991 dan 199, menarik jugak.. :-)


Korang jangan terfikir ke lain pulak ye, ni bukan no ekor lembu ke sup lembu ke tau.. Tapi no ni yang sempat MJ rakam pagi tadi, sekali tengok, cantik jugak, nampak UNIK je kan..


Kalau baca ikut dari belakang pun maksud tetap sama iaitu 991 dan 199.. Korang nak tau no apa yang MJ dok bebel2 ni?? :~P


Sekarang talian kecamasan 999 kan, jadi MJ boleh la pinjam no 991 ni...heheeee ok takdak kena mengena :~P


Ni jumlah Follower blog MJ pagi tadi.. Tak sangka makcik ada orang sudi follow blog ni dan membaca coretan peribadi MJ.. Terima kasih diucapkan buat semua..
Mmuaahh mmmuaaahh muaaahhh (^~*)




Layan Mee UDANG pulak


          Malam Raya Deepavali baru-baru ni, kami suami isteri p pekena Mee Udang kat Bagan,
Mee Udang Wan Nor ni dah laaaama bertapak disitu, rasanya dah puluh tahun kot..
Walau kami dah pindah jauh sikit (tapi masih dalam jajahan Pulau Pinang)
tapi bila sesakali terasa nak makan mee udang memang kami akan terjah kedai ni.


Besar tak udang ni??? :-)
MJ ambik Mee Udang Special, (special udang lebih)
en suami pulak Mee Udang biasa (sebabnya en suami tak berapa suka makan udang sangat)



Ni MJ punya, cuba kira berapa ekor udang :-P
Rasanya kalau tak silap dalam 7-8 ekor kot.
Harga RM 8.00 sepinggan)


En suami punya udang pulak nak tau ada berapa???













Seekor je...heheee
Harga RM 4.50
(boleh tahan jugak kan regenya, kalau dulu tak silap dalap RM 3.00-3.50)



Lagi sedap kalau makan mee dengan cabai jeruk ni.. Memang terangkat ooo.. :-)



Korang lak suka makan Mee dengan apa??



Senarai Peserta Voucher Snack Plate KFC


Maaf sebab lambat update senarai peserta, sebab Weekend kami penuh dengan aktiviti, tambahan kami ke Lumut bagi menghadiri majlis kenduri kawen classmate MJ masa study Diploma dulu.


Ok, jom kita tengok dulu senarai peserta yang sudi memberi slogan kreatif bagi merebut sekeping Voucher KFC ni, terima kasih di atas kesudian dan kelapangan masa korang semua k :-)




Good Luck untuk semua peserta dan terima kasih sekali lagi kerana sudi join dan memeriahkan simple GA MJ ni ye :-) Yang tak complete link URL tu harap dapat beri dengan kadar segera untuk memasukkan nama anda dalam senarai nama @ pemenang k :-)

Yang MJ letak 2 point tu sebab buat entry promosi - jadi layak untuk cabutan FM k..


p/s : Keputusan akan diumumkan secepat mungkin jika tiada nama tertinggal dala senarai nie.. Harap korang dapat semak dan maklumkan segera ye.



Menu baru di M'c Donalds - Limited Time Only


Para peminat dan penggemar M'c Donalds, ayuh cepat kita terjah cawangan berhampiran anda sekarang sebab ada menu baru tau, 100% pure chicken breast..




Tak rugi kita mencuba sebab set ni dari pukul 11am - 4 am (tapi tak pasti set ni termasuk dalam M'c Value Lunch atau tak) Kalau ada yang dah mencuba, jangan lupa syer tau


Nanti nak ajak en suami dan opismate la terjah mencuba menu baru ni :-)



Jangan lupa klik Heartbeat nie ye :)

Layan Domino's Pizza


Selamat bertugas buat korang yang bekerja pada hari ni, rasa lemau tak nak kerja harini sebab semalam kan cuti raya :-) MJ lak masih dalam mood cuti lagi ni, jadi hari ni status MJ ialah surirumah la..heheee :-) Tapi MJ keseorangan di rumah sebabnya en suami keluar bekerja..

Ok sebenarnya cerita pizza ni 2-3 hari lepas, tapi tak sempat nak hupdate lak..heheee :-)



Kitorang order online delivery je, tapi dekat 45minit gak menunggu sebab tukang hantarnya silap rumah..
Aiseh, katanya kami bagi alamat silap.. Padahal sebelum ni kami pernah order dah, ok je...
Ni kali ke 2 order.. Takpela yang penting perut kami tetap kenyang :-)

Ni kami guna kupon je, ambik set yang jimat RM 23.00 kalau tak silap, dapat free pizza 1
 


Budak kecik yang dah tak sabar nak makan, semangat je tunggu depan2 dok mintak..
Tapi Firas ada minat makan dengan....
 

 ...Garlic Bread kalau tak silap..


 Ha tengokla punya sedapnya roti tu sampai terpejam mata ha.. heheee



Pizza ni sedap, MJ suka tapi tak ingat la pulak namanya..
Lagi 1 pizza tak sempat dah nak snap sebab dah lapaq sangat so ngap jela :-)



BE dah jadi ME tapi kena potong $$ :-(


Mood sedih nie... :-( Semalam tiba-tiba je macam biasa status Gliterati bertukar menjadi Ordinary, sebelum ni dah pernah jadi sekali di entry SINI, MJ dah hantar tiket kepada Nuffnang tanya kenapa sedangkan TIADA iklan lain pun di blog MJ melainkan iklan dari Nuffnang je, tapi macam biasa lah TIADA jawapan tapi status Gliterati dikembalikan.





Yang lebih sedih bukan apa, bila status kena tarik, MAKANYA earning BE pun akan dipotong.. Kekadang MJ terfikir adakah Nuffnang sengaja tarik status tu dan potong earning then BE yang running tu pun menamatkan tempoh menaja dalam masa yang sama JADINYA jumlah terkumpul hanya dapat setengah sahaja.. Wuhuuu sedih betulla.. :-(  Teetttttt ayat tak cover...


Korang tau tak kenapa ye jadi macam nie?? MJ memang tak pernah pasang iklan selain dari Nuffnang pun tapi still jadi macam ni jugak...
 


