Jika berminat boleh email normj1001@hotmail.com (lowercase)

Pencapaian terbaik sepanjang 2012

MJ nak coretkan pencapaian MJ sepanjang tahun 2012 di dalam blog ini sebagai kenangan di masa akan datang ;) Ia adalah rekod catatan peribadi buat MJ :D


1. Kereta Idaman berjaya dimiliki
Walau bukan BMW mahupun Altis apatah lagi Hybrid, cukuplah sekadar kereta mampu milik produk tempatan buat kami iaitu Perodua Alza.



 2. Menang Contest Gadget Impian dari Denaihati
Alhamdulillah syukur sesangat, ini merupakan hadiah terindah buat MJ sepanjang berblog apabila memenangi Kamera DSLR Nikon D90



3.  Berjumpa dengan SIFU dan Blogger
Pertama kali sepanjang berblog MJ berjumpa dengan rakan blogger dalam satu majlis hebat antaranya Denaihati, Kak Yanmie, PuanBee, Ariff ShahEyriqazz dan ramai lagi.. :D




 4.  UV tertinggi dicatatkan oleh blog Celoteh MJ
Almaklumlah blog ini tak ramai pengunjung, dan paling tinggi pernah direkodkan ialah 1200++, UV ni direkodkan pada Jun 2012, dan alhamdulillah UV semakin baik sekarang dan yang penting mantain dalam 700++



5. Menang Percutian 3H 2M di Strawberry Park Resort, Cameron Highland
Bagaikan bermimpi apabila MJ menang berdasarkan cabutan bertuah percutian yang berharga RM1700++ di Facebook :D



6. 5 Tahun Servis = 1 Bulan Gaji
Diam tak diam tahun 2012 merupakan tahun kelima (5) MJ berkhidmat dengan syarikat sekarang, walau ada desas desus nak berhenti kerja tapi masih kekal hingga kini.. ;)


Sebenarnya banyak lagi, tapi itu adalah sedikit ringkasan paling terbaik antara yang terbaik sepanjang tahun 2012, cuma ada 1 lagi pencapaian yang belum tercapai sehingga kini, masih menanti dan terus menanti, doa tak putus-putus dari kami dan masih belum dikurniakan rezeki untuk kami.

Berharap moga 2013 ada sedikit sinar kepada kami dan akan terus dimurahkan rezeki, aminnnn ;)



p/s : Ini adalah entry terakhir/penutup untuk tahun 2012, Selamat Tahun Baru semua :D
Untuk penutup 2012 MJ nak mohon bantuan korang klik G+ (jika korang dah klik ianya berwarna merah ye dan jangan klik)




Power Bank untuk dimenangi

Undian telah TAMAT

MJ ingin menawarkan Hadiah Utama iaitu seunit Power Bank 5000mAh yang berharga RM80++ kepada pengundi bertuah, kalau berminat jom lihat syarat-syarat dibawah.



1. Klik G+ entry ini http://normj1001.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html dan nyatakan anda pengklik G+ yang ke berapa, sekiranya kotak G+ dah berwarna merah tak perlu klik kerana anda sudah pun klik G+ tersebut (kerana G+ hanya boleh klik sekali sahaja) cuma perlu nyatakan anda sudah klik di ruangan komen.



2. Undi blog MJ setiap hari bersama 2 blogger yang lain sehingga 31 Dis 2012, nak tahu cara mengundi klik http://tinyurl.com/c47rqwn  dan pada yang sudah mendaftar sebelum ni klik je http://tinyurl.com/c9t4bjf 

3. Like Fanpage Facebook MJ ye di http://tinyurl.com/crk2hmv

4. Tak perlu buat entry cuma letakkan banner di atas di sidebar korang dan link ke entry ini ye (supaya dapat menarik rakan lain untuk sama-sama membantu)

5. Dah selesai komen entry ini sahaja, kalau undi setiap hari komen setiap hari bagi mencerahkan peluang korang ye :)


Antara hadiah-hadiah lain yang ditawarkan ialah  :

1. RM10 untuk 2 pengundi bertuah
2. Hadiah bernilai RM100 untuk 6 pengundi bertuah

Jadi jom ramai-ramai bantu MJ ye, tak lama cuma seminggu ni je dan keputusan akan diumumkan pada 2 Jan 2013.

Kegunaan Power Bank

MJ nak rangkum pertanyaan mengenai Power Bank dalam entry ni ye, berharap moga dapat memberi pencerahan pada mereka-mereka yang masih tertanya-tanya mengenai Power Bank ni :)



  • Adakah anda suka mengembara ataupun melancong tidak kira dalam ataupun luar negara? 
  • Adakah anda sering mengalami masalah kehabisan bateri handphone? Ataupun suka melayari internet pada Tablet PC sehingga menyebabkan kehabisan kuasa bateri?

Jika ya, maka anda seharusnya memiliki Power Bank kerana memudahkan jika hendak kemana-mana destinasi.
Ia juga amat sesuai bagi pengemar Gadget seperti Ipad ataupun Galaxy Tab yang gemar menghabiskan masa bermain games ataupun bersosial seperti blogging, facebook, twitter, G+1 dan sebagainya.


Dan ni sebagai salah 1 contoh penggunaan, sambil duduk atas sofa sambil kita caj henset, warna BIRU menunjukkan 'kuasa' yang tinggal pada Power Bank tu, jadi pastikan kita caj penuh (warna biru penuh) supaya mampu digunakan untuk tempoh 3-4 hari bergantung pada penggunaan.



