Jika berminat boleh email normj1001@hotmail.com (lowercase)

GA - Shawl Halfmoon CustomMade Exclusive

MJ nak join GA yang dianjurkan oleh rakan blogger merangkap classmate MJ, memang nak join dari awal lagi tapi disebabkan sibuk giler nak siapkan tesis, maka terlupa. Pagi ni sempat blogwalking kejap terus teringat GA ni.. :) Maaf ye penganjur lambat join :)


Nak join klin banner cepat2 sebab due date hari ni tau, jam 12pm (30/4/2013)


Kalau korang nak tau pemilik blog Izyanty ni seorang yang sangat kreatif, MJ pun tak sangka rupanya dia ada bakat ;) Hasil yang dibuat memang nampak kemas, dah ramai customer especially bakal pengantin, bakal tunangan malah ada yang nak ke kenduri pun menempah dari Izyanty tau.


Ni antara hasil tangan Izyanty Collection, perghhh memang superb la Iz, myra ni memang dah lama dok berkenan, tunggu masa je nak order, tapi dok pikiaq gak nak pakai masa bila ye? hehehe.. Tapi andai kata ada rezeki Iz pilih Myra vavavavava syok tak hengat.. konpem melaram sakan ;)

Iz ni bukan setakat buat Shawl je tau, veil nikah + tunang pun dia buat, korang pilih je nak kaler apa, tema apa insyaAllah Iz akan buat mengikut kehendak korang.. Best kan :) So apa lagi kalau korang nak free kena la join GA best ni, sebab dah nak tutup ni, kang melepas.. (Cecepat klik banner kat atas ni ye)

Dan korang boleh jugak ushar di fanpage Izyanty untuk lihat koleksi handmade yang lain

Timbalan Ketua Pengarah Kastam mati ditembak






Timbalan Ketua Pengarah Kastam, Dato’ Hj. Shaharudin Ibrahim telah ditembak tiga das tembakan yang mana salah satu darinya terkena dikepala. Sebelum ini keadaannya cukup kritikal dan akhirnya Dato’ Hj. Shaharudin Ibrahim telah kembali kerahmatullah sebentar tadi berdasarkan maklumat yang Berita Semasa terima dari pihak HQ.







  • Kejadian ketika Dato’ Hj. Shaharudin Ibrahim dalam perjalanan ke pejabatnya di Putrajaya, 8 pagi ini
  • Kena tembak di lampu isyarat Presint 8
  • Penembak menaiki kereta
  • Tiga das tembakan dilepaskan terkena di bahagian leher dan juga dikepala di dalam kereta Dato’ Hj. Shaharudin Ibrahim
  • Dato’ Hj. Shaharudin Ibrahim dikejarkan Unit Kecemasan Hospiral Putrajaya
  • Sekarang ini post mortem sedang dilakukan di Hospital Putrajaya.
  • Besar kemungkinan selepas ini jenazah akan dibawa balik ke Negeri Sembilan
sebagai Umat Islam, sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah buat arwah semoga arwah Dato’ Hj. Shaharudin ditempatkan bersama hamba-hambaNya yang beriman. Ketika berita ini dilaporkan Berita Semasa, ramai sudah sahabat handai pergi ziarahi di hospital tadi. Al-Fathah, Inna Lillahi wa inna ilaihi raji’un.

Mudah Bersalin - Genggam Fatimah


Khasiat Genggam Fatimah
(Maaf Out of Stock)

Kegunaan Untuk Wanita
  • sebagai selusuh / mudahkan bersalin
  • rawat keputihan
  • kurangkan senggugut
  • mengimbang perjalanan haid
  • mengembalikan kekuatan tenaga
  • mengecutkan rahim selepas bersalin


Kegunaan Umum
  • menyembuhkan sakit pinggang
  • melawas pembuangan air besar dan kecil
  • memberi ketahanan badan dan kulit
  • darah tinggi
  • menurunkan bacaan gula ( kencing manis)
  • menurunkan kadar kolestrol dalam darah
  • menyembuh sakit sendi
  • pelawas (duretik)
  • merawat kebas-kebas kaki dan jari
  • membuang angin dalam badan
  • menurunkan paras asid urik dalam badan (mengawal penyakit ghout)
Cara Guna
  1. 1-2 Bunga dibasuh bersih dan direndam/direbus dengan air anggaran 1.5 liter sehingga mendidih (Genggam Fatimah akan menjadi kembang dan hijau seperti hidup semula)
  2. minum 1 cawan 2 kali sehari. ( digalakkan selawat ke atas Nabi beserta niat anda sebelum minum air rendaman / rebusan
  3. gantung dan jemur semula selepas guna
  4. air rebusan berkhasiat Genggam Fatimah boleh diminum oleh semua golongan samada lelaki atau wanita. 
HARGA :  RM10 - RM12 (bergantung pada saiz) tidak termasuk pos


PERINGATAN 
  • WANITA YANG HAMIL 1-7 BULAN DILARANG MINUM AIR BUNGA GENGGAM FATIMAH 

P/S :  Jangan lupa klik dulu ye Rambut Kerinting, Anti Penuaan

Jemput Join : Like and Share di Facebook

Pada yang berminat, boleh la join contest Like, Share and Win di fanpage MJ ye :)

 Seorang pemenang akan menang Tudung Chiffon berdasarkan kaler/warna yang diingini.
Contest bermula 24/4/13 - 20/5/2013


WW : Hadiah Selendang Pashmina dan Brooch

Alhamdulillah selamat sampai ;)



Qi Razali dan Nelydia Senrose bercinta

Pasangan sama cantik sama padan Qushairi Mohammed Razali (Qi Razali) dan Nik Zaris Nelydia Senrose Nik Sen (Nelydia Senrose) dikatakan sedang bercinta.. Wewitt moga ada jodoh korang ke jinjang pelamin ye :)


"Sebelum ini kami tidak pernah membuat kenyataan tentang status hubungan kami. Ya, kami memang berkawan dan saya akui hubungan dengan Nelydia sekarang bertambah rapat. Saya boleh melabelkan hubungan kami kini berada dalam peringkat proses mengenali hati budi masing-masing," jelas Qi tanpa berselindung.

"Saya berasa cukup selesa sepanjang berkawan dengannya. Walaupun dia baru berusia 19 tahun, namun saya dapati Nelydia seorang gadis yang cukup matang dan berfikiran jauh. Dia juga seorang yang periang," ujarnya yang begitu menyenangi sikap Nelydia.
Ditanya tentang jarak usia mereka yang cukup berbeza iaitu sebanyak 16 tahun, Qi yang kini berusia 35 tahun memberitahu dia tidak mempunyai masalah dengan jurang perbezaan tersebut. Malah, katanya dalam nada serius, dia juga tidak menjadikan faktor usia sebagai halangan buat mereka menjalinkan hubungan dengan lebih rapat.


"Harus saya akui, sejujurnya, saya memang meletakkan harapan yang tinggi agar hubungan saya dan Nelydia menjadi lebih serius memandangkan kami juga sudah bertemu keluarga masing-masing. Bagaimanapun, itu semua terserah kepada jodoh," jelasnya.

Sementara itu, diminta mengulas tuduhan segelintir pihak yang menyatakan Nelydia menjadi punca kepada perpisahannya dengan Yuna sebelum ini, Qi menegaskan ia satu tuduhan yang tidak adil.

