Jika berminat boleh email normj1001@hotmail.com (lowercase)

Hadiah buat Pengomen Tegar

Alhamdulillah disebabkan bulan ini bulan rezeki buat MJ, 1st sebab menang hadiah percutian 3D2N di Cameron Highland dan 2nd dapat wang tunai untuk 5 tahun servis, makanya MJ nak berkongsi dengan kawan-kawan blog yang turut sama dengan blog CELOTEH MJ sehingga kini.


Seperti kata tuan Denaihati - MJ Ratu Avon, maka hadiah-hadiah pun adalah barangan Avon la ye - korang mau tak? heheee :)

Tapi semua ni ada yang punya dah tau, nak tau siapa - Mereka ialah yang rajin mengomen di blog MJ sehingga kini. Pengiraan dikira dari Bulan August dan September 2012 (2bulan). Lagi 2 hari kita akan menutup tirai bulan Sept, kalau nak tercalon korang kena teruskanlah mengomen disini ye :-)

Di sidebar adalah setakat bulan September, bila dah tamat nanti baru MJ release siapakah pengomen tegar sepanjang 2 bulan ini. 10 Pengomen bertuah layak dapat hadiah di atas ni sebagai tanda terima kasih MJ pada korang.. :-)

Tak sangka dah 5 tahun rupanya

Pejam celik pejam celik tak sangka rupanya dah 5 tahun MJ berkhidmat, dan tak sangka masih bertahan sehingga kini :) Alhamdulillah bersyukur dengan rezeki dari Allah.

Dan sebagai menghargai khidmat MJ, ada la sedikit sumbangan dari syarikat berbentuk $$$ sebulan gaji, syukur alhamdulillah. Menurut kata offismate MJ - bulan Sept adalah bulan rezeki untuk MJ ;) Semalam menang Grand Prize Percutian 3D2N, hissyyy tak sabarnya nak p hanimun....hahahaaa ;)

Alhamdulillah Menang Grand Prize

Alhamdulillah syukur, lidah kelu terdiam kaku rasa nak menangis pun ada ni.. Memang tak percaya sangat ni.. Ya Allah betul ke?


Nanti MJ cerita ye, masih terkejut ni :)

Kenangan Header Celoteh MJ

Entry ni adalah sebagai nak abadikan header kenangan sepanjang MJ berblog dalam tempoh 2 tahun ni. Boleh la mengimbau kenangan bagaimana transformasi header blog MJ ni kan, heheee :)


Kalau tak silap ini Header pertama MJ gunakan, dan rasanya my hubby yang buatkan (ingat-ingat lupa), almaklumlah masa blog ni ditubuhkan MJ baru beberapa bulan berkahwin :-) Jadi mood pengantin baru jelas terserlah...hahaha.


Dan ni Header ke dua hasil tangan dari Puan Bee lepas MJ nak makeover blog. Mood masa ni HoneyMadu.


Dan header ni pulak ilham dari ex-schoolmate MJ - IedaAurora, pada MJ memang cantik cuma mungkin pemilihan gambar nampak macam MJ tengah 'moody' je kan ;)


Dan kedua-dua gambar di atas adalah hasil tangan dari eB, thanks dear so much, ada 2 corak yang sama tapi gambar yang berlainan, sebabnya MJ salah bagi gambar tak ikut tema yang diinginkan ;) Maka terhasillah 2 header yang masih digunakan sehingga kini.


Kalau korang perasan kesemua header MJ adalah mengikut warna kegemaran MJ iaitu PINK + PURPLE, taktau kenapa mungkin sejuk mata MJ memandang kot.. Belum terniat nak curang ke warna lain lagi..heheee


MJ ingat nak tukar header lain la, ada sesiapa nak tawarkan diri tak untuk buatkan? atau nak bagi hadiah ke kat MJ manalah tahu kan :-) MJ sangatlah berbesar hati... heheee

Ka Ching!! :)

MJ memang suka lagu Ka Ching nyanyian Shania Twain suatu ketika dulu, siap buat ringtone untuk SMS lagi ha :) Tak silap masa lagu ni pemes MJ di Tingkatan1 kot.. heheee ;)


Ok sebenarnya bukan nak cerita pasal lagu tapi alhamdulillah 2 hari lepas dapat rezeki dari Denaihati, MJ dah dapat $$$ untuk Top Referal dan juga Duit Raya dari beliau ;)


Hadiah Wang Tunai dari Denaihati, memang murah rezeki abg Amir kita ni dengan sifat suka memberi, semoga terus dimurahkan rezeki, aminnnn..

Harap DH tak stop ye, bila baca post di FB seakan merajuk je (MJ ada perasan post seorang rakan FB mengenai isu ni sebelum ni), dan ketahuilah kami para blogger yang lain tetap akan terus menyokong DH.



Pada MJ biar lambat tapi kami tetap juga terima insentif tersebut sebab MJ faham kekangan masa dan kesibukan DH dalam urusan lain.

MJ pun dah banyak terima pelbagai hadiah dan tunai dari DH, dan ternyata DH memang tepati apa yang dijanjikan, itu yang penting. Dan salah satu hadiah yang paling berharga yang akan dikenang seumur hidup ialah hadiah NIKON D90 ;) Alhamdulillah syukur..


Ada yang rindu tak?

Dah seminggu blog tak berupdate, mood yang memang betul-betul dah ke laut sangat nak mengarang. Blogwalking pun mana yang sempat, maaf ye pada kawan-kawan yang dah komen di blog MJ tapi kelibat MJ masih belum kelihatan di blog korang.

