Jika berminat boleh email normj1001@hotmail.com (lowercase)

991 dan 199, menarik jugak.. :-)


Korang jangan terfikir ke lain pulak ye, ni bukan no ekor lembu ke sup lembu ke tau.. Tapi no ni yang sempat MJ rakam pagi tadi, sekali tengok, cantik jugak, nampak UNIK je kan..


Kalau baca ikut dari belakang pun maksud tetap sama iaitu 991 dan 199.. Korang nak tau no apa yang MJ dok bebel2 ni?? :~P


Sekarang talian kecamasan 999 kan, jadi MJ boleh la pinjam no 991 ni...heheeee ok takdak kena mengena :~P


Ni jumlah Follower blog MJ pagi tadi.. Tak sangka makcik ada orang sudi follow blog ni dan membaca coretan peribadi MJ.. Terima kasih diucapkan buat semua..
Mmuaahh mmmuaaahh muaaahhh (^~*)




Layan Mee UDANG pulak


          Malam Raya Deepavali baru-baru ni, kami suami isteri p pekena Mee Udang kat Bagan,
Mee Udang Wan Nor ni dah laaaama bertapak disitu, rasanya dah puluh tahun kot..
Walau kami dah pindah jauh sikit (tapi masih dalam jajahan Pulau Pinang)
tapi bila sesakali terasa nak makan mee udang memang kami akan terjah kedai ni.


Besar tak udang ni??? :-)
MJ ambik Mee Udang Special, (special udang lebih)
en suami pulak Mee Udang biasa (sebabnya en suami tak berapa suka makan udang sangat)



Ni MJ punya, cuba kira berapa ekor udang :-P
Rasanya kalau tak silap dalam 7-8 ekor kot.
Harga RM 8.00 sepinggan)


En suami punya udang pulak nak tau ada berapa???













Seekor je...heheee
Harga RM 4.50
(boleh tahan jugak kan regenya, kalau dulu tak silap dalap RM 3.00-3.50)



Lagi sedap kalau makan mee dengan cabai jeruk ni.. Memang terangkat ooo.. :-)



Korang lak suka makan Mee dengan apa??



Senarai Peserta Voucher Snack Plate KFC


Maaf sebab lambat update senarai peserta, sebab Weekend kami penuh dengan aktiviti, tambahan kami ke Lumut bagi menghadiri majlis kenduri kawen classmate MJ masa study Diploma dulu.


Ok, jom kita tengok dulu senarai peserta yang sudi memberi slogan kreatif bagi merebut sekeping Voucher KFC ni, terima kasih di atas kesudian dan kelapangan masa korang semua k :-)




1. eB Ezrin
2. Imaan09
3. Cik Rose Cute
4. Huda
5. Aqishah
6. Cik Bambam
7. Nad aka Mama Zakwan
8. Cute Mum
9. Fadzillah Kamarudin
10. Salina aka Ibu Aqil  (2 point)
11. Cik Bib
12. Cik Mai
13. Diana
14. Yong Alinac Lover
15. Azelyusoff
16. Joel Leslie   (2 point)
17. Queenpink
18. Linda Syasya
19. Mama Tomell
20. Syaheera aka ciput  (2 point)
21. Kakyong
22. Azfa Bt Hj Baharudin
23. Sarah Mohamad
24. NiGhTiNaNgLe_FARA   (2 point)
25. Zie
26. Nureen
27. Iqawangi  - Takdak link URL blog
28. Tiefazatie    (2 point)
29. Wahida
30. Nana
31. ♥♥azatiesayang ♥♥


Good Luck untuk semua peserta dan terima kasih sekali lagi kerana sudi join dan memeriahkan simple GA MJ ni ye :-) Yang tak complete link URL tu harap dapat beri dengan kadar segera untuk memasukkan nama anda dalam senarai nama @ pemenang k :-)

Yang MJ letak 2 point tu sebab buat entry promosi - jadi layak untuk cabutan FM k..


p/s : Keputusan akan diumumkan secepat mungkin jika tiada nama tertinggal dala senarai nie.. Harap korang dapat semak dan maklumkan segera ye.



Menu baru di M'c Donalds - Limited Time Only


Para peminat dan penggemar M'c Donalds, ayuh cepat kita terjah cawangan berhampiran anda sekarang sebab ada menu baru tau, 100% pure chicken breast..





Tak rugi kita mencuba sebab set ni dari pukul 11am - 4 am (tapi tak pasti set ni termasuk dalam M'c Value Lunch atau tak) Kalau ada yang dah mencuba, jangan lupa syer tau :-)


Nanti nak ajak en suami dan opismate la terjah mencuba menu baru ni :-)



Layan Domino's Pizza


Selamat bertugas buat korang yang bekerja pada hari ni, rasa lemau tak nak kerja harini sebab semalam kan cuti raya :-) MJ lak masih dalam mood cuti lagi ni, jadi hari ni status MJ ialah surirumah la..heheee :-) Tapi MJ keseorangan di rumah sebabnya en suami keluar bekerja..

Ok sebenarnya cerita pizza ni 2-3 hari lepas, tapi tak sempat nak hupdate lak..heheee :-)



Kitorang order online delivery je, tapi dekat 45minit gak menunggu sebab tukang hantarnya silap rumah..
Aiseh, katanya kami bagi alamat silap.. Padahal sebelum ni kami pernah order dah, ok je...
Ni kali ke 2 order.. Takpela yang penting perut kami tetap kenyang :-)

Ni kami guna kupon je, ambik set yang jimat RM 23.00 kalau tak silap, dapat free pizza 1
 


Budak kecik yang dah tak sabar nak makan, semangat je tunggu depan2 dok mintak..
Tapi Firas ada minat makan dengan....
 

 ...Garlic Bread kalau tak silap..