Bukan setakat henpon biasa je, segala gadget mahupun smartphone pun boleh, sebab ada macam-macam kabel untuk dicucuk seperti gambar yang dibulatkan di bawah.
Power Bank di atas adalah yang palis laris setakat ini, harga termurah dipasaran dengan warranty 5 bulan.
Kalau nak tahu lanjut klik SINI atau SMS/whatsapp MJ 0124353088




Dan produk terbaru sekarang ni ialah Power Bank 8000mAh, harga murah sedikit pada yang di atas tu dengan warranty 3 bulan.


Produk akan re-stock esok (31.12.2012) jika berminat boleh terus roger MJ, pada pengguna SG SIII juga ada Power Bank sesuai untuk gadget korang.
dan moga entry ini telah dapat menjelaskan mengenai kegunaan Power Bank ni, kalau berminat boleh roger MJ ye :)


Potluck : Bila blogger bertemu

Sambungan dari entry Potluck semalam,  jadi MJ nak layankan mata  korang dengan aksi-aksi kami, itulah jadinya bila blogger bertemu, pasti meriah :) Jadi biarlah gambar berbicara.. :)

AWAS!! ENTRY MENGANDUNGI BANYAK GAMBAR


Oh ya, Lokasi POTLUCK adalah di rumah NUREEN, tima kasih sudi menjemput dan menerima MJ ye :)


Irfan pelik je nengok aksi kami.. heheee

Candid!!

Ehh!! Gambar tak tersusun pulak.. huhuuu (Jangan pening ye)

Baru perasan aksi kami tersama pulak :D

Dah kenyang menjamu selera posing jela ;D

Saat yang ditunggu oleh Ellesya iaitu sesi nak potong kek :D

Semua kena tunjuk kek ye..heheee

Masa ni kami semua rasa macam retis, kamera merata-rata.. wahhhh glemer tau..
Thanks untuk hubby masing-masing kerana sudi melayan kerenah isteri isteri..


Dan special thanks buat eB kerana bagi hadiah coklat ;)


'Free Pose' by us :)

Tak puas bergambar dalam rumah, kami posing kat luar rumah pulak...heheee

Tangga menjadi pilihan kami sebab nampak klasik :D


Sila telengkan kepala anda-anda semua ye..heheee


Ok sedia semua.... :D

Dan telengkan lagi...heheeee ;D

Sebenarnya banyak lagi gambar, tapi memandangkan entry makin ke lantai, makanya kena stop la takut ada yang muak..heheeee ;)

**Pertemuan yang penuh bermakna**
Tolong klik G+ untuk MJ ye, jika dah berwarna merah tak perlu tekan



Segmen Eyriqazz : Ada Apa Dengan Nama Blog?

Kali ni MJ nak join segmen yang dirasakan menarik, sebabnya segmen ni akan mendapat teguran dari sifu blogger, Bro Eyriqazz ;)

Due : 31.12.2012

Berikan satu Sebab kenapa Anda Mahu Eyriqazz komen pasal “Nama Blog” anda

Nama blog MJ, ye MJ tahu ianya macam sukar diingat, susah disebut macam kecelaruan bila nak tulis kan? - http://normj1001.blogspot.com/  . Lagi pula MJ pernah dapat teguran dari Bro pasal nama blog ni masa Raya Tahun Lepas tak silap (Klik LINK) dan antara pantun dari Bro ialah

Normaira nama diberi
Nama cantik tuannya pun comel sekali
Sedikit teguran semoga x berkecil hati
Nama blog susah dieja dan juga disebuti

MJ mula bina blog ni masa tak tahu langsung apa itu blog, sebab tertarik dengan 1 blog yang menceritakan pasal kehidupan dia serta resepi masakan yang dikongsi, jadi terdetik nak abadikan kenangan kami (suami isteri) dalam blog dan konon nak surprise hubby la bila baca 'luahan cinta' tulisan isterinya dalam blog. (Kononnya lah..hehee)

Sebab tu terus dapat idea nak buat nama blog normj1001 (Nama MJ gabung ngan pangkal nama suami, 1001 pula adalah detik kami diijabkabulkan), sebab tu entry pertama adalah pasal perkahwinan :)

Lepas dari situ mula timbul minat untuk berblog, dan sekarang tak tahu camna nak tukar URL blog ni selain dari tukar ke domain, Bro ada cadangan tak untuk nama terbaik? heheee


Maaf, terpanjang pulak sebabnya.. Harap-harap lepas la ye ;)


PotLuck Rakan Blogger - Menu kami

Cuti semalam (25.12.2012) MJ berpotluck bersama rakan blogger, ada yang bertanya di entry sebelum ni Potluck tu apa. Seriusly MJ pun baru dengaq pasal Potluck bila berblog dan apa yang MJ faham, kita berjumpa sesama rakan kita dan masing-masing membawa makanan dan bergabung. Hasilnya menu akan penuh semeja, dan ada rezeki masing-masing dapat bawa balik hasil :D


Donut Coklat air tangan EL, Apam Polka dan Puding Triffle by NureenNasir, dan Kek from ZuraIwan


Spagethi by en Suami dan Bihun Goreng belasahan by me :)


Coklat Crepe dan Pavlova buatan Nureen - memang menjilat jari... sedap tau :D


Macam-macam ada, dari menu berat sehinggalah ke pencuci mulut semuanya ada, oh ya bihun singapore tu hasil dari EL ye :)


 Asalnya diorang ni bersembang dulu di luar rumah, dah penat berborak lapar terus... hehheee


Menung apa tu Nureen? ;)

Masa ni Sis Zura baru sampai, so kita bagi can untuk bersantap :)

Selesai bersantap kami pula macam biasa mula beraksi, dari kira Nureen, MJ, ZuraIwan dan eB, eh tapi mana EL?

