Jika berminat boleh email normj1001@hotmail.com (lowercase)

Bahaya Cyst bagi wanita

Tengok ke tajuk rasa gerun kan, tapi itulah realiti yang harus diterima oleh sebilangan wanita yang disahkan menghidapi Cyst. Cyst adalah sejenis ketumbuhan bukan kanser yang menyerang sebahagian wanita, penyakit ni bukan diminta tapi itulah dugaan buat 'insan terpilih'.

Cyst adalah sejenis ketumbuhan dalam kilang ovari. Mengapa ia digelar cyst?  kerana ia mengandungi cecair, samaada air, cecair becampur protein, darah beku, darah haid, minyak, lemak, dan lendir. Ia boleh disertai dengan daging yang mungkin jenis kanser, rambut, tulang dan sebagainya.


Antara keyword yang kerap masuk ke blog MJ, MJ pernah berkongsi entry pada tahun 2011, boleh baca di SINI


Nak kata cyst ni merbahaya, bergantung jugaklah dengan jenis cyst yang dihadapi, ada yang perlu dibedah dan ada yang tak perlu dibedah.

1. Follicular cyst - mengadungi air, bermula sebagai karung telor tetapi tidak pecah pada  waktu subur/ovulation, ia terus membesar kekadang melebihi 5 cm. Biasanya akan pecah sendiri tanpa perlu dibedah dan airnya akan diserap oleh badan. Tidak perlu dibedah.

2. Corpus luteal cyst - Bermula dari bekas kantung telor yang telah pecah/ovulation dan kehamilan telah berlaku. Peranan corpus luteum ialah untuk menguatkan kehamilan diperingkat awal sabelum uri mengambil alih peranan tersebut kemudian. Kadang2 ia membesar sehingga 8 cm. Jangan takut, kerana biasanya cyst ini akan pecah sendiri dan cecairnya diserap badan.

3. Hemorrhagic cyst - cyst yang mengandungi darah, ia boleh bermula dari follicular atau corpus luteal cyst, perdarahan berlaku kedalam cyst atau pecah dan darah melimpah di dalam perut menyebabkab kesakitan yang kuat. Perlu pembedahan cemas.


Salah satu Cyst yang menyerang wanita iaitu Endometriosis Cyst (reversed menstrual) dari gambar atas ni korang boleh bayangkan bagaiman Cyst tu terbentuk kan.


4. Ruptured ovarian cyst - menyebabkan kesakitan dan perlu dibedah secara cemas.

5. Endometriotic cyst of ovary - mengandungi darah kotor, merosak ovari, saluran fallopio dan rahim.. Perlu bedah.

6.  Dermoid cyst ovary atau terratoma mengandungi cecair berminyak dan lemak, rambut, cartilage , gigi atau tulang. Perlu dibedah

 Sumber : SINI


Cyst juga dikaitkan dengan kesukaran mendapatkan zuriat tetapi ada juga pesakit yang menghidapi Cyst beroleh cahayamata, semua itu bergantung dengan rezeki dari Allah Taala juga kan.

Yang penting setiap 6bulan sekali lakukan pemeriksaan berkala ataupun membuat ujian Ulta bunyi (ultrasound) di klinik yang berhampiran jika anda merasa gejala seperti :
  • Terasa sesak atau bengkak dalam abdomen
  • Berat badan bertambah. 
  • Sakit yang tidak menyucuk dan berlaku berterusan sama ada di sebelah atau di kedua-dua belah pelvis. 
  • Sakit semasa melakukan hubungan kelamin.
  • Haid tidak teratur atau sakit. 
  • Semakin banyak timbulnya bulu roma di muka.
  • Terasa sakit yang menyucuk dalam abdomen, demam atau muntah. Kemungkinan ini disebabkan oleh cyst yang berdarah kerana telah pecah atau terpintal/terpusing.

    Tetapi ada juga sesetengah pesakit yang tidak merasa langsung tanda-tanda seperti di atas dan hanya diketahui melalui ujian darah mahupun membuat ultra sound di klinik, kesudahannya ia dah membesar dan memerlukan pembedahan. 

    Ada juga cara lain melalui suplement Shaklee iaitu mengambil GLA Complex, insyaAllah kita berusaha dan yakin yang Allah yang menyembuhkan.

    Harap dengan perkongsian yang tak seberapa ni dapat memberi penjelasan kepada wanita-wanita di luar sana ye, andai ada pertanyaan boleh diajukan, MJ cuba menjawab yang mana tahu, yang lain boleh rujuk pada Pakar Sakit Puan ye :)

TEASER : Pic Convo by our Photographer

Memang tak sabar nak tunggu gambar penuh dari our photoG, ni MJ syer dulu beberapa keping sebagai kenangan.. Ehh!! takkk sebenarnya saja nak tunjuk kegembiraan kami masa hari bersejarah Sabtu lepas :) Korang layankan jela ye... Sebab lepas ni ada baaaaaaaaaanyak lagi, ni baru teaser..hahaha :D


Alahai moka ku yang bolatt, tudung memainkan peranan sama...


We >> BFF >> TOGETHER >> FRIENDSHIP >> LONGLASTING (dah macam maskara plak)


Love this action..hehe

Tahniah dan Syabas buat sesama kami :)


Ehh!! nape lak ngan mata U Liza pandang ke atas? hehee



Ok cukup dulu, nanti MJ kongsi lagi cerita dan gambar sebab ada banyak lagi yang kami shoot-shoot tau.. tak sabar betulll nak tengok hasil... :)

Kenapa memilih Shaklee - Pengedar sah di Penang

Sesiapa nak order barangan Shaklee pada harga dengan senyuman boleh hubungi MJ ye :) Nak bersembang pasal set-set yang ada pun boleh.


Kenapa MJ begitu tertarik dengan Shaklee berbanding produk lain di pasaran? Dulu MJ hanya pandang sekilas je pasal Shaklee ni sebab biasalah produk MLM kan, itu yang ada pada fikiran, tapi lepas review baca testimoni kaji dalam2 dan akhirnya memilih untuk mencuba sendiri (produk Shaklee adalah kategori mampu milik untuk beberapa barangan) alhamdulillah MJ dah rasai kesannya dan ingin berkongsi dengan kawan-kawan jugak. MJ bukanlah nak kejar point atau bonus ke atau nak naik pangkat ke, tak tu semua tapi sekadar ingin berkongsi dari apa yang MJ dah rasai :)


Antaranya :
** SET KURUS (Lecithin, Alfalfa dan Chinch Shake) - MJ dah consume selama sebulan, memang realiti berat MJ tak turun sangat (SEBAB MJ tak kontrol makan) tapi boleh nampak dari perbezaan Inci, memang happy sangat sebab lemak-lemak tak penting di (lengan, peha, punggong dan perut) dah nampak kurangnya.. RAMAI dah menegur/nampak perubahan pada diri MJ. Suami pun dah mula memuji.. awwww sapa tak suka kan..hahaha


** GLA dan Zinc (Set subur) - kami suami isteri mengamalkan pengambilan set ni dah hampir sebulan, yang mana folow blog MJ tentu tahu kan yang kami dah hampir 4 tahun menanti kelahiran cahayamata, jadi setelah pelbagai usaha dilakukan, kami mencuba dengan usaha melalui produk ni, kita berusaha dan Allah yang tentukan. Jika ada rezeki insyaAllah kan :)


**Lecithin dan COQ Health Plus - My hubby sebelum ni kerap mengalami ketidakselesaan di bahagian perut (gastrik) dan kerap juga merasakan jantung berdebar (seperti darah gemuruh) yang akan menyebabkan penat dan letih. Tetapi setelah mengamalkan 2 set ni dalam 3 minggu alhamdulillah MJ dah nampak perbezaannya. Suami dah nampak cergas, tak lagi penat seperti sebelum ni dan tiada lagi gastrik mahupun jantung berdebar seperti sebelum ni. Jadi lepas ni my hubby nak consume Omega Guard dan COQ (untuk bakar kolesterol jahat yang menyebabkan saluran tersumbat).