 Ha tengokla punya sedapnya roti tu sampai terpejam mata ha.. heheee



Pizza ni sedap, MJ suka tapi tak ingat la pulak namanya..
Lagi 1 pizza tak sempat dah nak snap sebab dah lapaq sangat so ngap jela :-)



BE dah jadi ME tapi kena potong $$ :-(


Mood sedih nie... :-( Semalam tiba-tiba je macam biasa status Gliterati bertukar menjadi Ordinary, sebelum ni dah pernah jadi sekali di entry SINI, MJ dah hantar tiket kepada Nuffnang tanya kenapa sedangkan TIADA iklan lain pun di blog MJ melainkan iklan dari Nuffnang je, tapi macam biasa lah TIADA jawapan tapi status Gliterati dikembalikan.





Yang lebih sedih bukan apa, bila status kena tarik, MAKANYA earning BE pun akan dipotong.. Kekadang MJ terfikir adakah Nuffnang sengaja tarik status tu dan potong earning then BE yang running tu pun menamatkan tempoh menaja dalam masa yang sama JADINYA jumlah terkumpul hanya dapat setengah sahaja.. Wuhuuu sedih betulla.. :-(  Teetttttt ayat tak cover...


Korang tau tak kenapa ye jadi macam nie?? MJ memang tak pernah pasang iklan selain dari Nuffnang pun tapi still jadi macam ni jugak...
 


GiveAway dari Yanmieonline


Nak join klik banner ye :)

Due : 11.11.2011


Ni pendapat MJ mengenai blog akak ye :-)

MJ nak cadangkan akak letak shoutbox/shoutmix supaya pengunjung senang
meninggalkan jejak selain jejak di komen entry.. :-)
Theme blog akak ok, cuma kalau background kaler gelap sikit mungkin lagi cantik.
Ni pada pandangan mata MJ la sebab tak berapa pandai sangat menilai cuma tahu serba sedikit je :-)

MJ suka sangat dengan header blog akak, nampak simple dan ceria.. :-)


“Giveaway yanmieonline.com, menawarkan header blog hasil designer dari Budak Nakal



Takut bila Lori Di Hadapan


MJ bila bawak kereta sekarang ni kan selalu fikir yang bukan-bukan especially kalau kereta MJ ada di belakang lori muatan barang. Macam Lori Balak ke, Lori kayu ke, dan apa-apa saja yang membawa muatan berat dan besar. Nak tau apa yang MJ selalu fikir???




Ni masa MJ balik dari kerja hari Jumaat lepas (masa ni hujan-gelap lak masa ni padahal baru pukul 6ptg) MJ follow sebuah lori di hadapan, memang lori ni kecik tapi muatan dia kan panjang dan tinggi.. MJ akan rasa 'takutnya kalau tiba-tiba mana la tau muatan tersebut terjatuh @ apa kan, macam contoh masa naik bukit @ flyover ke apa ke.." Nauzubillah memang tak sepatutnya berfikiran macam tu kan tapi serius memang MJ takut. Kalau boleh nak elak, biar ada kereta lain dihadapan MJ takpe lagi.





Korang ada apa-apa cara tak untuk MJ hilangkan perasaan negative thinking ni?? Semua ni boleh dielakkan tapi kita tak tau kan sebab Malang Tidak Berbau..

Kalau korang di tempat MJ follow lori akan rasa macam tu jugak tak?? Aduhhhh napela cheq jadi macam ni kan :-)



p/s : Korang kalau nak Join Weekly GA klik SINI ye.



Rezeki menang RM10 cash :-)


Alhamdulillah ada rezeki di hari minggu dengan kemenangan ni, masa tau keputusan ni MJ dan family on the way nak ke Lumut sebab ada kenduri kawen semalam :-0

Terima kasih Bro Eyriqazz kerana inform di komen box :-)




MJ dalam kategori Pengomen Terbaik, tak sangka betul :-) Tahniah buat Tiefazatie dan semua pemenang lain ye.. Bro, MJ dah emel tau..:-)



p/s : Yeay yeay, dapat duit ni leh buat belanja makan Tutti Frutti esok, kan ada diskaun 15%, alhamdulillah rezeki :-)



Ubat batuk Hurix berkesan

Salam hujung minggu semua, sihat tak? Apa planning hari cuti ni?

MJ tak berapa sihat ni, mungkin tak tahan dengan keadaan cuaca yang tak menentu sekarang ni kan.
Kat Penang ni pagi - tgh hari elok je panas, mai ptg hujan lebat smpai ke malam.



Yang tak tahan tu batuk la, teruk sgt rasa dok kung kang kung kang, pedih tekak abes. Tak larat nak makan ubat batuk klinik ha.

Jadi en suami beli ubat batuk
'Hurix's sirap ubat batuk gamat & madu plus' MJ baru minum sekali dah rasa kurang, alhmdulillah syukur..

Korang klau batuk makan ubat pe?


Published with Blogger-droid v1.7.4

Mini GA Kupon KFC ditutup


Dengan ini secara rasminya Mini GA Kupon KFC ditutup, sebarang penyertaan selepas entry ini dikeluarkan tidak akan diterima, HARAP MAKLUM ye.



Terima kasih pada korang yang sudi menyertainya dengan pelbagai slogan yang membuatkan MJ tersenyum simpul.. :-)
Tak sangka menerima penyertaan menghampiri 50 peserta walau hanya dilancarkan selama seminggu je.
Terima kasih sekali lagi..
Senarai peserta akan dikeluarkan secepat yang mungkin dan pemenang akan diumumkan pada minggu hadapan.



p/s : MJ baru bukak blog, pagi tadi ada seminar..