Ha ni baru lengkap kami berlima berposing, EL dah kembali :D


Sebenarnya ada banyak lagi gambar, macam-macam gaya kami beraksi, tapi di next entry la ye :) Sebab entry ni nak tunjuk menu kami je dulu... heeee (Bila ambil gambar dari FB, alahai tak cantiknya gambar, tak sempat nak edit kat rumah, pagi ni kat opis baru buat) hahahaa kantoiiiiiii :)






p/s : MJ nak minta korang tolong dalam contest ni (LINK), walaupun MJ tahu dah jauh ketinggalan tapi tak mengapa sekadar mencuba dan memeriahkan ruangan contest :) Dan MJ juga ada sediakan hadiah buat korang yang support :D



iPhone 5 gadget impian

Apa sahaja produk keluaran Apple sentiasa ditunggu dan yang terbaru Smartphone Iphone 5 yang sentiasa menjadi rebutan tidak kira yang muda termasuk MJ (heheheee) mahupun golongan berusia. Jika dapat memilikinya serasa seperti dunia ini telah berjaya ditakluki...cewahhhhh.. :)


contest iphone5 300x250 Banner

  • Ok, nak tahu kenapa MJ amat meminati iPhone5, jom layannnn.... :)

Tuai padi antara masak                                                          Buah Keranji dalam perahu        
Jangan sampai terlebih masak                                              Buah cempedak dalam gantang
MJ disini bukan bersajak                                                       Kalau anda semua nak tahu
Harap ianya tidak terlajak                                                     MJ disini mencuba peluang


Tahan bas tapi tidak berhenti                                                Kasih sayang disemai semakin utuh
Dari pagi hingga ke tengah hari                                            Terutama diantara bini dan laki
Keluaran Apple sentiasa dinanti                                           Dengan aplikasinya skrin sesentuh
Itulah iPhone 5 nama diberi                                                   Juga 7.6mm ketebalan dimiliki


Hidup ini hanya sementara                                                    Lalang tumbuh tepi telaga
Semoga amalan kita diterima                                                Dimakan oleh si anak kuda
8MegaPixel jenis kamera                                                      Bateri tahan lama idaman semua
Miliki kelebihan mode panorama                                          Mudah di bawa kemana jua







Gajet terkini menjadi rebutan                                               Jika tertulis memang rezeki
iPhone 5 telah mendapat sambutan                                      Gajet idaman pasti dimiliki
Tidak kira apa jua jawatan                                                    Usaha itu kita kena gali
Pasti mencuba agar tidak ketinggalan                                  Semoga akhirnya berpuas hati


Terima kasih daun keladi                                                      Tuan Haji suka memakai jubah
Ikhlas bermula dari lubuk hati                                             Singgah sembahyang di tepi lorong
Semai sifat Hidupkan Untuk Memberi                                 Kalau sudah kehendak Allah
Itulah kata dari Tuan Denaihati                                           Rezeki segenggam jadi sekarung


Semua rakan blogger berusaha pasti
Siapa yang berjaya pastinya bertuah
Entry mengenai iPhone 5 ada di Denaihati
Nak tahu jom lihat senarai di bawah


1.   iPhone 5 Gadget Impian

2.   iPhone 5 Malaysia vs Singapore vs Hong Kong vs USA

3.   iPhone 5 Pertama Malaysia

4.   iPhone 5 vs Samsung Galaxy S3 Drop Test

5.   iPhone 5 Gambar dan Video

6.   iPhone 5 dilancarkan

7.   iPhone 5 Countdown


Contest iPhone 5 Gadget Impian anjuran Denaihati di taja oleh eQurban.com, StudioAksara.com, AbangEnsem.com, AriffShah.com, Eizil.com, Sweetkurma.com, Azri.my, Serverfreak.com dan Denai.my


p/s : Jangan lupa klik G+ di kotak bawah ni (jika kotak G+ berwarna putih) beserta undian untuk MJ ye :)

Happy Monday

Tak tahu nak update apa, nak kata lemau harini tak jugak sebab esok cuti Umum kan, konpem bersemangat nak mai kerja (Mai kerja semangat la tapi nak buat kerja tak semangat..hehehe)


Esok cuti apa planning korang? MJ mungkin akan join Potluck di rumah member blogger di Penang ha insyaALlah.. Tapi tengah fikir nak buat/masak apa esok ye :)

Ambil gambar dari Mr Google je ;)

Korang ada idea tak nak buat apa ye? MJ tengah buntu ni :) Terima kasih in advance atas idea korang ye :D

My Happy Moments

MJ nak join contest dari salah seorang sifu MJ iaitu Bro Eyriqazz sesambil membantu sesambil kita berkongsi kegembiraan :)

MJ nak berkongsi keceriaan melalui gambar ini, kenapa gambar ini dipilih? - Sebabnya bukan mudah nak ajak si kecik Akif ni untuk sama-sama 'posing'.. Berkali-kali mencuba dan akhirnya inilah hasil yang dirasakan terbaik. Sambil bergambar sambil kami bergelak ketawa dengan aksi Akif :)


Due : 24.12.2012 kalau korang nak join klik My Happy Moments Contest.

” Contest My Happy Moments dianjurkan Eyriqazz.com bagi menyahut Cabaran iPhone 5 Gadget Impian


(Gambar) Pernikahan Anne Ngasri dan Suami

Anne Ngasri (28) telah selamat diijabkabulkan pada hari ini dengan pasangannya, Mohd Sumali Reduan, 40, di rumah keluarga pihak lelaki di Kampung Sungai Pinang, Pontian, Johor.

Pasangan ini telah dinikahkan oleh Ustaz Abdul Mutalib Abdul Rahim berwakil wali bapa pengantin, Ngasri Sain dengan mas kahwin RM 22.50 pada pukul 11 pagi Sabtu (22.12.2012).