**VIVIX - My Mum mengambil Vivix sesudu teh setiap hari selepas makan, setelah seminggu Mak dah nampak kesan seperti wajah berseri (Vivix untuk anti penuaan) dan Mak rasa best (badan jadi cergas), Alhamdulillah.. tentu kita happy bila orang tersayang sihat kan.


** Meal Shakes dan B-Complex - Set ni ofismate yang order untuk naikkan berat badan, lepas 2 minggu MJ tanya dia, alhamdulillah dia happy sebab selera makan dia bertambah dan berat dia dah naik sikit.


** Ostematrix -Mak kepada ofismate ada Diabetes, jadi dia mencuba dengan Oste dulu.. Dalam 2 minggu luka di kaki maknya dah mula nampak kering dan bila bangun pagi je rasa segar dan bertenaga.. Alhamdulillah :)

Dan ni antara testimoni dari rakan blogger MJ



Ada juga rakan blogger yang consume set bersalin tapi dia ada hadapi masalah, seeloknya chek balik dengan dealer senang nak refer andai ada masalah, tapi memang dalam B-Comp ada elemen kuning ikut percentage dan ada juga kemungkinan mild talasemia.. Ni apa yg MJ tahu la tapi wallahualam andai ada faktor lain.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

WW : CPUV Sept 2013

Walaupun mood berblog menjunam, tapi alhamdulillah masih ada rezeki :)


My Big Day 21 Sept 2013

Alhamdulillah pada 21 Sept 2013 Sabtu lepas, MJ dah pun secara rasmi bergelar graduan apabila telah berjaya menamatkan pengajian secara jarak jauh dengan USM, Penang selama 4 tahun.


MJ dalam Sidang 4 (21 Sept 2013)


Bergambar dengan My tulang belakang- Mak dan Abah, masa keluar dewan melilau pusing mencari dalam keramaian umat manusia, dalam masa sama sampai rasa nak nanges sebab tak jumpa.. yela dalam dewan kan tak boleh bawak sebarangan termasuklah henpon, sob sob.. Dalam hati dok berdoa agar cepat ditemukan, jeles tengok graduan lain dah bersama keluarga masing-masing. 

Member ada bagi pinjam henpon untuk call my Abah dan Mak tapi itulah masalahnya dalam dok kalut boleh lupa no fon, selalu kan main tekan2 je kat henpon>>> GERAM dengan DIRI SENDIRI.

Sampaikan dalam dok kalut mencari tu ada 1 keluarga yang perasan dan menegur, TAK JUMPA LAGI KE? Kesiannya... lagi sebak rasa di hati..hahaa :)



Kitorang ada 'hire official photographer' untuk Majlis Konvo, tapi gambar masih belum dapat dan disebabkan tak banyak shoot thru phone, gigih dengan suami pulak shoot kat 'Tasik Mengkuang, Penanti" bukan selalu kan, lepas ni nak sambung pulak tak tau bila kan..hahaa


Tenang je tasik belakang tu kan, setenang hati ai yang lega setelah usaha penat lelah selama 4 tahun ini berakhir.


Gigih shoot tengah hari rembang, takdak orang sangat best la dapat bermaharajalela nak posing buat gaya lagu mana pun.. Takpa bukan selalu kan..hahaa


Nanti bila dah dapat gambar dengan Photog, wajib tempek kat sini sebagai kenangan, korang jangan cemuih bila cheq upload nanti na...hehehee :)

SET LENGKAP buat para Ibu

Produk Shaklee memang dah terkenal, almaklumlah dah lebih 50 tahun bertapak kan dan ramai yang mengagumi keberkesan suplement yang ditawarkan ;)

Dan korang juga tak perlu risau sebab produk Shaklee ni adalah HALAL dan ianya merupakan Suplement (VITAMIN) yang sesuai buat seisi keluarga termasuklah IBU dan BAPA.


Ok kali ni buat para Ibu yang mencari suplement buat diri, boleh la mencuba SET ni, bermula dari HAMIL, BERPANTANG dan juga MENYUSU. (InsyaAllah andai ada rezeki buat MJ untuk merasai alam kehamilan pasti akan mengambil produk ni jugak)

Pada yang nak harga TERBAIK dan AWESOME, boleh roger MJ di 0124353088 (whatsapp pun boleh) dan pada yang nak tanya pendapat ataupun penerangan lanjut pun boleh, insyaAllah MJ akan cuba membantu.

Testimoni set Menyusu


p/s : Bagi yang berminat untuk mencuba produk Shaklee boleh hubungi/whatsapp MJ 0124353088. 

Menerai Jubah Konvo

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua.. Lamanyaaaaaaaa MJ tak update blog ni, dah seminggu rupanya ha.. hadoila kalau mood M menyerang memang tertewas la.. Tapi ni mood baru dok mai dah, mood nak berkonvo..hahha (Macamlah ai sorang je nak konvo kan...)


Alhamdulillah setelah 4 tahun perjuangan kami sebagai pelajar PJJ (Pengajian Jarak Jauh) kami berjaya juga menamatkan pengajian walau pelbagai halangan dihadapi.. Memang cabaran besar tapi syukur kami BERJAYA buktikan yang kami mampu.


Tahniah buat diri sendiri juga..hehee
 

Tahniah pada my frenz yang lain yang turut sama bersusah payah bersengkang mata, berkelahi, bercanda, bergurau, usik mengusik tapi kita tetap bersahabat.. :)


 Teman sepermainan, teman sebelajar, teman setiduran, teman susah senang, tapi ni tak cukup korum, sorang our BFF tak ada sebab dok Kelate, jadi Liza anggap je 'Bro putih gebu ensem' tu pengganti Liza..hehee


 21 September tarikh keramat buat kami berempat termasuklah semua kawan-kawan seperjuangan batch kami Jun 2009 - Jun 2013 TAHNIAH diucapkan :) TAK SABARNYA nak konvo..

Kelebihan Lecithin Shaklee

Kali ni MJ nak kongsi pasal Shaklee lagi, amboi semenjak menggunakan produk Shaklee ni MJ rasa sangat teruja untuk berkongsi sebabnya MJ sendiri merupakan pengguna yang telah merasai kesan hebat tersebut.