Siapa nak Voucher KFC?? Cepat!!!

~~~DAH TAMAT~~~


 
Setelah puas berfikir nak buat apa dengan Voucher KFC nie,
plan asalnya nak ikut cadangan korang la untuk buat Teka teki,
Jenuh jugak dok fikir teka teki apa yang sesuai,
Fikir punya fikir last-last buat yang simple-simple jela,
senang untuk korang join dan senang untuk korang menang.
Lagipun hadiah nya biasa-biasa je kan
Voucher Snack Plate KFC ni je :-)





Syarat pun mudah je iaitu :-)

a) Anda hanya perlu tinggalkan link URL anda kat ruangan komen ENTRY INI SAHAJA berserta slogan
Saya Mahu Kupon KFC itu kerana .......
(Tidak lebih 25 patah perkataan) 
Contoh : Saya mahu kupon KFC itu kerana 'kesedapannya tidak ternilai sehingga menjilat jari terutama Ayam Spicy yang begitu ummppphhh dan marveles' ( 14p.p)

b) Pemenang dipilih berdasarkan slogan kreatif yang membuatkan panel tersenyum. :-)
c) Tarikh tutup : Seminggu dari sekarang (mungkin ditutup awal bergantung pada penyertaan yang diterima)

d) Oh ya, tak perlu buat entry, cuma jawab diruangan komen entry ini sahaja.
(Tapi kalau ada yang rajin buat entry promosi,
mungkin MJ akan pertimbangkan untuk bagi FM sebagai hadiah tambahan :-)

e) Rasanya itu sahaja kot, apa-apa syarat tambahan akan diupdate dari semasa ke semasa.






BE Fahrin Ahmad dah lari



Akhirnya BE Fahrin Ahmad iaitu Shell FuelSave Day telah menamatkan dirinya dari menari-nari dengan vanggas di blog MJ nie :) Tak pe MJ tak sedih malah bangga jugak sebab sudi menempel lalu meninggalkan sedikit tanda kenangan buat MJ :-)


Terima kasih Nuffnang, kalau boleh sila gantikan dengan BE baru ye.. :-)


**Ingat nak kumpul banyak2 income Nuffnang ni buat belanja beli kamera baru.. :~P Harap-harap berjaya la tapi tak tau ler berapa bulan @ tahun nak kena simpan baru dapat beli... heheee**



Sekitar Majlis Jamuan di rumah kami



Jamuan tu pada hari Sabtu lepas, tapi maaflah sebab baruuuuu nak update :-) Ni gara-gara kamera kesayangan rosak sehari sebelum majlis bermula, jadi habis segala mood nak bergambar dan photogedix tergendala atau dalam erti kata lain MOOD lari ke lain :(


Memang nak tangkap gambar rasa lemau je tambahan kami berdua yang paling sibuk hari tu, yela mana nak layan tetamu yang datang, handle bahagian makanan lagi dan macam-macam la.. :) So alasan kukuh la ye tak banyak gambar k :-)




Persiapan sebelum majlis bermula, masa ni nak buat air asam, oh ya menu kami hari tu ialah

NASI DAGING, SUP, DAGING CICAH AIR ASAM, AYAM GORENG REMPAH,
LAKSA, KUIH APOM POLKADOT, KEK BISKUT MARRIE,
BUAH TEMBIKAI, AIR SIRAP DAN TEH TARIK.





Yang sebelah tu anak offismate, dia nampak MJ asyik dengan Firas je terus panggil cheq mama tau, mula tu tak perasan lagi, tapi dia ikut MJ sampai ke dapur sambil dok sebut 'Mama, tengok baby (Firas) dia panjat' 'Mama, kakak nak main dengan baby'

Aduhh senyum simpul je MJ, insyaAllah mana nak tau kan berkat si kecil tu mendoakan untuk MJ menjadi mama kan.. Aduhhh terharu sangat :-0


Korang sila abaikan muka MJ yang agak pucat tu ye, masa tu dah petang, memang penat tahap maksimum la, dan yang lawaknya bila dah nak selesai majlis baru teringat

'Alamak!!! Muka MJ TERLUPA nak mekap even secalit bedak pun takdak kat muka, apatah lagi la lipstik..' Aduhhh!! mesti tetamu yang mai terkejut pe tengok muka MJ kan...wahahaha :-)




Ingatkan kenduri kawen je dapat hadiah tapi kami pun dapat hadiah tau, 2 hadiah di atas adalah daripada offismate.. :-) Coklat tu ari tu jugak selesai..


Dan Alhamdulillah majlis berakhir dengan jayanya, hilang segala kekusutan sebelum majlis bermula :-)


Nak minta korang tolong vote gambar MJ di SINI


p/s : Pagi ni MJ mai kerja ikut highway ber'tol', takut kejadian pagi semalam berulang kembali.. Takuuutttt :-)



Kisah pagi tadi | Takut jugak


Pagi tadi masa on the way nak mai kerja, MJ tiba-tiba diserang dengan seorang pemandu Van Jabatan .....
Unit ... Khas. Korang jangan salah faham, sebab bukan kena serang ketuk pintu ke ketuk tingkap ke apa ke.. Kisahnya begini...



Ehsan en Google


Menjadi kebiasaan setiap pagi MJ akan buka cermin kereta, tak suka pakai ekon sebab udara pagi lebih nyaman :) Semasa di traffic light, MJ berhenti di belakang sebuah Van lebih kurang macam gambar di atas tu, semasa lampu bertukar hijau van di hadapan bergerak tersangatlah perlahan, MJ cuma cakap Ya Allah napelah slow ni (sebabnya lampu ni hijaunye cepat dan nak menunggu masa lampu merah tu tersangatlah lama) tapi MJ tak rasa van di depan boleh dengar, sebab rasanya kata-kata tu MJ je boleh dengar dan bukannya cakap kuat pun.


 