"Sudah setahun perkenalan kami. Moga-moga perkahwinan ini dapat berkekalan hingga akhir hayat, InsyaAllah," katanya selepas majlis akad nikah tersebut.

Sumali pula berkata, dia bersyukur kerana memiliki Anne yang mempunyai banyak persamaan karakter dengannya dan paling penting, anak tunggal lelaki itu serta tiga anak Anne serasi untuk hidup bersama.

"Sebenarnya banyak persamaan di antara kami dan saya harap ia dapat mengikat kasih kami sehingga akhir hayat.

"Dalam pada itu, saya juga tidak akan menghalang Anne untuk melakukan aktiviti-aktiviti lakonannya seperti biasa," ujarnya.




Anne atau nama sebenarnya Ngasriah Ngasri turut menerima wang hantaran sebanyak RM11,111 serta lima buah dulang hantaran iaitu seutas beg tangan Burberry, set wangian Chloe, jam tangan Cerruti 1881, seutas gelang emas, dan sepersalinan baju.

Sumali yang juga merupakan Setiausaha Kerja, Pergerakan Pemuda UMNO menerima berupa set wangian Bvlgari, jam tangan enama Cerruti 1881, sepersalinan baju dan sebentuk cincin.


Sumber : mStar Online

 Ucapan tahniah buat mereka berdua, moga ikatan perkahwinan kali ini berkekalan selamanya ye :)


Lima (5) situasi untuk kita Mengingati Allah SWT

MJ tertarik dengan perkongsian ini, jadi MJ nak syer dengan korang rakan blogger juga. Kita sebagai hamba akan mengingati Allah dalam 5 situasi iaitu :-




1.  Ingatlah Allah dalam kesenangan, nescaya Allah akan mengingatimu dalam kesusahan

2.  Ingatlah Allah dengan Tauhid dan Keimanan, nescaya Allah akan mengingatimu dengan syurga 
     dan keredhaan

3.  Ingatlah Allah dengan penuh keikhlasan, nescaya Allah akan mengingatimu dengan keselamatan

4.  Ingatlah Allah dengan penuh perasaan, nescaya Allah akan menganugerahkan keampunan

5.  Ingatlah Allah dalam doamu, nescaya Allah akan memperkenankan segala hajatmu.

Oleh : Ustaz Muhammad Hafiz Saleh


Bagaimana Cara Mengingati Allah? Ada Dua (2) cara iaitu :)

1.  Mengingati dengan lidah iaitu bertasbih (Subhanallah), bertahmid (Alhamdulillah) dan juga berzikir

2.  Mengingati dengan anggota badan iaitu melaksanakan segala perintah dan suruhan Allah SWT.


Sumber : Majalah IMAN edisi Disember 2012

Krushers Oreo dan Cheezy Wedges KFC

Dua menu ni kegemaran MJ setiap masa, Kalau tak dapat kedua-duanya, satu pun dah kira lengkap, memang sekali layan akan terus melayan dan layan dan lagi dan layan dan lagi dan layan.... heheee


Menu lunch masa kat opis... dan korang jangan ingat ini menu DIET ye, MJ dah makan Nasi Lemak pagi tu tu, ini menu sampingan... wahahaaa... (Bila la nak betul-betul diet tak tau..heheee)

Korang camne? Suka jugak tak menu kat gambar ni?

4th Batch Power Bank 8000mAH

Atas permintaan dan sambutan menggalakkan terhadap POWER BANK terutama yang 1st Batch 13800mAH, kami menambahkan koleksi terbaru untuk kepelbagaian pilihan korang :)


Fungsi masih sama cuma kapasiti rendah iaitu 8000mAh, boleh tahan lebih kurang 2-3 hari bergantung pada tahap penggunaan.

Sesuai untuk semua jenis Gajet mahupun smartphone, harga promosi RM85 termasuk pos. Berminat boleh SMS/Whatsapp MJ 0124353088.


Coklat Crepe

Sebelum ni MJ dah try Durian Crepe sebanyak 3 kali, jadi kali ni mencuba menu baru iaitu Coklat Crepe :)


Baru keluar dari peti ais, member cakap kena masukkan dalam peti beku, jadi bila makan serupa kita makan eskrem, sedap, sejuk dan lembut...


 Isi dalam crepe ni Coklat + Cream, masa makan ni belum cukup beku, jadi rasa macam makan roti High 5 Coklat (bukan roti Gardenia Coklat ye) je.. :) Nampaknya MJ nak kena bagi betul-betul beku baru makan, kalau tak sama macam makan Durian Crepe hari tu :)


Ada lagi belen 3biji dalam peti, ingat balik kerja petang ni nak makan dengan harapan dah cukup beku :)


p/s : Lagi  3 hari Contest iPhone 5 Gadget Impian akan melabuhkan tirainya, jadi pada yang belum klik G+ tolong ye dengan 1 klik SAHAJA, dan jangan lupa untuk undi MJ jugak ye :D


**Kualiti gambar 2MP menggunakan henset Samsung**

Hulurkan Bantuan Ringankan Beban

Salam  Jumaat yang barakah, MJ terpanggil untuk menulis entry ini untuk kita bersama-sama meringankan beban pada mereka yang memerlukan. Setiap sumbangan yang diberikan walau cuma RM1 sangat berharga buat mereka.


Sumbangan untuk Rumah Amal Kasih Bestari (Rumah Anak Yatim), Shah Alam Selangor


Dalam rumah ini dihuni RAMAI penghuni dan hanya ruang kecil ini menempatkan mereka untuk berehat sambil menonton televisyen


Dan percayalah ditempat ini mereka makan sambil bersila, disini juga mereka mendirikan solat berjemaah serta disini mereka menimba ilmu dan mengulangkaji pelajaran.