MJ pasti akan muncul ke rumah korang juga, cuma cepat atau lambat je bezanya, maaf sesangat ye.. :)

Ok kalau ada yang rindu MJ meh tengok pic MJ masa kenduri kawen rumah saudara di Semenyih pada minggu lepas, heheee ;)




p/s: Gambar ada tapi M.A.L.A.S nak resize lepas cd software 'photoshop' hilang entah kemana lepas lappy MJ buat hal sebelum ni...huhuuu :(

WW : Alhamdulillah dapat juga merasa :)


Memang sedap!! Rasa macam nak makan lagi ;)


p/s : Banyak komen yang belum di 'publish' sebelum diterjah balas, sori ye kawan2 dan sabarlah menanti :)

Barangan Avon Kempen 1-15 Sept 2012

Dah lama MJ tak buat promosi Avon di sini kan? Semenjak kesibukan melanda diri dan sekarang ni menggagahkan diri ;) Jom kita cuci mata, mana tau kot-kot ada yang terbekenan :)


GlimmerStick Eye Liner (Black/Brown)
RM 8.00 setiap satu

Little Black Dress Perfume 50ml
RM 55.00 termasuk pos


Dengan mana-mana pembelian Perfume 50ml (seperti dibawah), 
korang boleh dapatkan barangan atas ini dengan harga RM1.00

RM 19.00 setiap satu


Vitamin untuk kanak-kanak
(Less 20%)

Set Women On Earth RM55.00 termasuk pos


Barangan di atas Less 20%



Maskara RM10.00

Ada macam-macam lagi barangan lain, boleh tengok secara online dalam website avon dan kalau ada yang berkenan boleh terus roger MJ di normj1001@hotmail.com

Klau beli barangan RM50.00 dan ke atas akan menerima FreeGift dari MJ, harga tidak termasuk kos pos kecuali yang dinyatakan.


p/s: Minggu ni mungkin takdapat ke Cameron Highland, huhuuu sebab Apartment Fully Booked, mungkin akan ke sana dilain masa.

Akan bercuti bersama family

Tak sabarnya nak menunggu hari minggu menjelma, mood nak buat kerja pun dah ke laut ni... Bestnyerrrr..... dah terbayang-bayang diri ini menjejakkan kaki ke sana lagi buat kali ke keempat, InsyaAllah :)



Boleh agak tak MJ akan ke mana dari gambar atas ni? heeheee..


Oklah MJ takmau memeningkan korang untuk memikir kemana destinasi kami, jom kalau nak baca kisah MJ yang lepas klik CAMERON HIGHLAND

Kalau tahun lepas MJ ke sana bersama keluarga mertua, dan insyaAllah kali ini bersama keluarga MJ pula, kami akan ke sana pada hari Ahad 16 Sept 2012.


p/s : Baru dapat update entry, sebenarnya ada banyak cerita tapi semua terperam je dalam folder, mungkin sibuk sama kot dok tolong My Mum dengan order katering yang tak putus, alhamdulillah :)

KOLEKSI TERBARU KZNABIHAH BUTIK

Dah lama rasanya tak terjebak dengan GA ni rasanya, 
sementara mood masih panas ni MJ nak join GA dari


Due : 15 Sept 2012

Ada pelbagai jenis pakaian yang sesuai buat kaum wanita sekalian,
pasti rambang mata memilih, apa lagi jom lawat :



Doakan moga ada rezeki MJ untuk menangi salah satu hadiah kat bawah ni iaitu :)
1. Long cardigan kznabihah
2. Palazo printed leapord kznabihah
3. Dress Adlena Special Design by KZNABIHAH
 Jadi MJ nak tag:)


Kegunaan Duit Nuffnang

Duit nuffnang yang MJ dapat yang terbaru ni MJ gunakan untuk membeli sesuatu barangan yang nampak, jadinya bila kita tengok je barang tu dah tau ni lah hasil berblog selama ni, sebelum ni dah 2x cashout tak ingat beli apa, sedar-sedar je duit tu dah habis. (duit tu lebih kepada belanja makan)


Sekarang ni macam dah jadi kegilaan MJ nak pakai DRESS pulak, MJ ada selai je dress My Mum yang belikan pakai masa Raya Kedua hari tu, MJ rasa macam tak nampak gemoks walau realitinya dah berisi ha :) Sebelum ni takut nak pakai dress-takut nampak lagi rendah (sebab tak berapa tinggi ni) + badan lak berisi, rasa macam tak sesuai plak. heheeee :)


thepoplook.com, website ni rasanya dah lebih 20x MJ dok ushar, ada dress yang berkenan di hati tapi asyik lah 'out of stock' sampai naik tensi ha, sebab MJ rasa dress tu cam sesuai kot untuk MJ yang baru nak berjinak-jinak ni :)


Dan akhirnya MJ telah berkenalan dengan 1 website yang menjual dress secara online (kes malas nak pergi kedai untuk mencari) dan MJ berjaya merembat sehelai dress yang cukup berkenan di hati, harga pun di paras kemampuan, so apa lagi terus rembat (pening nak memilih sebelum tu sebab semuanya cantik-cantik tau).


MJ beli dress ni di Norzi Beautilicious House, semua cantik tau :)

Ni la dress yang menjadi pilihan di hati, haissyyy tak sabar nak melaram (tapi ehhh jap, sesuai tak ye dengan MJ ni?) harap-harap boleh la muat sebab kain ni jenis Lycra (merenggang) dan MJ ada baju kurung 2 pasang dari kain jenis ni, ok je bila pakai ;)

Plan nak pakai dress ni masa kenduri kawen saudara di Semenyih, Selangor pada cuti 1 Malaysia nanti. Dengan tudung sekali MJ tempah yang ala-ala Paridah 3 layer (nak beli yang ori rasa tak mampu), tapi tudung tu tak siap lagi, nanti dah siap MJ melaram dengan dress ni sekali kasi tunjuk k... hahahaa ;)


Itulah kisah duit Nuffnang yang MJ gunakan untuk beli dress sekali dengan tudung ala paridah celop ;) Cuma tambah lebih kurang RM 10-20 je, boleh la tu kan :)


p/s : Sekarang ni dekat sebulan gak blog ini sunyi tanpa BE, tapi alhamdulillah ada juga rezeki lain yang masuk.. Syukur


Alhamdulillah cheque Nuffnang dalam tangan

Lepas dah dapat Payment Advice 3 hari lepas, alhamdulillah semalam cheque telah  selamat berada dalam tangan :)

Dengan ini secara rasminya teka teki tersebut ditutup dan terima kasih kepada semua yang sudi meneka walau dalam kesamaran :)


Dalam ramai peneka, hanya ada seorang SAHAJA yang meneka dengan sangat tepat, cayalah memang superb dear ;) dan pemenang itu ialah.....