Masa dah belok tu van tu macam sengaja bawa ke kiri dan ke kanan, dah ler bawak slow then lepas tu dia ambik botol air mineral tunjai-tunjai keluar melalui cermin van dia. MJ pun pelik kenapa dia bertindak macam tu dan masa tu takdak fikir pape. Tapi seyes cakap sepanjang jalan tu dia bawak van banyak main dengan brek, MJ yang dok belakang pun naik tensi.., nak potong tak boleh sebab kawasan perumahan kan..


Masa kami sampai di next traffic light, tempat tu 2 lorong, pemandu van tu macam sengaja ambik lorong kiri dan bagi laluan kereta MJ di lorong kanan, kalau ikutkan lorong kiri tu kereta tak banyak dan ada ruang kosong di hadapannya tapi dia seperti sengaja berhenti betul-betul BERSEBELAHAN dengan kereta MJ. Bila MJ ke depan sikit dia ikut sama, dan masa tu dah mula ketaq lutut tau, MJ perasan dia memang memerhatikan MJ dari tepi tapi MJ LANGSUNG tak pandang dia.. TAKUT beb..


Masa tu terfikir, apa salah MJ??


Esok pagi nak p kerja takmau lalu jalan tu dah, nak kena ambik option lain.

   
p/s : Dulu masa naik motor pun sama, 3-4 kali kena folow dengan mamat motor dan adanya folow sampai ke rumah, ada kena kacau di trafic light lah, aduhhh seram giler...


Tragedi budak berusia 2 tahun yang dilanggar di China



Sedih dan teramat sedih, memang menyayat hati, masa MJ baca kisah ni hati dah terusik,
Disebabkan pc ofis kena block any access like you tube and etc,
jadi tak dapat nak tengok video tu cuma baca kisah je.
Jadi MJ cuba access link tu di rumah.
MJ ingat MJ kuat tapi ternyata jiwa MJ lemah.
Berlinangan airmata ini tatkala melihat adik YueYue sebegitu,
dia baru berusia 2 tahun dan pastinya tidak mengerti apa apa.
Tak sanggup MJ nak melihat keseluruhan video tersebut,
memang tak dapat dibayangkan penderitaan yang ditanggung si kecil itu.
Aduhhhhh, kenapa manusia tergamak melakukannya???
Takkan tak ada secubit perikemanusiaan dalam diri??


Undang-undang manusia yang cipta,
dan 1 lagi MJ baca dari mynewshub mengenai undang-undang di negara tersebut

'Mereka yang cuba menyelamatkan nyawa sesiapa diarah membayar DENDA YANG TINGGI dan mereka juga akan dipersalahkan, dan mungkin sebab itu tiada siapa yang mahu membantu walaupun yang terjadi itu pada kanak-kanak.. 



** Adik Yueyue disahkan 'mati otak' oleh doktor selepas dirawat tapi sumber terbaru yang diperolehi bahawa adik Yueyue telahpun menemui ajal..**


p/s :  Kalau MJ tak sanggup nak biarkan si kecil begitu sahaja, tak kisah bagaimana denda apa sekalipun yang penting NYAWA budak tersebut dapat diselamatkan.


Nasihat secara tersirat versi lawak :)


Lambat hari ni MJ nak publish entry, bukan pe semalam tak sempat nak buat autopublish entry akibat demam secara tiba-tiba semalam, sambil berselimut tebal sambil layan Bini-biniku Gangster di you tube..ngeh ngeh ngeh.. :) Nak bukak laptop memang tak larat giler, nak BlogWalking apatah lagi, so layan di henset je la sambil berbaring :-)


Mungkin hari ni cuma ada 1 entry nie jela kot ye... Sebab No Idea dan kepala pun ada rasa berat sikit, tapi tetap jugak mai kerja tau untuk siapkan payroll (Credit Date before Deepavali, sebelum ni gaji kami 30hb).


Ok, apapun jom kita tengok 2 papan tanda yang dibuat, walaupun secara melawak tapi punya maksud yang mendalam.. Tersenyum simpul MJ bila baca :-) Kreatif pereka nya :-)







Oh ya, sumber ni diperolehi dari emel :-)


p/s : Hari ni MJ hanya akan blogwalking sahaja bagi menggantikan kebizian semalam.. :-)


Promotion | Mc Donalds Quarter Pounder with Cheese



Ayuh para penggemar McDonalds di Malaysia kita rebut peluang keemasan ni.. Tengok iklan macam menyelerakan je kan.. :) Dah lama teringin nak try, hope dengan promosi ni dapat lah makan dengan seenaknya :)




Korang boleh download kupon di





Klik je mana-mana 2 link kat atas tu untuk korang dapatkan kupon jimat nie.. :-)



Kamera Kesayangan Rosak :(


Huwaaaaaargghhhh, sedih sangat tau sebab kamera kesayangan MJ yang baru berusia 5 bulan dah rosak.. Spoil abes mood nak photogedixx masa kenduri rumah baru kami pada hari Sabtu lepas.



Kamera Panasonic DMC - FH3 Lumix Lycra
dengan 14 M.P
 


Kamera ni sebenarnya adalah hadiah hari lahir MJ bulan 5 baru-baru ni, memang sayang giler dengan kamera ni sebab kualiti gambar yang dihasilkan oleh kamera ni walaupun hanya kamera kompak memang mantap lah.

Kemana saja MJ pergi especially ada event pape WAJIB usung kamera ni dalam beg..




