Jika berminat boleh email normj1001@hotmail.com (lowercase)

Cute Teddy Bear POWER BANK 3rd Batch

Sebelum ni MJ jual Power Bank Hitam 13800mAh dengan Portable Pelbagai Warna 11800mAh, barang ready stok, jika harini tempah esok boleh dapat insyaAllah.
Dan kali ni mai dalam bentuk baru pulak, lebih comel dan girlish.. :)



Fungsi masih tetap sama dan harga juga sama RM 85 termasuk pos cuma kapasiti kecik iaitu 5000mAh sahaja, mungkin sebab bentuk nya yang Kiut Miut tu saja bezanya.. :) Boleh tahan dalam 1-2 hari.


Berminat boleh roger MJ, alhamdulillah permintaan sangat-sangat memberangsangkan dan semua pelanggan berpuas hati. Korang tak perlu risau dalam tempoh 3 hari jika ada masalah barang boleh tukar dan kalau rosak ada Warranty selama 6 bulan.

Korang boleh order melalui email normj1001@hotmail.com, cuma hari Jumaat hingga Ahad jika ada order, hari Isnin baru boleh bagi barang.


**Ada yang bertanya fungsi Power Bank ni, ianya dapat digunakan untuk mengecas sebarang jenis henset atau smartphone dan boleh dibawa kemana-kemana tanpa risau kehabisan bateri ;)


Walimatul Urus di Kelantan

InsyaAllah jika tiada aral hujung minggu ni MJ sekeluarga bersama keluarga mertua dan sedara mara yang lain akan ke Kelantan. Tujuan kami baik iaitu ingin menyunting bunga mekar di sana seterusnya Majlis bersanding, InsyaAllah. Majlis pertunangan telah diadakan pada Dis tahun lepas, kalau nak tengok klik SINI ye ;)

Majlis nikah akan diadakan pada malam esok (Jumaat - 30/11/2012) dan kami akan bertolak dari Penang pada pagi Jumaat (30/11/2012), doakan perjalanan kami selamat dan dipermudahkan urusan ye.


Tahniah buat mereka berdua, dan kepada pengantin perempuan selamat menjadi ahli keluarga baru pada mertua MJ ye :)


p/s : Pada orang KB, kalau nak join rombongan bagitau ye... hehee ;)


Berjumpa rakan blogger Penang ;)

Jumaat lepas MJ dan asben berjumpa dengan rakan blogger, tapi timbul kekesalan dalam diri sebab tak angkut kamera sekali.. huhuuu... Memang dah lama dok 'aim' nak belajar ilmu DSLR dengan beliau, tapi entah dimana silapnya boleh 'terlupa'.. huhuuu. Blogger dan Kamera mana boleh terpisah, so jiwa MJ terpisah sebelum tu.


Tapi bila dapat berjumpa dengan beliau, terus hilang rasa sedih timbul rasa happy, seyes walau baru bersua muka pertama kali kitorang cepat mesra :)



Jom kita berkenalan dengan 'beliau' yang dimaksudkan :)








***









***















Tadaaaa, beliau yang dimaksudkan ialah blogger peramah Kak Gieyana :)




Kitorang dating kat tempat peberet kak Gie iaitu Char Koaw Teow Sungai 2.

MJ sangat-sangat meminati hasil 'tangkapan' dari kak Gie, memang mengujakan dan sangat cantik awesome :) Terpegun melihat hasilnya, dan malam tu jugak terus belajar basic.. Tapi masa sangatlah mencemburui kami untuk terus berborak, mujur asben kak Gie dengan my asben mesra berbual, tak lah diorang boring tunggu kami..hehee :)


Tujuan kami berjumpa malam tu adalah sebab kak Gie nak bagi hadiah ni,hasil menang contest kat blog kak Gie aritu,  terima kasih ye kak, Myra suka sesangat, dah le tu banyak pulak... Memang teruja la.. Cuma Myra je segan tak bawak apa2 sangat untuk Kak Gie... huhuu.

Terjatuh chenta dengan perfume Cherry Blossom ni, sebelum ni suka dengan Oceanus.. Perfume pulak teringat zaman study dulu, lumur losen 1 badan..hikhikhik :)




p/s : MJ akan buat stock Clearance beberapa barangan AVON dalam masa terdekat ni, ada yang berminat tak?



Power Bank 2nd Batch - More Colourfull

MAAF KEHABISAN STOK

Alhamdulillah permintaan untuk Power Bank memberangsangkan, MJ pun dah 2kali repeat order bagi memnuhi permintaan pelanggan selain mempelbagaikan jenis dan bentuk Power Bank.



MJ masih lagi buka order untuk 1st Batch 13800mAh yang lepas, tapi maaf harga promosi telah tamat jadi harga akan kembali ke asal iaitu RM110 termasuk pos.




Dan ni koleksi terbaru 2nd Batch, dengan warna menggoda yang terang, memang comel dan kiut dan harga murah sikit dari 1st Batch dengan kuasa 11800mAh RM 95 termasuk pos.


Berminat boleh roger MJ di email normj1001@hotmail.com



Akhirnya berjaya juga merembat.. ("~")

Macam goreng pisang panas, stok yang senantiasa cepat habis, kena cepat rembat sebelum terlambat. Dari hari Jumaat lepas lagi bila MJ terpandang kat FB, memang dok mintak supaya tak lupa bila mai hari Isnin, memang dah set tepat pukul 11am nak terus online, tak kira sebab tak nak menyesal lagi dah.. heheee :)


....Sebabnya dah berkali-kali MJ cuba nak membeli, asyik yang berkenan je abis stok, tak berkenan ada je stok sentiasa, makanya gigit jari jela..heheee :)



Pertama kali MJ beli dari website terkenal ni, harapnya muat lah Saiz yang MJ pilih tu.. huhuu :) Korang nak tengok ke? Takpe nanti dah sampai MJ tunjukkan la ye.. MJ pilih Dress Penny Chiffon koleksi terbaru.. Kain Chiffon ni sedap pakai kan? :D



Tak sabar nak tunggu 'barang ni' sampai, kalau ikutkan esok dah boleh sampai sebab MJ dah buat bayaran sebelum pukul 12 tgh hari kan.. Bolehla pakai untuk kenduri rumah mertua nanti, sebab temanya Maroon Kuning.. Tak dapat yang Maroon seakan-akan pun jadila, yang penting ada... Tak yah serabut dok fikir baju apa nak pakai ikut tema nanti :)


BE ke 7 ~ 2012

Tahun ni MJ jarang nak dapat BE, tapi apa yang ada terima dengan terbuka :) Di penghujung November 2012 Nuffnang menghadiahkan BE buat blog ini iaitu Astro Fear Factor.



