Sapa sini peminat begedil meh give me five (5)...hehee.. Begedil ni setahu MJ dari Johor la tapi ada yang cakap dari Indon entahla mana 1 yang betul tak tau la.. Tapi walau dari mana pun dia berasal, MJ memang suka suka suka sangat makan.. tak tau nak gambarkan kenikmatan bila menggigit tu..hehehee.. Rasanya baru lagi MJ terjebak dengan begedil lepas 'tercuba makan' sekali lepas tu terus terjatuh chinta..
Tambahan sekarang my Mum dok buat delivery Soto ke ofis MJ ha apalagi meloncat la dapat makan begedil sokmo..hehehee.. Tapi tak kan hari- hari nak makan Soto semata-mata nakkan begedil kan? Maka dengan daya upaya kegigihan terhasillah Homemade Begedil.. muahahaha..
Begedil ni bukan dari resepi my Mum ye, cedok dari FB, hehehe tapi lepas da siap gentel semua baru wasap mak tanya resepi..muehehehee.. takpe nex time cuba resepi dari mak pulak.
Abaikan bentuk yang tak sekata tak sama bulat, ikut dan je nak kepal asal senang nak simpan senang makan..hehehee
MJ dah edit resepi untuk senang sebagai rujukan, terima kasih pada empunya resepi MJ ambil di FB.. Kalau nak frozen tak perlu celur dengan putih telur, terus simpan dalam freezer ye.
Tambahan sekarang my Mum dok buat delivery Soto ke ofis MJ ha apalagi meloncat la dapat makan begedil sokmo..hehehee.. Tapi tak kan hari- hari nak makan Soto semata-mata nakkan begedil kan? Maka dengan daya upaya kegigihan terhasillah Homemade Begedil.. muahahaha..
Begedil ni bukan dari resepi my Mum ye, cedok dari FB, hehehe tapi lepas da siap gentel semua baru wasap mak tanya resepi..muehehehee.. takpe nex time cuba resepi dari mak pulak.
Abaikan bentuk yang tak sekata tak sama bulat, ikut dan je nak kepal asal senang nak simpan senang makan..hehehee
MJ dah edit resepi untuk senang sebagai rujukan, terima kasih pada empunya resepi MJ ambil di FB.. Kalau nak frozen tak perlu celur dengan putih telur, terus simpan dalam freezer ye.
yui suka..
ReplyDeletesng n sedap =)
suka mkn begedil..tp buat sdiri blum
ReplyDeleteZura x reti makan begedil. x berani nak cuba pon yer jugak. hahahaha
ReplyDeletedulu selalu jugak buat bergedil.sejak dua menjak ni je tak berapa rajin.huhu..
ReplyDeletesy klu frozenkan pun sy celur siap2 ngan telur..masak kejap je senang nti nk mkn tinggal panaskan bg betul2 msk tak payah nak celur2 dah
sedap makan bersama soto
ReplyDeletePoberet anak bujang kak atie jgk ni...begedil !!
ReplyDeleteWah. Nak buat juga la begedil. Manjanf x jadi buatnya. Huhu
ReplyDeletesedapnya bergedil! nak buat sendiri malam..hahaha
ReplyDeleteKalau makan soto tak ada ini tak cukup regu Myra
ReplyDeleteKakak makan gitu aje pun suka ni:)
sedapnya begedil..akak suka
ReplyDeletenk seketul MJ ;-)
ReplyDelete