Nak tau apa yang rosak??? Dari gambar atas ni korang leh agak tak apa sebenarnya yang berlaku?? huhuuu sedih tau... :(
 



Yang rosak ialah bahagian zoom in out @ lens nya, bila off lens tak nak masuk, on lak tak mau keluar dengan sepenuhnya.. Korang rasa-rasa boleh repair tak, agak-agak harga repair menyamai harga sebiji kamera baru tak?? Nampaknya nak kena hantar repair 'my luv' nieh :) Memang tak senang duduk bila kamera takdak..






Nak preview gambar pun tak boleh, bila on je akan keluar kenyataan ni 'System Error (Zoom)' Aduhhh sedih sangat :(



p/s : Kerosakan secara tak sengaja oleh anak menakan MJ, budak kecik yang tak mengerti apa2, so bersabar jela ;)



Labels

Adat Perkahwinan India (1) adik kemalangan (5) Agar-agar Milo (2) Ais Kacang Maklom (1) Ais Kacang sedap di Penang (2) Aiskrim Goreng sedap (2) aiskrim kek (14) Akademi Fantasia (3) aksi terlampau (12) Alamat Jalil Coconut Shake (1) Alamat Nasi Arab di Bandar Perda (1) Almari MJ (1) Ana Rafali dan Suami (1) Anak anugerah Allah (1) Anak Dr Sheikh Muszaphar dan Dr Halina (1) Angin dalam Badan (1) angry bird (2) anime (2) Anne Ngasri (2) Anniversary (9) Apa itu berkabung dalam Islam (1) Apom Polkadot (2) Asam Gelugor aka Asam Keping (1) ASB (1) Ashraf Muslim (1) Assignment (1) astro (2) Asyraf Muslin dan Wan Sakinah (1) Avon (10) Ayam Dendeng (2) ayam goreng rempah (2) Ayam Percik (1) Azza Elite (2) Bahaya Cyst (1) Bahtera Nabi NUH (1) BAJET 2012 (5) Baju Pengantin Diana Amir (1) baju tunang (1) balotelli (1) Banjir Kilat di Cameron Highland (1) Batik Pants (1) Baucer Buku 1Malaysia (BB1M) (3) Bayaran Balik Pinjaman (1) BE nuffnang (42) beauty Umaira (1) Bedak Arab KokuRyu (2) Bedak Miyami (2) Bee Hives Bun with Butterscotch Sauce (1) Beef Lasagna Cheese (3) Bekam adalah Sunnah (2) Belajar secara Sidang Video (1) Ben Ashaari (3) Bencana Alam (1) Bercuti di Melaka (1) Bercuti di Taiping (1) Berita Sensasi (3) berita terkini (3) Birthday Suami (9) Bisnes Pelekat Pantz (3) Blogger Kelantan (1) blogger Kuala Lumpur (11) Blogger Perak (1) Blogger Utara (8) Boikot Israel (1) boikot mc donald (1) bolasepak (1) bomoh VIP penipu (1) bonus (1) Bonus Raya 2013 (1) Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia (1) Borang BR1M online (1) borong.com.my (3) buku denaihati (1) Bunga Pandan (1) Burger Bakar (1) Burger Besar (1) Burger King (5) Burger King Penang (2) Burger KOMTAR (1) Butik Fareeda Permatang Pauh (1) Butter Prawn sedap (2) Cable Car Langkawi (1) Cameron Highland (17) Candy Crush Saga (1) cantik (82) car loan (1) Car Loan Calculator (1) Cara Berbekam Angin (1) Cara Dekorasi Bajet (1) cara membawa masuk barang ke malaysia (2) Cara Membuat Burger (1) Cara Mengingati Allah SWT (1) cara mengira cukai (2) Cara menguji Personaliti (1) Cara Menunaikan Solat Qasar dan Jamak (1) Cara Merawat Kaki Bengkak (1) Cara mudah nak lipat baju (1) Cara Solat (1) Cara ubati Denggi (1) Cashout Nuffnang (2) Celebrate Birthday (13) Celoteh MJ (130) Cendol Maklom (1) Cendol sedap (1) ceramah (2) Char Koaw Teow Sungai Dua (1) Cheese Tart sedap (1) Cheezy Magik (1) Cheque Exabytes (2) Cheque HOT FM (1) Cheque Nuffnang (4) Chicken Chop (1) China (1) Chuchuk Chuchuk Raja Uda (1) churpchurp (15) Ciptaan Allah SWT (2) COACH For Sale (1) Coconut Shake (3) coklat (2) Coklat Crepe (1) contest (32) CoQ Health Plus Shaklee (1) Cover Samsung USAMS (1) CPUV Earning (11) CPUV Nuffnang (11) Cryptography Code (1) Cucur Jagung sedap (1) cukai kastam (3) Cuti-Cuti Malaysia (9) CY 2000 (1) Dakwat Kekal PRU13 (1) dalam negara (9) De Pauh Garden (1) Dejavu di Kinabalu (2) Dekorasi Simple by MJ (1) Demam Denggi (1) Denaihati (29) Diana Amir dan Suami (1) Diskaun PTPTN 10% (1) Ditipu dengan Western Union (1) Dividen ASB (1) DIY Fridge (1) DIY Peti Ais (1) Doa Dhuha (1) Doa di bulan Ramadhan (1) Double Stemcell (1) Download Movie (1) drama (2) drama Melayu (2) duit malaysia (2) dunia artis (59) duti import (2) DVD 30 Juzuk al Quran Beserta Terjemahan (1) DVD al-Quran (1) Eagles Feeding Langkawi (1) Emperial Horse Wallet (1) endorscope (6) Ephyra membantu untuk Hamil (1) Ephyra meningkatkan kesuburan (1) EURO 2012 (1) Exabytes (1) Exam USM (15) External Hard Disk (1) Eyriqazz vs Denaihati (1) Facebook Fanpage (2) Fadilat Bulan Rejab (1) Family Day (4) Fareeda Aisya 3 Layer (1) Fasha Sandha dan Jejai (3) Fesyen (23) Filem Ombak Rindu (1) Firas (28) Fizo Mawar bersanding (1) Followers (15) free sample (1) Fridge Magnet (15) Fridge Magnet Oversea (1) Frozen Food (1) Gaji Minimum Swasta (1) Gambar Faizal Ismail (1) Gambar Fara Fauzana (1) Gambar Pelik (1) games (3) Gaviscon Advance (1) Gempa bumi (1) Genggam Fatimah (1) Get Clean Home Set Shaklee (1) GiveAway (95) GST (1) GUESS (4) hadiah (65) Hadiah Anniversary (5) Hadiah Birthday (6) Hadiah Contest 2013 (13) Hadiah Contest 2014 (1) Hadiah Hari Ibu (1) Hadiah untuk SIRIM (1) Hadiah untuk SUAMI (1) Hadiah Wang Tunai (11) Haiwan Pelik (1) Handbag COACH (2) Handmade Frame (1) happy (43) Happy Anniversary (5) Hari Kemerdekaan (1) Hari Raya Aidil Adha (1) Hari Raya Puasa (41) Header Baru (4) Header Raya (1) heartbeat (10) Henna Mehendi (1) himpunan bantah GST (1) hobi masa lapang (1) HomeMade Aiskrim (2) HomeMade Burger (2) Homemade Burger Bakar (3) Homemade Meatball (1) HomeMade Nasi Arab (1) Homestay Murah di Melaka (1) Homoseksual (2) Hospital Seberang Jaya (1) Hotel Bajet (2) Hotel Bajet/Hotel Murah (2) Hotel Murah di Kuala Lumpur (2) Hotel Murah di Melaka (1) Hotel Singgahsana Petaling Jaya (1) Hotel/Homestay di Melaka/Johor (2) hukum berkabung bagi Islam (1) Hukum Bertafakur (1) Hukum memakai Inai Lukis (3) Hukum Menyebut OMG (1) Ibadah Korban (1) ibadah puasa (5) Ice Blended Coklat sedap (1) Ikan Bawal Panas (1) Ikan Siakap 3 Rasa (1) Ikan Siakap Percik (1) Ikan Siakap Sweet Sour (1) Ikan Terubuk Masin (2) Ikan Terubuk Percik (1) Ilhan (9) ilusi optik (2) Inai Henna (3) Inai lukis (3) Indonesia (1) Info (2) iniesta (1) iPhone 5 Contest (2) iPhone 5 Gadget Impian (7) IQ (5) Irma Hasmie (3) Irma Hasmie Mengandung (2) islam (17) Islam Agamaku (19) isu agama (1) Isu negara (1) Izyanty Collection (1) Jadual Konsert Mania (1) Jadual Puasa 2012 (1) Jadual waktu Imsak dan Berbuka Puasa tahun 2013 (1) JAKIM (1) Jalan Masjid India (1) jalan-jalan (19) Jalil Coconut Shake (2) Jalil Coconut Shake Bandar Perda (1) jamuan raya (6) Jangkaan Kiamat (1) Jemputan ke Rumah Terbuka (4) Jenis Cyst (1) Jenis-jenis Hadis (1) Jeruk Buah Penang (2) Join Contest (74) juadah berbuka (6) Jualan Penghabisan Stok (2) Juara bola sepak EURO (1) Jumpa Blogger (6) Kad Kahwin Fasha Sandha (2) kad raya (8) Kaedah Rawatan Bekam Angin (2) kamera (9) Kami di Lumut (1) kapal karam (1) Karnival Kerjaya (1) kartun (2) Kasut Baru (2) Kasut Le Sandae Zalora (1) Katil MJ (1) KBC Rantau Panjang (1) Kebaikan CoQ Health Plus (1) Kebaikan Lecithin (1) Kebaikan Omega Guard Shaklee (3) Kedah Darul Aman (3) Kedai Kacang Bagan (1) Kegunaan Basic H Shaklee (1) Kegunaan Duit Nuffnang (1) Kehilangan Pesawat MH370 (3) Keistimewaan ESP (2) Keistimewaan Vitalea Shaklee (1) Kejora dan Bintang (1) Kejutan di Hari Lahir (1) Kek Biskut Marie (1) Kek Coklat Sedap (1) Kek Lapis Sarawak (2) kekabu (1) kelakar (17) Kelantan (8) Kelebihan Al Quran (2) Kelebihan Alfalfa (1) Kelebihan Bulan Rejab (1) Kelebihan dan Khasiat ESP (1) Kelebihan Energizing Soy Protein (ESP) (1) Kelebihan Ephyra (4) Kelebihan Mealshake (1) Kelebihan menjadi ahli Shaklee (1) Kelebihan Vitamin C Shaklee (2) Kelebihan/Khasiat ESP (1) Kementerian Kesihatan (2) Kenaikan Gaji 1KGT (1) Kenaikan Gaji Kerajaan 2013 (1) kenangan (8) Kenangan di tahun 2013 (1) Kenangan di Tahun 2014 (1) kencing tikus (1) Kenduri (9) Kenduri Doa Selamat (1) kenduri kawen (25) Kenduri Kesyukuran (2) keputusan GA (26) keputusan Peperiksaan (3) Keputusan PRU13 (1) keputusan SPM (2) Kerabu Sotong (1) keracunan (1) Kerepek Ngaku Arrowhead (1) Kereta yang Diubahsuai (2) kes bunuh (3) KeyChain (1) khalifah ganti superman (1) Khasiat Air Dayang Bunting (1) Khasiat Nenas Batu (2) Khasiat Nestle Bliss (1) Khasiat Susu Kambing Segar (1) Khasiat Telur Angsa (1) Khory Steamboat Yong Taufu Sungai Petani (1) khulafa ar rasyidin (3) Kisah Abu Bakar as Siddiq (1) Kisah Kereta MJ (1) kisah tauladan (10) Koaw Teow Th'ng (1) Kobis Tiruan (1) Kolagen Powder Shaklee (1) Koleksi Carlo RINO (3) Konsert Mania (1) kontroversi (1) Konvo USM (4) Konvo USM ke 48 (2) kotak sembang (2) Kuah Rojak Mak Bee sedap (1) Kuala Lumpur (1) kuih raya (9) kupon (10) kupon KFC (6) Kursus Intensif USM (3) Ladang Teh Boh Sg Palas (1) Laksa Janggus (1) layan (126) Lecithin Shaklee (3) Lemon Cheese Cake (1) Lens Nikon 50mm (1) Lirik Lagu (2) Lisa Surihani (1) Lokasi dan Tarikh Ujibakat Bintang Mencari Bintang (1) Lost World of Tambun (4) luar negara (5) lucu (15) lukisan termahal didunia (1) Lumut (5) M'c Donalds (5) Macarons (1) Machu Pichu (1) Majlis