Takut bila Lori Di Hadapan


MJ bila bawak kereta sekarang ni kan selalu fikir yang bukan-bukan especially kalau kereta MJ ada di belakang lori muatan barang. Macam Lori Balak ke, Lori kayu ke, dan apa-apa saja yang membawa muatan berat dan besar. Nak tau apa yang MJ selalu fikir???




Ni masa MJ balik dari kerja hari Jumaat lepas (masa ni hujan-gelap lak masa ni padahal baru pukul 6ptg) MJ follow sebuah lori di hadapan, memang lori ni kecik tapi muatan dia kan panjang dan tinggi.. MJ akan rasa 'takutnya kalau tiba-tiba mana la tau muatan tersebut terjatuh @ apa kan, macam contoh masa naik bukit @ flyover ke apa ke.." Nauzubillah memang tak sepatutnya berfikiran macam tu kan tapi serius memang MJ takut. Kalau boleh nak elak, biar ada kereta lain dihadapan MJ takpe lagi.





Korang ada apa-apa cara tak untuk MJ hilangkan perasaan negative thinking ni?? Semua ni boleh dielakkan tapi kita tak tau kan sebab Malang Tidak Berbau..

Kalau korang di tempat MJ follow lori akan rasa macam tu jugak tak?? Aduhhhh napela cheq jadi macam ni kan :-)




Jangan lupa klik Heartbeat nie ye :)

Rezeki menang RM10 cash


Alhamdulillah ada rezeki di hari minggu dengan kemenangan ni, masa tau keputusan ni MJ dan family on the way nak ke Lumut sebab ada kenduri kawen semalam :-0

Terima kasih Bro Eyriqazz kerana inform di komen box :-)



MJ dalam kategori Pengomen Terbaik, tak sangka betul :-) Tahniah buat Tiefazatie dan semua pemenang lain ye.. Bro, MJ dah emel tau..



p/s : Yeay yeay, dapat duit ni leh buat belanja makan Tutti Frutti esok, kan ada diskaun 15%, alhamdulillah rezeki



Ubat batuk Hurix berkesan

Salam hujung minggu semua, sihat tak? Apa planning hari cuti ni?

MJ tak berapa sihat ni, mungkin tak tahan dengan keadaan cuaca yang tak menentu sekarang ni kan.
Kat Penang ni pagi - tgh hari elok je panas, mai ptg hujan lebat smpai ke malam.



Yang tak tahan tu batuk la, teruk sgt rasa dok kung kang kung kang, pedih tekak abes. Tak larat nak makan ubat batuk klinik ha.

Jadi en suami beli ubat batuk
'Hurix's sirap ubat batuk gamat & madu plus' MJ baru minum sekali dah rasa kurang, alhmdulillah syukur..

Korang klau batuk makan ubat pe?


Published with Blogger-droid v1.7.4

Mini GA Kupon KFC ditutup


Dengan ini secara rasminya Mini GA Kupon KFC ditutup, sebarang penyertaan selepas entry ini dikeluarkan tidak akan diterima, HARAP MAKLUM ye.



Terima kasih pada korang yang sudi menyertainya dengan pelbagai slogan yang membuatkan MJ tersenyum simpul.. :-)
Tak sangka menerima penyertaan menghampiri 50 peserta walau hanya dilancarkan selama seminggu je.
Terima kasih sekali lagi..
Senarai peserta akan dikeluarkan secepat yang mungkin dan pemenang akan diumumkan pada minggu hadapan.



p/s : MJ baru bukak blog, pagi tadi ada seminar..



