalan-jalan (18) Jalil Coconut Shake (1) Jalil Coconut Shake Bandar Perda (1) jamuan raya (5) Jangkaan Kiamat (1) Jemputan ke Rumah Terbuka (3) Jenis Cyst (1) Jenis-jenis Hadis (1) Jeruk Buah Penang (2) Join Contest (73) juadah berbuka (6) Jualan Penghabisan Stok (2) Juara bola sepak EURO (1) Jumpa Blogger (6) Kad Kahwin Fasha Sandha (2) kad raya (8) Kaedah Rawatan Bekam Angin (2) kamera (9) Kami di Lumut (1) kapal karam (1) Karnival Kerjaya (1) kartun (2) Kasut Baru (2) Kasut Le Sandae Zalora (1) Katil MJ (1) KBC Rantau Panjang (1) Kebaikan CoQ Health Plus (1) Kebaikan Lecithin (1) Kebaikan Omega Guard Shaklee (3) Kedah Darul Aman (3) Kedai Kacang Bagan (1) Kegunaan Basic H Shaklee (1) Kegunaan Duit Nuffnang (1) Kehilangan Pesawat MH370 (3) Keistimewaan ESP (2) Keistimewaan Vitalea Shaklee (1) Kejora dan Bintang (1) Kek Biskut Marie (1) Kek Coklat Sedap (1) Kek Lapis Sarawak (2) kekabu (1) kelakar (17) Kelantan (8) Kelebihan Al Quran (2) Kelebihan Alfalfa (1) Kelebihan Bulan Rejab (1) Kelebihan dan Khasiat ESP (1) Kelebihan Ephyra (2) Kelebihan menjadi ahli Shaklee (1) Kelebihan Vitamin C Shaklee (2) Kelebihan/Khasiat ESP (1) Kementerian Kesihatan (2) Kenaikan Gaji 1KGT (1) Kenaikan Gaji Kerajaan 2013 (1) kenangan (8) Kenangan di tahun 2013 (1) kencing tikus (1) Kenduri (9) Kenduri Doa Selamat (2) kenduri kawen (24) Kenduri Kesyukuran (2) keputusan GA (26) keputusan Peperiksaan (3) Keputusan PRU13 (1) keputusan SPM (2) Kerabu Sotong (1) keracunan (1) Kerepek Ngaku Arrowhead (1) Kereta yang Diubahsuai (1) kes bunuh (3) KeyChain (1) khalifah ganti superman (1) Khasiat Air Dayang Bunting (1) Khasiat Nenas Batu (2) Khasiat Nestle Bliss (1) Khasiat Susu Kambing Segar (1) Khasiat Telur Angsa (1) Khory Steamboat di Sg Petani (1) khulafa ar rasyidin (3) Kisah Abu Bakar as Siddiq (1) kisah tauladan (10) Koaw Teow Th'ng (1) Kobis Tiruan (1) Kolagen Powder Shaklee (1) Koleksi Carlo RINO (3) Konsert Mania (1) kontroversi (1) Konvo USM (4) Konvo USM ke 48 (2) kotak sembang (2) Kuah Rojak Mak Bee sedap (1) Kuala Lumpur (1) kuih raya (6) kupon (10) kupon KFC (6) Kursus Intensif USM (3) Ladang Teh Boh Sg Palas (1) Laksa Janggus (1) layan (126) Lecithin Shaklee (3) Lemon Cheese Cake (1) Lens Nikon 50mm (1) Lirik Lagu (2) Lisa Surihani (1) Lokasi dan Tarikh Ujibakat Bintang Mencari Bintang (1) Lost World of Tambun (4) luar negara (5) lucu (15) lukisan termahal didunia (1) Lumut (5) M'c Donalds (5) Macarons (1) Machu Pichu (1) Majlis Persandingan Fizo Mawar (1) Makan Sedap (53) Makaroni Baked Cheese (1) Maksud PJJ (2) Mandi Wap (1) Masakan Pasta (1) mascara (1) masjid (1) masker wajah (2) Masterchef Penyingkiran (1) Masterchef Selebriti Malaysia 2 (1) Mayang Mengurai (1) Maybank ATM Card (1) ME Nuffnang (15) Meatball Abg Burn Bandar Perda (1) Meatball IKEA (3) Mee Sotong sedap (2) Mee Udang Paksu Juru (1) Mee Udang Pulau Sayak (1) Mee Udang Special (1) Mega Giveaway Celoteh MJ (2) Melaka (1) melaleuca (1) Menang GA (63) Menu Barbeque BBQ (1) Menu Berbuka Puasa (1) Menu di Victoria Station (1) Menu Hari Raya (6) Menu Rumah Terbuka (2) Menu Sarapan (1) mesir (1) MH370 MAS Hilang (3) Mineral Coffee Hai-O (1) Misteri Villa Nabila (1) movie (1) Muat Turun Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia 2.0 (1) mukjizat (3) mutiara kata (3) My Best Moment (2) my birthday (9) My Graduation (1) My Mum (1) Nabi Adam a.s (1) Nan Cheese Meleleh (1) Nasi Arab