Kita tidur beralaskan tilam yang empuk katil yang besar dan bantal yang selesa, tetapi mereka hanya beralaskan tilam dan tidur pula beramai-ramai, sangat menyentuh hati.



Jika korang ingin menderma boleh salurkan ke akaun yang tertera di atas, walau sekecil mana pun sumbangan kita jika ianya ikhlas, pasti Allah akan mengurniakan pahala buat kita.

Semoga sedikit sumbangan dan usaha kita semua akan dapat membantu meringankan beban mereka anak yatim dan semoga amalan kita diterima. InsyaAllah..


Korang boleh refer entry NADIA untuk membaca selanjutnya. (Klik LINK)


p/s :  # seramai 40 orang blogger lain akan bekerjasama untuk memeriahkan majlis pada 24.2.2013 ni nanti. Alhamdulillah. :)

Labels

Adat Perkahwinan India (1) adik kemalangan (5) Agar-agar Milo (1) Ais Kacang Maklom (1) Ais Kacang sedap di Penang (2) Aiskrim Goreng sedap (1) aiskrim kek (14) Akademi Fantasia (3) aksi terlampau (12) Alamat Jalil Coconut Shake (1) Alamat Nasi Arab di Bandar Perda (1) Almari MJ (1) Ana Rafali dan Suami (1) Anak anugerah Allah (1) Anak Dr Sheikh Muszaphar dan Dr Halina (1) Angin dalam Badan (1) angry bird (2) anime (2) Anne Ngasri (2) Anniversary (9) Apom Polkadot (2) Asam Gelugor aka Asam Keping (1) ASB (1) Ashraf Muslim (1) Assignment (1) astro (2) Asyraf Muslin dan Wan Sakinah (1) Avon (10) Ayam Dendeng (2) ayam goreng rempah (2) Ayam Percik (1) Azza Elite (2) Bahaya Cyst (1) Bahtera Nabi NUH (1) BAJET 2012 (5) Baju Pengantin Diana Amir (1) baju tunang (1) balotelli (1) Banjir Kilat di Cameron Highland (1) Batik Pants (1) Baucer Buku 1Malaysia (BB1M) (3) Bayaran Balik Pinjaman (1) BE nuffnang (42) beauty Umaira (1) Bedak Arab KokuRyu (2) Bedak Miyami (2) Beef Lasagna Cheese (1) Bekam adalah Sunnah (2) Belajar secara Sidang Video (1) Ben Ashaari (3) Bencana Alam (1) Bercuti di Melaka (1) Berita Sensasi (3) berita terkini (2) Birthday Suami (8) Blogger Kelantan (1) blogger Kuala Lumpur (11) Blogger Perak (1) Blogger Utara (8) bolasepak (1) bomoh VIP penipu (1) bonus (1) Bonus Raya 2013 (1) Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia (1) Borang BR1M online (1) borong.com.my (3) buku denaihati (1) Bunga Pandan (1) Burger Bakar (1) Burger Besar (1) Burger King (5) Burger King Penang (2) Burger KOMTAR (1) Butik Fareeda Permatang Pauh (1) Butter Prawn sedap (2) Cable Car Langkawi (1) Cameron Highland (17) Candy Crush Saga (1) cantik (82) car loan (1) Car Loan Calculator (1) Cara Berbekam Angin (1) Cara Dekorasi Bajet (1) cara membawa masuk barang ke malaysia (2) Cara Membuat Burger (1) Cara Mengingati Allah SWT (1) cara mengira cukai (2) Cara menguji Personaliti (1) Cara Menunaikan Solat Qasar dan Jamak (1) Cara Merawat Kaki Bengkak (1) Cara mudah nak lipat baju (1) Cara Solat (1) Cara ubati Denggi (1) Cashout Nuffnang (2) Celebrate Birthday (13) Celoteh MJ (129) Cendol Maklom (1) Cendol sedap (1) ceramah (2) Char Koaw Teow Sungai Dua (1) Cheezy Magik (1) Cheque Exabytes (2) Cheque HOT FM (1) Cheque Nuffnang (4) Chicken Chop (1) China (1) churpchurp (15) Ciptaan Allah SWT (2) Coconut Shake (2) coklat (2) Coklat Crepe (1) contest (32) CoQ Health Plus Shaklee (1) Cover Samsung USAMS (1) CPUV Earning (11) CPUV Nuffnang (11) Cryptography Code (1) Cucur Jagung sedap (1) cukai kastam (2) Cuti-Cuti Malaysia (8) CY 2000 (1) Dakwat Kekal PRU13 (1) dalam negara (8) De Pauh Garden (1) Dejavu di Kinabalu (2) Demam Denggi (1) Denaihati (27) Diana Amir dan Suami (1) Diskaun PTPTN 10% (1) Dividen ASB (1) Doa Dhuha (1) Doa di bulan Ramadhan (1) Double Stemcell (1) Download Movie (1) drama (2) drama Melayu (2) duit malaysia (1) dunia artis (59) duti import (2) Eagles Feeding Langkawi (1) Emperial Horse Wallet (1) endorscope (6) Ephyra membantu untuk Hamil (1) Ephyra meningkatkan kesuburan (1) EURO 2012 (1) Exabytes (1) Exam USM (15) External Hard Disk (1) Eyriqazz vs Denaihati (1) Facebook Fanpage (2) Fadilat Bulan Rejab (1) Family Day (1) Fareeda Aisya 3 Layer (1) Fasha Sandha dan Jejai (3) Fesyen (23) Filem Ombak Rindu (1) Firas (28) Fizo Mawar bersanding (1) Followers (15) free sample (1) Fridge Magnet (15) Fridge Magnet Oversea (1) Frozen Food (1) Gaji Minimum Swasta (1) Gambar Faizal Ismail (1) Gambar Fara Fauzana (1) Gambar Pelik (1) games (3) Gaviscon Advance (1) Gempa bumi (1) Genggam Fatimah (1) GiveAway (94) GUESS (4) hadiah (65) Hadiah Anniversary (5) Hadiah Birthday (5) Hadiah Contest 2013 (13) Hadiah Contest 2014 (1) Hadiah untuk SIRIM (1) Hadiah Wang Tunai (10) Haiwan Pelik (1) Handmade Frame (1) happy (43) Happy Anniversary (5) Hari Kemerdekaan (1) Hari Raya Aidil Adha (1) Hari Raya Puasa (37) Header Baru (4) Header Raya (1) heartbeat (10) Henna Mehendi (1) hobi masa lapang (1) HomeMade Aiskrim (2) HomeMade Burger (2) Homemade Burger Bakar (3) HomeMade Nasi Arab (1) Homestay Murah di Melaka (1) Homoseksual (2) Hospital Seberang Jaya (1) Hotel Bajet (2) Hotel Bajet/Hotel Murah (2) Hotel Murah di Kuala Lumpur (2) Hotel Murah di Melaka (1) Hotel Singgahsana Petaling Jaya (1) Hotel/Homestay di Melaka/Johor (2) Hukum memakai Inai Lukis (2) Hukum Menyebut OMG (1) Ibadah Korban (1) ibadah puasa (5) Ikan Bawal Panas (1) Ikan Siakap 3 Rasa (1) Ikan Siakap Percik (1) Ikan Siakap Sweet Sour (1) Ikan Terubuk Masin (2) Ikan Terubuk Percik (1) Ilhan (9) ilusi optik (2) Inai Henna (3) Inai lukis (3) Indonesia (1) Info (3) iniesta (1) iPhone 5 Contest (2) iPhone 5 Gadget Impian (7) IQ (5) Irma Hasmie (3) Irma Hasmie Mengandung (2) islam (17) Islam Agamaku (19) isu agama (1) Izyanty Collection (1) Jadual Konsert Mania (1) Jadual Puasa 2012 (1) Jadual waktu Imsak dan Berbuka Puasa tahun 2013 (1) JAKIM (1) Jalan Masjid India (1) jalan-jalan (18) Jalil Coconut Shake (1) Jalil Coconut Shake Bandar Perda (1) jamuan raya (5) Jangkaan Kiamat (1) Jemputan ke Rumah Terbuka (3) Jenis Cyst (1) Jenis-jenis Hadis (1) Jeruk Buah Penang (2) Join Contest (73) juadah berbuka (6) Jualan Penghabisan Stok (2) Juara bola sepak EURO (1) Jumpa Blogger (6) Kad Kahwin Fasha Sandha (2) kad raya (8) Kaedah Rawatan Bekam Angin (2) kamera (9) Kami di Lumut (1) kapal karam (1) Karnival Kerjaya (1) kartun (2) Kasut Baru (2) Kasut Le Sandae Zalora (1) Katil MJ (1) KBC Rantau Panjang (1) Kebaikan CoQ Health Plus (1) Kebaikan Lecithin (1) Kebaikan Omega Guard Shaklee (3) Kedah Darul Aman (3) Kedai Kacang Bagan (1) Kegunaan Basic H Shaklee (1) Kegunaan Duit Nuffnang (1) Kehilangan Pesawat MH370 (3) Keistimewaan ESP (2) Keistimewaan Vitalea Shaklee (1) Kejora dan Bintang (1) Kek Biskut Marie (1) Kek Coklat Sedap (1) Kek Lapis Sarawak (2) kekabu (1) kelakar (17) Kelantan (8) Kelebihan Al Quran (2) Kelebihan Alfalfa (1) Kelebihan Bulan Rejab (1) Kelebihan dan Khasiat ESP (1) Kelebihan Ephyra (2) Kelebihan menjadi ahli Shaklee (1) Kelebihan Vitamin C Shaklee (2) Kelebihan/Khasiat ESP (1) Kementerian Kesihatan (2) Kenaikan Gaji 1KGT (1) Kenaikan Gaji Kerajaan 2013 (1) kenangan (8) Kenangan di tahun 2013 (1) kencing tikus (1) Kenduri (9) Kenduri Doa Selamat (2) kenduri kawen (24) Kenduri Kesyukuran (2) keputusan GA (26) keputusan Peperiksaan (3) Keputusan PRU13 (1) keputusan SPM (2) Kerabu Sotong (1) keracunan (1) Kerepek Ngaku Arrowhead (1) Kereta yang Diubahsuai (1) kes bunuh (3) KeyChain (1) khalifah ganti superman (1) Khasiat Air Dayang Bunting (1) Khasiat Nenas Batu (2) Khasiat Nestle Bliss (1) Khasiat Susu Kambing Segar (1) Khasiat Telur Angsa (1) Khory Steamboat di Sg Petani (1) khulafa ar rasyidin (3) Kisah Abu Bakar as Siddiq (1) kisah tauladan (10) Koaw Teow Th'ng (1) Kobis Tiruan (1) Kolagen Powder Shaklee (1) Koleksi Carlo RINO (3) Konsert Mania (1) kontroversi (1) Konvo USM (4) Konvo USM ke 48 (2) kotak sembang (2) Kuah Rojak Mak Bee sedap (1) Kuala Lumpur (1) kuih raya (6) kupon (10) kupon KFC (6) Kursus Intensif USM (3) Ladang Teh Boh Sg Palas (1) Laksa Janggus (1) layan (126) Lecithin Shaklee (3) Lemon Cheese Cake (1) Lens Nikon 50mm (1) Lirik Lagu (2) Lisa Surihani (1) Lokasi dan Tarikh Ujibakat