Sekarang ada contest dari Nuffnang pasal Fear Factor ni tau, ada hadiah best yang ditawarkan, so apalagi kalau korang ada pengalaman join la tau :) Dan kalau masa korang singgah sini ada nampak iklan ni dok menari tu, jangan lupa inform, nanti MJ jejak balas k..hehee


p/s :MJ mohon Vote G+ dari korang  untuk entry Contest iPhone 5 ni :)

Portable Power Bank 13800mAh untuk dijual

  • Adakah anda suka mengembara ataupun melancong tidak kira dalam ataupun luar negara? 
  • Adakah anda sering mengalami masalah kehabisan bateri handphone? Ataupun suka melayari internet pada Tablet PC sehingga menyebabkan kehabisan kuasa bateri?

Jika ya, maka anda seharusnya memiliki Power Bank kerana memudahkan jika hendak kemana-mana destinasi.
Ia juga amat sesuai bagi pengemar Gadget seperti Ipad ataupun Galaxy Tab yang gemar menghabiskan masa bermain games ataupun bersosial seperti blogging, facebook, twitter, G+1 dan sebagainya.




Spesifikasi: 
Jenis: Dual Port Universal Power Banks Battery Charger 
 ~sesuai untuk semua jenis gadget ~sesuai untuk Apple Devices (IPad, IPhone, Ipod) 
~Nokia ~Sony PSP ~Mini USB Devices ~ Micro USB devices (Samsung, HTC, Blackberry,Sony Ericsson and others) 
~Input: DC 5V-1000mA ~Output: 1)5.3V - 1000mA; 2)DC5.3V - 2100mA 
~Kapasiti: 13,800mAh ~4 Green Led Power Capacity Indicator 
~ Alluminium Casing Warranty: 6 Bulan 



Harga: RM105.00 

Kaedah penghantaran: 
COD bagi kawasan Butterworth / Seberang Jaya 
Poslaju: RM5.00 (Semenanjung)
RM 8.00 (Sabah/Sarawak)


Apa kelebihan power bank ini berbanding power bank yang lain di pasaran? 
1. Mengandungi kapasiti bateri 13800mAh berbanding produk lain dipasaran iaitu 5000mAh ataupun 12000mAh bermaksud ianya lebih tahan lama berbanding power bank yang lain.

2. Lebih murah berbanding power bank yang sama kapasiti dengannya

3. Warranty selama 5 bulan, biasanya waranty selama 1 bulan hingga 3 bulan.


Ok jika berminat boleh roger MJ ye di normj1001@hotmail.com (ready stock now 5pcs)



p/s : Tolong MJ dengan klik button G+1 ye (<<<<< Klik link tersebut)


Firas dan Kamen Rider

Habis lah bila laptop kena konker dengan Firas, dia macam biasa la buka you tube layan segala jenis kartun karmen rider la mask rider la ultraman la, ciklong nak update blog + blogwalking pun susah nak kena share sebelah menyebelah..huhuh..

Ni pun update guna enset je jadi agak terhad la..


Ehh!! Korang yang singgah jangan lupa tolong klik G+ MJ di entry contest iPhone 5 tu ye.


P/s: MJ sekarang di kampung hubby, sepupu meninggal alhamdulillah smua dah settle pagi tadi. Kesian umur baru 31 anak-anak kecik lagi. Ada 4 orang yang sulung 8tahun yang kecik 3 tahun.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Hadiah buat peneka dan juga terima kasih M... ("~")

MJ nak inform yang hadiah buat Peneka tempoh hari dah selamat di pos hari ini (20112012), maaf atas kelewatan yang tak disengajakan.



Sampul putih ni adalah hadiah untuk Kawai Dysha, harap suka dengan hadiah tak seberapa ni ye dan sampul koko atas tu ialah untuk M Si MataTajam..
Terima kasih M sudi berurusniaga dengan MJ dengan membeli Pisau Non Stick Zebra dari MJ, M merupakan pembeli online pertama :)


Kalau korang nak beli boleh refer entry PISAU STEEL ZEBRA, selepas ini penghantaran hanya akan dibuat pada hari Isnin atau Selasa setiap minggu dan sebarang order atau booking boleh dibuat selewat-lewatnya pada hari Jumaat minggu sebelum tu.

Jika berminat boleh hubungi MJ di 0124353088.


p/s : Jangan lupa tolong MJ dengan menekan butang G+ di entry iPhone 5, terima kasih :)

Tugasan contest telah bermula (G+)

MJ telah menyertai Contest iPhone 5 dari rakan blogger kita iaitu Tuan Denaihati, cabaran contest telahpun bermula buat kesemua 85 peserta termasuklah MJ, pastinya memberi saingan yang cukup sengit.

 


Pada semua rakan blogger diharap sudi untuk membantu MJ dalam meraih sebanyak mungkin klik untuk G+, button ini penting kerana ia akan menempatkan blog MJ dalam SEO, dan kalau nak tahu kelebihan lain boleh baca di Kelebihan Google +1.


Jadi pada kawan/teman/sahabat semua, jom bantu MJ dalam meraih Gajet Impian iPhone 5 dengan klik G+ dan Share di entry SINI. Mudah-mudahan MJ berjaya dalam Tugasan pertama ini :)

Ringankan jari korang untuk tekan butang G+ seperti gambar di atas :) Terima kasih banyak-banyak ye :D InsyaAllah mungkin akan ada hadiah buat korang yang bertuah jugak..

p/s : G +1 Entry Contest iPhone 5 ye dan bukan entry ni.. TQ :)


Pisau Zebra Stainless Steel Non Stick - Ringan

MJ ada jual PISAU MAGIK ni, jadi sesiapa yang nak boleh terus roger, nak beli secara pukal dialu-alukan dan harga boleh dirunding.


Stainless Steel Non Stick ringan Brand Zebra..

Pisau ni selamat kerana ada sarung penutup dan ianya SANGAT TAJAM, kalau nak potong daging / ikan / sayur / buah / ayam dijamin tiada masalah, senang dan mudah.



Terdapat dalam 2 saiz dan pelbagai warna :

Kecil  RM 15.00
Besar RM 20.00
(Harga termasuk Pos)


Pisau ni MJ punya, dah lama guna, part nak potong daging tu syok je sebab tajam.. :)


Jadi pada sesiapa yang nak membeli boleh roger MJ di 012-4353088 (whatsapp) atau email normj1001@hotmail.com

Untuk pengetahuan, MJ dah guna pisau ni lebih kurang 6bulan++, asalkan jangan sesekali guna pisau ni untuk potong bawang, konpem ketajaman akan berkurangan. 




Sekitar Cameron Valley Ringlet, Cameron Highland

S CORNER di Cameron Highland >> mesti sesiapa yang lalu dari Tanah Rata nak ke Brinchang atau KEA FARM akan lalu jalan ni kan, cerun yang membukit dan mencabar berbentuk S.


