Raya Korban tahun ni MJ buat PUDING TRIFFLE Anggur untuk dibawa ke rumah mertua. Hati sebenar meronta nak makan Kek Biskut Marie (Kek Batik) tapi akhirnya jadi Triffle dulu, sebab asben cakap kek batik tu semua dah biasa makan, puding ni orang jarang atau tak pernah makan :) Jadi sebagai Isteri Mithali, cewahhhhhh perahsantanlemakbetul makanya diturutkan jua. :)
MJ guna Kek Pandan Layer Apollo, beli sekotak tu ha puas hati nak susun lagu mana pun :D Masih menggunakan resepi dari entry SEBELUM INI, cumanya koktel je MJ tak guna, yang lain tu sama saja :)
Disebabkan Jeli Perisa Stoberi kehabisan stok, jadinya MJ gunakan Perisa Oren, nampak macam tak meriah kan..? Jadila dah cari barang pun last minit tentulah banyak yang habis :)
Bekas besaq, nampak jeli macam tak cukup je, takpela.... heheee nak sedapkan hati.. Dapat juga Cik Nurul kita merasa, maaf la sebab tak cantik ye :)
MJ guna Kek Pandan Layer Apollo, beli sekotak tu ha puas hati nak susun lagu mana pun :D Masih menggunakan resepi dari entry SEBELUM INI, cumanya koktel je MJ tak guna, yang lain tu sama saja :)
Disebabkan Jeli Perisa Stoberi kehabisan stok, jadinya MJ gunakan Perisa Oren, nampak macam tak meriah kan..? Jadila dah cari barang pun last minit tentulah banyak yang habis :)
Bekas besaq, nampak jeli macam tak cukup je, takpela.... heheee nak sedapkan hati.. Dapat juga Cik Nurul kita merasa, maaf la sebab tak cantik ye :)
jnji sedap... nyumnyummm
ReplyDeleteSedapnya lama x buat
ReplyDeleteSedap bangat MJ.. Ma kita suka, kita suka, anak sdara kt suka.. semua sukalah.. hehehe... tq MJ.. :)
ReplyDeleteSedap bangat MJ.. Ma kita suka, kita suka, anak sdara kt suka.. semua sukalah.. hehehe... tq MJ.. :)
ReplyDelete@Cik Nurul Siezuka
ReplyDeleteAlhamdulillah kalau suka :) Puding jagung yang Nurul kirim pun habis MJ makan...heheee
ase nak kunyah je skrin neh . haha
ReplyDeletepergh..nampak sangat2 menyelerakan...
ReplyDeletesedapnya.. selamat hari raya haji
ReplyDeleteMakcik... Nak resepinyaaaa... Nak gak..nak gakkkkk
ReplyDeleteUntunglah Nurul dapat merasa hasil air tangan MJ.:-)
ReplyDeleteoooo blh guna kek pandan ni gak yer... lenkali dh hbs pantang n dh blik sp nak try la
ReplyDeleteaaaa..... sedapnye... :)
ReplyDeletekretip juga akak ehh..selalu sy mesti akan cari kek swisrol tu..kaalu takde tu takde makne le wat trifle tu hehehe..peh ni leh le wat gitu..guna apolo je..
ReplyDeleteteringin nak buat.nnt nak try bukak la :)
ReplyDeleteAla ni pun nampak best gak la MJ..mesti sedap kan..
ReplyDeleteermmm...dap dapnye...myra...
ReplyDeleteNampak macam senang jer buat triffle ni yer. Takpernah cuba buat. Makan pernah
ReplyDeletekonpom sodaplah. bila nak dapat rasa ni...hee
ReplyDeletenyum..nyum.. tengok dari jauh pun terasa kesedapannya :)
ReplyDeletemeriah..
ReplyDeletewahh..nmpk sedap tul...bila nk try buat nie..hehe
ReplyDeleteowh kek pandan boleh guna gak yer...boleh try pasni hehe
ReplyDeletemesti sedap..sbb tu suami mj suruh buat puding triffle kan..
ReplyDeletesu tak penah try buat lagi.minta kopi resepi yer,boleh;)
sbb simple, su suka yg simple2 je
NNT YONG PON NK TRY JGK LA guna kek apolo ni
ReplyDeletewah..mcm best je sis!hee
ReplyDeletesedapnya.....terliur cr tengok..berkenan gan kaler...
ReplyDelete