Siapa nak Voucher KFC?? Cepat!!!

~~~DAH TAMAT~~~


 
Setelah puas berfikir nak buat apa dengan Voucher KFC nie,
plan asalnya nak ikut cadangan korang la untuk buat Teka teki,
Jenuh jugak dok fikir teka teki apa yang sesuai,
Fikir punya fikir last-last buat yang simple-simple jela,
senang untuk korang join dan senang untuk korang menang.
Lagipun hadiah nya biasa-biasa je kan
Voucher Snack Plate KFC ni je :-)





Syarat pun mudah je iaitu :-)

a) Anda hanya perlu tinggalkan link URL anda kat ruangan komen ENTRY INI SAHAJA berserta slogan
Saya Mahu Kupon KFC itu kerana .......
(Tidak lebih 25 patah perkataan) 
Contoh : Saya mahu kupon KFC itu kerana 'kesedapannya tidak ternilai sehingga menjilat jari terutama Ayam Spicy yang begitu ummppphhh dan marveles' ( 14p.p)

b) Pemenang dipilih berdasarkan slogan kreatif yang membuatkan panel tersenyum. :-)
c) Tarikh tutup : Seminggu dari sekarang (mungkin ditutup awal bergantung pada penyertaan yang diterima)

d) Oh ya, tak perlu buat entry, cuma jawab diruangan komen entry ini sahaja.
(Tapi kalau ada yang rajin buat entry promosi,
mungkin MJ akan pertimbangkan untuk bagi FM sebagai hadiah tambahan :-)

e) Rasanya itu sahaja kot, apa-apa syarat tambahan akan diupdate dari semasa ke semasa.






BE Fahrin Ahmad dah lari



Akhirnya BE Fahrin Ahmad iaitu Shell FuelSave Day telah menamatkan dirinya dari menari-nari dengan vanggas di blog MJ nie :) Tak pe MJ tak sedih malah bangga jugak sebab sudi menempel lalu meninggalkan sedikit tanda kenangan buat MJ :-)


Terima kasih Nuffnang, kalau boleh sila gantikan dengan BE baru ye.. :-)


**Ingat nak kumpul banyak2 income Nuffnang ni buat belanja beli kamera baru.. :~P Harap-harap berjaya la tapi tak tau ler berapa bulan @ tahun nak kena simpan baru dapat beli... heheee**



Sekitar Majlis Jamuan di rumah kami


Jamuan tu pada hari Sabtu lepas, tapi maaflah sebab baruuuuu nak update :-) Ni gara-gara kamera kesayangan rosak sehari sebelum majlis bermula, jadi habis segala mood nak bergambar dan photogedix tergendala atau dalam erti kata lain MOOD lari ke lain


Memang nak tangkap gambar rasa lemau je tambahan kami berdua yang paling sibuk hari tu, yela mana nak layan tetamu yang datang, handle bahagian makanan lagi dan macam-macam la.. :) So alasan kukuh la ye tak banyak gambar k




Persiapan sebelum majlis bermula, masa ni nak buat air asam, oh ya menu kami hari tu ialah

NASI DAGING, SUP, DAGING CICAH AIR ASAM, AYAM GORENG REMPAH,
LAKSA, KUIH APOM POLKADOT, KEK BISKUT MARRIE,
BUAH TEMBIKAI, AIR SIRAP DAN TEH TARIK.





Yang sebelah tu anak offismate, dia nampak MJ asyik dengan Firas je terus panggil cheq mama tau, mula tu tak perasan lagi, tapi dia ikut MJ sampai ke dapur sambil dok sebut 'Mama, tengok baby (Firas) dia panjat' 'Mama, kakak nak main dengan baby'

Aduhh senyum simpul je MJ, insyaAllah mana nak tau kan berkat si kecil tu mendoakan untuk MJ menjadi mama kan.. Aduhhh terharu sangat :-0


Korang sila abaikan muka MJ yang agak pucat tu ye, masa tu dah petang, memang penat tahap maksimum la, dan yang lawaknya bila dah nak selesai majlis baru teringat

'Alamak!!! Muka MJ TERLUPA nak mekap even secalit bedak pun takdak kat muka, apatah lagi la lipstik..' Aduhhh!! mesti tetamu yang mai terkejut pe tengok muka MJ kan...wahahaha :-)




Ingatkan kenduri kawen je dapat hadiah tapi kami pun dapat hadiah tau, 2 hadiah di atas adalah daripada offismate.. :-) Coklat tu ari tu jugak selesai..


Dan Alhamdulillah majlis berakhir dengan jayanya, hilang segala kekusutan sebelum majlis bermula

Nak minta korang tolong vote gambar MJ di SINI


p/s : Pagi ni MJ mai kerja ikut highway ber'tol', takut kejadian pagi semalam berulang kembali.. Takuuutttt


Kisah pagi tadi | Takut jugak


Pagi tadi masa on the way nak mai kerja, MJ tiba-tiba diserang dengan seorang pemandu Van Jabatan .....
Unit ... Khas. Korang jangan salah faham, sebab bukan kena serang ketuk pintu ke ketuk tingkap ke apa ke.. Kisahnya begini...



Ehsan en Google


Menjadi kebiasaan setiap pagi MJ akan buka cermin kereta, tak suka pakai ekon sebab udara pagi lebih nyaman :) Semasa di traffic light, MJ berhenti di belakang sebuah Van lebih kurang macam gambar di atas tu, semasa lampu bertukar hijau van di hadapan bergerak tersangatlah perlahan, MJ cuma cakap Ya Allah napelah slow ni (sebabnya lampu ni hijaunye cepat dan nak menunggu masa lampu merah tu tersangatlah lama) tapi MJ tak rasa van di depan boleh dengar, sebab rasanya kata-kata tu MJ je boleh dengar dan bukannya cakap kuat pun.


 
Masa dah belok tu van tu macam sengaja bawa ke kiri dan ke kanan, dah ler bawak slow then lepas tu dia ambik botol air mineral tunjai-tunjai keluar melalui cermin van dia. MJ pun pelik kenapa dia bertindak macam tu dan masa tu takdak fikir pape. Tapi seyes cakap sepanjang jalan tu dia bawak van banyak main dengan brek, MJ yang dok belakang pun naik tensi.., nak potong tak boleh sebab kawasan perumahan kan..