Tegas Qi: "Saya ingin jelaskan bahawa punca utama perpisahan saya dan Yuna adalah disebabkan jarak kami yang berjauhan. Ia tidak berkaitan langsung dengan Nelydia. Dia (Nelydia) bukan orang ketiga yang menyebabkan hubungan saya dan Yuna dahulu putus".



Untuk Artikel penuh, korang boleh baca di KOSMO ye :)


Burger Komtar De Pauh Garden

Ini kali kedua MJ jejak kaki ke D' Pauh Garden, Permatang Pauh, dan kami order Burger KOMTAR, bila makan ni terubatla FOBIA masa kami makan BURGER BESAR hari tu..hehee


Burger setinggi 4-5 tingkat versi  Apartment dilapisi cheese dan mayonis yang kian mencair, secair hati kami yang memandang..heheee :)

Burger ni syer dengan asben, masa mula nak makan asben cakap, macam tak cukup ja..hahahaa tamak tol kan.. Then MJ cakap makan dulu bagi abis, nanti sure kenyang tak hingat.. ;)

Kami ambik Burger Daging RM 13.00, kalau Burger Special RM15.00 (cuma tambah telur mata)


 Minuman kami.. Cendol dan ABC


 Cendol RM2.30

 ABC RM3.00

Pendapat MJ burger memang sedap, makan 2 orang pun dah cukup kenyang ditambah dengan ABC lagi... Kenyang sampai pagi (Ok tipu pagi makan lain..heheee)




Ok, pada yang berminat nak terjah, ni alamat

De Pauh Garden
Lot PT 1618 MK6, Jalan Permatang Pauh
13500 Permatang Pauh
Seberang Perai Pulau Pinang
Tel  : +604-3991618
Fax : +604-399 1518



Telefilem KHILAF 26 Apr 2013

Lisdawati melakonkan watak Salmiah, seorang gadis yang menanggung beban derita batin dan dendam terhadap lelaki setelah dia kehilangan maruah dan harga diri. Penderitaan Salmiah dan ibunya mendapat simpati Pak Mat, namun lelaki itu berniat tidak baik terhadap Salmiah dan telah memperkosanya. Tertekan dengan apa yang berlaku, Salmiah nekad melarikan diri ke bandar. Bagaimanapun dia menjadi mangsa Fuad, seorang bapak ayam yang memaksa Salmiah menjadi pelayan pelanggan (GRO).




Dendam terhadap lelaki mula menguasai dirinya dan pada masa sama, dalam diam, dia mengharapkan ada seorang lelaki yang hadir membawa cahaya dalam kehidupannya.
Selepas tiga tahun menjadi GRO, Salmiah dipaksa Fuad supaya memikat seorang tokoh korporat duda, Shahdan.
Fuad merancang berpura-pura hendak memperkosakan Salmiah dan wanita itu diselamatkan Shahdan. Perkenalan Shahdan dengan Salmiah membenihkan cinta di hati Shahdan. Atas persetujuan anak tunggal Shahdan, Azreen, akhirnya mereka berdua berkahwin.
Hubungan cinta Shahdan dengan Salmiah menimbulkan rasa kurang senang di hati Fuad kerana dia mempergunakan Salmiah untuk mengikis harta Shahdan. Bosan dengan sikap Fuad, akhirnya Salmiah 'mengenakan' Fuad dengan meletakkan dadah dalam kereta Fuad.  Fuad akhirnya dijatuhkan hukuman penjara lima tahun tetapi disebabkan kelakuan baik, tiga tahun kemudian dia dibebaskan.


Selepas tiga tahun berkahwin, hubungan Salmiah mula dingin apabila Shahdan tahu Salmiah bekas seorang GRO. Dalam waktu yang sama, Fuad yang dibebaskan kembali mengganggu hidup Salmiah. Tertekan dengan apa yang berlaku, terutama sikap Shahdan yang mula memandang serong terhadapnya, Salmiah merancang membunuh Shahdan atas dasar dendam terhadap lelaki. Dia berjaya memujuk Fuad melaksanakan rancangan tersebut.
Apakah kesudahan cerita ini? Kena layan la pada 26 Apr ini jam 10 pagi, selain Lisdawati turut berlakon ialah Datuk Ahmad Tarmimi Saregar, Fizz Fairuz, Zarina Zainoordin, Wan Nor Azlin dan Datuk Jalaluddin Hassan.

Sumber : mStar Online


MasterChef Selebriti Malaysia 2 - Episod Penyingkiran 2

Malam tadi tak sempat nak layan Masterchef Selebriti Malaysia 2 episod 1 sebab MJ tengah sibuk nak siapkan tesis ni..huhuu

Sebelum tu Jom layan Promo episod penyingkiran malam esok. Siapakah di antara Yassin, Radhi, Sabhi Saidi, Zain Saidin dan Kenchana Dewi yang akan tersingkir?


Dan bawah ni adalah menu yang disediakan oleh mereka..

Masakan Pasta dari Radhi

Sabhi Saddi - hmmm nampak cam sedap ;)

Kenchana Devi

Tagline glemer Masterchef musim ini ialah "BILA DAPUR PANAS, WATAK LAIN JADI JELAS"



Senarai calon yang bertanding PRU 13 Pulau Pinang

Disebabkan MJ mengundi di Penang, jadi MJ nak syer ahli Parlimen dan DUN kawasan MJ dan asben. Kami mengundi di lain-lain tempat.. huhuuu

Parlimen Kepala Batas P041 adalah kawasan en suami bersama mertua, MJ pulak di Parlimen Bagan P043, saingan 3 penjuru dengan Ketua Menteri Penang yang lalu Lim Guan Eng.. Fuhh mencabar tu.. nak undi siapa ye? heheee :)
Kerusi PANAS Parlimen tentulah di P044 PERMATANG PAUH membabitkan DS Anwar Ibrahim kan, agak-agak kerusi tu akan dipertahankan atau dirampas.. Nantikannnn ;)




Untuk kawasan MJ, dok tengah berkira-kira nak undi siapa calon bertuah di DUN BAGAN tu


Untuk semua yang bakal mengundi pada 05 Mai 2014, buatlah pilihan yang bijak dalam memilih calon yang layak. Keputusan di tangan kita semua ye ;)

SUMBER : SPR PRU 13

Income dari enSurvey

Korang pernah register dengan enSurvey tak? Ala yang jawab survey dan kemudian kita dibayar..
Nak tanya macam mana dengan income korang, laju atau slow peningkatan $$$. MJ register pada 2 Jan 2013, boleh baca ENTRY INI (right Klik) pada masa tu earning dalam RM8.00++ dan sekarang bulan April jumlah terkumpul ialah RM 28.09


Memang agak lambat tapi sebab survey ni tak selalu ada, kalau ada kena jawab cecepat sebab terhad, tapi nak tunggu cashout tu lambat lagi la sebab cukup RM100 baru boleh keluarkan. Dan korang punya pulak camne? Jom sharing mana tau ada yang MJ terlepas ke.. ;)


Oh ya, MJ tak pernah cashout Churp Churp yang dah bertahun register tu tau..sobsob, korang boleh la tolong sumbang RM0.20 untuk MJ ye, nak gak merasa cashout..hehehee.
Jom klik LIBRESSE, KLEENEX

Pada yang dah klik sebelum ni, terima kasih diucapkan :D


Koleksi FM (Fridge Magnet)

Semenjak berblog, semenjak terjebak dengan CGL (Contest, GiveAway dan Lucky Draw) MJ dah mula mempunyai minat, iaitu minat mengumpul FM... :) MJ yakin ramai rakan blogger pun punya minat yang sama kan? :) Koleksi FM yang akan sentiasa  menjadi kenangan sehingga anak cucu cicit, insyaAllah :)

FM atas tu yang terbaru, sebenarnya dah laaaaaaaama beli dan dapat tapi baruuuuuuu sempat nak buat entry, ngeh ngeh ngeh...
Dari atas - FM Langkawi beli masa trip dengan BFF ke Langkawi, FM UiTM dari member blogger (waduhhhh short term memory tak ingat dari siapa..huhuuuu - UPDATED: From ELISSMIE) dan FM USM masa Minggu Intensif.