Persandingan Fizo Mawar (1) Makan Sedap (57) Makan Sedap dan murah di Sungai Petani (1) Makaroni Baked Cheese (1) Makeover Fridge (1) Maksud PJJ (2) Mandi di Private Pool (1) Mandi Wap (1) Masakan Pasta (1) mascara (1) masjid (1) masker wajah (2) Masterchef Penyingkiran (1) Masterchef Selebriti Malaysia 2 (1) Mayang Mengurai (1) Maybank ATM Card (1) ME Nuffnang (15) Meatball Abg Burn Bandar Perda (1) Meatball IKEA (4) Mee Sotong Padang Kota (1) Mee Sotong sedap (3) Mee Udang Paksu Juru (2) Mee Udang Pulau Sayak (1) Mee Udang Special (1) Mega Giveaway Celoteh MJ (2) Melaka (1) melaleuca (1) Menang GA (63) Menu Barbeque BBQ (2) Menu Berbuka Puasa (3) Menu di Victoria Station (1) Menu Diet Atkin (3) Menu Hari Raya (8) Menu Rumah Terbuka (3) Menu Sarapan (1) mesir (1) MH370 MAS Hilang (3) Mineral Coffee Hai-O (1) Misteri Villa Nabila (1) movie (1) Muat Turun Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia 2.0 (1) mukjizat (3) Murtabak Telur (1) Mushroom Sup Pizza Hut (1) mutiara kata (3) My Best Moment (2) my birthday (10) My Graduation (1) My Koleksi (1) My Mum (1) Nabi Adam a.s (1) Nan Cheese Meleleh (1) Nasi Arab Al-Bayt (1) Nasi Arab Bandar Perda (2) nasihat (19) Nasihat Suami Isteri (2) negara yang bertanding dalam EURO (1) Neotel Hotel Kuala Lumpur (1) Niat Solat Qasar dan Jamak (1) Nikah Kawen (19) Nikon D90 (12) nuffnang (53) Olimpik 2012 (1) Ombak Ganas (1) Omega Guard Shaklee (3) Omega Gurad Shaklee (3) on9 visitor (27) online (9) Oreo Cheese Cake Gebu (1) Oreo Cheese Cake Strawberry tanpa gelatin (1) Oreo CheeseCake (3) Original Handbag COACH (1) Ostematrix Shaklee (3) ovarian cysts (8) Panasonic Viera (1) Panggilan Palsu (2) Panorama TV1 (1) Pantai Bagan Ajam (2) Pasar Besar Siti Khadijah (1) Pasar Bisik Kota Kuala Muda (1) Pasar Ramadhan (1) Pasembor Sedap (1) Pathlab Penang (1) Pati Ikan Haruan (1) Pegangan (17) Pekeliling 2012 (1) Pekeliling 2013 (1) Pelikat Pants (1) Peluang Kerjaya (1) pemenang (49) Pemenang Top komen (2) Pencapaian Terbaik Celoteh MJ (2) Penetapan Gaji Minimum (1) pengalaman (13) Pengalaman belajar secara PJJ (5) Pengalaman HSG Test (2) Pengalaman Menggunakan Western Union (1) Pengalaman On Air di Radio (1) Pengkalan Hulu (1) Pengumuman (37) penipuan (1) Penyampai Hot FM (1) Peppermint Ginger Plus (1) Perak (4) peraturan dan undang undang kerajaan (2) Percutian Kami (3) Performance Drink Shaklee (1) Perfume (3) Perfume Burberry (1) Perfume Calvin Klein (1) Perfume Kim Kardashian (1) Perfume Paris Hilton (1) Perkahwinan Artis (4) permit import (2) Pernikahan Anne Ngasri (1) Pernikahan Artis Malaysia (1) Perodua Alza (4) pertunanganku (2) pesakit (19) Petaling Jaya (1) petua (12) Petua ubati batuk (1) Petua ubati Patah/Retak (1) Phoebe Ribbon Chiffon (1) Photo Konvokesyen USM (1) Photo with BFF (1) photography (1) picaso (1) PilihanRaya (1) Pisau Magik (2) Pisau Zebra (3) Pizza Hut Big Box (3) Pizza Hut Promotion (8) Pizza Hut Vs Domino's Pizza (2) PJJ di USM Penang (14) Popcorn Ayam (1) Popia Milo (3) Popia Nestum (3) Portable Power Bank (12) Potluck (3) Power Bank 12000mAh (1) Power Bank 13800mAh (2) Power Bank 2800mAh (1) Power Bank 8000mAh (2) PRADA (1) pray for gaza (1) Pretzel Almond (1) Pretzel Oreo (1) Primavera Shoes (1) Produk Shaklee (24) Program Affiliate AssignJobs (1) Program Realiti TV3 (1) promosi hebat (26) Prosedur membuat Rawatan Kehamilan (2) Proton Preve (2) Proton Terbaru (1) PTPTN Info (2) Puasa Ramadhan (6) Puding Milo Lapis Oreo (1) Pulau Beras Basah (1) Pulau Langkawi (9) Pulau Pinang (20) Punca Gastrik (1) Punca Sesak Nafas (1) Puncak Gunung Brinchang (1) Pusat Pelancongan (31) Pusat Peranginan di Malaysia (1) Qi Razali dan Nelydia Senrose (1) Quran (2) Ramalan Kiamat (1) Rantai Tangan Hilang (1) Rashidun Caliph Conference 2014 (1) Rawang Burger Bakar (2) Rawatan Kesuburan MJ (6) Rebat Bil Elektrik (1) Rekod Baru (3) Rempah Nasi Arab (1) rempah sauna (1) Renungan Bersama (1) Resepi (31) Resepi Aiskrim (2) Resepi Aiskrim Goreng (4) Resepi Ayam Dendeng (2) Resepi Ayam Goreng KFC (1) Resepi Ayam Goreng Rangup (1) Resepi Ayam Mudah (1) Resepi Ayam Sedap (2) Resepi biskut Meringue (1) Resepi Burger sedap (1) Resepi Cucur Roti (1) Resepi Daging Dendeng (1) Resepi Durian Crepe (3) Resepi Ikan Siakap Sedap (1) Resepi Juadah Berbuka (6) Resepi Kek Batik (1) Resepi Kek Biskut Marie (1) Resepi Koaw Teow KUNGFU (1) Resepi Koaw Teow Ladna (1) Resepi Koaw Teow Th'ng (1) Resepi Kuah Percik (1) Resepi Lasagna