Masa kami sampai di next traffic light, tempat tu 2 lorong, pemandu van tu macam sengaja ambik lorong kiri dan bagi laluan kereta MJ di lorong kanan, kalau ikutkan lorong kiri tu kereta tak banyak dan ada ruang kosong di hadapannya tapi dia seperti sengaja berhenti betul-betul BERSEBELAHAN dengan kereta MJ. Bila MJ ke depan sikit dia ikut sama, dan masa tu dah mula ketaq lutut tau, MJ perasan dia memang memerhatikan MJ dari tepi tapi MJ LANGSUNG tak pandang dia.. TAKUT beb..


Masa tu terfikir, apa salah MJ??


Esok pagi nak p kerja takmau lalu jalan tu dah, nak kena ambik option lain.

   
p/s : Dulu masa naik motor pun sama, 3-4 kali kena folow dengan mamat motor dan adanya folow sampai ke rumah, ada kena kacau di trafic light lah, aduhhh seram giler...


Tragedi budak berusia 2 tahun yang dilanggar di China



Sedih dan teramat sedih, memang menyayat hati, masa MJ baca kisah ni hati dah terusik,
Disebabkan pc ofis kena block any access like you tube and etc,
jadi tak dapat nak tengok video tu cuma baca kisah je.
Jadi MJ cuba access link tu di rumah.
MJ ingat MJ kuat tapi ternyata jiwa MJ lemah.
Berlinangan airmata ini tatkala melihat adik YueYue sebegitu,
dia baru berusia 2 tahun dan pastinya tidak mengerti apa apa.
Tak sanggup MJ nak melihat keseluruhan video tersebut,
memang tak dapat dibayangkan penderitaan yang ditanggung si kecil itu.
Aduhhhhh, kenapa manusia tergamak melakukannya???
Takkan tak ada secubit perikemanusiaan dalam diri??


Undang-undang manusia yang cipta,
dan 1 lagi MJ baca dari mynewshub mengenai undang-undang di negara tersebut

'Mereka yang cuba menyelamatkan nyawa sesiapa diarah membayar DENDA YANG TINGGI dan mereka juga akan dipersalahkan, dan mungkin sebab itu tiada siapa yang mahu membantu walaupun yang terjadi itu pada kanak-kanak.. 



** Adik Yueyue disahkan 'mati otak' oleh doktor selepas dirawat tapi sumber terbaru yang diperolehi bahawa adik Yueyue telahpun menemui ajal..**


p/s :  Kalau MJ tak sanggup nak biarkan si kecil begitu sahaja, tak kisah bagaimana denda apa sekalipun yang penting NYAWA budak tersebut dapat diselamatkan.


Nasihat secara tersirat versi lawak :)


Lambat hari ni MJ nak publish entry, bukan pe semalam tak sempat nak buat autopublish entry akibat demam secara tiba-tiba semalam, sambil berselimut tebal sambil layan Bini-biniku Gangster di you tube..ngeh ngeh ngeh.. :) Nak bukak laptop memang tak larat giler, nak BlogWalking apatah lagi, so layan di henset je la sambil berbaring :-)


Mungkin hari ni cuma ada 1 entry nie jela kot ye... Sebab No Idea dan kepala pun ada rasa berat sikit, tapi tetap jugak mai kerja tau untuk siapkan payroll (Credit Date before Deepavali, sebelum ni gaji kami 30hb).


Ok, apapun jom kita tengok 2 papan tanda yang dibuat, walaupun secara melawak tapi punya maksud yang mendalam.. Tersenyum simpul MJ bila baca :-) Kreatif pereka nya :-)







Oh ya, sumber ni diperolehi dari emel :-)


p/s : Hari ni MJ hanya akan blogwalking sahaja bagi menggantikan kebizian semalam.. :-)


Promotion | Mc Donalds Quarter Pounder with Cheese

Ayuh para penggemar McDonalds di Malaysia kita rebut peluang keemasan ni.. Tengok iklan macam menyelerakan je kan.. :) Dah lama teringin nak try, hope dengan promosi ni dapat lah makan dengan seenaknya




Korang boleh download kupon di

http://mymcd.com.my/coupon/?page=Oct/qpc.jpg


http://www.mcdonalds.com.my/highlights/quarterpounder2011.asp


Klik je mana-mana 2 link kat atas tu untuk korang dapatkan kupon jimat nie.. :-)



Kamera Kesayangan Rosak :(


Huwaaaaaargghhhh, sedih sangat tau sebab kamera kesayangan MJ yang baru berusia 5 bulan dah rosak.. Spoil abes mood nak photogedixx masa kenduri rumah baru kami pada hari Sabtu lepas.



Kamera Panasonic DMC - FH3 Lumix Lycra
dengan 14 M.P
 


Kamera ni sebenarnya adalah hadiah hari lahir MJ bulan 5 baru-baru ni, memang sayang giler dengan kamera ni sebab kualiti gambar yang dihasilkan oleh kamera ni walaupun hanya kamera kompak memang mantap lah.

Kemana saja MJ pergi especially ada event pape WAJIB usung kamera ni dalam beg..




Nak tau apa yang rosak??? Dari gambar atas ni korang leh agak tak apa sebenarnya yang berlaku?? huhuuu sedih tau... :(
 



Yang rosak ialah bahagian zoom in out @ lens nya, bila off lens tak nak masuk, on lak tak mau keluar dengan sepenuhnya.. Korang rasa-rasa boleh repair tak, agak-agak harga repair menyamai harga sebiji kamera baru tak?? Nampaknya nak kena hantar repair 'my luv' nieh :) Memang tak senang duduk bila kamera takdak..






Nak preview gambar pun tak boleh, bila on je akan keluar kenyataan ni 'System Error (Zoom)' Aduhhh sedih sangat :(



p/s : Kerosakan secara tak sengaja oleh anak menakan MJ, budak kecik yang tak mengerti apa2, so bersabar jela ;)



Luahan Raja Farah Vs MJ, Jawapan kami sama :-)