Bawah - Masa ke Cameron bersama Family baru-baru ni (Entry pun tak sempat update..huhuu) MJ ada beli 2, ingat 1 nak bagi kat korangla, ada yang nak tak? Ingat nak bagi yang sebelah kiri tu.. :)


Inilah koleksi yang ada dengan MJ, dah hampir melorot ke bawah ha, dah le peti ais 1 pintu je.. Ada chance untuk tukar peti ais baru ni.. hahaha eh!! ada kena mengena ke FM dengan tukar peti ais?  lalalalala :)

Dan yang paling sayang tentulah FM dari obersea kan, walau tak pernah jejak kaki kesana, dapat FM pun dah kira aci la kan... :) FM ni ada yang tukar dengan rakan blogger dan ada yang menang GA :)

Korang, ada yang nak bagi MJ FM tak?  "LIBRESSE"


Menang Selendang Pashmina dan Brooch :)

Alhamdulillah rezeki dari contest FB, nama MJ dipilih sebagai pemenang :) 

MJ tak pernah ada koleksi Pashmina ni, mana tau rezeki menang ni boleh melaram dengan Pashmina dan Brooch handmade free.. hehee :) Hadiah dari De Jannah Collection ;)


CPUV Ke 4 Dan 5 2013

Alhamdulillah blog MJ telah dihadiahkan dengan CPUV ke 4 dan 5 dari Nuffnang untuk tahun 2013 setelah hampir sebulan rasanya 'sunyi' :)



Libresse Salute Her, campaign start 29 Mar tapi MJ baru perasan iklan tu menari dalam 2-3 hari lepas macam tu, sebab tu earning pun ciput je ;)

TM Mencari Ramli, siapa tu Ramli? Jom kita mencari dengan join contest ni, mana tau berpeluang menang GP ke Old Trafford mencari Ramli :)

 Apapun MJ ucapkan terima kasih kepada penaja dan juga Nuffnang kerana hadirkan BE ni ;)


p/s: MJ rasa salah 1 cara nak dapatkan BE ni ialah update blog secara konsisten dan memang MJ akuinya :)


Resepi Aiskrim HomeMade

MJ nak syer resepi Homemade Aiskrim yang MJ buat baru-baru ni, memang mudah nak buat dan yang penting sedap.. hehehe


Resepi asal dari Cik Epal ;)
Bahan-bahan
1 tin susu cair
1/2 tin susu pekat
1sb Ovalete
1 biji telur
Esen Vanilla atau lain-lain perasa yang ingin ditambah ikut selera

MJ memang failed bab menghias..hahahaa

Cara Membuat
1. Masukkan kesemua bahan dalam mixer (MJ guna blender je-malas nak bawak keluar mixer..hahaha)
2. Blender dlm kelajuan sederhana selama 10-15 minit
3. Asingkan kepada 2 bahagian (ni kalau nak buat lain-lain perisa ye) kalau taknak letakkan je esen vanilla tu
4. Macam MJ patahkan sepeket kecil biskut OREO bersama krimnya dan blender lagi dalam 5minit, kemudian ketepikan dan sejukkan selama 1-2jam.
5. Bekas lain masukkan perisa kegemaran, macam MJ masukkan jem stoberi dan juga perasa stoberi dan blender, ketepikan dan sejukkan selama 1-2jam.
6. Bila dah keras/beku boleh makan, dan klau nak lagi smooth blender lagi aiskrim tadi ye ;) tapi MJ blender sekali je sebab aiskrim dah gebu.. ;)


 Resepi Aiskrim ni ada pelbagai, terpulang pada citarasa masing-masing.. Lepas ni MJ nak buat Yogurt Aiskrim pulak ala-ala Tutti Frutti..heheehee ;)



HandBag Carlo Rino

Sebenarnya MJ dah lama beli handbag ni, rasanya dalam bulan 2 macam tu kot, huhuuu... sesekali dapat shoping angkut 2 biji terus senang takyah dok beli dah lepas ni (kononnya..hahahaa).. Lepas tu garu kepala hover bajet kau... hahaaa

Kalau sebelum ni MJ setia dengan GUESS, kali ni mencuba dengan CARLO RINO pulak.. hehee


MJ dah lama dok cari yang jenis SLING BAG, nak rembat COACH macam entah bila je kan nak dapat beli jadi bila dah jumpa yang berkenan dihati tak pikir panjang terus sambar la.. :)


Asalnya beg ni nak guna masa Raya (hambik kau posa pun belum dah pikir Raya...), tapi geram je dok tersimpan dalam almari, bila buka je nampak hmmm terus pakai la.. hahaaa gitulah fomfuan kan... :)


Dan beg ni untuk kegunaan seharian, senang nak usung.. terus beg lain ku lupakan heheee... Jenis kacang Lupakan Beg betul, dapat baru yang lama tak pedulik... :-) Bukan pe, beg ni untuk jenjalan, beg nu p kenduri, beg tu p keje, dan beg bla bla bla.. hehee


UPDATED : Sebenarnya Handbag ni MJ beli masa offer, hanya RM89.00 satu, sebab tu rembat 2 biji, jadi RM180.00 dah dapat 2, kalau tidak 1 pun dan harga tu kan... :)

WW : HomeMade Ice Cream

1st time buat, alhamdulillah boleh buat lagi :) 


 Aiskrim Strawberry dan Aiskrim Oreo Homemade ;)


p/s : Jangan lupa klik SINI kejap ye (sumbang RM0.20 kat MJ..hehehe)

Pemenang Phone Casing milik....

Seorang dari  7 peserta bakal memenagi Phone Casing pilihan anda, MJ pun tak sabar nak tahu siapa pemiliknya kan.. ;) Pilihan yang dibuat adalah melalui cabutan ye..

Eh!! Sebelum tu jom sumbang RM0.20 sat kat MJ dengan klik SINI ye, terima kasih, hehehe (paksa rela U)

 TAHNIAH!!! pada peserta no 6 iaitu   http://mylovely-fieda.blogspot.com/  (SG Note 2)

Akak Fieda sila tinggalkan nama, alamat dan no telefon untuk urusan pengeposan.. MJ akan direct dengan penganjur untuk hantar kepada akak ye :)

Yang lain jangan sedih-sedih na, mana tau ada simple GA lagi ke di masa akan datang ;)

 

Senarai Peserta GiveAway Phone Casing

Alhamdulillah GA mengejut semalam telah berakhir, dan bawah ni senarai peserta.. Sila semak nama korang ye, kalau tiada bantahan MJ akan terus umumkan pemenang :)

1.  http://basterbalik.blogspot.com/  (iPhone 5)


2.  http://iedaurora.blogspot.com/   (SG S3)

3.  http://jassnani.blogspot.com/         (SG Note 2)

4.  http://www.gieyana.com/          (iPhone 5)

5.  http://ibulala.blogspot.com/      (iPhone 5)

6.  http://mylovely-fieda.blogspot.com/  (SG Note 2)

7.  http://www.syuhadasalleh.my/       (SG S3)

MJ akan pilih salah seorang je ye, sebab hadiahnya adalah untuk seorang pemenang.. Apapun terima kasih sudi join simple GA ni :)

p/s: Sudi-sudilah klik ni ye LIBRESSE  dan http://bit.ly/YoPtvn  terima kasih :)


Menang Phone Case - GIVEAWAY

Alhamdulillah rezeki di Facebook menang Phone Case untuk iPhone 5 atau S3 atau Note 2.