Bercerita mengenai Lecithin, jom kita kenali dulu apa itu Lecithin ni :

 Kolina merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf.  Soya lecithin merupakan sumber utama kolina. Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi  daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg lecithin. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 

Lecithin juga dikenali sebagai 'pengemulsi semulajadi' (Pemecah lemak) kerana mempunyai daya melekat pada lemak seterusnya menyebabkan lemak terapung dalam darah dan mencegah dari melekat pada dinding membran.



Siapa yang perlu ambil Lecithin Shaklee?


- Mereka yang nak kurus termasuklah ibu menyusu.


- Pesakit diabetes dan buah pinggang.


- Stroke.


- Mereka yang kolesterol tinggi.


- Mereka yang mengalami inflamasi seperti pesakit gout


- Mereka yang sukar tidur (Insomnia) - MJ bukanlah tahap insomnia, cuma susah tidur malam




Kesan Kekurangan Lecithin


- Rambut mudah Gugur - MJ


- Tidak dapat memberi fokus dengan baik terutama kanak-kanak atau yang sedang 



belajar



- Sering sakit dan mengalami keradangan.





Testimoni Lecithin



Kelebihan Lecithin Shaklee

  • Membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak.
  • Lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan disamping turut bersenam, lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.
  • Lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.
  • Lecithin membantu melindungi sel darah merah daripada serangan virus dan bakteria.
  • Lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan serta membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease. Lecithin adalah makanan untuk otak dan saraf. 
  • Lecithin dapat membantu masalah insomnia kerana ianya merupakan sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur. (Patutlah MJ mudah lelapkan mata, sebelum ni puas golek kiri kanan baru lena)
  • Lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru untuk mencairkan mukus dan melegakan irritation.
  • Lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).
  • Lecithin bertindak sebagai pelincir kepada sendi- sendi badan kita.
  • Lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS

    Sumber : SINI

    Lecithin Shaklee diekstrak dari kacang soya organik bukan GMO, setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus, dan lemak tak tepu.

    PENGALAMAN MJ

    MJ consume Lecithin + Alfalfa dah 3 minggu, bertujuan untuk menyingkirkan Toksin serta kolesterol yang dah lama bertapa indah dalam badan ni juga lemak tepu yang dah selesa sangat menari dalam badan MJ ni. Dan secara jujurnya MJ rasa badan seperti ni ringan je, inci pun macam dah kurang sikit (hehehee) ada yang dah menegur.

    Bagi MJ ok sangatlah sebabnya MJ tak BERPANTANG MAKAN (almaklumlah pantang tengok makanan) tetapi KURANGKAN kuantiti MAKANAN sebab ianya dah menyebabkan kita berasa kenyang. Bayangkanlah kalau MJ berpantang makan, pastu pulak rajib bersenam - lagi cepat lah proses tu kan tapi tulah MJ ni takleh tahan kalau ada makanan sedap depan mata. So makan apa sahaja sebab Lecithin ada untuk 'bekerja' heheee

    Pada sesiapa yang berminat boleh hubungi MJ ye (kita makan tanpa perlu risau yang penting diet secara sihat) MJ adalah pengedar Shaklee yang sah.. 0124353088, dan jemput like fanpage MJ -  VITAMIN SIHAT

Majlis Kesyukuran dan Kenduri Arwah

Alhamdulillah majlis pada Sabtu lepas berjalan dengan lancar, semua menu yang dihidangkan cukup buat para tetamu walaupun panggilan di luar jangka ;)


 Majlis dimulakan dengan bacaan Yasin dan juga tahlil, kemudian para tetamu dijemput menjamu selera 


Menu utama kami Nasi Arab Daging, dihidang bersama kuah Dalca dan juga Air Asam.


Gambar Nasi lupa pula nak ambil, untuk nasi Arab ni kami menggunakan beras PUSAGOLD
'sangat panjang juga ini beras' (gaya Iklan di radio) hehe


My opismate antara yang terawal sampai, thanks dear :)


Menu sampingan yang dihidang ialah Mee Kuah special (untuk 400 orang makan), Rojak, Pisang/Ubi Goreng dan juga...


Laksa Penang (300 orang makan)

 Tak lupa Air Sejuk dan juga Teh Tarik Kawwww mari :)


 My opismate olso, thanks korang sudi meriahkan majlis (Apehal ai yang terlebih ni..hahaha)


Muka PENAT VS Muka Sengih..hahahaa


My young bro yang rajin part bakar membakar, lepas menu 'daging' (200 orang makan) dah habis, kami buat aktiviti bakar membakar pula untuk tetamu yang datang lewat iaitu kambing dan juga ayam, kambing asal siap bakar je habis, memang laku sungguh..hahaha


Ada komen kat FB cakap'wahhhh bakar atas bangunan..heheee yola we all duduk rumah bertingkat-tingkat ni bakar kat rumah jela.. dan jamuan pun dalam halaman rumah jugak :)


 Bapa sedara (Kiri- Akif) dan Anak sedara (Kanan-Firas) bermain bersama... Umur mereka sebaya cuma Firas 'tua' bulan (bulan 3) dari Akif (Bulan 12)


Dan tetamu kami yang paling akhir ialah TOKEY LAKSA JANGGUS PENANG :)


 Walaupun penat tapi sangatlah puas hati dan terima kasih pada semua jemputan yang hadir.. :)


p/s : Kalau korang mencari produk Shaklee dengan tawaran istimewa, hubungi MJ ye (0124353088)


Sayangi Jantung kita dengan COQ Health Plus Shaklee

Kebelakangan ini kita dikejutkan dengan kematian di usia muda akibat serangan jantung (ajal tak mengira usia) yang menjadi punca utama kematian di negara membangun seperti Malaysia. Sememangnya serangan jantung tak dapat dielakkan tetapi kita boleh menjaga jantung kita dari awal dengan mengamalkan COQ Health Plus seusai usia kita mencecah 3series.




Antara punca yang mendedahkan seseorang kepada penyakit jantung ialah tabiat merokok (risiko paling tinggi), diabetes, paras kolesterol yang tinggi, kegemukan, kurang bersenam, tekanan darah tinggi dan tak lupa jika ada sejarah keluarga berkemungkinan besar untuk seseorang itu mendapat penyakit berkenaan. Seringkali penyakit jantung dikaitkan dengan lelaki tetapi wanita juga tidak terkecuali dari penyakit 'gerun' itu. INGAT!!! Kita boleh mencegah dari menjadi parah.


Menurut Dr. Rosman, kegemukan mengundang pelbagai jenis penyakit termasuk darah tinggi, kencing manis dan serangan jantung.
``Penyakit jantung merupakan pembunuh utama di kalangan wanita dan ia telah mengatasi penyakit kronik yang lain termasuk kanser.

``Wanita digalakkan melakukan senaman sekurang-kurangnya tiga kali seminggu selama 30 hingga 40 minit. Di samping mengelak makanan berminyak dan berlemak sebaliknya melebihkan sayur-sayuran, buah-buahan dan penggunaan minyak jagung.