Al-Bayt (1) Nasi Arab Bandar Perda (2) nasihat (19) Nasihat Suami Isteri (2) negara yang bertanding dalam EURO (1) Neotel Hotel Kuala Lumpur (1) Niat Solat Qasar dan Jamak (1) Nikah Kawen (19) Nikon D90 (12) nuffnang (53) Olimpik 2012 (1) Ombak Ganas (1) Omega Guard Shaklee (3) Omega Gurad Shaklee (3) on9 visitor (27) online (9) Oreo Cheese Cake Gebu (1) Oreo Cheese Cake Strawberry tanpa gelatin (1) Oreo CheeseCake (3) Ostematrix Shaklee (3) ovarian cysts (7) Panasonic Viera (1) Panggilan Palsu (2) Panorama TV1 (1) Pantai Bagan Ajam (2) Pasar Besar Siti Khadijah (1) Pasar Bisik Kota Kuala Muda (1) Pasar Ramadhan (1) Pasembor Sedap (1) Pathlab Penang (1) Pati Ikan Haruan (1) Pegangan (17) Pekeliling 2012 (1) Pekeliling 2013 (1) Pelikat Pants (1) Peluang Kerjaya (1) pemenang (49) Pemenang Top komen (2) Pencapaian Terbaik Celoteh MJ (2) Penetapan Gaji Minimum (1) pengalaman (13) Pengalaman belajar secara PJJ (5) Pengalaman HSG Test (2) Pengalaman On Air di Radio (1) Pengkalan Hulu (1) Pengumuman (37) penipuan (1) Penyampai Hot FM (1) Perak (4) peraturan dan undang undang kerajaan (2) Percutian Kami (1) Perfume (3) Perfume Burberry (1) Perfume Calvin Klein (1) Perfume Kim Kardashian (1) Perfume Paris Hilton (1) Perkahwinan Artis (4) permit import (2) Pernikahan Anne Ngasri (1) Pernikahan Artis Malaysia (1) Perodua Alza (3) pertunanganku (2) pesakit (19) Petaling Jaya (1) petua (12) Petua ubati batuk (1) Petua ubati Patah/Retak (1) Phoebe Ribbon Chiffon (1) Photo Konvokesyen USM (1) Photo with BFF (1) photography (1) picaso (1) PilihanRaya (1) Pisau Magik (2) Pisau Zebra (3) Pizza Hut Big Box (3) Pizza Hut Promotion (8) Pizza Hut Vs Domino's Pizza (2) PJJ di USM Penang (14) Popia Milo (3) Popia Nestum (3) Portable Power Bank (12) Potluck (3) Power Bank 12000mAh (1) Power Bank 13800mAh (2) Power Bank 2800mAh (1) Power Bank 8000mAh (2) PRADA (1) Pretzel Almond (1) Pretzel Oreo (1) Primavera Shoes (1) Produk Shaklee (19) Program Affiliate AssignJobs (1) Program Realiti TV3 (1) promosi hebat (26) Prosedur membuat Rawatan Kehamilan (2) Proton Preve (2) Proton Terbaru (1) PTPTN Info (2) Puasa Ramadhan (3) Pulau Beras Basah (1) Pulau Langkawi (9) Pulau Pinang (20) Punca Gastrik (1) Punca Sesak Nafas (1) Puncak Gunung Brinchang (1) Pusat Pelancongan (31) Pusat Peranginan di Malaysia (1) Qi Razali dan Nelydia Senrose (1) Quran (2) Ramalan Kiamat (1) Rantai Tangan Hilang (1) Rawang Burger Bakar (2) Rawatan Kesuburan MJ (6) Rebat Bil Elektrik (1) Rekod Baru (3) Rempah Nasi Arab (1) rempah sauna (1) Renungan Bersama (1) Resepi (21) Resepi Aiskrim (2) Resepi Aiskrim Goreng (3) Resepi Ayam Dendeng (2) Resepi Ayam Goreng KFC (1) Resepi Ayam Goreng Rangup (1) Resepi Ayam Mudah (1) Resepi Ayam Sedap (2) Resepi Burger sedap (1) Resepi Daging Dendeng (1) Resepi Durian Crepe (3) Resepi Ikan Siakap Sedap (1) Resepi Juadah Berbuka (4) Resepi Kek Batik (1) Resepi Kek Biskut Marie (1) Resepi Koaw Teow Th'ng (1) Resepi Kuah Percik (1) Resepi Oreo Cheese Cake (1) Resepi Popia Goreng (1) Resepi Puding Jagung (1) Resepi Puding Laici (2) Resepi Puding Oreo Coklat (1) Resepi Puding Roti (1) Resepi Puding sedap dan mudah (2) Resepi Puding Triffle (4) Resepi Roti (2) Resepi Samosa (1) Resepi Sotong Kangkung (1) Resepi Spagethi mudah (2) Resepi Sup Tulang (1) Resepi Udang (1) Resipi (8) Restoran Cina Muslim di Kajang (1) Restoran Fais (1) Restoran Mohd Chan Abdullah (2) Restoran