Sebagai salah seorang pemenang, kami dikehendaki memberikan favourite Phone Case, masalahnya ketiga-tiga model tersebut MJ tak miliki apatah lagi adik beradik MJ... huhuuu

So MJ bercadang nak bagi pada rakan blog MJ yang pakai salah 1 model phone kat atas tu ye.. Cuma 2 langkah mudah iaitu :)


1. KOMEN 'SAYA NAK CASING S3' (contohnya) di ruangan komen dibawah
2. Klik iklan ni  http://bit.ly/YoPtvn dan LIBRESSE (right klik)

 MJ akan pilih secara random ye dan tarikh tutup 16 April 2013 jam 9pagi 10pagi, dan pengumuman akan dibuat insyaAllah pada petang atau esok harinya. Kalau sempat sebab penganjur bagi tempoh 7 hari pada MJ, korang yang bertuah akan dapat memilih sendiri warna kegemaran tau :)

Boleh tengok FB Penganjur ONEMOBILE


Aiskrim Goreng Lagi

Disebabkan dah lama tak makan Aiskrim Goreng, rasa teringin sangat nak makan (bukan sebab lain k, hehee) so terus mintak hubby beli roti Gardenia.. Lagipun stok Aiskrim masa buat Milkshake Strawberry ada lagi boleh la buat terus :)


Bulat yang tak berapa nak bulat sangat, jadilah asalkan roti menutupi aiskrim di dalam supaya masa goreng nanti 'tak makan minyak'


MJ guna Aiskrim Vanilla lepas tu tabur Oreo sikit, memang mabeles sangat.. Firas (anak sedara) cakap 'sedapnya Aiskrim ni'..heheee

Kalau korang nak resepi, boleh klik SINI ye ;)


Jom kita mengundi PRU13

Ini adalah pertama kalinya MJ sebagai pemilih akan membuang undi, teruja dan tak sabar sangat.. hehee ;)
Jom semua yang layak, jangan lupa (X) pada calon yang anda rasakan paling LAYAK, dan bukan kerana terpedaya dan apa-apa ye.


Tarikh penamaan Calon : 20 April 2013 (Sabtu)
Tarikh Pengundian Awal : 30 April 2013 (Selasa)
Tarikh Pembuangan Undi : 05 Mei 2013 (Ahad)


Nak tengok siapa calon Parlimen di kawasan anda, klik SINI ye ;) 

Resepi Oreo Cheese Cake tanpa Gelatin dan Cream Cheese

MJ nak syer Resepi Cheesecake yang MJ buat baru-baru ni sebagai simpanan pada masa depan, ianya sangat mudah dan cepat disediakan ;) MJ menggunakan KRAFT SLICE CHEESE bagi menggantikan PHILADELPHIA CREAM CHEESE


Resepi asal di SINI
Bahan-bahan:
6 keping KRAFT SLICE CHEESE
6 biji telur (asingkan putih dan kuning)
300ml susu segar
100 gm butter
120gm gula
100gm tepung gandum
sedikit esen vanila
2 paket besar OREO dan 50gm butter (untuk base)

Untuk BASE - pecahkan/hancurkan oreo (buang krim) dan campurkan dengan butter yang telah dicairkan dan kacau hingga sebati. Tekap ke dalam loyang yang kita boleh buka bekasnya (untuk mudahkan proses mengeluarkan kek nanti- jangan lupa sapu butter dekat loyang ye) dan keraskan dalam peti sejuk.


Step 1 :
1. Carikkan cheese dan masak dengan susu segar sehingga larut (api sederhana)
2. Masukkan butter dan biarkan sehingga cair
3. Tutup api dan sejukkan

Step 2 :
1. Pukul putih telur dan gula sehingga menjadi meringue ye (soft peak foam) - meringue menjadi bila kita terbalikkan putih telur ianya tak jatuh ye :)

Step 3:
1. Pukul kuning telur sehingga kembang
2. Campurkan bersama dengan bahan STEP 1 dan kacau rata
3. Masukkan tepung sedikit demi sedikit sehingga sebati dan tak berketul
4. Kemudian masukkan esen vanilla
5. Dan akhir sekali masukkan meringue (Step 2) tadi. Masa ni kalau nak letak campuran oreo atau strawberry terpulang.
6. Kemudian masukkan adunan ke dalam loyang yang berisi oreo yang dikeraskan tadi
6. dan bakar dengan kaedah waterbath (air yang dipanaskan diletakkan dalam loyang yang lebih besar dan kemudian letak loyang kek dalam air tersebut) selama 45minit. Jangan lupa balut dengan aluminium foil loyang anda untuk mengelakkan air masuk ke dalam kek.


Kek nampak agak berongga rasanya sebab masa dah siap buat adunan kek tinggal nak bakar je, tetiba cari aluminium foil takdak, kelam kelibut mintak hubby pergi kedai beli..hahahaa.. Apapun kek tetap menggebus macam makan kek span tau ;) Sedap dan yang penting tak muak.

Hadiah ToteBag dari Gin&Jacqie (Malaysia)

Alhamdulillah beg comel dari contest Majalah Cosmo edisi Jan 2013 telah selamat diterima semalam :) Terima kasih Gin&Jacqie, ada rezeki menang lagi..heheee


Ambil dari website Gin&Jacqie




Sepasang Tiket Wayang

Sepasang tiket wayang dah selamat sampai semalam hadiah menang dari contest Darlie, dok terfikir nak layan cerita apa ye, almaklumlah dah lama sangat tak layan 'panggung' ni :) Last ke panggung masa layan filem hebat OMBAK RINDU tahun 2011.. fuhhh dah setahun lebih rupanya tak ke panggung wayang ;)



Tiket valid till June 2013, so banyak masa lagi yang ada, asben lak jenis tak minat layan panggung so kena ajak teman pengganti la..heheee.. Sementara anak sedara MJ Firas ada ni ingat nak bawak dia tengok citer Kartun ke yang best-best.. Any idea? :)