Mari kita berkenalan dengan COQ Health Plus Shaklee:

**CoQHealth Plus ini ialah supplemen yang mengandungi campuran proprietari bagi Co Enzim Q10 , Vitamin E serta ekstrak teh hijau.
**Setiap botol mengandungi 30 kapsul lembut CoQ Health Plus.
**Bahan utama dalam supplemen ini ialah Co Enzim Q10 . Co Enzim Q10 adalah nutrien larut lemak yang dihasilkan dalam tubuh dan ada dalam semua sel.


Apakah peranan Co enzim Q10?
**Co Enzim Q10 boleh didapati melalui makanan kita seharian, seperti didalam daging lembu, ayam, brokoli, bunga kobis, kekacang, bayam dan soya. Namun akibat faktor usia kita yang semakin hari semakin meningkat, pengambilan supplemen Co Enzim Q10 amat disyorkan setara dengan kandungan Co Enzim Q10 dalam badan yang semakin merosot.
**Ianya paling banyak didapati di organ yang melaksanakan tugasan berat seperti jantung, hati, buah pinggang dan pankreas.


 



Co Enzim Q10 dapat menghasilkan tenaga dalam setiap sel tubuh terutamanya sel otot jantung, bertindak sebagai antioksida (melindungi arteri daripada pengoksidaan low-density lipoproteins-LDL) melindungi arteri dari kolestrol 'jahat', membantu menggalakkan fungsi yang sihat untuk saluran darah termasuklah yang menyalurkan darah ke jantung.

Kebaikan utama Co enzim Q10 ia dapat menangani serangan jantung. Jika kita didapati mempunyai rendah CoQ10 di dalam sel-sel otot jantung, maka jantung kita berisiko untuk gagal berfungsi dan menemui ajal.

Kebaikan lain Co enzim Q10 adalah dapat mengurangkan simptom-simptom masalah jantung seperti sesak nafas, sukar tidur, dan bengkak.

Jadi CoQ10 penting untuk meningkatkan tenaga di dalam otot jantung, juga meningkatkan kekuatan jantung untuk mengepam darah ke seluruh badan.




Siapakah yang sesuai makan CoQHealth Plus? Sesuai diamalkan oleh sesiapa sahaja yang ingin mengekalkan tahap kesihatan yang terbaik.

Bagi mereka yang sudah mencapai 3 SERIES, CoQHealth Plus adalah suplement wajib diamalkan kerana pada peringkat usia ini kandungan Co enzim Q10 mula beransur-ansur berkurangan. Pelbagai penyakit mula muncul semasa usia di 3 series jika kita tidak bijak menguruskan hal ehwal kesihatan kita.

Kebaikan CoQHealth Plus Shaklee
**menyokong pengeluaran tenaga dalam jantung
**menggalakkan dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan kolestrol 'jahat'
**membantu menambah dan mengekalkan tahap Co enzim Q10 dalam darah
**meningkatkan tenaga dan stamina diri.

Jantung merupakan kompenen paling berharga dalam tubuh kita. Pendek kata kalau jantung kita berhenti berdegup maka terputuslah amalan kita sebagai anak Adam di muka bumi ini. Jadi bagaimana kita nak pelihara jantung kita supaya sentiasa stabil dan sihat?
Marilah kita mengamalkan CoQHealth Plus Shaklee suplement terbaik untuk jantung.



Promosi Sept 2013 di Shaklee, untuk COQHealth Plus ni, beli 6 percuma 1, anda jimat RM124. jadi apa lagi jom hadiahkan buat Ibu Bapa tersayang dan untuk diri sendiri untuk menjaga kesihatan jantung dari sekarang sebelum ia menyerang. Hubungi MJ untuk konsultansi di 0124353088.
 
p/s : Pada yang ada kolesterol boleh juga diambil bersama OmegaGuard - untuk membakar Kolesterol Jahat :)

Shaklee ID : 972293

Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.   


Jamuan Raya Ofis

Kebelakangan ni mood nak update blog dah lari seidkit, ada kot seminggu 2-3 entry je ter update, trafik usah tanya la, konpem la bedebuk jatuh..huhuuu..

Gambar ada malas nak resize, idea nak cerita ada tapi malas nak menulis, itulah kuasa M yang sedang melanda diri tika ni.. Sangat kuat kan penangannya..huhuu

Okla, jom layankan gambar Raya opis pada hari Rabu lepas (4 Sept 2013), oh ya 7 Sept ni (Sabtu) jangan lupa ke rumah MJ ye untuk Majlis Tahlil dan juga Majlis Kesyukuran ;)


Masing-masing muka tengah lapar tu..hehee


Menu utama Nasi Tomato, Ayam Masak Merah, Jelatah dan buah Tembikai
 

Menu wajib ada Lemang, Ketupat dicicah dengan Rendang Ayam.. Sedap menu ni semua tau :)


Menu sampingan - Cendol

Ni bukan pinggan MJ ye-tapi opismate chinese guy, kami semua terlopong nengok ha... hehee

Muka dah kenyang, masa ni dok tunggu next menu tak sampai lagi iaitu Mee Kuah dan Satay

Mee Kuah Pakngah, kalau sapa yang pernah mai / penah makan di Sungai Dua akan perasan Mee Pak Ngah Sungai Dua ni.


Disebabkan menu ni sampai lambat, dan masing-masing perut dah kenyang, kebanyakan kami 'tapau' jela :)


Satay pun takdak maknanya nak hidang bagai sebab sampai lewat kan, jadi letak je selambak atas pinggan, ha kongsi la makan beramai :)

Makanan memang puas hati sedap, siap boleh tapau lagi terutama Mee dan Satay, kenyang alhamdulillah :)