MJ suka dengan jawapan yang diberikan oleh pelakon Raja Farah dan pasangannya Megat Bashirun Qhuyum Zakaria apabila ditanya soal ANAK oleh media.. Ye MJ sokong 100% apa yang diperkatakan oleh mereka sebabnya MJ sangatlah memahami apa yang mereka rasakan.

MJ pernah update pasal majlis pernikahan mereka di entry SINI





Sumber diambil dari Oh Bulan!

 Ni jawapan yang diberikan oleh Raja Farah apabila disoal mengenai anak..!!


“Kami masih mencuba mendapatkan anak, setiap kejadian mesti ada sebab. Sekarang masih tak ada rezeki lagi.” ujar Raja Farah.

Kehidupan selepas berkahwin yang berbeza juga menyebabkan masing-masing perlu membiasakan diri dan menjaga hati.

“Kami tidak mengalami apa-apa masalah, cuma menunggu rezeki dari tuhan je.” jelas Farah.




Gambar ni masa Raya pertama kitorang sebagai suami isteri pada tahun 2010

RAja Farah dan suami akan menyambut ulangtahun pertama mereka tahun ni manakala MJ dan suami akan menyambut ulangtahun kedua, isu mengenai anak ni macam dah mangli di telinga kami. Mulanya memang berbekas di hati, tapi lama kelamaan kami telan je apa orang nak kata.


Memang orang tengok kami tersenyum tapi dalam hati siapa tahu kan, hanya mampu menangis di dalam hati.. Tanyalah sesiapa yang berkahwin pastinya menginginkan cahaya mata dalam hidup dan tak terkecuali MJ, Raja Farah, dan lain-lain yang masih menanti.. Tapi dah tertulis belum rezeki lagi untuk kami menimang anak buat masa ini, dan kami redha dengan ketentuan Ilahi.


So kepada Raja Farah dan jugak semua yang masih menanti, sama2lah kita bersabar dengan ujian ini ye.. InsyaAllah akan ada rezeki untuk kita suatu hari nanti.. Yang penting


USAHA '+' DOA 'X' TAWAKKAL '-' PUTUS ASA '=' KEJAYAAN



p/s : Sesetengah akan cakap usia perkahwinan masih baru, itu kami faham tapi sementara baru ni la kena usaha lebih kan.. :-)



Labels

Celoteh MJ (123) layan (106) terima kasih (91) GiveAway (82) Join Contest (82) Menang GA (62) dunia artis (59) Makan Sedap (53) hadiah (53) cantik (51) nuffnang (44) Hari Raya Puasa (42) BE nuffnang (41) Resepi (40) Wordless Wednesday (35) happy (35) Firas (34) pemenang (33) Pengumuman (32) Produk Shaklee (31) contest (30) Pusat Pelancongan (27) Denaihati (26) Kenangan MJ di tahun 2011 (25) keputusan GA (25) on9 visitor (23) suami isteri (23) kenduri kawen (22) USM Penang (20) promosi hebat (20) sedap (19) Islam Agamaku (18) jalan-jalan (18) nasihat (17) pesakit (17) rumah tangga (17) sedih (17) Fridge Magnet (16) Kenangan MJ di tahun 2012 (16) ME Nuffnang (16) Pegangan (16) Pulau Pinang (16) kelakar (16) Exam USM (15) Ilhan (15) Kenangan di Tahun 2014 (15) senarai peserta (15) Celebrate Birthday (14) Fesyen (14) Followers (14) PJJ di USM Penang (14) aiskrim kek (14) lucu (14) teka-teki (14) Family Day (12) Hadiah Contest 2013 (12) Nikon D90 (12) pengalaman (12) petua (12) Bercuti di Cameron Highland (11) Kenangan MJ di tahun 2016 (11) Portable Power Bank (11) islam (11) kisah tauladan (11) my birthday (11) tips (11) Avon (10) Cameron Highland BEST (10) Nikah Kawen (10) aksi terlampau (10) sihat (10) Birthday Suami (9) CPUV Earning (9) CPUV Nuffnang (9) Cameron Highland (9) Menu Hari Raya (9) blogger Kuala Lumpur (9) heartbeat (9) kuih raya (9) tutorial (9) Hadiah Wang Tunai (8) Perodua Alza (8) Pizza Hut Promotion (8) Pulau Langkawi (8) Resipi (8) kupon (8) top komen (8) Blogger Utara (7) Kelantan (7) Kenduri (7) Mak Abah ke Umrah (7) Percutian Familyku (7) Percutian Kami (7) Strawberry Park Resort (7) iPhone 5 Gadget Impian (7) jamuan raya (7) kad raya (7) video (7) Hadiah Birthday (6) Kenangan di tahun 2013 (6) MJ dan Suami (6) Puasa Ramadhan (6) Rawatan Kesuburan MJ (6) Resepi Juadah Berbuka (6) Trying To Conceive (6) Umrah MJ 2016 (6) dalam negara (6) juadah berbuka (6) kamera (6) kupon KFC (6) review blog (6) sale (6) Cuti-Cuti Malaysia (5) Dekorasi Simple by MJ (5) Jumpa Blogger (5) Kenangan MJ di tahun 2015 (5) Lumut (5) M'c Donalds (5) MJ bercuti di Thailand (5) Makan Sedap di Pulau Pinang (5) My Koleksi (5) Pengalaman Mengerjakan Umrah (5) Pengalaman belajar secara PJJ (5) Sepetang Bersama Blogger (5) ThePopLook (5) Tudung Chiffon 3 Layer (5) adik kemalangan (5) endorscope (5) luar negara (5) online (5) ovarian cysts (5) BAJET 2012 (4) Beef Lasagna Cheese (4) Bisnes Pelekat Pantz (4) Burger King (4) Cara Dekorasi Bajet (4) Cheque Nuffnang (4) Diari Umrah MJ (4) Hadiah Anniversary (4) Happy Anniversary (4) HomeMade Aiskrim (4) Homemade Burger Bakar (4) IQ (4) Jemputan ke Rumah Terbuka (4) Jeruk Buah Penang (4) Kebaikan Omega Guard Shaklee (4) Kisah Kereta MJ (4) Konvo USM (4) Lecithin Shaklee (4) Lost World of Tambun (4) Meatball IKEA (4) Omega Guard Shaklee (4) Perak (4) Popia Milo (4) Popia Nestum (4) Preloved Handbag (4) Rekod Baru (4) Resepi Aiskrim (4) Resepi Aiskrim Goreng (4) Resepi Puding Triffle (4) Salak Denai Chalet (4) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Coca Cola (4) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Hot