Tahniah Nisa, memang jumlah yang MJ cashout ialah RM110.26, setelah ditolak transaction fees RM1 makanya jumlah yang diterima RM 109.26.

Disebabkan Nisa meneka dengan tepat dan bukan tekaan terhampir, maka hanya Nisa yang dipilih untuk menerima duit raya sebanyak RM10.00.. Tahniah diucapkan, nanti email MJ no akaun samada Maybank atau CIMB ke normj1001@hotmail.com


Kepada yang lain jangan sedih-sedih na, terima kasih diucapkan sebab sudi join simple dimple GA MJ ni, insyaAllah mungkin akan ada lagi nanti dan jangan jemu singgah di sini untuk mencuba ye :D


p/s: MJ dah ada planning nak beli 'barang' dengan duit Nuffnang ni, at least kita nampak hasilnya kan ;) Walau jumlah tak seberapa tapi lepas la untuk MJ ;)

Alhamdulillah dapat Duit Raya RM 100 dari denaihati.com

Syukur alhamdulillah dengan rezeki yang diterima tanpa disangka, semoga pemilik blog denaihati aka Tuan Amir akan sentiasa dimurahkan rezeki oleh Allah SWT, aminnn :) Sesuai dengan tagline blog beliau 'Hidupkan Untuk Memberi'

leaderboard2 denaihati Banner

Korang ingat dengan entry MJ yang INI tak? Walau sedar MJ bukanlah yang terawal apatah lagi terpantas sebab syarat yang ditetapkan kena jadi antara 20 terawal publish entry tersebut akan dapat duit raya RM100, tapi MJ sekadar mencuba, mana tau ada rezeki untuk MJ kan siapa tahu.

Jadinya MJ telah tersenarai antara 38 dari 63 peserta yang mengambil bahagian untuk mendapatkan Duit Raya tersebut dan Alhamdulillah Tuan Amir kita telah bermurah hati untuk memberi Duit Raya kepada semua 63 peserta RM 100.00 setiap seorang. (Jom kita berkenalan dan sama-sama berkongsi dengan mereka yang lain) Terima kasih yang tidak terhingga buat beliau.. ;)

  1. http://www.syuhadasalleh.my/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  2. http://syahrilhafiz.com/blog/10-entri-terbaik-denaihati.html
  3. http://puanbee.com/10-entri-terbaik-denaihati/
  4. http://topotato.com/archives/2954
  5. http://duniainfodantips.blogspot.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  6. http://nadot.my/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  7. http://www.eyriqazz.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  8. http://muazfaris.com/10-entri-terbaik-denaihati/
  9. http://profhariz.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati/
  10. http://syaisya.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  11. http://1000-freedownload.blogspot.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  12. http://www.namiacinta.com/2012/08/bonus-raya-dari-denaihati.html
  13. http://www.siezuka.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati_27.html
  14. http://shakiddo.com/10-entri-terbaik-denaihati/
  15. http://www.anakulucheka.com/10-entri-terbaik-denaihati/
  16. http://www.awanpagi.com/10-entri-terbaik-denaihati/
  17. http://www.linazlina.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  18. http://www.cikgunaman.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  19. http://sensasi2020.blogspot.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  20. http://www.lizarazak.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati/
  21. http://www.ciklilyputih.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  22. http://www.fazrol.com/2012/08/denaihati.html
  23. http://ainunmardhiyyah.blogspot.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  24. http://hazrilhafiz.blogspot.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  25. http://pipoq.blogspot.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  26. http://hatiputera.com/10-entri-terbaik-denaihati
  27. http://ahmadzikron-zikron.blogspot.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  28. http://norfanil.com/10-entri-terbaik-denaihati/
  29. http://shahrulsite.net/10-entri-terbaik-denaihati
  30. http://kozumiro.blogspot.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  31. http://www.kakinakl.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  32. http://sayagilerpurple.blogspot.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  33. http://wangerrard.com/10-entri-terbaik-denaihati
  34. http://jangemakesemut.blogspot.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  35. http://www.zulkbo.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  36. http://budakfelda.com/10-entri-terbaik-denaihati.html
  37. http://mykeledek.com/10-entri-terbaik-denaihati/
  38. http://normj1001.blogspot.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  39. http://cmratu.blogspot.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  40. http://mummyqaid.blogspot.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  41. http://malaysiascore.blogspot.com/2012/08/bonus-raya-aidilfitri-2012-dengan-10.html
  42. http://www.aslamber.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  43. http://zharmin.com/10-entri-terbaik-denaihati/
  44. http://www.myvitrd.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  45. http://amriawan.blogspot.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  46. http://stokismuar.wordpress.com/2012/08/28/10-entri-terbaik-denaihati/
  47. http://lifeissecret.blogspot.com/2012/08/bonus-raya-aidilfitri-2012-untuk-semua.html
  48. http://pondokkecil.com/blog/10-entri-terbaik-denaihati/
  49. http://eiz1004.upprofits.com/10-entri-terbaik-denaihati/
  50. http://blog.amirez.com/10-entri-terbaik-denaihati/
  51. http://www.teratakusang.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  52. http://dzuandiey.com/entri-terbaik-denaihati/10-entri-terbaik-denaihati
  53. http://kongsibersamanora.blogspot.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  54. http://mylifemyprimaryplan.blogspot.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  55. http://akubiomed.com/10-entri-terbaik-denaihati/
  56. http://www.sukacuka.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati/
  57. http://hatisamronkin.com/10-entry-terbaik-denaihati/
  58. http://ummihanie.com/10-entri-terbaik-denaihati/
  59. http://jodeweb.com/blog/?p=2680
  60. http://smp3lembang.blogspot.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
  61. http://daddydee.net/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati/
  62. http://seotoolinfo.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati/
  63. http://miri4evernet.blogspot.com/2012/08/10-entri-terbaik-denaihati.html
Tahniah pada kesemua peserta yang turut mengambil bahagian ;)

Dan yang ke duanya pula ialah MJ tersenarai antara Top 10 Referral ke blog Denaihati, Syukur Alhamdulillah dengan rezeki darimu Ya Allah :)..