Qasar Hadramawt Bandar Perda (1) review blog (6) Review Ephyra (1) Risiko kekurangan Protein (1) RnZ Cosmetic (1) Roti Gulung Sosej (1) Roti Nan Cheese Sedap di RSMY (1) Roti Paung Terengganu (1) RSMY House of Real Beriani (1) RSS feed (1) rumah tangga (20) Rumahku Syurgaku (1) rusuhan (1) Sabun 3 layer (1) Sabun BERAS (1) Sabun Collagen (1) Sabun Gluta Kojic (1) Sah puasa selepas berjunub (1) Salad Ayam (1) Salak Denai Chalet (2) sale (9) Saloma Bistro Kuala Lumpur (1) Saman Hadlaju (1) santai (2) Sarawak (1) SBPA (4) Scha dan Awal (1) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Coca Cola (4) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Hot FM dan Coca Cola (4) sedap (22) sedih (21) Segmen Eyriqazz (1) Sejarah Komputer (1) seksi (1) Semanis Kurma TV9 (1) Seminar Buat Duit dengan Blog (1) Seminar Wordpress (3) Senarai Calon Parlimen PRU13 (2) senarai peserta (20) Sepanyol vs Itali (1) Sepetang Bersama Blogger (5) Set Berpantang Shaklee (1) Set BUASIR (1) Set Ibu Hamil Shaklee (1) Set Menyusu Shaklee (2) Setem Koleksi Terbaru (1) Shawl Handmade yang cantik (1) Shopping Online (1) Siapa perlukan ESP (2) Side Income (2) sihat (15) Sihir dan Santau (1) Sijil HALAL (1) Simply Siti (1) simulator (1) Singapura (1) Sinopsis Bukan Bidadari (2) sinopsis KHILAF (1) Siput Kepah (1) Siti Nurhaliza (1) Skin Laptop (1) Skrin Netbook Pecah (1) Sling Bag CARLO RINO (1) Slot Lestary TV3 (2) Smockey Bear Chicken (1) Smockey Bear Lamb (1) Somtam Campur (1) Sooft Book Washable for children (1) sosilawati (1) Sotong Kangkung (1) SPA (3) Spagethi Meatball sedap (2) Steamboat dan Yong Taufu murah (1) Strawberry Cheese Cake (2) Strawberry Park Resort (6) suami isteri (30) Sumbangan Rumah Anak Yatim (1) Sundae Ice Cream (1) sunnah wal jamaah (1) Sunset (1) Susu Kambing sedap (1) SX150 IS (2) Syarat Pinjaman Kereta Ketat (1) Syarat Sah Puasa (1) syiah (2) Taj Mahal (1) tan sri ali hashim (1) Tanda menghidapai Cyst (1) Tandoori Chicken Naan Cheese (1) Tapak Pesta (1) Tarikh mengundi PRU13 (3) Tasik Dayang Bunting (1) teka-teki (15) teknik- teknik fotografi (1) Telefilem KHILAF TV1 (1) temuduga (2) Tepung Magik (1) terima kasih (116) Testimoni Basic H Shaklee (1) Testimoni Ephyra (1) Testimoni ESP (2) Testimoni kecewa SalamFone (1) Testimoni Mineral Coffee (1) Testimoni Ostematrix Shaklee (1) Testimoni produk Double Stemcell (1) Testimoni Set Kurus Shaklee (3) Testimoni Set Menyusu Shaklee (3) Testimoni Set Subur Shaklee (1) Testimoni Shaklee (1) Testimoni Vivix (2) Testimoni Zalora (1) ThePopLook (5) Tiket Wayang Free (3) Timbalan Ketua Pengarah Kastam ditembak (1) tips (14) Tips buat suami isteri (1) Tips Menyimpan Susu (1) Tips pemilihan Tudung (1) Tips Rumah Tangga (1) Tiram Goreng Tepung (1) titanic 2 (1) Tonsil Bengkak (1) top komen (10) Triple Stemcell (1) Trying To Conceive (6) Tudung Chiffon 3 Layer (4) Tudung Layer Kanak-Kanak (1) tutorial (10) Tutti Frutti (2) Twitter (1) Ujian Darah untuk Kesuburan (1) Ujian Pap Smear dan HSG Test (2) Update Bloglist (1) USM Penang (22) Ustaz Ahar Idrus (4) Ustaz Don Daniyal (1) Ustaz Zaharuddin (1) Vibrance Kegel Device (1) Victoria Station Seberang Jaya (1) video (9) Wallet (5) Wang Kelian (1) wang kertas siri baharu (1) Watie Elite (1) Wordless Wednesday (35) Yacht Langkawi (1) Yee Mee Sizzling (1) Yong Tau Fu sedap di Bagan (1) Yusry KRU (1) Zalora Malaysia (1) Zinc Complex Shaklee (1) zuriat (2)