FM dan Coca Cola (4) Trip ke Hatyai (4) ibadah puasa (4) pertunanganku (4) Apom Polkadot (3) Baju Kenangan MJ (3) Baucer Buku 1Malaysia (BB1M) (3) Burger Bakar (3) Cara Berkesan untuk Menabung (3) Coconut Shake (3) Copthorne Hotel Cameron Highland (3) Fridge Magnet Oversea (3) Handbag COACH (3) Header Baru (3) Hotel Bajet/Hotel Murah (3) Inai Henna (3) Inai lukis (3) Jualan Penghabisan Stok (3) Kedah Darul Aman (3) Kehilangan Pesawat MH370 (3) Kelebihan Vitamin C Shaklee (3) Kenangan MJ di tahun 2017 (3) Khory Steamboat Yong Taufu Sungai Petani (3) Koleksi GUESS MJ (3) Kursus Intensif USM (3) Laksa Janggus (3) Lee Gardens Hotel Hatyai (3) MH370 MAS Hilang (3) Makan Sedap dan murah di Sungai Petani (3) Masjid Nabawi Madinah al Munawarrah (3) Mee Sotong sedap (3) Menabung dengan Si Hijau (3) Menu Berbuka Puasa (3) Menu Diet Atkin (3) Menu Rumah Terbuka (3) My Best Moment (3) Omega Gurad Shaklee (3) Ostematrix Shaklee (3) Percutian bersama Keluarga (3) Pisau Zebra (3) Pizza Hut Big Box (3) Potluck (3) Resepi Ayam Sedap (3) Resepi Durian Crepe (3) Resepi Mudah dan Sedap (3) Resepi Roti (3) Resepi Roti berinti Daging dan Cheese (3) SBPA (3) SPA (3) Steamboat dan Yong Taufu murah (3) Testimoni Set Kurus Shaklee (3) Testimoni Set Menyusu Shaklee (3) Testimoni Vivix (3) Tips Menabung dengan Berkesan (3) Ustaz Ahar Idrus (3) cara membawa masuk barang ke malaysia (3) duti import (3) kes bunuh (3) khulafa ar rasyidin (3) mukjizat (3) mutiara kata (3) peraturan dan undang undang kerajaan (3) permit import (3) Agar-agar Milo (2) Ais Kacang sedap di Penang (2) Aiskrim Choki Choki (2) Aiskrim Coki Coki (2) Aiskrim Goreng sedap (2) Ayam Dendeng (2) Bahaya Ovarian Cyst (2) Bedak Miyami (2) Bekam adalah Sunnah (2) Bercuti di Taiping (2) Burger KOMTAR (2) Burger King Penang (2) Butter Prawn sedap (2) Cara Mengira Cukai Kastam (2) Cara Menyemak Keputusan SPM (2) Cashout Nuffnang (2) Char Koaw Teow Sungai Dua (2) Chicken Chop (2) Demam Denggi (2) Diari Detox Maira (2) Facebook Fanpage (2) Fasha Sandha dan Jejai (2) Hasil BerNuffnang (2) HomeMade Burger (2) Honeymoon di Cameron Highland (2) Hotel Murah di Kuala Lumpur (2) Hotel/Homestay di Melaka/Johor (2) Hukum memakai Inai Lukis (2) Ikan Terubuk Masin (2) Inai HandMade di Penang (2) Jeruk Magga AsamBoi (2) Jeruk Pelam Asamboi (2) Jom Detox dengan Shaklee (2) Jom kita Detox (2) Kad Kahwin Fasha Sandha (2) Kaedah Rawatan Bekam Angin (2) Kami di Lumut (2) Kasut Baru (2) Kebaikan Lecithin (2) Kegunaan Basic H Shaklee (2) Keistimewaan ESP (2) Kek Lapis Sarawak (2) Kelebihan Al Quran (2) Kenduri Doa Selamat (2) Kenduri Kesyukuran (2) Kepentingan Detox pada Tubuh (2) Kereta yang Diubahsuai (2) Khasiat Nenas Batu (2) Koleksi Carlo RINO (2) Konvo USM ke 48 (2) Kuih Siput (2) Ladang Teh Boh Sungei Palas (2) Majlis Kenduri MJ (2) Mee Udang Paksu Juru (2) Mee Udang Pulau Sayak (2) Mee Udang Special (2) Menu Barbeque BBQ (2) Menu untuk Detox (2) Nasi Arab Bandar Perda (2) Nasihat Suami Isteri (2) Original Handbag COACH (2) Panggilan Palsu (2) Pantai Bagan Ajam (2) Pasar Bisik Kota Kuala Muda (2) Pemenang Top komen (2) Pencapaian Terbaik Celoteh MJ (2) Pengalaman HSG Test (2) Pisau Magik (2) Pizza Hut Vs Domino's Pizza (2) Popia Barbeque BBQ (2) Popia Cheese (2) Power Bank 13800mAh (2) Power Bank 8000mAh (2) Prosedur membuat Rawatan Kehamilan (2) Proton Preve (2) Quran (2) Rawang Burger Bakar (2) Resepi Ayam Dendeng (2) Resepi Ayam Mudah (2) Resepi Burger sedap (2) Resepi Lasagna Atkin (2) Resepi Lasagna Telur (2) Resepi Popia Goreng (2) Resepi Puding Kek Pandan (2) Resepi Puding Laici (2) Resepi Puding Oreo Coklat (2) Resepi Spagethi mudah (2) Restoran Mohd Chan Abdullah (2) Rumahku Syurgaku (2) Seminar Wordpress (2) Senarai Calon Parlimen PRU13 (2) Set Menyusu Shaklee (2) Siapa perlukan ESP (2) Sinopsis Bukan Bidadari (2) Spagethi Meatball sedap (2) Strawberry Cheese Cake (2) Tarikh mengundi PRU13 (2) Testimoni Basic H Shaklee (2) Testimoni ESP (2) Testimoni Shaklee (2) Tiket Wayang Free (2) Tips pemilihan Tudung (2) Tudung Bawal Aidijuma (2) Tutti Frutti (2) Ujian Pap Smear dan HSG Test (2) Ziarah Nabi di Masjid Nabawi (2) ayam goreng rempah (2) baju tunang (2) bercuti di Pulau Pangkor (2) ceramah (2) coklat (2) cukai kastam (2) duit malaysia (2) games (2) ilusi optik (2) keputusan Peperiksaan (2) kotak sembang (2) masker wajah (2) syiah (2) temuduga (2) Air Terjun Puteri Mandi Kedah (1) Ayam Percik (1) Bahaya GLA Complex Shaklee (1) Bahaya Kencing Tikus (1) Bahtera Nabi NUH (1) Batik Pants (1) Batu 5 Char Koaw Teow (1) Bayaran Balik Pinjaman PTPTN (1) Bedak Arab KokuRyu (1) Bee Hives Bun with Butterscotch Sauce (1) Bercuti di Melaka (1) Biskut Lasagna (1) Black Label Aidijuma (1) Blogger Kelantan (1) Blogger Perak (1) Bonus Raya 2013 (1) Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia (1) Bunga Pandan (1) Burger Besar (1) Burger KOMTAR De Pauh Garden (1) Burger Leleh Warung