Bintang Mencari Bintang (1) Lost World of Tambun (4) luar negara (5) lucu (15) lukisan termahal didunia (1) Lumut (5) M'c Donalds (5) Macarons (1) Machu Pichu (1) Majlis Persandingan Fizo Mawar (1) Makan Sedap (53) Makaroni Baked Cheese (1) Maksud PJJ (2) Mandi Wap (1) Masakan Pasta (1) mascara (1) masjid (1) masker wajah (2) Masterchef Penyingkiran (1) Masterchef Selebriti Malaysia 2 (1) Mayang Mengurai (1) Maybank ATM Card (1) ME Nuffnang (15) Meatball Abg Burn Bandar Perda (1) Meatball IKEA (3) Mee Sotong sedap (2) Mee Udang Paksu Juru (1) Mee Udang Pulau Sayak (1) Mee Udang Special (1) Mega Giveaway Celoteh MJ (2) Melaka (1) melaleuca (1) Menang GA (63) Menu Barbeque BBQ (1) Menu Berbuka Puasa (1) Menu di Victoria Station (1) Menu Hari Raya (6) Menu Rumah Terbuka (2) Menu Sarapan (1) mesir (1) MH370 MAS Hilang (3) Mineral Coffee Hai-O (1) Misteri Villa Nabila (1) movie (1) Muat Turun Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia 2.0 (1) mukjizat (3) mutiara kata (3) My Best Moment (2) my birthday (9) My Graduation (1) My Mum (1) Nabi Adam a.s (1) Nan Cheese Meleleh (1) Nasi Arab Al-Bayt (1) Nasi Arab Bandar Perda (2) nasihat (19) Nasihat Suami Isteri (2) negara yang bertanding dalam EURO (1) Neotel Hotel Kuala Lumpur (1) Niat Solat Qasar dan Jamak (1) Nikah Kawen (19) Nikon D90 (12) nuffnang (53) Olimpik 2012 (1) Ombak Ganas (1) Omega Guard Shaklee (3) Omega Gurad Shaklee (3) on9 visitor (27) online (9) Oreo Cheese Cake Gebu (1) Oreo Cheese Cake Strawberry tanpa gelatin (1) Oreo CheeseCake (3) Ostematrix Shaklee (3) ovarian cysts (7) Panasonic Viera (1) Panggilan Palsu (2) Panorama TV1 (1) Pantai Bagan Ajam (2) Pasar Besar Siti Khadijah (1) Pasar Bisik Kota Kuala Muda (1) Pasar Ramadhan (1) Pasembor Sedap (1) Pathlab Penang (1) Pati Ikan Haruan (1) Pegangan (17) Pekeliling 2012 (1) Pekeliling 2013 (1) Pelikat Pants (1) Peluang Kerjaya (1) pemenang (49) Pemenang Top komen (2) Pencapaian Terbaik Celoteh MJ (2) Penetapan Gaji Minimum (1) pengalaman (13) Pengalaman belajar secara PJJ (5) Pengalaman HSG Test (2) Pengalaman On Air di Radio (1) Pengkalan Hulu (1) Pengumuman (37) penipuan (1) Penyampai Hot FM (1) Perak (4) peraturan dan undang undang kerajaan (2) Percutian Kami (1) Perfume (3) Perfume Burberry (1) Perfume Calvin Klein (1) Perfume Kim Kardashian (1) Perfume Paris Hilton (1) Perkahwinan Artis (4) permit import (2) Pernikahan Anne Ngasri (1) Pernikahan Artis Malaysia (1) Perodua Alza (3) pertunanganku (2) pesakit (19) Petaling Jaya (1) petua (12) Petua ubati batuk (1) Petua ubati Patah/Retak (1) Phoebe Ribbon Chiffon (1) Photo Konvokesyen USM (1) Photo with BFF (1) photography (1) picaso (1) PilihanRaya (1) Pisau Magik (2) Pisau Zebra (3) Pizza Hut Big Box (3) Pizza Hut Promotion (8) Pizza Hut Vs Domino's Pizza (2) PJJ di USM Penang (14) Popia Milo (3) Popia Nestum (3) Portable Power Bank (12) Potluck (3) Power Bank 12000mAh (1) Power Bank 13800mAh (2) Power Bank 2800mAh (1) Power Bank 8000mAh (2) PRADA (1) Pretzel Almond (1) Pretzel Oreo (1) Primavera Shoes (1) Produk Shaklee (19) Program Affiliate AssignJobs (1) Program Realiti TV3 (1) promosi hebat (26) Prosedur membuat Rawatan Kehamilan (2) Proton Preve (2) Proton Terbaru (1) PTPTN Info (2) Puasa Ramadhan (3) Pulau Beras Basah (1) Pulau Langkawi (9) Pulau Pinang (20) Punca Gastrik (1) Punca Sesak Nafas (1) Puncak Gunung Brinchang (1) Pusat Pelancongan (31) Pusat Peranginan di Malaysia (1) Qi Razali dan Nelydia Senrose (1) Quran (2) Ramalan Kiamat (1) Rantai Tangan Hilang (1) Rawang Burger Bakar (2) Rawatan Kesuburan MJ (6) Rebat Bil Elektrik (1) Rekod Baru (3) Rempah Nasi Arab (1) rempah sauna (1) Renungan Bersama (1) Resepi (21) Resepi Aiskrim (2) Resepi Aiskrim Goreng (3) Resepi Ayam Dendeng (2) Resepi Ayam Goreng KFC (1) Resepi Ayam Goreng Rangup (1) Resepi Ayam Mudah (1) Resepi Ayam Sedap (2) Resepi Burger sedap (1) Resepi Daging Dendeng (1) Resepi Durian Crepe (3) Resepi Ikan Siakap Sedap (1) Resepi