Kebab Daging guna Roti Gardenia

Memandangkan Roti Gardenia dah menghampiri tarikh luput, mula la gugel cari resepi yang bersesuaian, selalunya habis takdak MJ akan buat Puding Roti Bakar je..

Lepas tu masa skrol FB nampak resepi KEBAB DAGING, rasa macam nak try je maka terhasillah versi Roti Gardenia.. hihii
Sebab resepi tu dia guna Roti Pita ngan Roti Panjang tu..

Abaikan rupa roti yang huduh tu..hohooo

Resepi kebab ni memang simpel tapi sedap, sebab isi dia kita leh letak sebanyak yang kita nak tu yang best.

Bahan Inti
1. Timun, Keret, Bawang besar, dan Daging cincang (MJ guna daging beger je) - potong dadu
2. Sos Cili, Sos Tomato dan Sos Tiram.

Tumis bawang masukkan daging sehingga masak, kemudian masukkan timun dan keret kacau sebati dan masukkan 3 jenis sos tadi kacau sehingga masak.

Roti Gardenia - Leperkan dan satukan 2 keping (MJ lekatkan dengan Tepung Jagung) dan goreng. Pastikan minyak betul-betul panas ye, kalau tak nanti roti jerap minyak. Kemudian potong 2 buka bahagian tengah.. Sapukan mayonis dan letakkan inti sesuka hati..

Serius memang sedap hokey..hehehe


8 comments:

  1. tq for sharing...leh try nanti kat rumah

    ReplyDelete
  2. Eh... good idealah Myra
    Kakak suka - nak cuba bila ada masa.

    ReplyDelete
  3. Menarik resepi ni MJ..
    Kebetulan kat rumah ni ada balance roti boleh terus buat..
    Thanks for sharing :-)

    ReplyDelete
  4. hurmmm good idea..
    selalu beli roti
    so selalu banyak lebih
    sebab kita sorg je makan kat rumah tu

    bw dari diari dandelion ^_^

    ReplyDelete
  5. menarik. kekkdah nua lebey kurang mcm buat roti eskerim, kan !
    blh la ade masa try buat kat rania. hihihi

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di blog ini, dan maaf andai ada pertanyaan yang tak dijawab, dan saya akan cuba sebaik boleh untuk membantu menjawab pertanyaan anda.. :-)