Memandangkan Roti Gardenia dah menghampiri tarikh luput, mula la gugel cari resepi yang bersesuaian, selalunya habis takdak MJ akan buat Puding Roti Bakar je..
Lepas tu masa skrol FB nampak resepi KEBAB DAGING, rasa macam nak try je maka terhasillah versi Roti Gardenia.. hihii
Sebab resepi tu dia guna Roti Pita ngan Roti Panjang tu..
Resepi kebab ni memang simpel tapi sedap, sebab isi dia kita leh letak sebanyak yang kita nak tu yang best.
Bahan Inti
1. Timun, Keret, Bawang besar, dan Daging cincang (MJ guna daging beger je) - potong dadu
2. Sos Cili, Sos Tomato dan Sos Tiram.
Tumis bawang masukkan daging sehingga masak, kemudian masukkan timun dan keret kacau sebati dan masukkan 3 jenis sos tadi kacau sehingga masak.
Roti Gardenia - Leperkan dan satukan 2 keping (MJ lekatkan dengan Tepung Jagung) dan goreng. Pastikan minyak betul-betul panas ye, kalau tak nanti roti jerap minyak. Kemudian potong 2 buka bahagian tengah.. Sapukan mayonis dan letakkan inti sesuka hati..
Serius memang sedap hokey..hehehe
Lepas tu masa skrol FB nampak resepi KEBAB DAGING, rasa macam nak try je maka terhasillah versi Roti Gardenia.. hihii
Sebab resepi tu dia guna Roti Pita ngan Roti Panjang tu..
Abaikan rupa roti yang huduh tu..hohooo
Resepi kebab ni memang simpel tapi sedap, sebab isi dia kita leh letak sebanyak yang kita nak tu yang best.
Bahan Inti
1. Timun, Keret, Bawang besar, dan Daging cincang (MJ guna daging beger je) - potong dadu
2. Sos Cili, Sos Tomato dan Sos Tiram.
Tumis bawang masukkan daging sehingga masak, kemudian masukkan timun dan keret kacau sebati dan masukkan 3 jenis sos tadi kacau sehingga masak.
Roti Gardenia - Leperkan dan satukan 2 keping (MJ lekatkan dengan Tepung Jagung) dan goreng. Pastikan minyak betul-betul panas ye, kalau tak nanti roti jerap minyak. Kemudian potong 2 buka bahagian tengah.. Sapukan mayonis dan letakkan inti sesuka hati..
Serius memang sedap hokey..hehehe
tq for sharing...leh try nanti kat rumah
ReplyDeletenak try ar nnt! :)
ReplyDeleteEh... good idealah Myra
ReplyDeleteKakak suka - nak cuba bila ada masa.
Menarik resepi ni MJ..
ReplyDeleteKebetulan kat rumah ni ada balance roti boleh terus buat..
Thanks for sharing :-)
idea yang menarik..
ReplyDeletenyummy :)
hurmmm good idea..
ReplyDeleteselalu beli roti
so selalu banyak lebih
sebab kita sorg je makan kat rumah tu
bw dari diari dandelion ^_^
menarik. kekkdah nua lebey kurang mcm buat roti eskerim, kan !
ReplyDeleteblh la ade masa try buat kat rania. hihihi
sedpp! boleh try buat
ReplyDelete