Pernah tahun lepas MJ pergi masa cuti sekolah, jalan jem giler kat sini, dengan kereta manual lagi, bayangkan keperitan kaki bermain dengan clutch, menyeksa jiwa betul.. :)


Sonok tengok Amoi ni jual buah stoberi, buah stoberi montok dan segar ha, geram rasa nak beli bawak balik, tapi memandangkan kami balik keesokan hari dan niat nak ushar kat KEA FARM je, maka hasrat dibatalkan :)


MJ sekadar jalan-jalan cuci mata, okaylah duit tak habis cuci mata je kan...huahuahua... Kede*** la tu...heheee :)

-----------------------------

Lepas Frust tak dapat ke Ladang Teh Bog Sg Palas, kami jenjalan sekitar Ringlet pulak, sebab dah lama tak jejak ke sini, berbelas tahun rasanya.. Yelah Ringlet ni menuju ke Tapah sedangkan MJ ke Cameron 3kali sebelum ni melalui Simpang Pulai, dah alang-alang sampai kita ronda sepuasnya kan.


Tergoda dengan replika cawan ni, mau kalau minum teh kenyang puas 3hari 2 malam ha (Macam pakej MJ ke Cameron ni..hehee)


Terasa nyaman dengan kehijauan bukit bukau ladang teh, cuaca segar dan tak berapa sejuk sangat masa ni


Nak turun ke bawah tapi cik M menguasai diri, maklumlah perut macam dah lapar, lepas tu pulak panas sikit, jadi bergambar dari atas je la..

Tergoda dengan lukisan ni, memang cantik sangat.. MJ tak membeli apapun kat sini, masuk cuci mata sekali lagi.



Dan sebagai tanda kenangan wajib tinggal jejak disini.

Dan sekeping lagi kat sini...heheee


Disebabkan perut pun asyik bergoyang mintak diisi je, maka kena lah penuhi hajat perut dulu kan, kalau tak boleh spoil abes mood...


Kami terjah kedai ni lah untuk lunch, nampak je WIFI Free apa lagi zasss terjah, almaklumlah kat Hotel kami tak boleh access Wifi ke bilik, kena bayar nak guna itupun setakat di Lobby je. (Sedih tau tak dapat nak online especially nak ngadap Blog dan FB)


Aiskrim Stoberi dan Stoberi MilkShake yang memang mabeles, best sangat stoberi bersepah dalam tu.. Memang puas makan, harga RM6.90 setiap satu (kalau tak silap)


Kasi zoom sikit, adehhh rasa macam nak makan lagi la pulak... Kalau makan kat Penang ni mana nak sama kan, ada pun stoberi sure ciput je kan pastu harga lak mahal...


Waffle Aiskrim, pertama kali makan pergghhhh sedap sesangat.. terasa-rasa lagi di tekak ni tau... Sama jugak harga RM 6.90, boleh la kan, tax pun tak ada kira boleh gagah la.


Kasi zoom lagi, terselit jugak buat stoberi kat situ ha ;)


Kami lunch ringan-ringan je sebab malam tu kami ber SMOCKEY BEAR (beruang Salai...heheee)


Gambar Scan Baby Irma dan suami

Sebelum ni kita dah tengok gambar IRMA masa mengandung, kali ni jom kita layan sekeping gambar baby diorang yang super cute yang dikongsi dari asben Irma di instagram miliknya :)


Sumber : MEDIA SANTAI :)


Bila tengok gambar baby, hati terus menjadi sedih, membuak-buak perasaan ingin merasai saat seperti itu, tapi entah bila, mudah-mudahan dapat merasainya pengalaman manis tersebut... Aminnnnnn ;)

Dinner at Cameron Highland - SMOCKEY BEAR Menu

Lambat bebenar nak habis update pasal percutian di Cameron minggu lepas... Alahai cik mood kembalilah segera, memang lemau sesangat ni.. Disebabkan masih mood M gambar bawah ni pun tak sempat letak watermark... huhuuuu..


Ok, gambar ni di hari kedua kami di Cameron Highland tau, kami claimed Complimentary Dinner di hari kedua untuk merasai kenikmatan SMOCKEY BEAR :-)


Malam yang dingin lagikan sejuk membalut tubuhku, masa ni dok tunggu pihak SPR (Strawberry Park Resort) menyediakan menu Dinner kami dan masa yang diambil lebih kurang 15minit macam tu la.


Dan kebetulan malam tu pihak ERT sedang buat latihan, kesian dah la cuaca sejuk + hujan pulak tu.. tapi tak mengapa demi menyelamatkan nyawa orang lain kan :)


Hujan lebat membasahi bumi Cameron Highland, dah le cuaca sejuk, memang menggeletar la ;)


Dan inilah menu Dinner yang disediakan oleh pihak SPR, pada MJ harganya tidak lah terlalu mahal, boleh la pada sesiapa nak mencuba menu SMOCKEY BEAR ni ;)


Fresh Salad yang sangat best, sayuran yang segar bugar dihidangkan sementara kami menanti makanan disiapkan ;)


SMOCKED CHICKEN BREAST pilihan en suami

SMOCKED LAMB LEG pula pilihan MJ, jarang makan LAMB ni, tapi dok fikir cuaca sejuk ni sesuai sangatlah kan makan LAMB ni, bagi panas badan balik.


Menu ni dihidangkan dengan Black Pepper Sauce, mula MJ ingat nak mintak sos sebab nampak kering kan, tapi 'malu' kami bedal je, baru dalam 2-3 suap macam tu baru diorang hantar Sos Black Pepper, bila dah tuang ke atasnya perggghhhh memang layan habis... heheee :)


Makan sampai licin, bila perut dah kenyang balik bilik apa lagi zassss tidur, almaklumlah luar sejuk dingin kan....kua kua kua.... :-)   (Tak tidur terus pun, sempat lagi layan Drama Maharku Untukmu di TV3 yang sangat best dan tangkap leleh.... heheee)


Cameron Highland : Ke Puncak Brinchang

Sambungan dari entry hari kedua kami, selepas melawat BEE FARM kami terus dengan bersemangat nak ke Ladang Teh Boh Sungai Palas sebab tak pernah lagi sampai ke sana lagi, bila dah jumpa jalannya dengan penuh rasa teruja terus mendaki. Walau jalannya penuh berliku, tapi hati bersemangat untuk tetap teruskan perjalanan.


Punya la asyik mendaki laluan berliku yang sempit tanpa sedar kami telah hampir sampai ke PUNCAK BRINCHANG, ehh mana nya Ladang TEH ni? Dah nak hampir ke puncak tapi belum juga berjumpa, asben dah mula pening-pening mual ha.. heheee (mujur isteri berjiwa kental...)



Tapi dah alang-alang tempat ni cantik, atas bukit apa lagi bergambar kenangan la, asben dalam dok tak berapa sihat tapi dipaksa oleh isteri tersayang untuk ber'posing' sebagai tanda kenangan :)


Di belakang kami tu adalah Ladang TEH kepunyaan Tokey BOH Sg Palas, memang besar dan luas ladangnya.