Jom korang rajin-rajin singgah ke blog Denaihati kerana banyak lagi kejutan, contest mahupun tip dari beliau buat kita semua.


Menu Rumah Terbuka Aidilfitri 1433H

Alhamdulillah Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri MJ telah berjalan dengan sempurna pada hari Jumaat lepas, terima kasih diucapkan pada semua saudara mara, kawan-kawan yang sudi hadir bagi memeriahkan Majlis tersebut.

Jadi MJ nak hidangkan mata korang dengan menu-menu yang telah disediakan pada masa itu ye... :) Lain-lain gambar telah diupload dalam FB peribadi MJ.

 
Menu Utama - Nasi Beriyani Ayam, Ayam Tandoori Bakar, Air Asam dan Kerabu Epal.

Bihun Goreng - sedap dimakan bersama Kuah Laksa

Mee Kuah aka Mee Rebus Penang

Laksa Penang

Kek Coklat yang dikukus - Nyummylicious :)
Corak atas main 'taram' je sebab tangan tak berseni kan...hahaa


Satay Ayam Tandoori - Terlaris hahahaaa..
Lain dari yang lain apabila diperap dengan rempah Tandoori


 Menu pencuci Mulut - Puding Ceria  dengan Puding Kiwi dan Kerabu Epal

Semua menu dihidangkan dengan Air Sirap, Teh O dan Teh Tarik dan HomeMade by My Mum :)


Ada rakan blogger yang turut hadir, nak tau siapa tunggu next entry ye, antaranya ada blogger yang 1st time berjumpa mata ke mata, sebelum ni tak kenal, dalam blog pun tak ada gambar tuan blog tau, cuma gambar anak nya sahaja iaitu Maisara ;)


Boleh juga tengok menu lain di Majlis Kesyukuran 1434H dan Menu Rumah Terbuka 6 Syawal 1435H (2/8/2014)


3rd Cheque Nuffnang on the way :-)



Alhamdulillah rezeki selepas Raya, seperti yang memang telah di rancang nak selepas Raya dan insyaAllah dalam 2-3 hari sampai la kot cheque nya :)


Jumlah tak banyak pun tapi boleh la buat beli baju baru, almaklumlah nak pergi open house la beraya la + kenduri lagi..heheee :)

Dan MJ masih sembunyikan jumlahnya, sebab sebelum ni kata nak tunjuk kan, bukannya apa MJ nak korang meneka la ye ;)

~DAH TAMAT~

Klu :
- Bawah RM 150.00 (Updated)
- Korang teka jumlah tanpa sen ye, sebab sen kat belakang tu RM ***.26
- Tarikh tutup bila cheque selamat berada dalam tangan ;)
- Seorang boleh teka sekali je
- Seorang pemenang yang meneka dengan tepat atau hampir tepat akan dipilih dan akan menerima Duit 
  Raya RM10.00, kalau 2 orang maknanya seorang RM5.00 ye :)
- Selamat Meneka dan Selamat Hari Raya Aidilfitri ;)