Labels

Celoteh MJ (132) layan (122) terima kasih (116) GiveAway (95) Join Contest (74) cantik (68) hadiah (65) Menang GA (63) Makan Sedap (61) dunia artis (58) nuffnang (53) pemenang (49) Hari Raya Puasa (44) BE nuffnang (42) happy (42) Resepi (41) Pengumuman (37) Wordless Wednesday (36) Firas (34) contest (32) Produk Shaklee (31) suami isteri (30) Denaihati (29) on9 visitor (28) Pusat Pelancongan (27) keputusan GA (26) promosi hebat (25) Fesyen (23) USM Penang (22) kenduri kawen (22) sedap (22) Pulau Pinang (21) sedih (21) jalan-jalan (20) rumah tangga (20) senarai peserta (20) Islam Agamaku (19) Nikah Kawen (19) nasihat (19) pesakit (18) Pegangan (17) Fridge Magnet (16) ME Nuffnang (16) kelakar (16) Exam USM (15) Followers (15) Ilhan (15) aiskrim kek (15) churpchurp (15) islam (15) sihat (15) teka-teki (15) Celebrate Birthday (14) PJJ di USM Penang (14) lucu (14) tips (14) Hadiah Contest 2013 (13) pengalaman (13) Nikon D90 (12) Portable Power Bank (12) aksi terlampau (12) petua (12) Avon (11) Bercuti di Cameron Highland (11) CPUV Earning (11) CPUV Nuffnang (11) Cameron Highland BEST (11) Family Day (11) Hadiah Wang Tunai (11) Kenangan MJ di tahun 2016 (11) blogger Kuala Lumpur (11) kisah tauladan (11) kuih raya (11) my birthday (11) Anniversary (10) heartbeat (10) kupon (10) top komen (10) tutorial (10) Birthday Suami (9) Cameron Highland (9) Menu Hari Raya (9) Pulau Langkawi (9) dalam negara (9) kamera (9) sale (9) video (9) Blogger Utara (8) Kelantan (8) Kenangan MJ di tahun 2011 (8) Kenduri (8) Pizza Hut Promotion (8) Resipi (8) kad raya (8) online (8) review blog (8) Hadiah Anniversary (7) Mak Abah ke Umrah (7) My Koleksi (7) Percutian Kami (7) Perodua Alza (7) Strawberry Park Resort (7) iPhone 5 Gadget Impian (7) jamuan raya (7) Cuti-Cuti Malaysia (6) Dekorasi Simple by MJ (6) Hadiah Birthday (6) Happy Anniversary (6) Jumpa Blogger (6) MJ dan Suami (6) Percutian Familyku (6) Puasa Ramadhan (6) Rawatan Kesuburan MJ (6) Resepi Juadah Berbuka (6) Trying To Conceive (6) Umrah MJ 2016 (6) juadah berbuka (6) kupon KFC (6) ovarian cysts (6) BAJET 2012 (5) Burger King (5) Cara Dekorasi Bajet (5) IQ (5) Kenangan di Tahun 2014 (5) Lumut (5) M'c Donalds (5) MJ bercuti di Thailand (5) Pengalaman Mengerjakan Umrah (5) Pengalaman belajar secara PJJ (5) Sepetang Bersama Blogger (5) ThePopLook (5) Tudung Chiffon 3 Layer (5) adik kemalangan (5) endorscope (5) luar negara (5) Beef Lasagna Cheese (4) Bisnes Pelekat Pantz (4) Cheque Nuffnang (4) Diari Umrah MJ (4) Homemade Burger Bakar (4) Inai Henna (4) Inai lukis (4) Jemputan ke Rumah Terbuka (4) Jeruk Buah Penang (4) Kebaikan Omega Guard Shaklee (4) Kelebihan Ephyra (4) Kenangan MJ di tahun 2015 (4) Kisah Kereta MJ (4) Konvo USM (4) Lecithin Shaklee (4) Lost World of Tambun (4) Meatball IKEA (4) Omega Guard Shaklee (4) Perak (4) Perkahwinan Artis (4) Popia Milo (4) Popia Nestum (4) Preloved Handbag (4) Rekod Baru (4) Resepi Aiskrim Goreng (4) Resepi Puding Triffle (4) SBPA (4) Salak Denai Chalet (4) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Coca Cola (4) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Hot FM dan Coca Cola (4) Trip ke Hatyai (4) Ustaz Ahar Idrus (4) cukai kastam (4) ibadah puasa (4) pertunanganku (4) Akademi Fantasia (3) Almari MJ (3) Apom Polkadot (3) Baju Kenangan MJ (3) Baucer Buku 1Malaysia (BB1M) (3) Ben Ashaari (3) Berita Sensasi (3) Burger Bakar (3) Burger KOMTAR (3) Cara Berkesan untuk Menabung (3) Cashout Nuffnang (3) Coconut Shake (3) Copthorne Hotel Cameron Highland (3) Fasha Sandha dan Jejai (3) Fridge Magnet Oversea (3) Handbag COACH (3) Header Baru (3) HomeMade Aiskrim (3) Hotel Bajet/Hotel Murah (3) Hukum memakai Inai Lukis (3) Irma Hasmie (3) Jualan Penghabisan Stok (3) Kedah Darul Aman (3) Kehilangan Pesawat MH370 (3) Kelebihan Vitamin C Shaklee (3) Khory Steamboat Yong Taufu Sungai Petani (3) Koleksi Carlo RINO (3) Koleksi GUESS MJ (3) Kursus Intensif USM (3) Laksa Janggus (3) Lee Gardens Hotel Hatyai (3) MH370 MAS Hilang (3) Makan Sedap dan murah di Sungai Petani (3) Masjid Nabawi Madinah al Munawarrah (3) Mee Sotong sedap (3) Menabung dengan Si Hijau (3) Menu Berbuka Puasa (3) Menu Diet Atkin (3) Menu Rumah Terbuka (3) My Best Moment (3) Omega Gurad Shaklee (3) Oreo CheeseCake (3) Ostematrix Shaklee (3) Pencapaian Terbaik Celoteh MJ (3) Percutian bersama Keluarga (3) Pisau Zebra (3) Pizza Hut Big Box (3) Potluck (3) Resepi Aiskrim (3) Resepi Ayam Sedap (3) Resepi Durian Crepe (3) Resepi Mudah dan Sedap (3) Resepi Roti (3) Resepi Roti berinti Daging dan Cheese (3) Review Ephyra (3) SPA (3) Seminar Wordpress (3) Steamboat dan Yong Taufu murah (3) Tarikh mengundi PRU13 (3) Testimoni Ephyra (3) Testimoni Set Kurus Shaklee (3) Testimoni Set Menyusu Shaklee (3) Testimoni Shaklee (3) Testimoni Vivix (3) Tiket Wayang Free (3) Tips Menabung dengan Berkesan (3) borong.com.my (3) cara membawa masuk barang ke malaysia (3) cara mengira cukai (3) duti import (3) keputusan Peperiksaan (3) kes bunuh (3) khulafa ar rasyidin (3) mukjizat (3) mutiara kata (3) peraturan dan undang undang kerajaan (3) permit import (3) Adamson Hotel Kuala Lumpur (2) Agar-agar Milo (2) Ais Kacang sedap di Penang (2) Aiskrim