Mujur cuaca elok saat ni walau sang awan dah mula menunjukkan tanda-tanda mahu nangis, tapi posing tetap semangat sebab cantik sangat kawasan ni.. Tak sangka kami telah berada di atas puncak bukit...weehuuuu


Saya adalah bakal pewaris LADANG TEH ini ye kawan-kawan semua...hua hua hua.... perahsantan sekejap.
Dah puas bergambar kami turun ke bawah semula dengan hati yang kecewa sebab tak berjumpa dengan Ladang Teh Boh ni, hati meronta nak jugak mencari sampai jumpa.. huhuuu :)



Lepas tu kami ke Stoberi FARM, bukan nak memetik stoberi tapi nak meninggalkan bekas, almaklumlah cuaca sejuk kan...heheee


Terus call My Dad untuk bertanya laluan ke BOH ni secara jelas, rupanya jalan kami lalui memang dah betul cumanya kami terlajak naik ke puncak... Huwaaa patutla tak nampak-nampak rupanya salah laluan, nak ke Ladang BOH sebelah kanan tapi kami masuk ke kiri, itu yang sampai ke puncak terus tu


Disebabkan tak berpuas hati, ajak en suami sekali lagi ke sana, asalnya macam dah serik sebab nak kena tempuh laluan berliku tu sekali lagi, tapi keinginan yang membuak-buak mengatasi segalanya.

Papan ni yang kami tak perasan yang menyebabkan kami terlajak kereta ke puncak 
Sumber gambar : SINI


Akhirnya kami naik sekali lagi berdasarkan direction from My Dad, bila dah sampai... huwaaaaaa kenapa TUTUP pulak pada hari ISNIN... huhuuu patutla kami tak perasan..


Selepas tu pulang dengan rasa hampa, sambil tu geram jugak kenapa kat signboard bawah tak tulis LADANG ni tutup hari Isnin, senang tak lah menyusahkan orang lain kena panjat laluan sempit tu..... Dan bila dah sampai tu  kami terus tengok papan tu semula, ehhhhh ada la dia tulis CLOSED on MONDAY.... Ok fine salah sendiri tak baca sampai habis..huhuuu :)


Sumber Gambar SINI

Untuk sedapkan hati en suami cakap takpe esok ada lagi, sebelum balik Penang kita ke sini semula, terus hati berbunga riang kembali..hehee


p/s: Nak sampai ke Puncak Brinchang tu dalam 9km, cuma 2km je nak ke Ladang BOH ni.. Patutla rasa awatlah jauh sangat ni :)


2nd Day @ Cameron Highland

Kami check-in di Strawberry Park Resort tepat pukul 3petang pada hari Ahad, bertolak dari Penang lebih kurang pukul 10pagi.. Perjalanan alhamdulillah lancar cuma bila sampai KEA FARM dan BRINCHANG jalan agak sedikit sesak. Mungkin ada yang nak berangkat pulang kot kan..


Hari pertama tak ada aktiviti sangat sebab petang tu hujan selebat-lebatnya, lokoih jugak la kami laki bini tapi gigih gak nak cari Stoberi Coklat kat KEA FARM.


 Kemudian di  hari ke dua cuaca diselimuti kabus dan sejuk nyaman je terasa ;) Memang menggeletar la tapi suka saat tubuh disentuh sang kabus ;)


Pernah berangan untuk menginap di sini masa SPR menaja hadiah untuk Majlis Sepetang bersama Denaihati tempoh hari dan alhamdulillah rezeki berpihak pada MJ ;) 
Kini angan-anganku telah menjadi realiti.


Tujuan bergambar ni nak tunjuk 'bakal' menu dinner kami yang termasuk dalam pakej tu.. 
Smockey Bear (entry menyusul nanti) dan restoran belakang tu la tempat Dinner kami... :)


Menu breakfast merangkap lunch..heheee (nak jimat kos kononnya) at last tengah hari cari makan jugak :-)

Sengaja pilih mengadap kehijauan, memang betul-betul menenangkan, 
sambil makan bertemankan alam tak sedar berpinggan ha ;)

Ada 1 banglo di atas bukit ni, tak sure banglo apa, sesatunya duduk atas bukit ni..
Kalau MJ tak berani la nak duduk..heheeee penakut skit ;)



Selesai bersarapan, destinasi pertama kami tujui adalah kat tempat ni... Nak ronda tempat lain kebanyakan kedai belum dibuka lagi..
 
BEE FARM free entrance :-)

MJ tak turun pun sampai bawah - M.A.L.A.S lagipun dah penah sampai ke BEE BESAQ tu, dan kalau bawak budak-budak ke syiok sikit. Ni cuma kami berdua je :-)


Sekejap je kami lepak kat BEE FARM tu dan plan seterusnya ialah nak ke LADANG TEH BOH SG PALAS sebab MJ tak pernah jejak kaki lagi ke situ. Teringat Sis Nana cakap Sandwich kat situ sedap sesangat, jadi nak le mencuba ;)



Tapi yang lawaknya kami tak sampai pun ke situ, tapi sampai ke puncak Brinchang, dengan laluan sempit dan berliku, memang mencabar pemanduan :) Nanti la MJ update ye kisah tu :)



p/s: Pada yang bertanya dalam entry SEBELUM INI, macam mana MJ dapat hadiah percutian ni - JAWAPANNYA contest LIKE & SHARE di Facebook, memang berdasarkan tuah dan rezeki MJ terpilih, alhamdulillah ;)