Juadah Berbuka (4) Resepi Kek Batik (1) Resepi Kek Biskut Marie (1) Resepi Koaw Teow Th'ng (1) Resepi Kuah Percik (1) Resepi Oreo Cheese Cake (1) Resepi Popia Goreng (1) Resepi Puding Jagung (1) Resepi Puding Laici (2) Resepi Puding Oreo Coklat (1) Resepi Puding Roti (1) Resepi Puding sedap dan mudah (2) Resepi Puding Triffle (4) Resepi Roti (2) Resepi Samosa (1) Resepi Sotong Kangkung (1) Resepi Spagethi mudah (2) Resepi Sup Tulang (1) Resepi Udang (1) Resipi (8) Restoran Cina Muslim di Kajang (1) Restoran Fais (1) Restoran Mohd Chan Abdullah (2) Restoran Qasar Hadramawt Bandar Perda (1) review blog (6) Review Ephyra (1) Risiko kekurangan Protein (1) RnZ Cosmetic (1) Roti Gulung Sosej (1) Roti Nan Cheese Sedap di RSMY (1) Roti Paung Terengganu (1) RSMY House of Real Beriani (1) RSS feed (1) rumah tangga (20) Rumahku Syurgaku (1) rusuhan (1) Sabun 3 layer (1) Sabun BERAS (1) Sabun Collagen (1) Sabun Gluta Kojic (1) Sah puasa selepas berjunub (1) Salad Ayam (1) Salak Denai Chalet (2) sale (9) Saloma Bistro Kuala Lumpur (1) Saman Hadlaju (1) santai (2) Sarawak (1) SBPA (4) Scha dan Awal (1) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Coca Cola (4) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Hot FM dan Coca Cola (4) sedap (22) sedih (21) Segmen Eyriqazz (1) Sejarah Komputer (1) seksi (1) Semanis Kurma TV9 (1) Seminar Buat Duit dengan Blog (1) Seminar Wordpress (3) Senarai Calon Parlimen PRU13 (2) senarai peserta (20) Sepanyol vs Itali (1) Sepetang Bersama Blogger (5) Set Berpantang Shaklee (1) Set BUASIR (1) Set Ibu Hamil Shaklee (1) Set Menyusu Shaklee (2) Setem Koleksi Terbaru (1) Shawl Handmade yang cantik (1) Shopping Online (1) Siapa perlukan ESP (2) Side Income (2) sihat (15) Sihir dan Santau (1) Sijil HALAL (1) Simply Siti (1) simulator (1) Singapura (1) Sinopsis Bukan Bidadari (2) sinopsis KHILAF (1) Siput Kepah (1) Siti Nurhaliza (1) Skin Laptop (1) Skrin Netbook Pecah (1) Sling Bag CARLO RINO (1) Slot Lestary TV3 (2) Smockey Bear Chicken (1) Smockey Bear Lamb (1) Somtam Campur (1) Sooft Book Washable for children (1) sosilawati (1) Sotong Kangkung (1) SPA (3) Spagethi Meatball sedap (2) Steamboat dan Yong Taufu murah (1) Strawberry Cheese Cake (2) Strawberry Park Resort (6) suami isteri (30) Sumbangan Rumah Anak Yatim (1) Sundae Ice Cream (1) sunnah wal jamaah (1) Sunset (1) Susu Kambing sedap (1) SX150 IS (2) Syarat Pinjaman Kereta Ketat (1) Syarat Sah Puasa (1) syiah (2) Taj Mahal (1) tan sri ali hashim (1) Tanda menghidapai Cyst (1) Tandoori Chicken Naan Cheese (1) Tapak Pesta (1) Tarikh mengundi PRU13 (3) Tasik Dayang Bunting (1) teka-teki (15) teknik- teknik fotografi (1) Telefilem KHILAF TV1 (1) temuduga (2) Tepung Magik (1) terima kasih (116) Testimoni Basic H Shaklee (1) Testimoni Ephyra (1) Testimoni ESP (2) Testimoni kecewa SalamFone (1) Testimoni Mineral Coffee (1) Testimoni Ostematrix Shaklee (1) Testimoni produk Double Stemcell (1) Testimoni Set Kurus Shaklee (3) Testimoni Set Menyusu Shaklee (3) Testimoni Set Subur Shaklee (1) Testimoni Shaklee (1) Testimoni Vivix (2) Testimoni Zalora (1) ThePopLook (5) Tiket Wayang Free (3) Timbalan Ketua Pengarah Kastam ditembak (1) tips (14) Tips buat suami isteri (1) Tips Menyimpan Susu (1) Tips pemilihan Tudung (1) Tips Rumah Tangga (1) Tiram Goreng Tepung (1) titanic 2 (1) Tonsil Bengkak (1) top komen (10) Triple Stemcell (1) Trying To Conceive (6) Tudung Chiffon 3 Layer (4) Tudung Layer Kanak-Kanak (1) tutorial (10) Tutti Frutti (2) Twitter (1) Ujian Darah untuk Kesuburan (1) Ujian Pap Smear dan HSG Test (2) Update Bloglist (1) USM Penang (22) Ustaz Ahar Idrus (4) Ustaz Don Daniyal (1) Ustaz Zaharuddin (1) Vibrance Kegel Device (1) Victoria Station Seberang Jaya (1) video (9) Wallet (5) Wang Kelian (1) wang kertas siri baharu (1) Watie Elite (1) Wordless Wednesday (35) Yacht Langkawi (1) Yee Mee Sizzling (1) Yong Tau Fu sedap di Bagan (1) Yusry KRU (1) Zalora Malaysia (1) Zinc Complex Shaklee (1) zuriat (2)