Goreng sedap (2) Anne Ngasri (2) Ayam Dendeng (2) Azza Elite (2) Bahaya Ovarian Cyst (2) Bedak Arab KokuRyu (2) Bedak Miyami (2) Bekam adalah Sunnah (2) Bercuti di Taiping (2) Black Label Aidijuma (2) Burger King Penang (2) Butter Prawn sedap (2) Cara Menyemak Keputusan SPM (2) Char Koaw Teow Sungai Dua (2) Cheque Exabytes (2) Chicken Chop (2) Ciptaan Allah SWT (2) Demam Denggi (2) Diari Detox Maira (2) Facebook Fanpage (2) GUESS (2) Hasil BerNuffnang (2) HomeMade Burger (2) Homoseksual (2) Honeymoon di Cameron Highland (2) Hotel Bajet (2) Hotel Murah di Kuala Lumpur (2) Hotel/Homestay di Melaka/Johor (2) Ikan Terubuk Masin (2) Inai HandMade di Penang (2) Irma Hasmie Mengandung (2) Jalil Coconut Shake (2) Jeruk Magga AsamBoi (2) Jeruk Pelam Asamboi (2) Jom Detox dengan Shaklee (2) Jom kita Detox (2) Kad Kahwin Fasha Sandha (2) Kaedah Rawatan Bekam Angin (2) Kami di Lumut (2) Kasut Baru (2) Kebaikan Lecithin (2) Kegunaan Basic H Shaklee (2) Keistimewaan ESP (2) Kek Coklat Sedap (2) Kek Lapis Sarawak (2) Kelebihan Al Quran (2) Kenangan MJ di tahun 2012 (2) Kenduri Doa Selamat (2) Kenduri Kesyukuran (2) Kepentingan Detox pada Tubuh (2) Kereta yang Diubahsuai (2) Khasiat Nenas Batu (2) Koleksi Paris dari Aidijuma (2) Konvo USM ke 48 (2) Kuih Siput (2) Ladang Teh Boh Sungei Palas (2) Lirik Lagu (2) Majlis Kenduri MJ (2) Makan Sedap di Pulau Pinang (2) Maksud PJJ (2) Mee Udang Paksu Juru (2) Mee Udang Pulau Sayak (2) Mee Udang Special (2) Mega Giveaway Celoteh MJ (2) Menu Barbeque BBQ (2) Menu untuk Detox (2) Nasi Arab Bandar Perda (2) Nasihat Suami Isteri (2) Neotel Hotel Kuala Lumpur (2) Original Handbag COACH (2) PTPTN Info (2) Panggilan Palsu (2) Pantai Bagan Ajam (2) Paris Satin Aidijuma (2) Pasar Bisik Kota Kuala Muda (2) Pemenang Top komen (2) Pengalaman HSG Test (2) Perfume (2) Pisau Magik (2) Pizza Hut Vs Domino's Pizza (2) Popia Barbeque BBQ (2) Popia Cheese (2) Power Bank 13800mAh (2) Power Bank 8000mAh (2) Prosedur membuat Rawatan Kehamilan (2) Proton Preve (2) Quran (2) Rawang Burger Bakar (2) Resepi Ayam Dendeng (2) Resepi Ayam Mudah (2) Resepi Burger sedap (2) Resepi Kek Sedap (2) Resepi Lasagna Atkin (2) Resepi Lasagna Telur (2) Resepi Popia Goreng (2) Resepi Puding Kek Pandan (2) Resepi Puding Laici (2) Resepi Puding Oreo Coklat (2) Resepi Spagethi mudah (2) Restoran Mohd Chan Abdullah (2) Rumahku Syurgaku (2) SX150 IS (2) Senarai Calon Parlimen PRU13 (2) Set Menyusu Shaklee (2) Siapa perlukan ESP (2) Side Income (2) Sinopsis Bukan Bidadari (2) Slot Lestary TV3 (2) Spagethi Meatball sedap (2) Strawberry Cheese Cake (2) Testimoni Basic H Shaklee (2) Testimoni ESP (2) Testimoni GLA Complex (2) Testimoni Ostematrix Shaklee (2) Tips pemilihan Tudung (2) Tudung Bawal Aidijuma (2) Tutti Frutti (2) Ujian Pap Smear dan HSG Test (2) Wallet (2) White Label Aidijuma (2) Ziarah Nabi di Masjid Nabawi (2) angry bird (2) astro (2) ayam goreng rempah (2) baju tunang (2) bercuti di Pulau Pangkor (2) berita terkini (2) ceramah (2) coklat (2) drama Melayu (2) duit malaysia (2) games (2) hobi masa lapang (2) iPhone 5 Contest (2) ilusi optik (2) kotak sembang (2) masker wajah (2) syiah (2) temuduga (2) zuriat (2) Adat Perkahwinan India (1) Air Gunung Berapi sedap (1) Ais Kacang Maklom (1) Aiskrim Choki Choki (1) Aiskrim Coki Coki (1) Aiskrim Pasu (1) Alamat Jalil Coconut Shake (1) Ana Rafali dan Suami (1) Anak Dr Sheikh Muszaphar dan Dr Halina (1) Angin dalam Badan (1) Animasi Kartun (1) Apa itu Triglycerides (1) Asam Gelugor aka Asam Keping (1) Ashraf Muslim (1) Assignment (1) Asyraf Muslin dan Wan Sakinah (1) Ayam Percik (1) Bahaya GLA Complex Shaklee (1) Bahaya Kencing Tikus (1) Bahtera Nabi NUH (1) Baju Pengantin Diana Amir (1) Balotelli EURO (1) Banjir Kilat di Cameron Highland (1) Batik Pants (1) Batu 5 Char Koaw Teow (1) Bayaran Balik Pinjaman (1) Bee Hives Bun with Butterscotch Sauce (1) Belajar secara Sidang Video (1) Bencana Alam (1) Bercuti di Melaka (1) Biskut Lasagna (1) Blogger Kelantan (1) Blogger Perak (1) Boikot Israel (1) Bonus Raya 2013 (1) Borang BR1M online (1) Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia (1) Bunga Pandan (1) Burger Besar (1) Burger Leleh Warung Kuning (1) Butik Fareeda Permatang Pauh (1) COACH For Sale (1) CY 2000 (1) Cable Car Langkawi (1) Candle Light Dinner MJ (1) Candy Crush Saga (1) Cantik dengan Omega Guard (1) Car Loan Calculator (1) Cara Berbekam Angin (1) Cara Halau Lipas (1) Cara Membuat Burger (1) Cara Menangani Perut Buncit (1) Cara Mencegah Penyakit (1) Cara Mencuci Usus (1) Cara Mengingati Allah SWT (1) Cara Menjaga Usus (1) Cara Menunaikan Solat Qasar dan Jamak (1) Cara Merawat Kaki Bengkak (1) Cara Solat (1) Cara buat Passport (1) Cara menguji Personaliti (1) Cara mudah nak lipat baju (1) Cara ubati Denggi (1) Cendol Maklom (1) Cendol sedap (1) Cheese Tart sedap (1) Cheezy Magik (1) Cheque HOT FM (1) China (1) Chuchuk Chuchuk Raja Uda (1) CoQ Health Plus Shaklee (1) Coklat Crepe (1) Cover Samsung USAMS (1) Cryptography Code (1) Cucur Jagung sedap (1) DIY Fridge (1) DIY Hanger (1) DIY Peti Ais (1) DVD 30 Juzuk al Quran Beserta Terjemahan (1) DVD al-Quran (1) Dakwat Kekal PRU13 (1) De Pauh Garden (1) Dejavu di