Labels

Adamson Hotel Kuala Lumpur (2) Adat Perkahwinan India (1) adik kemalangan (5) Agar-agar Milo (2) Ais Kacang Maklom (1) Ais Kacang sedap di Penang (2) Aiskrim Goreng sedap (2) aiskrim kek (14) Akademi Fantasia (3) aksi terlampau (12) Alamat Jalil Coconut Shake (1) Almari MJ (2) Ana Rafali dan Suami (1) Anak Dr Sheikh Muszaphar dan Dr Halina (1) Angin dalam Badan (1) angry bird (2) Animasi Kartun (1) Anne Ngasri (2) Anniversary (9) Apa itu berkabung dalam Islam (1) Apom Polkadot (3) Asam Gelugor aka Asam Keping (1) Ashraf Muslim (1) Assignment (1) astro (2) Asyraf Muslin dan Wan Sakinah (1) Avon (11) Ayam Dendeng (2) ayam goreng rempah (2) Ayam Percik (1) Azza Elite (2) Bagaiman Cara untuk Menabung (1) Bahaya Cyst (1) Bahaya GLA Complex Shaklee (1) Bahaya Kencing Tikus (1) Bahtera Nabi NUH (1) BAJET 2012 (5) Baju Pengantin Diana Amir (1) baju tunang (1) balotelli (1) Banjir Kilat di Cameron Highland (1) Batik Pants (1) Baucer Buku 1Malaysia (BB1M) (3) Bayaran Balik Pinjaman (1) BE nuffnang (42) beauty Umaira (1) Bedak Arab KokuRyu (2) Bedak Miyami (2) Bee Hives Bun with Butterscotch Sauce (1) Beef Lasagna Cheese (4) Bekam adalah Sunnah (2) Belajar secara Sidang Video (1) Ben Ashaari (3) Bencana Alam (1) Bercuti di Melaka (1) Bercuti di Taiping (1) Berita Sensasi (3) berita terkini (3) Birthday Suami (9) Biskut Lasagna (1) Bisnes Pelekat Pantz (3) Blogger Kelantan (1) blogger Kuala Lumpur (11) Blogger Perak (1) Blogger Utara (8) Boikot Israel (1) boikot mc donald (1) bolasepak (1) bomoh VIP penipu (1) Bonus Raya 2013 (1) Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia (1) Borang BR1M online (1) borong.com.my (3) buku denaihati (1) Bunga Pandan (1) Burger Bakar (1) Burger Besar (1) Burger King (5) Burger King Penang (2) Burger KOMTAR (1) Butik Fareeda Permatang Pauh (1) Butter Prawn sedap (2) Cable Car Langkawi (1) Cameron Highland (17) Candy Crush Saga (1) cantik (72) Cantik dengan Omega Guard (1) car loan (1) Car Loan Calculator (1) Cara Berbekam Angin (1) Cara Berkesan untuk Menabung (1) Cara Dekorasi Bajet (5) cara membawa masuk barang ke malaysia (3) Cara Membuat Burger (1) Cara Menangani Perut Buncit (1) Cara Mencegah Penyakit (1) Cara Mencuci Usus (1) Cara Mengingati Allah SWT (1) cara mengira cukai (3) Cara menguji Personaliti (1) Cara Menjaga Usus (1) Cara Menunaikan Solat Qasar dan Jamak (1) Cara Merawat Kaki Bengkak (1) Cara mudah nak lipat baju (1) Cara Solat (1) Cara ubati Denggi (1) Cashout Nuffnang (2) Celebrate Birthday (13) Celoteh MJ (129) Cendol Maklom (1) Cendol sedap (1) ceramah (2) Char Koaw Teow Sungai Dua (1) Cheese Tart sedap (1) Cheezy Magik (1) Cheque Exabytes (2) Cheque HOT FM (1) Cheque Nuffnang (4) Chicken Chop (1) China (1) Chuchuk Chuchuk Raja Uda (1) churpchurp (15) Ciptaan Allah SWT (2) COACH For Sale (1) Coconut Shake (3) coklat (2) Coklat Crepe (1) contest (32) CoQ Health Plus Shaklee (1) Cover Samsung USAMS (1) CPUV Earning (11) CPUV Nuffnang (11) Cryptography Code (1) Cucur Jagung sedap (1) cukai kastam (4) Cuti-Cuti Malaysia (9) CY 2000 (1) Dakwat Kekal PRU13 (1) dalam negara (9) De Pauh Garden (1) Dejavu di Kinabalu (1) Dekorasi Simple by MJ (6) Demam Denggi (2) Denaihati (29) Diana Amir dan Suami (1) Diskaun PTPTN 10% (1) Ditipu dengan Western Union (1) Dividen dan Bonus ASB (1) DIY Fridge (1) DIY Peti Ais (1) Doa Dhuha (1) Doa di bulan Ramadhan (1) Double Stemcell (1) Download Movie (1) Drama Dejavu di Kinabalu (1) drama Melayu (2) duit malaysia (2) dunia artis (58) duti import (3) DVD 30 Juzuk al Quran Beserta Terjemahan (1) DVD al-Quran (1) e-Qurban Kemboja (1) Eagles Feeding Langkawi (1) Emperial Horse Wallet (1) endorscope (6) Ephyra membantu untuk Hamil (1) Ephyra meningkatkan kesuburan (1) EURO 2012 (1) Exabytes (1) Exam USM (15) External Hard Disk (1) Eyriqazz vs Denaihati (1) Facebook Fanpage (2) Fadilat Bulan Rejab (1) Family Day (4) Fareeda Aisya 3 Layer (1) Fasha Sandha dan Jejai (3) Fesyen (23) Filem Ombak Rindu (1) Firas (29) Fizo Mawar bersanding (1) Followers (15) free sample (1) Fridge Magnet (17) Fridge Magnet Oversea (3) Frozen Food (1) Gaji Minimum Swasta (1) Gambar Faizal Ismail (1) Gambar Fara Fauzana (1) Gambar Pelik (1) games (2) Gaviscon Advance (1) Gempa bumi (1) Genggam Fatimah (1) Get Clean Home Set Shaklee (1) GiveAway (95) GLA Shaklee berisiko (1) GLA Shaklee punca ketidaksuburan (1) GST (1) GUESS (4) hadiah (66) Hadiah Anniversary (5) Hadiah Birthday (6) Hadiah Contest 2013 (13) Hadiah Contest 2014 (1) Hadiah Hari Ibu (1) Hadiah untuk SIRIM (1) Hadiah untuk SUAMI (1) Hadiah Wang Tunai (11) Haiwan Pelik (1) Handbag COACH (2) Handmade Frame (1) Hanger Tudung (1) happy (42) Happy Anniversary (5) Hari Kemerdekaan (1) Hari Raya Aidil Adha (1) Hari Raya Puasa (41) Hasil BerNuffnang (1) Header Baru (3) Header Raya (1) heartbeat (10) Henna Mehendi (1) herblax Shaklee (1) himpunan bantah GST (1) hobi masa lapang (1) HomeMade Aiskrim (2) HomeMade Burger (2) Homemade Burger Bakar (3) Homemade Meatball (1) HomeMade Nasi Arab (1) Homestay Murah di Melaka (1) Homoseksual (2) Hospital Seberang Jaya (1) Hotel Bajet (3) Hotel Bajet/Hotel Murah (3) Hotel Murah di Kuala Lumpur (3) Hotel Murah di Melaka (1) Hotel Singgahsana Petaling Jaya (1) Hotel/Homestay di Melaka/Johor (2) hukum berkabung bagi Islam (1) Hukum Bertafakur (1) Hukum memakai Inai Lukis (3) Hukum Menyebut OMG (1) Ibadah Korban Online (1) ibadah puasa (4) Ice Blended Coklat sedap (1) Ikan Bawal Panas (1) Ikan Siakap 3 Rasa (1) Ikan Siakap Percik (1) Ikan Siakap Sweet Sour (1) Ikan Terubuk Masin (2) Ikan Terubuk Percik (1) Ilhan (10) ilusi optik (2) Inai Henna (3) Inai lukis (3) Indonesia (1) iniesta (1) iPhone 5 Contest (2) iPhone 5 Gadget Impian (7) IQ (5) Irma Hasmie (3) Irma Hasmie Mengandung (2) islam (15) Islam Agamaku (19) isu agama (1) Isu negara (1) Izyanty Collection (1) Jadual Konsert Mania (1) Jadual Puasa 2012 (1) Jadual waktu Imsak dan Berbuka Puasa tahun 2013 (1) JAKIM (1) Jalan Masjid India (1) jalan-jalan (19) Jalil Coconut Shake (2) Jalil Coconut Shake Bandar Perda (1) jamuan raya (6) Jangkaan Kiamat (1) Jemputan ke Rumah Terbuka (4) Jenis Cyst (1) Jenis-jenis Hadis (1) Jeruk Buah Penang (3) Jeruk Magga AsamBoi (1) Jeruk Pelam Asamboi (1) Join Contest (74) juadah berbuka (6) Jualan Penghabisan Stok (3) Juara bola sepak EURO (1) Jumpa Blogger (6) Kad Kahwin Fasha Sandha (2) kad raya (8) Kaedah Rawatan Bekam Angin (2) kamera (9) Kami di Lumut (1) Karnival Kerjaya (1) kartun (1) Kasut Baru (2) Kasut Le Sandae Zalora (1) Katil MJ (1) KBC Rantau Panjang (1) Kebaikan CoQ Health Plus (1) Kebaikan Lecithin (1) Kebaikan Omega Guard Shaklee (4) Kedah Darul Aman (3) Kedai Kacang Bagan (1) Kegunaan Basic H Shaklee (1) Kegunaan Duit Nuffnang (1) Kehilangan Pesawat MH370 (3) Keistimewaan ESP (2) Keistimewaan Vitalea Shaklee (1) Kejora dan Bintang (1) Kejutan di Hari Lahir (1) Kek Biskut Marie (1) Kek Coklat Sedap (1) Kek Lapis Sarawak (2) kekabu (1) kelakar (16) Kelantan (8) Kelebihan Al Quran (2) Kelebihan Alfalfa (1) Kelebihan Bulan Rejab (1) Kelebihan dan Khasiat ESP (1) Kelebihan Energizing Soy Protein (ESP) (1) Kelebihan Ephyra (4) Kelebihan Mealshake (1) Kelebihan menjadi ahli Shaklee (1) Kelebihan Pad Hygiene (1) Kelebihan Vitamin C Shaklee (3) Kelebihan Water Pitcher Shaklee (1) Kelebihan/Khasiat ESP (1) Kementerian Kesihatan (1) Kempen Si Hijau (1) Kenaikan Gaji 1KGT (1) Kenaikan Gaji Kerajaan 2013 (1) kenangan (8) Kenangan di tahun 2013 (1) Kenangan di Tahun 2014 (4) Kenduri (9) Kenduri Doa Selamat (1) kenduri kawen (25) Kenduri Kesyukuran (2) keputusan GA (26) keputusan Peperiksaan (3) Keputusan PRU13 (1) keputusan SPM (2) Kerabu Sotong (1) keracunan (1) Kerepek Ngaku Arrowhead (1) Kereta yang Diubahsuai (2) kes bunuh (3) Kesan setelah mengambil GLA Shaklee (1) KeyChain (1) khalifah ganti superman (1) Khasiat Air Dayang Bunting (1) Khasiat Nenas Batu (2) Khasiat Nestle Bliss (1) Khasiat Susu Kambing Segar (1) Khasiat Telur Angsa (1) Khory Steamboat Yong Taufu Sungai Petani (1) khulafa ar rasyidin (3) Kisah Abu Bakar as Siddiq (1) Kisah Kereta MJ (3) kisah tauladan (10) Koaw Teow Th'ng (1) Kobis Tiruan (1) Kolagen Powder Shaklee (1) Koleksi Carlo RINO (3) Koleksi Firas (1) Koleksi Header Blog (1) Konsert Mania (1) kontroversi (1) Konvo USM (4) Konvo USM ke 48 (2) kotak sembang (2) Kuah Rojak Mak Bee sedap (1) Kuala Lumpur (1) kuih raya (10) Kuih Siput (1) kupon (10) kupon KFC (6) Kursus Intensif USM (3) Ladang Teh Boh Sg Palas (1) Laksa Janggus (1) Lampu Tidur Romantik (1) layan (124) Lecithin Shaklee (3) Lelong barang bawah RM50 (1) Lemon Cheese Cake (1) Lens Nikon 50mm (1) Letgo Item (1) Letgo Wardrobe (1) Lirik Lagu (2) Lisa Surihani (1) Lokasi dan Tarikh Ujibakat Bintang Mencari Bintang (1) Lost World of Tambun (4) luar negara (5) lucu (15) lukisan termahal didunia (1) Lumut (5) M'c Donalds (5) Macarons (1) Machu Pichu (1) Magnet Board FM (1) Majlis Persandingan Fizo Mawar (1) Makan Sedap (60) Makan Sedap dan murah di Sungai Petani (1) Makaroni Baked Cheese (1) Makeover Fridge (1) Maksud PJJ (2) Mandi di Private Pool (1) Mandi Wap (1) Masakan Pasta (1) mascara (1) masjid (1) masker wajah (2) Masterchef Penyingkiran (1) Masterchef Selebriti Malaysia 2 (1) Mayang Mengurai (1) Maybank ATM Card (1) ME Nuffnang (15) Meatball Abg Burn Bandar Perda (1) Meatball IKEA (4) Mee Sotong Padang Kota (1) Mee Sotong sedap (3) Mee Udang Paksu Juru (2) Mee Udang Pulau Sayak (1) Mee Udang Special (1) Mega Giveaway Celoteh MJ (2) Melaka (1) melaleuca (1) Menang GA (63) Menu Barbeque BBQ (2) Menu Berbuka Puasa (3) Menu di Victoria Station (1) Menu Diet Atkin (3) Menu Hari Raya (8) Menu Rumah Terbuka (3) Menu Sarapan (1) mesir (1) MH370 MAS Hilang (3) Mineral Coffee Hai-O (1) Misteri Villa Nabila (1) movie (1) Muat Turun Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia 2.0 (1) mukjizat (3) Murtabak Telur (1) Mushroom Sup Pizza Hut (1) mutiara kata (3) My Best Moment (2) my birthday (10) My Graduation (1) My Koleksi (7) My Mum (1) Nabi Adam a.s (1) Nan Cheese Meleleh (1) Nasi Arab Al-Bayt (1) Nasi Arab Bandar Perda (2) nasihat (19) Nasihat Suami Isteri (2) negara yang bertanding dalam EURO (1) Neotel Hotel Kuala Lumpur (2) Niat Solat Qasar dan Jamak (1) Nikah Kawen (19) Nikon D90 (12) Nora Elena Vs Novel Kasih Suci (1) nuffnang (53) Olimpik 2012 (1) Ombak Ganas (1) Omega Guard Shaklee (4) Omega Gurad Shaklee (3) on9 visitor (28) online (8) Oreo Cheese Cake Gebu (1) Oreo Cheese Cake Strawberry tanpa gelatin (1) Oreo CheeseCake (3) Original Handbag COACH (1) Ostematrix Shaklee (3) ovarian cysts (8) Panasonic Viera (1) Panggilan Palsu (2) Panorama TV1 (1) Pantai Bagan Ajam (2) Pasar Besar Siti Khadijah (1) Pasar Bisik Kota Kuala Muda (1) Pasar Ramadhan (1) Pasembor Sedap (1) Pathlab Penang (1) Pati Ikan Haruan (1) Pegangan (17) Pekeliling 2012 (1) Pekeliling 2013 (1) Pelikat Pants (1) Peluang Kerjaya (1) pemenang (49) Pemenang Top komen (2) Penapis Air Portable (1) Penapis Air Shaklee (1) Pencapaian Terbaik Celoteh MJ (3) Penetapan Gaji Minimum (1) pengalaman (13) Pengalaman belajar secara PJJ (5) Pengalaman HSG Test (2) Pengalaman Menggunakan Western Union (1) Pengalaman On Air di Radio (1) Pengkalan Hulu (1) Pengumuman (37) penipuan (1) Pensonic Warehouse Sale (1) Penyampai Hot FM (1) Peppermint Ginger Plus (1) Perak (4) peraturan dan undang undang kerajaan (3) Percutian Kami (3) Performance Drink Shaklee (1) Perfume (2) Perfume Burberry (1) Perfume Calvin Klein (1) Perfume CK (1) Perfume Kim Kardashian (1) Perfume Paris Hilton (1) Perkahwinan Artis (4) permit import (3) Pernikahan Anne Ngasri (1) Pernikahan Artis Malaysia (1) Perodua Alza (6) pertunanganku (2) pesakit (19) Petaling Jaya (1) petua (12) Petua ubati batuk (1) Petua ubati Patah/Retak (1) Petua ubati sesak nafas (1) Phoebe Ribbon Chiffon (1) Photo Konvokesyen USM (1) Photo with BFF (1) photography (1) picaso (1) PilihanRaya (1) Pisau Magik (2) Pisau Zebra (3) Pizza Hut Big Box (3) Pizza Hut Promotion (8) Pizza Hut Vs Domino's Pizza (2) PJJ di USM Penang (14) Popcorn Ayam (1) Popia Milo (3) Popia Nestum (3) Portable Power Bank (12) Potluck (3) Power Bank 12000mAh (1) Power Bank 13800mAh (2) Power Bank 2800mAh (1) Power Bank 8000mAh (2) pray for gaza (1) Preloved Carlo Rino (1) Pretzel Almond (1) Pretzel Oreo (1) Primavera Shoes (1) Produk Shaklee (29) Program Affiliate AssignJobs (1) Program Realiti TV3 (1) promosi hebat (25) Promosi Tudung Murah (1) Prosedur membuat Rawatan Kehamilan (2) Proton Preve (2) Proton Terbaru (1) PTPTN Info (2) Puasa Ramadhan (6) Puding Milo Lapis Oreo (1) Pulau Beras Basah (1) Pulau Langkawi (9) Pulau Pinang (21) Punca Demam Denggi (1) Punca Gastrik (1) Punca Sesak Nafas (1) Puncak Gunung Brinchang (1) Pusat Pelancongan (31) Pusat Peranginan di Malaysia (1) Qi Razali dan Nelydia Senrose (1) Quran (2) Ramalan Kiamat (1) Rantai Tangan Hilang (1) Rashidun Caliph Conference 2014 (1) Rawang Burger Bakar (2) Rawatan Kesuburan MJ (6) Rebat Bil Elektrik (1) Rekod Baru (4) Rempah Nasi Arab (1) rempah sauna (1) Renungan Bersama (1) Resepi (35) Resepi Aiskrim (2) Resepi Aiskrim Goreng (4) Resepi Ayam Dendeng (2) Resepi Ayam Goreng KFC (1) Resepi Ayam Goreng Rangup (1) Resepi Ayam Mudah (2) Resepi Ayam Percik (1) Resepi Ayam Sedap (3) Resepi biskut Meringue (1) Resepi Burger sedap (1) Resepi Cucur Roti (1) Resepi Daging Dendeng (1) Resepi Durian Crepe (3) Resepi Ikan Siakap Sedap (1) Resepi Juadah Berbuka (6) Resepi Kek Batik (1) Resepi Kek Biskut Marie (1) Resepi Kek Minyak Kukus (1) Resepi Kek Sedap (1) Resepi Koaw Teow KUNGFU (1) Resepi Koaw Teow Ladna (1) Resepi Koaw Teow Th'ng (1) Resepi Kuah Percik (1) Resepi Lasagna Atkin (1) Resepi Lasagna Telur (1) Resepi Mudah dan Sedap (1) Resepi Mushroom Sup sedap (1) Resepi Oreo Cheese Cake (1) Resepi Popcorn Ayam (1) Resepi Popia Goreng (1) Resepi Puding Jagung (1) Resepi Puding Laici (2) Resepi Puding Oreo Coklat (2) Resepi Puding Roti (1) Resepi Puding sedap dan mudah (2) Resepi Puding Triffle (4) Resepi Roti (2) Resepi Roti berinti Daging dan Cheese (1) Resepi Roti Sarang Lebah (1) Resepi Samosa (1) Resepi Sotong Kangkung (1) Resepi Spagethi mudah (2) Resepi Sup Tulang (1) Resepi Udang (1) Resipi (8) Restoran Bara Grill Taiping (1) Restoran Chuchuk Chuchuk (1) Restoran Cina Muslim di Kajang (1) Restoran Fais (1) Restoran Mohd Chan Abdullah (2) Restoran Qasar Hadramawt Bandar Perda (1) review blog (8) Review Ephyra (3) Review Hotel (1) Ring Stand Hanger Single (1) Risiko kekurangan Protein (1) RnZ Cosmetic (1) Romantika di Sungai Petani (1) Roti Daging Cheese (1) Roti Gulung Sosej (1) Roti Nan Cheese Sedap di RSMY (1) Roti Paung Terengganu (1) RSMY House of Real Beriani (1) RSS feed (1) rumah tangga (20) Rumahku Syurgaku (1) rusuhan (1) Sabun 3 layer (1) Sabun BERAS (1) Sabun Collagen (1) Sabun Gluta Kojic (1) Sah puasa selepas berjunub (1) Salad Ayam (1) Salak Denai Chalet (4) sale (9) Saloma Bistro Kuala Lumpur (1) Saman Hadlaju (1) Sandwich Sedap (1) santai (1) Sarawak (1) SBPA (4) SC Sanitary Pad Cosway (1) Scha dan Awal (1) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Coca Cola (4) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Hot FM dan Coca Cola (4) sedap (22) sedih (21) Segmen Eyriqazz (1) Sejarah Komputer (1) seksi (1) Selsema dengan Vitamin C Shaklee (1) Semanis Kurma TV9 (1) Seminar Buat Duit dengan Blog (1) Seminar Wordpress (3) Senarai Calon Parlimen PRU13 (2) senarai peserta (20) Sepanyol vs Itali (1) Sepetang Bersama Blogger (5) Set Berpantang Shaklee (1) Set BUASIR (1) Set Ibu Hamil Shaklee (1) Set Menyusu Shaklee (2) Set Senggugut (1) Setem Koleksi Terbaru (1) Shawl Handmade yang cantik (1) Shopping Online (1) Siapa perlukan ESP (2) Side Income (2) sihat (15) Sihir dan Santau (1) Sijil HALAL (1) Simply Siti (1) simulator (1) Singapura (1) Sinopsis Bukan Bidadari (2) sinopsis KHILAF (1) Siput Kepah (1) Siti Nurhaliza (1) Skin Laptop (1) Skrin Netbook Pecah (1) Sling Bag CARLO RINO (1) Slot Lestary TV3 (2) Smockey Bear Chicken (1) Smockey Bear Lamb (1) Somtam Campur (1) Sooft Book Washable for children (1) sosilawati (1) Sotong Kangkung (1) SPA (3) Spagethi Meatball sedap (2) Steamboat dan Yong Taufu murah (1) Stokin Kaki Scholl (1) Stokin Scholl Sleeping (1) Strawberry Cheese Cake (2) Strawberry Park Resort (6) suami isteri (30) Sumbangan Rumah Anak Yatim (1) Sundae Ice Cream (1) sunnah wal jamaah (1) Sunset (1) Suplement tenaga ketika berpuasa (1) Surprise Birthday (1) Susu Kambing sedap (1) SX150 IS (2) Syarat Pinjaman Kereta Ketat (1) Syarat Sah Puasa (1) syiah (2) Taj Mahal (1) tan sri ali hashim (1) Tanda menghidapai Cyst (1) Tandoori Chicken Naan Cheese (1) Tapak Iklan blog Celoteh MJ (1) Tapak Pesta (1) Tarikh mengundi PRU13 (3) Tasik Dayang Bunting (1) teka-teki (15) teknik- teknik fotografi (1) Telefilem KHILAF TV1 (1) temuduga (2) Tepung Magik (1) terima kasih (116) Testimoni B-Complex (1) Testimoni Basic H Shaklee (1) Testimoni Ephyra (3) Testimoni ESP (2) Testimoni GLA Complex (2) Testimoni kecewa SalamFone (1) Testimoni Mineral Coffee (1) Testimoni Ostematrix Shaklee (2) Testimoni produk Double Stemcell (1) Testimoni Set Kurus Shaklee (3) Testimoni Set Menyusu Shaklee (3) Testimoni Set Subur Shaklee (1) Testimoni Shaklee (2) Testimoni Vivix (3) Testimoni Zalora (1) ThePopLook (5) Tiket Wayang Free (3) Timbalan Ketua Pengarah Kastam ditembak (1) tips (14) Tips buat suami isteri (1) Tips Menabung dengan Berkesan (1) Tips Menyimpan Susu (1) Tips pemilihan Tudung (2) Tips Rumah Tangga (1) Tiram Goreng Tepung (1) titanic 2 (1) Tonsil Bengkak (1) top komen (10) Tragedi MH17 (1) Transaksi Luar Negara (1) Triple Stemcell (1) Trying To Conceive (6) Tudung Bawal al Shawl (1) Tudung Chiffon 3 Layer (5) Tudung Layer Kanak-Kanak (1) tutorial (10) Tutti Frutti (2) Twitter (1) Ujian Darah untuk Kesuburan (1) Ujian Pap Smear dan HSG Test (2) Update Bloglist (1) USM Penang (22) Ustaz Ahar Idrus (4) Ustaz Don Daniyal (1) Ustaz Zaharuddin (1) Vibrance Kegel Device (1) Victoria Sandwich (1) Victoria Station Seberang Jaya (1) video (9) Virus Infection vs Demam Denggi (1) Waller PRADA (1) Wallet (4) Wallpaper Dinding Rumah (1) Wallpaper Fridge (1) Wallpaper Kaison (1) Wang Kelian (1) wang kertas siri baharu (1) Watie Elite (1) Western Union Selamat (1) Wordless Wednesday (35) Yacht Langkawi (1) Yee Mee Sizzling (1) Yong Tau Fu sedap di Bagan (1) Yusry KRU (1) Zalora Malaysia (1) Zinc Complex Shaklee (1) zuriat (2)