Labels

Celoteh MJ (132) layan (122) terima kasih (116) GiveAway (95) Join Contest (74) cantik (68) hadiah (65) Menang GA (63) Makan Sedap (61) dunia artis (58) nuffnang (53) pemenang (49) Hari Raya Puasa (44) BE nuffnang (42) happy (42) Resepi (41) Pengumuman (37) Wordless Wednesday (36) Firas (34) contest (32) Produk Shaklee (31) suami isteri (30) Denaihati (29) on9 visitor (28) Pusat Pelancongan (27) keputusan GA (26) promosi hebat (25) Fesyen (23) USM Penang (22) kenduri kawen (22) sedap (22) Pulau Pinang (21) sedih (21) jalan-jalan (20) rumah tangga (20) senarai peserta (20) Islam Agamaku (19) Nikah Kawen (19) nasihat (19) pesakit (18) Pegangan (17) Fridge Magnet (16) ME Nuffnang (16) kelakar (16) Exam USM (15) Followers (15) Ilhan (15) churpchurp (15) islam (15) sihat (15) teka-teki (15) Celebrate Birthday (14) PJJ di USM Penang (14) aiskrim kek (14) lucu (14) tips (14) Hadiah Contest 2013 (13) pengalaman (13) Nikon D90 (12) Portable Power Bank (12) aksi terlampau (12) petua (12) Avon (11) Bercuti di Cameron Highland (11) CPUV Earning (11) CPUV Nuffnang (11) Cameron Highland BEST (11) Family Day (11) Hadiah Wang Tunai (11) Kenangan MJ di tahun 2016 (11) blogger Kuala Lumpur (11) kisah tauladan (11) kuih raya (11) my birthday (11) heartbeat (10) kupon (10) top komen (10) tutorial (10) Anniversary (9) Birthday Suami (9) Cameron Highland (9) Menu Hari Raya (9) Pulau Langkawi (9) dalam negara (9) kamera (9) sale (9) video (9) Blogger Utara (8) Kelantan (8) Kenangan MJ di tahun 2011 (8) Kenduri (8) Pizza Hut Promotion (8) Resipi (8) kad raya (8) online (8) review blog (8) My Koleksi (7) Percutian Kami (7) Perodua Alza (7) Strawberry Park Resort (7) iPhone 5 Gadget Impian (7) jamuan raya (7) Cuti-Cuti Malaysia (6) Dekorasi Simple by MJ (6) Hadiah Anniversary (6) Hadiah Birthday (6) Happy Anniversary (6) Jumpa Blogger (6) MJ dan Suami (6) Mak Abah ke Umrah (6) Percutian Familyku (6) Puasa Ramadhan (6) Rawatan Kesuburan MJ (6) Resepi Juadah Berbuka (6) Trying To Conceive (6) juadah berbuka (6) kupon KFC (6) ovarian cysts (6) BAJET 2012 (5) Burger King (5) Cara Dekorasi Bajet (5) IQ (5) Kenangan di Tahun 2014 (5) Lumut (5) M'c Donalds (5) MJ bercuti di Thailand (5) Pengalaman belajar secara PJJ (5) Sepetang Bersama Blogger (5) ThePopLook (5) Tudung Chiffon 3 Layer (5) Umrah MJ 2016 (5) adik kemalangan (5) endorscope (5) luar negara (5) Beef Lasagna Cheese (4) Bisnes Pelekat Pantz (4) Cheque Nuffnang (4) Homemade Burger Bakar (4) Inai Henna (4) Inai lukis (4) Jemputan ke Rumah Terbuka (4) Jeruk Buah Penang (4) Kebaikan Omega Guard Shaklee (4) Kelebihan Ephyra (4) Kenangan MJ di tahun 2015 (4) Kisah Kereta MJ (4) Konvo USM (4) Lecithin Shaklee (4) Lost World of Tambun (4) Meatball IKEA (4) Omega Guard Shaklee (4) Perak (4) Perkahwinan Artis (4) Popia Milo (4) Popia Nestum (4) Preloved Handbag (4) Rekod Baru (4) Resepi Aiskrim Goreng (4) Resepi Puding Triffle (4) SBPA (4) Salak Denai Chalet (4) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Coca Cola (4) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Hot FM dan Coca Cola (4) Trip ke Hatyai (4) Ustaz Ahar Idrus (4) cukai kastam (4) ibadah puasa (4) pertunanganku (4) Akademi Fantasia (3) Almari MJ (3) Apom Polkadot (3) Baju Kenangan MJ (3) Baucer Buku 1Malaysia (BB1M) (3) Ben Ashaari (3) Berita Sensasi (3) Burger Bakar (3) Burger KOMTAR (3) Cashout Nuffnang (3) Coconut Shake (3) Copthorne Hotel Cameron Highland (3) Diari Umrah MJ (3) Fasha Sandha dan Jejai (3) Fridge Magnet Oversea (3) Handbag COACH (3) Header Baru (3) HomeMade Aiskrim (3) Hotel Bajet/Hotel Murah (3) Hukum memakai Inai Lukis (3) Irma Hasmie (3) Jualan Penghabisan Stok (3) Kedah Darul Aman (3) Kehilangan Pesawat MH370 (3) Kelebihan Vitamin C Shaklee (3) Khory Steamboat Yong Taufu Sungai Petani (3) Koleksi Carlo RINO (3) Koleksi GUESS MJ (3) Kursus Intensif USM (3) Laksa Janggus (3) Lee Gardens Hotel Hatyai (3) MH370 MAS Hilang (3) Makan Sedap dan murah di Sungai Petani (3) Mee Sotong sedap (3) Menu Berbuka Puasa (3) Menu Diet Atkin (3) Menu Rumah Terbuka (3) My Best Moment (3) Omega Gurad Shaklee (3) Oreo CheeseCake (3) Ostematrix Shaklee (3) Pencapaian Terbaik Celoteh MJ (3) Pengalaman Mengerjakan Umrah (3) Percutian bersama Keluarga (3) Pisau Zebra (3) Pizza Hut Big Box (3) Potluck (3) Resepi Aiskrim (3) Resepi Ayam Sedap (3) Resepi Durian Crepe (3) Resepi Mudah dan Sedap (3) Resepi Roti (3) Resepi Roti berinti Daging dan Cheese (3) Review Ephyra (3) SPA (3) Seminar Wordpress (3) Steamboat dan Yong Taufu murah (3) Tarikh mengundi PRU13 (3) Testimoni Ephyra (3) Testimoni Set Kurus Shaklee (3) Testimoni Set Menyusu Shaklee (3) Testimoni Vivix (3) Tiket Wayang Free (3) borong.com.my (3) cara membawa masuk barang ke malaysia (3) cara mengira cukai (3) duti import (3) keputusan Peperiksaan (3) kes bunuh (3) khulafa ar rasyidin (3) mukjizat (3) mutiara kata (3) peraturan dan undang undang kerajaan (3) permit import (3) Adamson Hotel Kuala Lumpur (2) Agar-agar Milo (2) Ais Kacang sedap di Penang (2) Aiskrim Goreng sedap (2) Anne Ngasri (2) Ayam Dendeng (2) Azza Elite (2) Bahaya Ovarian Cyst (2) Bedak Arab KokuRyu (2) Bedak Miyami (2) Bekam adalah Sunnah (2) Bercuti di Taiping (2) Black Label Aidijuma (2) Burger King Penang (2) Butter Prawn sedap (2) Cara Berkesan untuk Menabung (2) Cara Menyemak Keputusan SPM (2) Char Koaw Teow Sungai Dua (2) Cheque Exabytes (2) Chicken Chop (2) Ciptaan Allah SWT (2) Demam Denggi (2) Diari Detox Maira (2) Facebook Fanpage (2) GUESS (2) Hasil BerNuffnang (2) HomeMade Burger (2) Homoseksual (2) Honeymoon di Cameron Highland (2) Hotel Bajet (2) Hotel Murah di Kuala Lumpur (2) Hotel/Homestay di Melaka/Johor (2) Ikan Terubuk Masin (2) Inai HandMade di Penang (2) Irma Hasmie Mengandung (2) Jalil Coconut Shake (2) Jeruk Magga AsamBoi (2) Jeruk Pelam Asamboi (2) Jom Detox dengan Shaklee (2) Jom kita Detox (2) Kad Kahwin Fasha Sandha (2) Kaedah Rawatan Bekam Angin (2) Kami di Lumut (2) Kasut Baru (2) Kebaikan Lecithin (2) Kegunaan Basic H Shaklee (2) Keistimewaan ESP (2) Kek Lapis Sarawak (2) Kelebihan Al Quran (2) Kenangan MJ di tahun 2012 (2) Kenduri Doa Selamat (2) Kenduri Kesyukuran (2) Kepentingan Detox pada Tubuh (2) Kereta yang Diubahsuai (2) Khasiat Nenas Batu (2) Koleksi Paris dari Aidijuma (2) Konvo USM ke 48 (2) Kuih Siput (2) Ladang Teh Boh Sungei Palas (2) Lirik Lagu (2) Majlis Kenduri MJ (2) Makan Sedap di Pulau Pinang (2) Maksud PJJ (2) Masjid Nabawi Madinah al Munawarrah (2) Mee Udang Paksu Juru (2) Mee Udang Pulau Sayak (2) Mee Udang Special (2) Mega Giveaway Celoteh MJ (2) Menabung dengan Si Hijau (2) Menu Barbeque BBQ (2) Menu untuk Detox (2) Nasi Arab Bandar Perda (2) Nasihat Suami Isteri (2) Neotel Hotel Kuala Lumpur (2) Original Handbag COACH (2) PTPTN Info (2) Panggilan Palsu (2) Pantai Bagan Ajam (2) Paris Satin Aidijuma (2) Pasar Bisik Kota Kuala Muda (2) Pemenang Top komen (2) Pengalaman HSG Test (2) Perfume (2) Pisau Magik (2) Pizza Hut Vs Domino's Pizza (2) Popia Barbeque BBQ (2) Popia Cheese (2) Power Bank 13800mAh (2) Power Bank 8000mAh (2) Prosedur membuat Rawatan Kehamilan (2) Proton Preve (2) Quran (2) Rawang Burger Bakar (2) Resepi Ayam Dendeng (2) Resepi Ayam Mudah (2) Resepi Burger sedap (2) Resepi Lasagna Atkin (2) Resepi Lasagna Telur (2) Resepi Popia Goreng (2) Resepi Puding Kek Pandan (2) Resepi Puding Laici (2) Resepi Puding Oreo Coklat (2) Resepi Spagethi mudah (2) Restoran Mohd Chan Abdullah (2) Rumahku Syurgaku (2) SX150 IS (2) Senarai Calon Parlimen PRU13 (2) Set Menyusu Shaklee (2) Siapa perlukan ESP (2) Side Income (2) Sinopsis Bukan Bidadari (2) Slot Lestary TV3 (2) Spagethi Meatball sedap (2) Strawberry Cheese Cake (2) Testimoni Basic H Shaklee (2) Testimoni ESP (2) Testimoni GLA Complex (2) Testimoni Ostematrix Shaklee (2) Testimoni Shaklee (2) Tips Menabung dengan Berkesan (2) Tips pemilihan Tudung (2) Tudung Bawal Aidijuma (2) Tutti Frutti (2) Ujian Pap Smear dan HSG Test (2) Wallet (2) White Label Aidijuma (2) angry bird (2) astro (2) ayam goreng rempah (2) baju tunang (2) bercuti di Pulau Pangkor (2) berita terkini (2) ceramah (2) coklat (2) drama Melayu (2) duit malaysia (2) games (2) hobi masa lapang (2) iPhone 5 Contest (2) ilusi optik (2) kotak sembang (2) masker wajah (2) syiah (2) temuduga (2) zuriat (2) Adat Perkahwinan India (1) Air Gunung Berapi sedap (1) Ais Kacang Maklom (1) Aiskrim Choki Choki (1) Aiskrim Coki Coki (1) Aiskrim Pasu (1) Alamat Jalil Coconut Shake (1) Ana Rafali dan Suami (1) Anak Dr Sheikh Muszaphar dan Dr Halina (1) Angin dalam Badan (1) Animasi Kartun (1) Apa itu Triglycerides (1) Asam Gelugor aka Asam Keping (1) Ashraf Muslim (1) Assignment (1) Asyraf Muslin dan Wan Sakinah (1) Ayam Percik (1) Bahaya GLA Complex Shaklee (1) Bahaya Kencing Tikus (1) Bahtera Nabi NUH (1) Baju Pengantin Diana Amir (1) Balotelli EURO (1) Banjir Kilat di Cameron Highland (1) Batik Pants (1) Batu 5 Char Koaw Teow (1) Bayaran Balik Pinjaman (1) Bee Hives Bun with Butterscotch Sauce (1) Belajar secara Sidang Video (1) Bencana Alam (1) Bercuti di Melaka (1) Biskut Lasagna (1) Blogger Kelantan (1) Blogger Perak (1) Boikot Israel (1) Bonus Raya 2013 (1) Borang BR1M online (1) Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia (1) Bunga Pandan (1) Burger Besar (1) Burger Leleh Warung Kuning (1) Butik Fareeda Permatang Pauh (1) COACH For Sale (1) CY 2000 (1) Cable Car Langkawi (1) Candle Light Dinner MJ (1) Candy Crush Saga (1) Cantik dengan Omega Guard (1) Car Loan Calculator (1) Cara Berbekam Angin (1) Cara Halau Lipas (1) Cara Membuat Burger (1) Cara Menangani Perut Buncit (1) Cara Mencegah Penyakit (1) Cara Mencuci Usus (1) Cara Mengingati Allah SWT (1) Cara Menjaga Usus (1) Cara Menunaikan Solat Qasar dan Jamak (1) Cara Merawat Kaki Bengkak (1) Cara Solat (1) Cara buat Passport (1) Cara menguji Personaliti (1) Cara mudah nak lipat baju (1) Cara ubati Denggi (1) Cendol Maklom (1) Cendol sedap (1) Cheese Tart sedap (1) Cheezy Magik (1) Cheque HOT FM (1) China (1) Chuchuk Chuchuk Raja Uda (1) CoQ Health Plus Shaklee (1) Coklat Crepe (1) Cover Samsung USAMS (1) Cryptography Code (1) Cucur Jagung sedap (1) DIY Fridge (1) DIY Hanger (1) DIY Peti Ais (1) DVD 30 Juzuk al Quran Beserta Terjemahan (1) DVD al-Quran (1) Dakwat Kekal PRU13 (1) De Pauh Garden (1) Dejavu di Kinabalu (1) Diana Amir dan Suami (1) Dinosour Park Danok Thailand (1) Diskaun