Kinabalu (1) Diana Amir dan Suami (1) Dinosour Park Danok Thailand (1) Diskaun PTPTN 10% (1) Ditipu dengan Western Union (1) Dividen dan Bonus ASB (1) Doa Dhuha (1) Doa di bulan Ramadhan (1) Doorgift Pengantin (1) Double Stemcell (1) Download Movie (1) Drama Dejavu di Kinabalu (1) Durian Musang King (1) EURO 2012 (1) Eagles Feeding Langkawi (1) Emperial Horse Wallet (1) Endorscope Cyst (1) Ephyra membantu untuk Hamil (1) Ephyra meningkatkan kesuburan (1) Erti dan Hukum Berkabung dalam Islam (1) Exabytes (1) External Hard Disk (1) Eyriqazz vs Denaihati (1) Fadilat Bulan Rejab (1) Fareeda Aisya 3 Layer (1) Filem Ombak Rindu (1) Fizo Mawar bersanding (1) Frozen Food (1) GLA Shaklee berisiko (1) GLA Shaklee punca ketidaksuburan (1) GST (1) Gaji Minimum Swasta (1) Gambar Faizal Ismail (1) Gambar Fara Fauzana (1) Gambar Pelik (1) Gaviscon Advance (1) Gempa bumi (1) Genggam Fatimah (1) Get Clean Home Set Shaklee (1) Hadiah Contest 2014 (1) Hadiah Hari Ibu (1) Hadiah untuk SIRIM (1) Hadiah untuk SUAMI (1) Haiwan Pelik (1) Handmade Frame (1) Hanger Tudung (1) Hari Kemerdekaan (1) Hari Raya Aidil Adha (1) Hasil Tanaman MJ (1) Hatyai ICEDOME (1) Header Raya (1) Henna Mehendi (1) HomeMade Nasi Arab (1) Homemade Meatball (1) Homestay Murah di Melaka (1) Hospital Seberang Jaya (1) Hotel Bajet di Kuala Lumpur (1) Hotel Murah di Kuala Lumpur dan Jalan Masjid India (1) Hotel Murah di Melaka (1) Hotel Singgahsana Petaling Jaya (1) Hukum Bertafakur (1) Hukum Menyebut OMG (1) Ibadah Korban Online (1) Ice Blended Coklat sedap (1) Ikan Bawal Panas (1) Ikan Siakap 3 Rasa (1) Ikan Siakap Percik (1) Ikan Siakap Sweet Sour (1) Ikan Terubuk Percik (1) Inai Daun (1) Indonesia (1) Iniesta EURO (1) Isu negara (1) Izyanty Collection (1) JAKIM (1) Jadual Konsert Mania (1) Jadual Puasa 2012 (1) Jadual waktu Imsak dan Berbuka Puasa tahun 2013 (1) Jalil Coconut Shake Bandar Perda (1) Jangkaan Kiamat (1) Jenis Jenis Cyst (1) Jenis-jenis Hadis (1) Juara bola sepak EURO (1) Jubah Safra keluaran MS Design (1) KBC Rantau Panjang (1) Kad Pengenalan MJ (1) Karnival Kerjaya (1) Kasut Le Sandae Zalora (1) Katil MJ (1) Kebab Daging (1) Kebaikan CoQ Health Plus (1) Kedai Kacang Bagan (1) Kegunaan Duit Nuffnang (1) Keistimewaan Vitalea Shaklee (1) Kejora dan Bintang (1) Kejutan di Hari Lahir (1) Kek Biskut Marie (1) Kelebihan Alfalfa (1) Kelebihan Bulan Rejab (1) Kelebihan Energizing Soy Protein (ESP) (1) Kelebihan Mealshake (1) Kelebihan Pad Hygiene (1) Kelebihan Water Pitcher Shaklee (1) Kelebihan dan Khasiat ESP (1) Kelebihan menjadi ahli Shaklee (1) Kelebihan/Khasiat ESP (1) Kementerian Kesihatan (1) Kempen Si Hijau (1) Kenaikan Gaji 1KGT (1) Kenaikan Gaji Kerajaan 2013 (1) Kenangan di tahun 2013 (1) Keputusan PRU13 (1) Kerabu Sotong (1) Kerepek Ngaku Arrowhead (1) Kesan setelah mengambil GLA Shaklee (1) KeyChain (1) Khasiat Air Dayang Bunting (1) Khasiat Nestle Bliss (1) Khasiat Susu Kambing Segar (1) Khasiat Telur Angsa (1) Kisah Abu Bakar as Siddiq (1) Koaw Teow Th'ng (1) Kobis Tiruan (1) Kolagen Powder Shaklee (1) Koleksi Firas (1) Koleksi Fridge Magnet (1) Koleksi Header Blog (1) Koleksi Wallet MJ (1) Konsert Mania (1) Kuah Rojak Mak Bee sedap (1) Kuala Lumpur (1) Laksa Telur Bersarang (1) Lampu Tidur Romantik (1) Lecithin sebagai Pengemulsi Lemak (1) Lelong barang bawah RM50 (1) Lemon Cheese Cake (1) Lens Nikon 50mm (1) Letgo Item (1) Letgo Wardrobe (1) Lisa Surihani (1) Lokasi dan Tarikh Ujibakat Bintang Mencari Bintang (1) MJ (1) MJ Makan Free (1) Macarons (1) Machu Pichu (1) Magnet Board FM (1) Majlis Persandingan Fizo Mawar (1) Makam Nabi dan Raudhah (1) Makan Sedap di Manjung (1) Makaroni Baked Cheese (1) Makeover Fridge (1) Mandi Wap (1) Mandi di Private Pool (1) Masakan Pasta (1) Masterchef Penyingkiran (1) Masterchef Selebriti Malaysia 2 (1) Mayang Mengurai (1) Maybank ATM Card (1) Meatball Abg Burn Bandar Perda (1) Mee Kuah Daging (1) Mee Kuah senang (1) Mee Sotong Padang Kota (1) Melaka (1) Menu Sarapan (1) Menu di Victoria Station (1) Mineral Coffee Hai-O (1) Misteri Villa Nabila (1) Muat Turun Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia 2.0 (1) Murtabak Telur (1) My Graduation (1) My HomeMade Kuih Raya (1) My Mum (1) Nabi Adam a.s (1) Nan Cheese Meleleh (1) Nasi Arab Al-Bayt (1) Niat Solat Qasar dan Jamak (1) Nora Elena Vs Novel Kasih Suci (1) Olimpik 2012 (1) Ombak Ganas (1) Oreo Cheese Cake Gebu (1) Oreo Cheese Cake Strawberry tanpa gelatin (1) Panasonic Viera (1) Panda Park Danok Thailand (1) Panorama TV1 (1) Pasar Besar Siti Khadijah (1) Pasar Ramadhan (1) Pasembor Sedap (1) Passport pertama MJ (1) Pathlab Penang (1) Pati Ikan Haruan (1) Pekeliling 2012 (1) Pekeliling 2013 (1) Pelikat Pants (1) Peluang Kerjaya (1) Penapis Air Portable (1) Penapis Air Shaklee (1) Penetapan Gaji Minimum (1) Pengalaman Menggunakan Western Union (1) Pengalaman On Air di Radio (1) Pengkalan Hulu (1) Pensonic Warehouse Sale (1) Penyampai Hot FM (1) Peppermint Ginger Plus (1) Performance Drink Shaklee (1) Perfume Burberry (1) Perfume Calvin Klein (1) Perfume Kim Kardashian (1) Perfume Paris Hilton (1) Pernikahan Anne Ngasri (1) Pernikahan Artis Malaysia (1) Perodua Bezza (1) Persandingan MJ dan SUAMI (1) Pes