Kuning (1) Butik Fareeda Permatang Pauh (1) COACH For Sale (1) CY 2000 (1) Cable Car Langkawi (1) Camera SX150 IS (1) Candle Light Dinner MJ (1) Candy Crush Saga (1) Cantik dengan Omega Guard (1) Car Loan Calculator (1) Cara Berbekam Angin (1) Cara Halau Lipas (1) Cara Membuat Burger (1) Cara Menangani Perut Buncit (1) Cara Mencegah Penyakit (1) Cara Mencuci Usus (1) Cara Mengingati Allah SWT (1) Cara Menjaga Usus (1) Cara Menunaikan Solat Qasar dan Jamak (1) Cara Merawat Kaki Bengkak (1) Cara Solat (1) Cara buat Passport (1) Cara menguji Personaliti (1) Cara ubati Denggi (1) Cheese Tart sedap (1) Cheezy Magik (1) Cheque HOT FM (1) China (1) Chuchuk Chuchuk Raja Uda (1) CoQ Health Plus Shaklee (1) Coklat Crepe (1) Cryptography Code (1) Cucur Jagung sedap (1) DIY Fridge (1) DIY Hanger (1) DIY Peti Ais (1) DVD 30 Juzuk al Quran Beserta Terjemahan (1) DVD al-Quran (1) Dakwat Kekal PRU13 (1) Dejavu di Kinabalu (1) Dinosour Park Danok Thailand (1) Ditipu dengan Western Union (1) Doa Dhuha (1) Doa di bulan Ramadhan (1) Doorgift Pengantin (1) Double Stemcell (1) Download Movie (1) Drama Dejavu di Kinabalu (1) Durian Musang King (1) Eagles Feeding Langkawi (1) Endorscope Cyst (1) Erti dan Hukum Berkabung dalam Islam (1) External Hard Disk (1) Fareeda Aisya 3 Layer (1) Filem Ombak Rindu (1) Fizo Mawar bersanding (1) Frozen Food (1) GLA Shaklee berisiko (1) GLA Shaklee punca ketidaksuburan (1) GST (1) GUESS (1) Gaji Minimum Swasta (1) Gambar Pelik (1) Gempa bumi (1) Genggam Fatimah (1) Get Clean Home Set Shaklee (1) Gunung Jerai (1) Hadiah Contest 2014 (1) Hadiah Hari Ibu (1) Hadiah untuk SIRIM (1) Hadiah untuk SUAMI (1) Handmade Frame (1) Hanger Tudung (1) Hari Kemerdekaan (1) Hari Raya Aidil Adha (1) Hasil Tanaman MJ (1) Hatyai ICEDOME (1) Header Raya (1) Henna Mehendi (1) HomeMade Nasi Arab (1) Homemade Meatball (1) Homestay Murah di Melaka (1) Hospital Seberang Jaya (1) Hotel Bajet di Kuala Lumpur (1) Hotel Murah di Kuala Lumpur dan Jalan Masjid India (1) Hotel Murah di Melaka (1) Hotel Singgahsana Petaling Jaya (1) Hukum Menyebut OMG (1) Ice Blended Coklat sedap (1) Ikan Bawal Panas (1) Ikan Siakap 3 Rasa (1) Ikan Siakap Percik (1) Ikan Siakap Sweet Sour (1) Ikan Terubuk Percik (1) Inai Daun (1) Indonesia (1) Irma Hasmie (1) Isu negara (1) Izyanty Collection (1) Jadual Puasa 2012 (1) Jadual waktu Imsak dan Berbuka Puasa tahun 2013 (1) Jalil Coconut Shake (1) Jangkaan Kiamat (1) Jenis Jenis Cyst (1) Jenis-jenis Hadis (1) Jom Kembara FF1 (JKFF1) (1) Jubah Safra keluaran MS Design (1) Kad Pengenalan MJ (1) Karnival Kerjaya (1) Kebab Daging (1) Kebaikan CoQ Health Plus (1) Kedai Kacang Bagan (1) Keistimewaan Vitalea Shaklee (1) Kejora dan Bintang (1) Kek Biskut Marie (1) Kek Coklat Sedap (1) Kelebihan Alfalfa (1) Kelebihan Energizing Soy Protein (ESP) (1) Kelebihan Ephyra (1) Kelebihan Mealshake (1) Kelebihan Pad Hygiene (1) Kelebihan Water Pitcher Shaklee (1) Kelebihan dan Khasiat ESP (1) Kelebihan menjadi ahli Shaklee (1) Kelebihan/Khasiat ESP (1) Kempen Si Hijau (1) Kenaikan Gaji 1KGT (1) Kenaikan Gaji Kerajaan 2013 (1) Keputusan PRU13 (1) Kerabu Sotong (1) Kerepek Ngaku Arrowhead (1) Kesan setelah mengambil GLA Shaklee (1) KeyChain (1) Khasiat Air Dayang Bunting (1) Khasiat Susu Kambing Segar (1) Khasiat Telur Angsa (1) Kisah Abu Bakar as Siddiq (1) Koaw Teow Th'ng (1) Kobis Tiruan (1) Kolagen Powder Shaklee (1) Koleksi Firas (1) Koleksi Fridge Magnet (1) Koleksi Header Blog (1) Koleksi Paris dari Aidijuma (1) Koleksi Wallet MJ (1) Krabi dan Hatyai (1) Kuah Rojak Mak Bee sedap (1) Kuala Lumpur (1) Laksa Telur Bersarang (1) Lampu Tidur Romantik (1) Lecithin sebagai Pengemulsi Lemak (1) Lelong barang bawah RM50 (1) Lemon Cheese Cake (1) Lens Nikon 50mm (1) Lirik Lagu (1) Lokasi dan Tarikh Ujibakat Bintang Mencari Bintang (1) MJ (1) MJ Makan Free (1) Macarons (1) Machu Pichu (1) Magnet Board FM (1) Majlis Persandingan Fizo Mawar (1) Makam Nabi dan Raudhah (1) Makan Sedap di Manjung (1) Makaroni Baked Cheese (1) Makeover Fridge (1) Maksud PJJ (1) Mandi Wap (1) Mandi di Private Pool (1) Masterchef Penyingkiran (1) Masterchef Selebriti Malaysia 2 (1) Maybank ATM Card (1) Meatball Abg Burn Bandar Perda (1) Mee Kuah Daging (1) Mee Kuah senang (1) Mee Sotong Padang Kota (1) Melaka (1) Menu Sarapan (1) Menu di Victoria Station (1) Mineral Coffee Hai-O (1) Murtabak Telur (1) My Graduation (1) My HomeMade Kuih Raya (1) My Mum (1) Nan Cheese Meleleh (1) Neotel Hotel Kuala Lumpur (1) Niat Solat Qasar dan Jamak (1) Nora Elena Vs Novel Kasih Suci (1) Olimpik 2012 (1) Ombak Ganas (1) Oreo CheeseCake (1) Panasonic Viera (1) Panda Park Danok Thailand (1) Panorama TV1 (1) Paris Satin Aidijuma (1) Pasar Ramadhan (1) Pasembor Sedap (1) Passport pertama MJ (1) Pati Ikan Haruan (1) Pekeliling 2013 (1) Pelikat Pants (1) Penapis Air Portable (1) Penapis Air Shaklee (1) Penetapan Gaji Minimum (1) Pengalaman Menggunakan Western Union (1) Pengalaman On Air di Radio (1) Pengkalan Hulu (1) Pensonic Warehouse Sale (1) Penyampai Hot FM (1) Peppermint Ginger Plus (1) Performance Drink Shaklee (1) Perfume (1) Perfume Calvin Klein (1) Perfume Kim Kardashian (1) Perfume Paris Hilton (1) Perkahwinan Artis (1) Perodua Bezza (1) Perodua MyVi 2018 (1) Persandingan MJ dan SUAMI (1) Pes Kuah Laksa Sedap (1) Petaling Jaya (1) Petua Halau Lipas (1) Petua ubati Patah/Retak (1) Petua ubati batuk (1) Petua ubati sesak nafas (1) Phoebe Ribbon Chiffon (1) Photo Konvokesyen USM (1) Photo with BFF (1) PilihanRaya (1) Popcorn Ayam (1) Power Bank 12000mAh (1) Power Bank 2800mAh (1) Preloved Carlo Rino (1) Pretzel Almond (1) Pretzel Oreo (1) Primavera Shoes (1) Program Realiti TV3 (1) Promosi Ephyra (1) Promosi Tudung Murah (1) Proton Terbaru (1) Puding Milo Lapis Oreo (1) Pulau Beras Basah (1) Punca Demam Denggi (1) Punca Gastrik (1) Punca Sesak Nafas (1) Puncak Gunung Brinchang (1) Pusat Peranginan di Malaysia (1) RSMY House of Real Beriani (1) RSS feed (1) Ramalan Kiamat (1) Rambutan Sedap dan Manis. (1) Rantai Tangan Hilang (1) Renungan Bersama (1) Resepi Ayam Goreng KFC (1) Resepi Ayam Goreng Rangup (1) Resepi Ayam Percik (1) Resepi Begedil Ayam (1) Resepi Begedil Kentang (1) Resepi Cucur Roti (1) Resepi Daging Dendeng (1) Resepi Ikan Siakap Sedap (1) Resepi Jeruk Pelam (1) Resepi Kek Batik (1) Resepi Kek Biskut Marie (1) Resepi Kek Minyak Kukus (1) Resepi Kek Sedap (1) Resepi Koaw Teow KUNGFU (1) Resepi Koaw Teow Ladna (1) Resepi Koaw Teow Th'ng (1) Resepi Kuah Percik (1) Resepi Mee Kuah Sedap (1) Resepi Mee Sizzling (1) Resepi Mushroom Sup (1) Resepi Oreo Cheese Cake (1) Resepi Popcorn Ayam (1) Resepi Puding Jagung (1) Resepi Puding Roti (1) Resepi Puding sedap dan mudah (1) Resepi Roti Sarang Lebah (1) Resepi Samosa (1) Resepi Sup Tulang (1) Resepi Udang (1) Resepi biskut Meringue (1) Restoran Bara Grill Taiping (1) Restoran Chuchuk Chuchuk (1) Restoran Cina Muslim di Kajang (1) Restoran Fais (1) Restoran Qasar Hadramawt Bandar Perda (1) Ring Stand Hanger Single (1) Risiko kekurangan Protein (1) RnZ Cosmetic (1) Romantika di Sungai Petani (1) Roti Bakar Meleleh (1) Roti Daging Cheese (1) Roti Gulung Sosej (1) Roti Nan Cheese Sedap di RSMY (1) Roti Paung Terengganu (1) SC Sanitary Pad Cosway (1) SX150 IS (1) Sabun 3 layer (1) Sabun BERAS (1) Sabun Collagen (1) Sabun Gluta Kojic (1) Sah puasa selepas berjunub (1) Salad Ayam (1) Saman Hadlaju (1) Sandwich Sedap (1) Sarawak (1) Scha dan Awal (1) Sejarah Komputer (1) Selsema dengan Vitamin C Shaklee (1) Seminar Buat Duit dengan Blog (1) Set BUASIR (1) Set Berpantang Shaklee (1) Set Ibu Hamil Shaklee (1) Setem Koleksi Terbaru (1) Shawl Handmade yang cantik (1) Shopping Online (1) Sihir dan Santau (1) Singapura (1) Siput Kepah (1) Siti Nurhaliza (1) Skin Laptop (1) Skrin Netbook Pecah (1) Sling Bag CARLO RINO (1) Smockey Bear Chicken (1) Smockey Bear Lamb (1) Somtam Campur (1) Stokin Kaki Scholl (1) Sumbangan Rumah Anak Yatim (1) Sundae Ice Cream (1) Sunset (1) Suplement tenaga ketika berpuasa (1) Susu Kambing sedap (1) Syarat Pinjaman Kereta Ketat (1) Syarat Sah Puasa (1) Taj Mahal (1) Tandoori Chicken Naan Cheese (1) Tapak Iklan blog Celoteh MJ (1) Tapak Pesta (1) Tasik Dayang Bunting (1) Tempat Makan Sedap di Pulau Pinang (1) Tempat menarik di Krabi dan Hatyai (1) Tepung Magik (1) Testimoni GLA Complex (1) Testimoni Mineral Coffee (1) Testimoni Ostematrix Shaklee (1) Testimoni Set Subur Shaklee (1) Testimoni kecewa SalamFone (1) Testimoni produk Double Stemcell (1) Tioga Deluxe Suite Strawberry Park Resort (1) Tips Memasuki dan Solat di Raudhah (1) Tips Menyimpan Susu (1) Tiram Goreng Tepung (1) Tonsil Bengkak (1) Tragedi MH17 (1) Transaksi Luar Negara (1) Triple Stemcell (1) Tudung Bawal al Shawl (1) Tudung Layer Kanak-Kanak (1) Ujian Darah untuk Kesuburan (1) Update Bloglist (1) Ustaz Don Daniyal (1) Ustaz Zaharuddin (1) Victoria Sandwich (1) Victoria Station Seberang Jaya (1) Virus Infection vs Demam Denggi (1) Wallet (1) Wallpaper Dinding Rumah (1) Wallpaper Fridge (1) Wallpaper Kaison (1) Wang Kelian (1) Western Union Selamat (1) White Label Aidijuma (1) Wishlist MJ (1) Yacht Langkawi (1) Yee Mee Sizzling (1) Yong Tau Fu sedap di Bagan (1) Zinc Complex Shaklee (1) beauty Umaira (1) berita terkini (1) bomoh VIP penipu (1) borong.com.my (1) buku denaihati (1) cara mengira cukai (1) herblax Shaklee (1) himpunan bantah GST (1) hobi masa lapang (1) iPhone 5 Contest (1) isu agama (1) kekabu (1) kenangan MJ di tahun 2010 (1) keputusan SPM (1) keracunan (1) khalifah ganti superman (1) kontroversi (1) lukisan termahal didunia (1) mascara (1) masjid (1) melaleuca oil (1) movie (1) penipuan (1) photography (1) picaso (1) rempah sauna (1) simulator (1) sinopsis KHILAF (1) sosilawati (1) sunnah wal jamaah (1) tan sri ali hashim (1) teknik- teknik fotografi (1) titanic 2 (1) wang kertas siri baharu (1) zuriat (1)