PTPTN 10% (1) Ditipu dengan Western Union (1) Dividen dan Bonus ASB (1) Doa Dhuha (1) Doa di bulan Ramadhan (1) Doorgift Pengantin (1) Double Stemcell (1) Download Movie (1) Drama Dejavu di Kinabalu (1) Durian Musang King (1) EURO 2012 (1) Eagles Feeding Langkawi (1) Emperial Horse Wallet (1) Endorscope Cyst (1) Ephyra membantu untuk Hamil (1) Ephyra meningkatkan kesuburan (1) Erti dan Hukum Berkabung dalam Islam (1) Exabytes (1) External Hard Disk (1) Eyriqazz vs Denaihati (1) Fadilat Bulan Rejab (1) Fareeda Aisya 3 Layer (1) Filem Ombak Rindu (1) Fizo Mawar bersanding (1) Frozen Food (1) GLA Shaklee berisiko (1) GLA Shaklee punca ketidaksuburan (1) GST (1) Gaji Minimum Swasta (1) Gambar Faizal Ismail (1) Gambar Fara Fauzana (1) Gambar Pelik (1) Gaviscon Advance (1) Gempa bumi (1) Genggam Fatimah (1) Get Clean Home Set Shaklee (1) Hadiah Contest 2014 (1) Hadiah Hari Ibu (1) Hadiah untuk SIRIM (1) Hadiah untuk SUAMI (1) Haiwan Pelik (1) Handmade Frame (1) Hanger Tudung (1) Hari Kemerdekaan (1) Hari Raya Aidil Adha (1) Hasil Tanaman MJ (1) Hatyai ICEDOME (1) Header Raya (1) Henna Mehendi (1) HomeMade Nasi Arab (1) Homemade Meatball (1) Homestay Murah di Melaka (1) Hospital Seberang Jaya (1) Hotel Bajet di Kuala Lumpur (1) Hotel Murah di Kuala Lumpur dan Jalan Masjid India (1) Hotel Murah di Melaka (1) Hotel Singgahsana Petaling Jaya (1) Hukum Bertafakur (1) Hukum Menyebut OMG (1) Ibadah Korban Online (1) Ice Blended Coklat sedap (1) Ikan Bawal Panas (1) Ikan Siakap 3 Rasa (1) Ikan Siakap Percik (1) Ikan Siakap Sweet Sour (1) Ikan Terubuk Percik (1) Inai Daun (1) Indonesia (1) Iniesta EURO (1) Isu negara (1) Izyanty Collection (1) JAKIM (1) Jadual Konsert Mania (1) Jadual Puasa 2012 (1) Jadual waktu Imsak dan Berbuka Puasa tahun 2013 (1) Jalil Coconut Shake Bandar Perda (1) Jangkaan Kiamat (1) Jenis Jenis Cyst (1) Jenis-jenis Hadis (1) Juara bola sepak EURO (1) Jubah Safra keluaran MS Design (1) KBC Rantau Panjang (1) Kad Pengenalan MJ (1) Karnival Kerjaya (1) Kasut Le Sandae Zalora (1) Katil MJ (1) Kebab Daging (1) Kebaikan CoQ Health Plus (1) Kedai Kacang Bagan (1) Kegunaan Duit Nuffnang (1) Keistimewaan Vitalea Shaklee (1) Kejora dan Bintang (1) Kejutan di Hari Lahir (1) Kek Biskut Marie (1) Kek Coklat Sedap (1) Kelebihan Alfalfa (1) Kelebihan Bulan Rejab (1) Kelebihan Energizing Soy Protein (ESP) (1) Kelebihan Mealshake (1) Kelebihan Pad Hygiene (1) Kelebihan Water Pitcher Shaklee (1) Kelebihan dan Khasiat ESP (1) Kelebihan menjadi ahli Shaklee (1) Kelebihan/Khasiat ESP (1) Kementerian Kesihatan (1) Kempen Si Hijau (1) Kenaikan Gaji 1KGT (1) Kenaikan Gaji Kerajaan 2013 (1) Kenangan di tahun 2013 (1) Keputusan PRU13 (1) Kerabu Sotong (1) Kerepek Ngaku Arrowhead (1) Kesan setelah mengambil GLA Shaklee (1) KeyChain (1) Khasiat Air Dayang Bunting (1) Khasiat Nestle Bliss (1) Khasiat Susu Kambing Segar (1) Khasiat Telur Angsa (1) Kisah Abu Bakar as Siddiq (1) Koaw Teow Th'ng (1) Kobis Tiruan (1) Kolagen Powder Shaklee (1) Koleksi Firas (1) Koleksi Fridge Magnet (1) Koleksi Header Blog (1) Koleksi Wallet MJ (1) Konsert Mania (1) Kuah Rojak Mak Bee sedap (1) Kuala Lumpur (1) Laksa Telur Bersarang (1) Lampu Tidur Romantik (1) Lecithin sebagai Pengemulsi Lemak (1) Lelong barang bawah RM50 (1) Lemon Cheese Cake (1) Lens Nikon 50mm (1) Letgo Item (1) Letgo Wardrobe (1) Lisa Surihani (1) Lokasi dan Tarikh Ujibakat Bintang Mencari Bintang (1) MJ (1) MJ Makan Free (1) Macarons (1) Machu Pichu (1) Magnet Board FM (1) Majlis Persandingan Fizo Mawar (1) Makam Nabi dan Raudhah (1) Makan Sedap di Manjung (1) Makaroni Baked Cheese (1) Makeover Fridge (1) Mandi Wap (1) Mandi di Private Pool (1) Masakan Pasta (1) Masterchef Penyingkiran (1) Masterchef Selebriti Malaysia 2 (1) Mayang Mengurai (1) Maybank ATM Card (1) Meatball Abg Burn Bandar Perda (1) Mee Kuah Daging (1) Mee Kuah senang (1) Mee Sotong Padang Kota (1) Melaka (1) Menu Sarapan (1) Menu di Victoria Station (1) Mineral Coffee Hai-O (1) Misteri Villa Nabila (1) Muat Turun Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia 2.0 (1) Murtabak Telur (1) My Graduation (1) My HomeMade Kuih Raya (1) My Mum (1) Nabi Adam a.s (1) Nan Cheese Meleleh (1) Nasi Arab Al-Bayt (1) Niat Solat Qasar dan Jamak (1) Nora Elena Vs Novel Kasih Suci (1) Olimpik 2012 (1) Ombak Ganas (1) Oreo Cheese Cake Gebu (1) Oreo Cheese Cake Strawberry tanpa gelatin (1) Panasonic Viera (1) Panda Park Danok Thailand (1) Panorama TV1 (1) Pasar Besar Siti Khadijah (1) Pasar Ramadhan (1) Pasembor Sedap (1) Passport pertama MJ (1) Pathlab Penang (1) Pati Ikan Haruan (1) Pekeliling 2012 (1) Pekeliling 2013 (1) Pelikat Pants (1) Peluang Kerjaya (1) Penapis Air Portable (1) Penapis Air Shaklee (1) Penetapan Gaji Minimum (1) Pengalaman Menggunakan Western Union (1) Pengalaman On Air di Radio (1) Pengkalan Hulu (1) Pensonic Warehouse Sale (1) Penyampai Hot FM (1) Peppermint Ginger Plus (1) Performance Drink Shaklee (1) Perfume Burberry (1) Perfume Calvin Klein (1) Perfume Kim Kardashian (1) Perfume Paris Hilton (1) Pernikahan Anne Ngasri (1) Pernikahan Artis Malaysia (1) Perodua Bezza (1) Persandingan MJ dan SUAMI (1) Pes Kuah Laksa Sedap (1) Petaling Jaya (1) Petua Halau