Labels

Celoteh MJ (132) layan (122) terima kasih (116) GiveAway (95) Join Contest (74) cantik (68) hadiah (65) Menang GA (63) Makan Sedap (61) dunia artis (58) nuffnang (53) pemenang (49) Hari Raya Puasa (44) BE nuffnang (42) happy (42) Resepi (41) Pengumuman (37) Wordless Wednesday (36) Firas (34) contest (32) Produk Shaklee (31) suami isteri (30) Denaihati (29) on9 visitor (28) Pusat Pelancongan (27) keputusan GA (26) promosi hebat (25) Fesyen (23) USM Penang (22) kenduri kawen (22) sedap (22) Pulau Pinang (21) sedih (21) jalan-jalan (20) rumah tangga (20) senarai peserta (20) Islam Agamaku (19) Nikah Kawen (19) nasihat (19) pesakit (18) Pegangan (17) Fridge Magnet (16) ME Nuffnang (16) kelakar (16) Exam USM (15) Followers (15) Ilhan (15) aiskrim kek (15) churpchurp (15) islam (15) sihat (15) teka-teki (15) Celebrate Birthday (14) PJJ di USM Penang (14) lucu (14) tips (14) Hadiah Contest 2013 (13) pengalaman (13) Nikon D90 (12) Portable Power Bank (12) aksi terlampau (12) petua (12) Avon (11) Bercuti di Cameron Highland (11) CPUV Earning (11) CPUV Nuffnang (11) Cameron Highland BEST (11) Family Day (11) Hadiah Wang Tunai (11) Kenangan MJ di tahun 2016 (11) blogger Kuala Lumpur (11) kisah tauladan (11) kuih raya (11) my birthday (11) Anniversary (10) heartbeat (10) kupon (10) top komen (10) tutorial (10) Birthday Suami (9) Cameron Highland (9) Menu Hari Raya (9) Pulau Langkawi (9) dalam negara (9) kamera (9) sale (9) video (9) Blogger Utara (8) Kelantan (8) Kenangan MJ di tahun 2011 (8) Kenduri (8) Pizza Hut Promotion (8) Resipi (8) kad raya (8) online (8) review blog (8) Hadiah Anniversary (7) Mak Abah ke Umrah (7) My Koleksi (7) Percutian Kami (7) Perodua Alza (7) Strawberry Park Resort (7) iPhone 5 Gadget Impian (7) jamuan raya (7) Cuti-Cuti Malaysia (6) Dekorasi Simple by MJ (6) Hadiah Birthday (6) Happy Anniversary (6) Jumpa Blogger (6) MJ dan Suami (6) Percutian Familyku (6) Puasa Ramadhan (6) Rawatan Kesuburan MJ (6) Resepi Juadah Berbuka (6) Trying To Conceive (6) Umrah MJ 2016 (6) juadah berbuka (6) kupon KFC (6) ovarian cysts (6) BAJET 2012 (5) Burger King (5) Cara Dekorasi Bajet (5) IQ (5) Kenangan di Tahun 2014 (5) Lumut (5) M'c Donalds (5) MJ bercuti di Thailand (5) Pengalaman Mengerjakan Umrah (5) Pengalaman belajar secara PJJ (5) Sepetang Bersama Blogger (5) ThePopLook (5) Tudung Chiffon 3 Layer (5) adik kemalangan (5) endorscope (5) luar negara (5) Beef Lasagna Cheese (4) Bisnes Pelekat Pantz (4) Cheque Nuffnang (4) Diari Umrah MJ (4) Homemade Burger Bakar (4) Inai Henna (4) Inai lukis (4) Jemputan ke Rumah Terbuka (4) Jeruk Buah Penang (4) Kebaikan Omega Guard Shaklee (4) Kelebihan Ephyra (4) Kenangan MJ di tahun 2015 (4) Kisah Kereta MJ (4) Konvo USM (4) Lecithin Shaklee (4) Lost World of Tambun (4) Meatball IKEA (4) Omega Guard Shaklee (4) Perak (4) Perkahwinan Artis (4) Popia Milo (4) Popia Nestum (4) Preloved Handbag (4) Rekod Baru (4) Resepi Aiskrim Goreng (4) Resepi Puding Triffle (4) SBPA (4) Salak Denai Chalet (4) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Coca Cola (4) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Hot FM dan Coca Cola (4) Trip ke Hatyai (4) Ustaz Ahar Idrus (4) ibadah puasa (4) pertunanganku (4) Akademi Fantasia (3) Almari MJ (3) Apom Polkadot (3) Baju Kenangan MJ (3) Baucer Buku 1Malaysia (BB1M) (3) Ben Ashaari (3) Berita Sensasi (3) Burger Bakar (3) Burger KOMTAR (3) Cara Berkesan untuk Menabung (3) Cashout Nuffnang (3) Coconut Shake (3) Copthorne Hotel Cameron Highland (3) Fasha Sandha dan Jejai (3) Fridge Magnet Oversea (3) Handbag COACH (3) Header Baru (3) HomeMade Aiskrim (3) Hotel Bajet/Hotel Murah (3) Hukum memakai Inai Lukis (3) Irma Hasmie (3) Jualan Penghabisan Stok (3) Kedah Darul Aman (3) Kehilangan Pesawat MH370 (3) Kelebihan Vitamin C Shaklee (3) Khory Steamboat Yong Taufu Sungai Petani (3) Koleksi Carlo RINO (3) Koleksi GUESS MJ (3) Kursus Intensif USM (3) Laksa Janggus (3) Lee Gardens Hotel Hatyai (3) MH370 MAS Hilang (3) Makan Sedap dan murah di Sungai Petani (3) Masjid Nabawi Madinah al Munawarrah (3) Mee Sotong sedap (3) Menabung dengan Si Hijau (3) Menu Berbuka Puasa (3) Menu Diet Atkin (3) Menu Rumah Terbuka (3) My Best Moment (3) Omega Gurad Shaklee (3) Oreo CheeseCake (3) Ostematrix Shaklee (3) Pencapaian Terbaik Celoteh MJ (3) Percutian bersama Keluarga (3) Pisau Zebra (3) Pizza Hut Big Box (3) Potluck (3) Resepi Aiskrim (3) Resepi Ayam Sedap (3) Resepi Durian Crepe (3) Resepi Mudah dan Sedap (3) Resepi Roti (3) Resepi Roti berinti Daging dan Cheese (3) Review Ephyra (3) SPA (3) Seminar Wordpress (3) Steamboat dan Yong Taufu murah (3) Tarikh mengundi PRU13 (3) Testimoni Ephyra (3) Testimoni Set Kurus Shaklee (3) Testimoni Set Menyusu Shaklee (3) Testimoni Shaklee (3) Testimoni Vivix (3) Tiket Wayang Free (3) Tips Menabung dengan Berkesan (3) borong.com.my (3) cara membawa masuk barang ke malaysia (3) duti import (3) keputusan Peperiksaan (3) kes bunuh (3) khulafa ar rasyidin (3) mukjizat (3) mutiara kata (3) peraturan dan undang undang kerajaan (3) permit import (3) Adamson Hotel Kuala Lumpur (2) Agar-agar Milo (2) Ais Kacang sedap di Penang (2) Aiskrim Goreng sedap (2) Anne Ngasri (2) Ayam