Atkin (1) Resepi Lasagna Telur (1) Resepi Mudah dan Sedap (1) Resepi Mushroom Sup sedap (1) Resepi Oreo Cheese Cake (1) Resepi Popcorn Ayam (1) Resepi Popia Goreng (1) Resepi Puding Jagung (1) Resepi Puding Laici (2) Resepi Puding Oreo Coklat (2) Resepi Puding Roti (1) Resepi Puding sedap dan mudah (2) Resepi Puding Triffle (4) Resepi Roti (2) Resepi Roti berinti Daging dan Cheese (1) Resepi Roti Sarang Lebah (1) Resepi Samosa (1) Resepi Sotong Kangkung (1) Resepi Spagethi mudah (2) Resepi Sup Tulang (1) Resepi Udang (1) Resipi (8) Restoran Bara Grill Taiping (1) Restoran Chuchuk Chuchuk (1) Restoran Cina Muslim di Kajang (1) Restoran Fais (1) Restoran Mohd Chan Abdullah (2) Restoran Qasar Hadramawt Bandar Perda (1) review blog (8) Review Ephyra (3) Risiko kekurangan Protein (1) RnZ Cosmetic (1) Roti Daging Cheese (1) Roti Gulung Sosej (1) Roti Nan Cheese Sedap di RSMY (1) Roti Paung Terengganu (1) RSMY House of Real Beriani (1) RSS feed (1) rumah tangga (20) Rumahku Syurgaku (1) rusuhan (1) Sabun 3 layer (1) Sabun BERAS (1) Sabun Collagen (1) Sabun Gluta Kojic (1) Sah puasa selepas berjunub (1) Salad Ayam (1) Salak Denai Chalet (4) sale (9) Saloma Bistro Kuala Lumpur (1) Saman Hadlaju (1) santai (2) Sarawak (1) SBPA (4) Scha dan Awal (1) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Coca Cola (4) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Hot FM dan Coca Cola (4) sedap (22) sedih (21) Segmen Eyriqazz (1) Sejarah Komputer (1) seksi (1) Semanis Kurma TV9 (1) Seminar Buat Duit dengan Blog (1) Seminar Wordpress (3) Senarai Calon Parlimen PRU13 (2) senarai peserta (20) Sepanyol vs Itali (1) Sepetang Bersama Blogger (5) Set Berpantang Shaklee (1) Set BUASIR (1) Set Ibu Hamil Shaklee (1) Set Menyusu Shaklee (2) Set Senggugut (1) Setem Koleksi Terbaru (1) Shawl Handmade yang cantik (1) Shopping Online (1) Siapa perlukan ESP (2) Side Income (2) sihat (15) Sihir dan Santau (1) Sijil HALAL (1) Simply Siti (1) simulator (1) Singapura (1) Sinopsis Bukan Bidadari (2) sinopsis KHILAF (1) Siput Kepah (1) Siti Nurhaliza (1) Skin Laptop (1) Skrin Netbook Pecah (1) Sling Bag CARLO RINO (1) Slot Lestary TV3 (2) Smockey Bear Chicken (1) Smockey Bear Lamb (1) Somtam Campur (1) Sooft Book Washable for children (1) sosilawati (1) Sotong Kangkung (1) SPA (3) Spagethi Meatball sedap (2) Steamboat dan Yong Taufu murah (1) Stokin Kaki Scholl (1) Stokin Scholl Sleeping (1) Strawberry Cheese Cake (2) Strawberry Park Resort (6) suami isteri (30) Sumbangan Rumah Anak Yatim (1) Sundae Ice Cream (1) sunnah wal jamaah (1) Sunset (1) Suplement tenaga ketika berpuasa (1) Surprise Birthday (1) Susu Kambing sedap (1) SX150 IS (2) Syarat Pinjaman Kereta Ketat (1) Syarat Sah Puasa (1) syiah (2) Taj Mahal (1) tan sri ali hashim (1) Tanda menghidapai Cyst (1) Tandoori Chicken Naan Cheese (1) Tapak Iklan blog Celoteh MJ (1) Tapak Pesta (1) Tarikh mengundi PRU13 (3) Tasik Dayang Bunting (1) teka-teki (15) teknik- teknik fotografi (1) Telefilem KHILAF TV1 (1) temuduga (2) Tepung Magik (1) terima kasih (116) Testimoni B-Complex (1) Testimoni Basic H Shaklee (1) Testimoni Ephyra (3) Testimoni ESP (2) Testimoni GLA Complex (1) Testimoni kecewa SalamFone (1) Testimoni Mineral Coffee (1) Testimoni Ostematrix Shaklee (2) Testimoni produk Double Stemcell (1) Testimoni Set Kurus Shaklee (3) Testimoni Set Menyusu Shaklee (3) Testimoni Set Subur Shaklee (1) Testimoni Shaklee (2) Testimoni Vivix (3) Testimoni Zalora (1) ThePopLook (5) Tiket Wayang Free (3) Timbalan Ketua Pengarah Kastam ditembak (1) tips (14) Tips buat suami isteri (1) Tips Menyimpan Susu (1) Tips pemilihan Tudung (2) Tips Rumah Tangga (1) Tiram Goreng Tepung (1) titanic 2 (1) Tonsil Bengkak (1) top komen (10) Tragedi MH17 (1) Transaksi Luar Negara (1) Triple Stemcell (1) Trying To Conceive (6) Tudung Bawal al Shawl (1) Tudung Chiffon 3 Layer (5) Tudung Layer Kanak-Kanak (1) tutorial (10) Tutti Frutti (2) Twitter (1) Ujian Darah untuk Kesuburan (1) Ujian Pap Smear dan HSG Test (2) Update Bloglist (1) USM Penang (22) Ustaz Ahar Idrus (4) Ustaz Don Daniyal (1) Ustaz Zaharuddin (1) Vibrance Kegel Device (1) Victoria Station Seberang Jaya (1) video (9) Wallet (5) Wallpaper Fridge (1) Wang Kelian (1) wang kertas siri baharu (1) Watie Elite (1) Western Union Selamat (1) Wordless Wednesday (35) Yacht Langkawi (1) Yee Mee Sizzling (1) Yong Tau Fu sedap di Bagan (1) Yusry KRU (1) Zalora Malaysia (1) Zinc Complex Shaklee (1) zuriat (2)