Kuah Laksa Sedap (1) Petaling Jaya (1) Petua Halau Lipas (1) Petua ubati Patah/Retak (1) Petua ubati batuk (1) Petua ubati sesak nafas (1) Phoebe Ribbon Chiffon (1) Photo Konvokesyen USM (1) Photo with BFF (1) PilihanRaya (1) Popcorn Ayam (1) Power Bank 12000mAh (1) Power Bank 2800mAh (1) Preloved Carlo Rino (1) Pretzel Almond (1) Pretzel Oreo (1) Primavera Shoes (1) Program Affiliate AssignJobs (1) Program Realiti TV3 (1) Promosi Ephyra (1) Promosi Tudung Murah (1) Proton Terbaru (1) Puding Milo Lapis Oreo (1) Pulau Beras Basah (1) Punca Demam Denggi (1) Punca Gastrik (1) Punca Sesak Nafas (1) Puncak Gunung Brinchang (1) Pusat Peranginan di Malaysia (1) Qi Razali dan Nelydia Senrose (1) RSMY House of Real Beriani (1) RSS feed (1) Ramalan Kiamat (1) Rambutan Sedap dan Manis. (1) Rantai Tangan Hilang (1) Rebat Bil Elektrik (1) Red Label Aidijuma (1) Rempah Nasi Arab (1) Renungan Bersama (1) Resepi Ayam Goreng KFC (1) Resepi Ayam Goreng Rangup (1) Resepi Ayam Percik (1) Resepi Begedil Ayam (1) Resepi Begedil Kentang (1) Resepi Cucur Roti (1) Resepi Daging Dendeng (1) Resepi Ikan Siakap Sedap (1) Resepi Jeruk Pelam (1) Resepi Kek Batik (1) Resepi Kek Biskut Marie (1) Resepi Kek Minyak Kukus (1) Resepi Koaw Teow KUNGFU (1) Resepi Koaw Teow Ladna (1) Resepi Koaw Teow Th'ng (1) Resepi Kuah Percik (1) Resepi Mee Kuah Sedap (1) Resepi Mee Sizzling (1) Resepi Mushroom Sup (1) Resepi Oreo Cheese Cake (1) Resepi Popcorn Ayam (1) Resepi Puding Jagung (1) Resepi Puding Roti (1) Resepi Puding sedap dan mudah (1) Resepi Roti Sarang Lebah (1) Resepi Samosa (1) Resepi Sotong Kangkung (1) Resepi Sup Tulang (1) Resepi Udang (1) Resepi biskut Meringue (1) Restoran Bara Grill Taiping (1) Restoran Chuchuk Chuchuk (1) Restoran Cina Muslim di Kajang (1) Restoran Fais (1) Restoran Qasar Hadramawt Bandar Perda (1) Review Hotel (1) Ring Stand Hanger Single (1) Risiko kekurangan Protein (1) RnZ Cosmetic (1) Romantika di Sungai Petani (1) Roti Bakar Meleleh (1) Roti Daging Cheese (1) Roti Gulung Sosej (1) Roti Nan Cheese Sedap di RSMY (1) Roti Paung Terengganu (1) Route 69 Taman Robina (1) SC Sanitary Pad Cosway (1) Sabun 3 layer (1) Sabun BERAS (1) Sabun Collagen (1) Sabun Gluta Kojic (1) Sah puasa selepas berjunub (1) Salad Ayam (1) Saloma Bistro Kuala Lumpur (1) Saman Hadlaju (1) Sandwich Sedap (1) Sarawak (1) Scha dan Awal (1) Segmen Eyriqazz (1) Sejarah Komputer (1) Selsema dengan Vitamin C Shaklee (1) Semanis Kurma TV9 (1) Seminar Buat Duit dengan Blog (1) Sepanyol vs Itali (1) Set BUASIR (1) Set Berpantang Shaklee (1) Set Ibu Hamil Shaklee (1) Set Senggugut (1) Setem Koleksi Terbaru (1) Shawl Handmade yang cantik (1) Shopping Online (1) Sihir dan Santau (1) Sijil HALAL (1) Simply Siti (1) Singapura (1) Siput Kepah (1) Siti Nurhaliza (1) Skin Laptop (1) Skrin Netbook Pecah (1) Sling Bag CARLO RINO (1) Smockey Bear Chicken (1) Smockey Bear Lamb (1) Somtam Campur (1) Sooft Book Washable for children (1) Sotong Kangkung (1) Stokin Kaki Scholl (1) Stokin Scholl Sleeping (1) Sumbangan Rumah Anak Yatim (1) Sundae Ice Cream (1) Sunset (1) Suplement tenaga ketika berpuasa (1) Surprise Birthday (1) Susu Kambing sedap (1) Syarat Pinjaman Kereta Ketat (1) Syarat Sah Puasa (1) Taj Mahal (1) Tanda menghidapi Cyst (1) Tandoori Chicken Naan Cheese (1) Tapak Iklan blog Celoteh MJ (1) Tapak Pesta (1) Tasik Dayang Bunting (1) Telefilem KHILAF TV1 (1) Tempat Makan Sedap di Pulau Pinang (1) Tepung Magik (1) Testimoni B-Complex (1) Testimoni Mineral Coffee (1) Testimoni Set Subur Shaklee (1) Testimoni Zalora (1) Testimoni kecewa SalamFone (1) Testimoni produk Double Stemcell (1) Timbalan Ketua Pengarah Kastam ditembak (1) Tioga Deluxe Suite Strawberry Park Resort (1) Tips Memasuki dan Solat di Raudhah (1) Tips Menyimpan Susu (1) Tips Rumah Tangga (1) Tips buat suami isteri (1) Tiram Goreng Tepung (1) Tonsil Bengkak (1) Tragedi MH17 (1) Transaksi Luar Negara (1) Triple Stemcell (1) Tudung Bawal al Shawl (1) Tudung Layer Kanak-Kanak (1) Twitter (1) Ujian Darah untuk Kesuburan (1) Update Bloglist (1) Ustaz Don Daniyal (1) Ustaz Zaharuddin (1) Vibrance Kegel Device (1) Victoria Sandwich (1) Victoria Station Seberang Jaya (1) Virus Infection vs Demam Denggi (1) Wallpaper Dinding Rumah (1) Wallpaper Fridge (1) Wallpaper Kaison (1) Wang Kelian (1) Watie Elite (1) Western Union Selamat (1) Wishlist MJ (1) Yacht Langkawi (1) Yee Mee Sizzling (1) Yong Tau Fu sedap di Bagan (1) Yusry KRU (1) Zalora Malaysia (1) Zinc Complex Shaklee (1) beauty Umaira (1) boikot mc donald (1) bomoh VIP penipu (1) buku denaihati (1) car loan (1) e-Qurban Kemboja (1) free sample (1) herblax Shaklee (1) himpunan bantah GST (1) isu agama (1) kekabu (1) kenangan MJ di tahun 2010 (1) keputusan SPM (1) keracunan (1) khalifah ganti superman (1) kontroversi (1) lukisan termahal didunia (1) mascara (1) masjid (1) melaleuca (1) mesir (1) movie (1) negara yang bertanding dalam EURO (1) penipuan (1) photography (1) picaso (1) pray for gaza (1) rempah sauna (1) rusuhan (1) santai (1) seksi (1) simulator (1) sinopsis KHILAF (1) sosilawati (1) sunnah wal jamaah (1) tan sri ali hashim (1) teknik- teknik fotografi (1) titanic 2 (1) wang kertas siri baharu (1)