Dendeng (2) Azza Elite (2) Bahaya Ovarian Cyst (2) Bedak Arab KokuRyu (2) Bedak Miyami (2) Bekam adalah Sunnah (2) Bercuti di Taiping (2) Black Label Aidijuma (2) Burger King Penang (2) Butter Prawn sedap (2) Cara Mengira Cukai Kastam (2) Cara Menyemak Keputusan SPM (2) Char Koaw Teow Sungai Dua (2) Cheque Exabytes (2) Chicken Chop (2) Ciptaan Allah SWT (2) Demam Denggi (2) Diari Detox Maira (2) Facebook Fanpage (2) GUESS (2) Hasil BerNuffnang (2) HomeMade Burger (2) Homoseksual (2) Honeymoon di Cameron Highland (2) Hotel Bajet (2) Hotel Murah di Kuala Lumpur (2) Hotel/Homestay di Melaka/Johor (2) Ikan Terubuk Masin (2) Inai HandMade di Penang (2) Irma Hasmie Mengandung (2) Jalil Coconut Shake (2) Jeruk Magga AsamBoi (2) Jeruk Pelam Asamboi (2) Jom Detox dengan Shaklee (2) Jom kita Detox (2) Kad Kahwin Fasha Sandha (2) Kaedah Rawatan Bekam Angin (2) Kami di Lumut (2) Kasut Baru (2) Kebaikan Lecithin (2) Kegunaan Basic H Shaklee (2) Keistimewaan ESP (2) Kek Coklat Sedap (2) Kek Lapis Sarawak (2) Kelebihan Al Quran (2) Kenangan MJ di tahun 2012 (2) Kenduri Doa Selamat (2) Kenduri Kesyukuran (2) Kepentingan Detox pada Tubuh (2) Kereta yang Diubahsuai (2) Khasiat Nenas Batu (2) Koleksi Paris dari Aidijuma (2) Konvo USM ke 48 (2) Kuih Siput (2) Ladang Teh Boh Sungei Palas (2) Lirik Lagu (2) Majlis Kenduri MJ (2) Makan Sedap di Pulau Pinang (2) Maksud PJJ (2) Mee Udang Paksu Juru (2) Mee Udang Pulau Sayak (2) Mee Udang Special (2) Mega Giveaway Celoteh MJ (2) Menu Barbeque BBQ (2) Menu untuk Detox (2) Nasi Arab Bandar Perda (2) Nasihat Suami Isteri (2) Neotel Hotel Kuala Lumpur (2) Original Handbag COACH (2) PTPTN Info (2) Panggilan Palsu (2) Pantai Bagan Ajam (2) Paris Satin Aidijuma (2) Pasar Bisik Kota Kuala Muda (2) Pemenang Top komen (2) Pengalaman HSG Test (2) Perfume (2) Pisau Magik (2) Pizza Hut Vs Domino's Pizza (2) Popia Barbeque BBQ (2) Popia Cheese (2) Power Bank 13800mAh (2) Power Bank 8000mAh (2) Prosedur membuat Rawatan Kehamilan (2) Proton Preve (2) Quran (2) Rawang Burger Bakar (2) Resepi Ayam Dendeng (2) Resepi Ayam Mudah (2) Resepi Burger sedap (2) Resepi Kek Sedap (2) Resepi Lasagna Atkin (2) Resepi Lasagna Telur (2) Resepi Popia Goreng (2) Resepi Puding Kek Pandan (2) Resepi Puding Laici (2) Resepi Puding Oreo Coklat (2) Resepi Spagethi mudah (2) Restoran Mohd Chan Abdullah (2) Rumahku Syurgaku (2) SX150 IS (2) Senarai Calon Parlimen PRU13 (2) Set Menyusu Shaklee (2) Siapa perlukan ESP (2) Side Income (2) Sinopsis Bukan Bidadari (2) Slot Lestary TV3 (2) Spagethi Meatball sedap (2) Strawberry Cheese Cake (2) Testimoni Basic H Shaklee (2) Testimoni ESP (2) Testimoni GLA Complex (2) Testimoni Ostematrix Shaklee (2) Tips pemilihan Tudung (2) Tudung Bawal Aidijuma (2) Tutti Frutti (2) Ujian Pap Smear dan HSG Test (2) Wallet (2) White Label Aidijuma (2) Ziarah Nabi di Masjid Nabawi (2) angry bird (2) astro (2) ayam goreng rempah (2) baju tunang (2) bercuti di Pulau Pangkor (2) berita terkini (2) ceramah (2) coklat (2) cukai kastam (2) drama Melayu (2) duit malaysia (2) games (2) hobi masa lapang (2) iPhone 5 Contest (2) ilusi optik (2) kotak sembang (2) masker wajah (2) syiah (2) temuduga (2) zuriat (2) Adat Perkahwinan India (1) Air Gunung Berapi sedap (1) Ais Kacang Maklom (1) Aiskrim Choki Choki (1) Aiskrim Coki Coki (1) Aiskrim Pasu (1) Alamat Jalil Coconut Shake (1) Ana Rafali dan Suami (1) Anak Dr Sheikh Muszaphar dan Dr Halina (1) Angin dalam Badan (1) Animasi Kartun (1) Apa itu Triglycerides (1) Asam Gelugor aka Asam Keping (1) Ashraf Muslim (1) Assignment (1) Asyraf Muslin dan Wan Sakinah (1) Ayam Percik (1) Bahaya GLA Complex Shaklee (1) Bahaya Kencing Tikus (1) Bahtera Nabi NUH (1) Baju Pengantin Diana Amir (1) Balotelli EURO (1) Banjir Kilat di Cameron Highland (1) Batik Pants (1) Batu 5 Char Koaw Teow (1) Bayaran Balik Pinjaman (1) Bee Hives Bun with Butterscotch Sauce (1) Belajar secara Sidang Video (1) Bencana Alam (1) Bercuti di Melaka (1) Biskut Lasagna (1) Blogger Kelantan (1) Blogger Perak (1) Boikot Israel (1) Bonus Raya 2013 (1) Borang BR1M online (1) Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia (1) Bunga Pandan (1) Burger Besar (1) Burger Leleh Warung Kuning (1) Butik Fareeda Permatang Pauh (1) COACH For Sale (1) CY 2000 (1) Cable Car Langkawi (1) Candle Light Dinner MJ (1) Candy Crush Saga (1) Cantik dengan Omega Guard (1) Car Loan Calculator (1) Cara Berbekam Angin (1) Cara Halau Lipas (1) Cara Membuat Burger (1) Cara Menangani Perut Buncit (1) Cara Mencegah Penyakit (1) Cara Mencuci Usus (1) Cara Mengingati Allah SWT (1) Cara Menjaga Usus (1) Cara Menunaikan Solat Qasar dan Jamak (1) Cara Merawat Kaki Bengkak (1) Cara Solat (1) Cara buat Passport (1) Cara menguji Personaliti (1) Cara mudah nak lipat baju (1) Cara ubati Denggi (1) Cendol Maklom (1) Cendol sedap (1) Cheese Tart sedap (1) Cheezy Magik (1) Cheque HOT FM (1) China (1) Chuchuk Chuchuk Raja Uda (1) CoQ Health Plus Shaklee (1) Coklat Crepe (1) Cover Samsung USAMS (1) Cryptography Code (1) Cucur Jagung sedap (1) DIY Fridge (1) DIY Hanger (1) DIY Peti Ais (1) DVD 30 Juzuk al Quran Beserta Terjemahan (1) DVD al-Quran (1) Dakwat Kekal PRU13 (1) De Pauh Garden (1) Dejavu di Kinabalu (1) Diana Amir dan Suami (1) Dinosour Park Danok Thailand (1) Diskaun PTPTN 10% (1) Ditipu dengan Western Union (1) Dividen dan Bonus ASB (1) Doa Dhuha (1) Doa di bulan Ramadhan (1) Doorgift Pengantin (1) Double Stemcell (1) Download Movie (1) Drama Dejavu di Kinabalu (1) Durian Musang King (1) EURO 2012 (1) Eagles Feeding Langkawi (1) Emperial Horse Wallet (1) Endorscope Cyst (1) Ephyra membantu untuk Hamil (1) Ephyra meningkatkan kesuburan (1) Erti dan Hukum Berkabung dalam Islam (1) Exabytes (1) External Hard Disk (1) Eyriqazz vs Denaihati (1) Fadilat Bulan Rejab (1) Fareeda Aisya 3 Layer (1) Filem Ombak Rindu (1) Fizo Mawar bersanding (1) Frozen Food (1) GLA Shaklee berisiko (1) GLA Shaklee punca ketidaksuburan (1) GST (1) Gaji Minimum Swasta (1) Gambar Faizal Ismail (1) Gambar Fara Fauzana (1) Gambar Pelik (1) Gaviscon Advance (1) Gempa bumi (1) Genggam Fatimah (1) Get Clean Home Set Shaklee (1) Hadiah Contest 2014 (1) Hadiah Hari Ibu (1) Hadiah untuk SIRIM (1) Hadiah untuk SUAMI (1) Haiwan Pelik (1) Handmade Frame (1) Hanger Tudung (1) Hari Kemerdekaan (1) Hari Raya Aidil Adha (1) Hasil Tanaman MJ (1) Hatyai ICEDOME (1) Header Raya (1) Henna Mehendi (1) HomeMade Nasi Arab (1) Homemade Meatball (1) Homestay Murah di Melaka (1) Hospital Seberang Jaya (1) Hotel Bajet di Kuala Lumpur (1) Hotel Murah di Kuala Lumpur dan Jalan Masjid India (1) Hotel Murah di Melaka (1) Hotel Singgahsana Petaling Jaya (1) Hukum Bertafakur (1) Hukum Menyebut OMG (1) Ibadah Korban Online (1) Ice Blended Coklat sedap (1) Ikan Bawal Panas (1) Ikan Siakap 3 Rasa (1) Ikan Siakap Percik (1) Ikan Siakap Sweet Sour (1) Ikan Terubuk Percik (1) Inai Daun (1) Indonesia (1) Iniesta EURO (1) Isu negara (1) Izyanty Collection (1) JAKIM (1) Jadual Konsert Mania (1) Jadual Puasa 2012 (1) Jadual waktu Imsak dan Berbuka Puasa tahun 2013 (1) Jalil Coconut Shake Bandar Perda (1) Jangkaan Kiamat (1) Jenis Jenis Cyst (1) Jenis-jenis Hadis (1) Juara bola sepak EURO (1) Jubah Safra keluaran MS Design (1) KBC Rantau Panjang (1) Kad Pengenalan MJ (1) Karnival Kerjaya (1) Kasut Le Sandae Zalora (1) Katil MJ (1) Kebab Daging (1) Kebaikan CoQ Health Plus (1) Kedai Kacang Bagan (1) Kegunaan Duit Nuffnang (1) Keistimewaan Vitalea Shaklee (1) Kejora dan Bintang (1) Kejutan di Hari Lahir (1) Kek Biskut Marie (1) Kelebihan Alfalfa (1) Kelebihan Bulan Rejab (1) Kelebihan Energizing Soy Protein (ESP) (1) Kelebihan Mealshake (1) Kelebihan Pad Hygiene (1) Kelebihan Water Pitcher Shaklee (1) Kelebihan dan Khasiat ESP (1) Kelebihan menjadi ahli Shaklee (1) Kelebihan/Khasiat ESP (1) Kementerian Kesihatan (1) Kempen Si Hijau (1) Kenaikan Gaji 1KGT (1) Kenaikan Gaji Kerajaan 2013 (1) Kenangan di tahun 2013 (1) Keputusan PRU13 (1) Kerabu Sotong (1) Kerepek Ngaku Arrowhead (1) Kesan setelah mengambil GLA Shaklee (1) KeyChain (1) Khasiat Air Dayang Bunting (1) Khasiat Nestle Bliss (1) Khasiat Susu Kambing Segar (1) Khasiat Telur Angsa (1) Kisah Abu Bakar as Siddiq (1) Koaw Teow Th'ng (1) Kobis Tiruan (1) Kolagen Powder Shaklee (1) Koleksi Firas (1) Koleksi Fridge Magnet (1) Koleksi Header Blog (1) Koleksi Wallet MJ (1) Konsert Mania (1) Kuah Rojak Mak Bee sedap (1) Kuala Lumpur (1) Laksa Telur Bersarang (1) Lampu Tidur Romantik (1) Lecithin sebagai Pengemulsi Lemak (1) Lelong barang bawah RM50 (1) Lemon Cheese Cake (1) Lens Nikon 50mm (1) Letgo Item (1) Letgo Wardrobe (1) Lisa Surihani (1) Lokasi dan Tarikh Ujibakat Bintang Mencari Bintang (1) MJ (1) MJ Makan Free (1) Macarons (1) Machu Pichu (1) Magnet Board FM (1) Majlis Persandingan Fizo Mawar (1) Makam Nabi dan Raudhah (1) Makan Sedap di Manjung (1) Makaroni Baked Cheese (1) Makeover Fridge (1) Mandi Wap (1) Mandi di Private Pool (1) Masakan Pasta (1) Masterchef Penyingkiran (1) Masterchef Selebriti Malaysia 2 (1) Mayang Mengurai (1) Maybank ATM Card (1) Meatball Abg Burn Bandar Perda (1) Mee Kuah Daging (1) Mee Kuah senang (1) Mee Sotong Padang Kota (1) Melaka (1) Menu Sarapan (1) Menu di Victoria Station (1) Mineral Coffee Hai-O (1) Misteri Villa Nabila (1) Muat Turun Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia 2.0 (1) Murtabak Telur (1) My Graduation (1) My HomeMade Kuih Raya (1) My Mum (1) Nabi Adam a.s (1) Nan Cheese Meleleh (1) Nasi Arab Al-Bayt (1) Niat Solat Qasar dan Jamak (1) Nora Elena Vs Novel Kasih Suci (1) Olimpik 2012 (1) Ombak Ganas (1) Oreo Cheese Cake Gebu (1) Oreo Cheese Cake Strawberry tanpa gelatin (1) Panasonic Viera (1) Panda Park Danok Thailand (1) Panorama TV1 (1) Pasar Besar Siti Khadijah (1) Pasar Ramadhan (1) Pasembor Sedap (1) Passport pertama MJ (1) Pathlab Penang (1) Pati Ikan Haruan (1) Pekeliling 2012 (1) Pekeliling 2013 (1) Pelikat Pants (1) Peluang Kerjaya (1) Penapis Air Portable (1) Penapis Air Shaklee (1) Penetapan Gaji Minimum (1) Pengalaman Menggunakan Western Union (1) Pengalaman On Air di Radio (1) Pengkalan Hulu (1) Pensonic Warehouse Sale (1) Penyampai Hot FM (1) Peppermint Ginger Plus (1) Performance Drink Shaklee (1) Perfume Burberry (1) Perfume Calvin Klein (1) Perfume Kim Kardashian (1) Perfume Paris Hilton (1) Pernikahan Anne Ngasri (1) Pernikahan Artis Malaysia (1) Perodua Bezza (1) Persandingan MJ dan SUAMI (1) Pes Kuah Laksa