Semalam menu kami senang dan mudah, jagung masih elok dalam peti ais, terus terlintas nak buat cucur jagung, lagipun dah lama tak makan :) MJ memang suka sangat cucur jagung ditambah dengan udang plak.. Fuhhh lagi la rasa makan tak cukup sepinggan... Hahahaaa bukan tamak tp lupa diri..
Cucur nie mudah dan simple, sesapa pun leh buat kan.. MJ saja je sambil buat sambil tgkap gmbaq, my hubby dok teguq tak abis2 asyik bergambaq je.. :) Kalau bukan tuan yg posing, makanan pun nak sama naik :) Hehee sebenarnya saja je suka2.. :)
Cucur nie mudah dan simple, sesapa pun leh buat kan.. MJ saja je sambil buat sambil tgkap gmbaq, my hubby dok teguq tak abis2 asyik bergambaq je.. :) Kalau bukan tuan yg posing, makanan pun nak sama naik :) Hehee sebenarnya saja je suka2.. :)
Semua bahan nie diadun ikut sesedap rasa je.. :)
Mudah dan senang..
Maaf imej agak kekaburan, bukan pe dah tak sabaq nak makan..hehehee
Kalau nak bg cucur kita tetap rangup walau dah sejuk, ada 1 rahsia tau...
Rahsianya kena bancuh dengan air sejuk dan sebiji telur..
Tak percaya cubalah.. :)
akak suka...
ReplyDeletekadang2 kalau tak de jagung tongkol, akak guna jagung tin...yummy2
uhuuu sy penah rase cucur jagung sedara sy yg hidang sedap.. tp dia guna jagung yang dalam tin.. so rase manis...
ReplyDeletemacam akak punya dia taruk ape ek yg sy nmpk ade tepung,jagung,cili,bawang,garam.. pastu ade yg sy tetingal ke?erm yg kaler kuning tu ape ye?
As salam, sedap nyer simple tapi sedapkan lawan pula dgn kopi O lagi sedap..
ReplyDeleteMama rajin masak cucur jagung ;D Esok nak suruh mama goreng lah! Tetiba ter-ngidam ;P
ReplyDeleteoo..gitu ye..akak nora tak pernah dapat masak cucur jagung, bila beli jagung e..habih deme pakat bakar..kena tgu jagung lebih la ni..
ReplyDelete@kasihredha Jagung tin tak penah try lg, selalu jagung tin wat puding je :)
ReplyDelete@bella luna Kuning tu akak boh kunyit:) Resipi simple je..:)
ReplyDelete