Lipas (1) Petua ubati Patah/Retak (1) Petua ubati batuk (1) Petua ubati sesak nafas (1) Phoebe Ribbon Chiffon (1) Photo Konvokesyen USM (1) Photo with BFF (1) PilihanRaya (1) Popcorn Ayam (1) Power Bank 12000mAh (1) Power Bank 2800mAh (1) Preloved Carlo Rino (1) Pretzel Almond (1) Pretzel Oreo (1) Primavera Shoes (1) Program Affiliate AssignJobs (1) Program Realiti TV3 (1) Promosi Ephyra (1) Promosi Tudung Murah (1) Proton Terbaru (1) Puding Milo Lapis Oreo (1) Pulau Beras Basah (1) Punca Demam Denggi (1) Punca Gastrik (1) Punca Sesak Nafas (1) Puncak Gunung Brinchang (1) Pusat Peranginan di Malaysia (1) Qi Razali dan Nelydia Senrose (1) RSMY House of Real Beriani (1) RSS feed (1) Ramalan Kiamat (1) Rambutan Sedap dan Manis. (1) Rantai Tangan Hilang (1) Rebat Bil Elektrik (1) Red Label Aidijuma (1) Rempah Nasi Arab (1) Renungan Bersama (1) Resepi Ayam Goreng KFC (1) Resepi Ayam Goreng Rangup (1) Resepi Ayam Percik (1) Resepi Begedil Ayam (1) Resepi Begedil Kentang (1) Resepi Cucur Roti (1) Resepi Daging Dendeng (1) Resepi Ikan Siakap Sedap (1) Resepi Jeruk Pelam (1) Resepi Kek Batik (1) Resepi Kek Biskut Marie (1) Resepi Kek Minyak Kukus (1) Resepi Kek Sedap (1) Resepi Koaw Teow KUNGFU (1) Resepi Koaw Teow Ladna (1) Resepi Koaw Teow Th'ng (1) Resepi Kuah Percik (1) Resepi Mee Kuah Sedap (1) Resepi Mee Sizzling (1) Resepi Mushroom Sup (1) Resepi Oreo Cheese Cake (1) Resepi Popcorn Ayam (1) Resepi Puding Jagung (1) Resepi Puding Roti (1) Resepi Puding sedap dan mudah (1) Resepi Roti Sarang Lebah (1) Resepi Samosa (1) Resepi Sotong Kangkung (1) Resepi Sup Tulang (1) Resepi Udang (1) Resepi biskut Meringue (1) Restoran Bara Grill Taiping (1) Restoran Chuchuk Chuchuk (1) Restoran Cina Muslim di Kajang (1) Restoran Fais (1) Restoran Qasar Hadramawt Bandar Perda (1) Review Hotel (1) Ring Stand Hanger Single (1) Risiko kekurangan Protein (1) RnZ Cosmetic (1) Romantika di Sungai Petani (1) Roti Bakar Meleleh (1) Roti Daging Cheese (1) Roti Gulung Sosej (1) Roti Nan Cheese Sedap di RSMY (1) Roti Paung Terengganu (1) Route 69 Taman Robina (1) SC Sanitary Pad Cosway (1) Sabun 3 layer (1) Sabun BERAS (1) Sabun Collagen (1) Sabun Gluta Kojic (1) Sah puasa selepas berjunub (1) Salad Ayam (1) Saloma Bistro Kuala Lumpur (1) Saman Hadlaju (1) Sandwich Sedap (1) Sarawak (1) Scha dan Awal (1) Segmen Eyriqazz (1) Sejarah Komputer (1) Selsema dengan Vitamin C Shaklee (1) Semanis Kurma TV9 (1) Seminar Buat Duit dengan Blog (1) Sepanyol vs Itali (1) Set BUASIR (1) Set Berpantang Shaklee (1) Set Ibu Hamil Shaklee (1) Set Senggugut (1) Setem Koleksi Terbaru (1) Shawl Handmade yang cantik (1) Shopping Online (1) Sihir dan Santau (1) Sijil HALAL (1) Simply Siti (1) Singapura (1) Siput Kepah (1) Siti Nurhaliza (1) Skin Laptop (1) Skrin Netbook Pecah (1) Sling Bag CARLO RINO (1) Smockey Bear Chicken (1) Smockey Bear Lamb (1) Somtam Campur (1) Sooft Book Washable for children (1) Sotong Kangkung (1) Stokin Kaki Scholl (1) Stokin Scholl Sleeping (1) Sumbangan Rumah Anak Yatim (1) Sundae Ice Cream (1) Sunset (1) Suplement tenaga ketika berpuasa (1) Surprise Birthday (1) Susu Kambing sedap (1) Syarat Pinjaman Kereta Ketat (1) Syarat Sah Puasa (1) Taj Mahal (1) Tanda menghidapi Cyst (1) Tandoori Chicken Naan Cheese (1) Tapak Iklan blog Celoteh MJ (1) Tapak Pesta (1) Tasik Dayang Bunting (1) Telefilem KHILAF TV1 (1) Tempat Makan Sedap di Pulau Pinang (1) Tepung Magik (1) Testimoni B-Complex (1) Testimoni Mineral Coffee (1) Testimoni Set Subur Shaklee (1) Testimoni Zalora (1) Testimoni kecewa SalamFone (1) Testimoni produk Double Stemcell (1) Timbalan Ketua Pengarah Kastam ditembak (1) Tioga Deluxe Suite Strawberry Park Resort (1) Tips Memasuki dan Solat di Raudhah (1) Tips Menyimpan Susu (1) Tips Rumah Tangga (1) Tips buat suami isteri (1) Tiram Goreng Tepung (1) Tonsil Bengkak (1) Tragedi MH17 (1) Transaksi Luar Negara (1) Triple Stemcell (1) Tudung Bawal al Shawl (1) Tudung Layer Kanak-Kanak (1) Twitter (1) Ujian Darah untuk Kesuburan (1) Update Bloglist (1) Ustaz Don Daniyal (1) Ustaz Zaharuddin (1) Vibrance Kegel Device (1) Victoria Sandwich (1) Victoria Station Seberang Jaya (1) Virus Infection vs Demam Denggi (1) Wallpaper Dinding Rumah (1) Wallpaper Fridge (1) Wallpaper Kaison (1) Wang Kelian (1) Watie Elite (1) Western Union Selamat (1) Wishlist MJ (1) Yacht Langkawi (1) Yee Mee Sizzling (1) Yong Tau Fu sedap di Bagan (1) Yusry KRU (1) Zalora Malaysia (1) Ziarah Nabi di Masjid Nabawi (1) Zinc Complex Shaklee (1) beauty Umaira (1) boikot mc donald (1) bomoh VIP penipu (1) buku denaihati (1) car loan (1) e-Qurban Kemboja (1) free sample (1) herblax Shaklee (1) himpunan bantah GST (1) isu agama (1) kekabu (1) kenangan MJ di tahun 2010 (1) keputusan SPM (1) keracunan (1) khalifah ganti superman (1) kontroversi (1) lukisan termahal didunia (1) mascara (1) masjid (1) melaleuca (1) mesir (1) movie (1) negara yang bertanding dalam EURO (1) penipuan (1) photography (1) picaso (1) pray for gaza (1) rempah sauna (1) rusuhan (1) santai (1) seksi (1) simulator (1) sinopsis KHILAF (1) sosilawati (1) sunnah wal jamaah (1) tan sri ali hashim (1) teknik- teknik fotografi (1) titanic 2 (1) wang kertas siri baharu (1)