Sedap (1) Petaling Jaya (1) Petua Halau Lipas (1) Petua ubati Patah/Retak (1) Petua ubati batuk (1) Petua ubati sesak nafas (1) Phoebe Ribbon Chiffon (1) Photo Konvokesyen USM (1) Photo with BFF (1) PilihanRaya (1) Popcorn Ayam (1) Power Bank 12000mAh (1) Power Bank 2800mAh (1) Preloved Carlo Rino (1) Pretzel Almond (1) Pretzel Oreo (1) Primavera Shoes (1) Program Affiliate AssignJobs (1) Program Realiti TV3 (1) Promosi Ephyra (1) Promosi Tudung Murah (1) Proton Terbaru (1) Puding Milo Lapis Oreo (1) Pulau Beras Basah (1) Punca Demam Denggi (1) Punca Gastrik (1) Punca Sesak Nafas (1) Puncak Gunung Brinchang (1) Pusat Peranginan di Malaysia (1) Qi Razali dan Nelydia Senrose (1) RSMY House of Real Beriani (1) RSS feed (1) Ramalan Kiamat (1) Rambutan Sedap dan Manis. (1) Rantai Tangan Hilang (1) Rebat Bil Elektrik (1) Red Label Aidijuma (1) Rempah Nasi Arab (1) Renungan Bersama (1) Resepi Ayam Goreng KFC (1) Resepi Ayam Goreng Rangup (1) Resepi Ayam Percik (1) Resepi Begedil Ayam (1) Resepi Begedil Kentang (1) Resepi Cucur Roti (1) Resepi Daging Dendeng (1) Resepi Ikan Siakap Sedap (1) Resepi Jeruk Pelam (1) Resepi Kek Batik (1) Resepi Kek Biskut Marie (1) Resepi Kek Minyak Kukus (1) Resepi Koaw Teow KUNGFU (1) Resepi Koaw Teow Ladna (1) Resepi Koaw Teow Th'ng (1) Resepi Kuah Percik (1) Resepi Mee Kuah Sedap (1) Resepi Mee Sizzling (1) Resepi Mushroom Sup (1) Resepi Oreo Cheese Cake (1) Resepi Popcorn Ayam (1) Resepi Puding Jagung (1) Resepi Puding Roti (1) Resepi Puding sedap dan mudah (1) Resepi Roti Sarang Lebah (1) Resepi Samosa (1) Resepi Sotong Kangkung (1) Resepi Sup Tulang (1) Resepi Udang (1) Resepi biskut Meringue (1) Restoran Bara Grill Taiping (1) Restoran Chuchuk Chuchuk (1) Restoran Cina Muslim di Kajang (1) Restoran Fais (1) Restoran Qasar Hadramawt Bandar Perda (1) Review Hotel (1) Ring Stand Hanger Single (1) Risiko kekurangan Protein (1) RnZ Cosmetic (1) Romantika di Sungai Petani (1) Roti Bakar Meleleh (1) Roti Daging Cheese (1) Roti Gulung Sosej (1) Roti Nan Cheese Sedap di RSMY (1) Roti Paung Terengganu (1) Route 69 Taman Robina (1) SC Sanitary Pad Cosway (1) Sabun 3 layer (1) Sabun BERAS (1) Sabun Collagen (1) Sabun Gluta Kojic (1) Sah puasa selepas berjunub (1) Salad Ayam (1) Saloma Bistro Kuala Lumpur (1) Saman Hadlaju (1) Sandwich Sedap (1) Sarawak (1) Scha dan Awal (1) Segmen Eyriqazz (1) Sejarah Komputer (1) Selsema dengan Vitamin C Shaklee (1) Semanis Kurma TV9 (1) Seminar Buat Duit dengan Blog (1) Sepanyol vs Itali (1) Set BUASIR (1) Set Berpantang Shaklee (1) Set Ibu Hamil Shaklee (1) Set Senggugut (1) Setem Koleksi Terbaru (1) Shawl Handmade yang cantik (1) Shopping Online (1) Sihir dan Santau (1) Sijil HALAL (1) Simply Siti (1) Singapura (1) Siput Kepah (1) Siti Nurhaliza (1) Skin Laptop (1) Skrin Netbook Pecah (1) Sling Bag CARLO RINO (1) Smockey Bear Chicken (1) Smockey Bear Lamb (1) Somtam Campur (1) Sooft Book Washable for children (1) Sotong Kangkung (1) Stokin Kaki Scholl (1) Stokin Scholl Sleeping (1) Sumbangan Rumah Anak Yatim (1) Sundae Ice Cream (1) Sunset (1) Suplement tenaga ketika berpuasa (1) Surprise Birthday (1) Susu Kambing sedap (1) Syarat Pinjaman Kereta Ketat (1) Syarat Sah Puasa (1) Taj Mahal (1) Tanda menghidapi Cyst (1) Tandoori Chicken Naan Cheese (1) Tapak Iklan blog Celoteh MJ (1) Tapak Pesta (1) Tasik Dayang Bunting (1) Telefilem KHILAF TV1 (1) Tempat Makan Sedap di Pulau Pinang (1) Tepung Magik (1) Testimoni B-Complex (1) Testimoni Mineral Coffee (1) Testimoni Set Subur Shaklee (1) Testimoni Zalora (1) Testimoni kecewa SalamFone (1) Testimoni produk Double Stemcell (1) Timbalan Ketua Pengarah Kastam ditembak (1) Tioga Deluxe Suite Strawberry Park Resort (1) Tips Memasuki dan Solat di Raudhah (1) Tips Menyimpan Susu (1) Tips Rumah Tangga (1) Tips buat suami isteri (1) Tiram Goreng Tepung (1) Tonsil Bengkak (1) Tragedi MH17 (1) Transaksi Luar Negara (1) Triple Stemcell (1) Tudung Bawal al Shawl (1) Tudung Layer Kanak-Kanak (1) Twitter (1) Ujian Darah untuk Kesuburan (1) Update Bloglist (1) Ustaz Don Daniyal (1) Ustaz Zaharuddin (1) Vibrance Kegel Device (1) Victoria Sandwich (1) Victoria Station Seberang Jaya (1) Virus Infection vs Demam Denggi (1) Wallpaper Dinding Rumah (1) Wallpaper Fridge (1) Wallpaper Kaison (1) Wang Kelian (1) Watie Elite (1) Western Union Selamat (1) Wishlist MJ (1) Yacht Langkawi (1) Yee Mee Sizzling (1) Yong Tau Fu sedap di Bagan (1) Yusry KRU (1) Zalora Malaysia (1) Zinc Complex Shaklee (1) beauty Umaira (1) boikot mc donald (1) bomoh VIP penipu (1) buku denaihati (1) car loan (1) cara mengira cukai (1) e-Qurban Kemboja (1) free sample (1) herblax Shaklee (1) himpunan bantah GST (1) isu agama (1) kekabu (1) kenangan MJ di tahun 2010 (1) keputusan SPM (1) keracunan (1) khalifah ganti superman (1) kontroversi (1) lukisan termahal didunia (1) mascara (1) masjid (1) melaleuca (1) mesir (1) movie (1) negara yang bertanding dalam EURO (1) penipuan (1) photography (1) picaso (1) pray for gaza (1) rempah sauna (1) rusuhan (1) santai (1) seksi (1) simulator (1) sinopsis KHILAF (1) sosilawati (1) sunnah wal jamaah (1) tan sri ali hashim (1) teknik- teknik fotografi (1) titanic 2 (1) wang kertas siri baharu (1)