Begedil Ayam bersama Kentang

Sapa sini peminat begedil meh give me five (5)...hehee.. Begedil ni setahu MJ dari Johor la tapi ada yang cakap dari Indon entahla mana 1 yang betul tak tau la.. Tapi walau dari mana pun dia berasal, MJ memang suka suka suka sangat makan.. tak tau nak gambarkan kenikmatan bila menggigit tu..hehehee.. Rasanya baru lagi MJ terjebak dengan begedil lepas 'tercuba makan' sekali lepas tu terus terjatuh chinta..

Tambahan sekarang my Mum dok buat delivery Soto ke ofis MJ ha apalagi meloncat la dapat makan begedil sokmo..hehehee.. Tapi tak kan hari- hari nak makan Soto semata-mata nakkan begedil kan? Maka dengan daya upaya kegigihan terhasillah Homemade Begedil.. muahahaha..

Begedil ni bukan dari resepi my Mum ye, cedok dari FB, hehehe tapi lepas da siap gentel semua baru wasap mak tanya resepi..muehehehee.. takpe nex time cuba resepi dari mak pulak.


Abaikan bentuk yang tak sekata tak sama bulat, ikut dan je nak kepal asal senang nak simpan senang makan..hehehee


MJ dah edit resepi untuk senang sebagai rujukan, terima kasih pada empunya resepi MJ ambil di FB.. Kalau nak frozen tak perlu celur dengan putih telur, terus simpan dalam freezer ye.