Alhamdulillah rezeki

Rezeki yang tak dijangka, siapa sangka kan.. Alhamdulillah bersyukur dengan nikmatMu yang kau limpahkan padaku :)
MJ update sekali harung ye hadiah (WANG TUNAI) yang diterima atau bakal diterima tu ye, boleh jadi bekalan untuk sambutan Hari Raya atau selepas Raya nanti..hehehee ;)




Top Komen Julai 2012 (RM 20.00) - blog Hazman Fadzil
dan juga 
Tawaran Menjadi Penulis Jemputan (RM10.00) - blog Hazman Fadzil
(Dah Terima)




dan yang terbaru ialah dari
(Dah terima)

Terima kasih yang tak terhingga buat penganjur, semoga rezeki anda bertambah murah kerana memberi :) Tangan yang memberi itu lebih baik dari yang menerima ;)

Sebelum ni MJ dah dapat dari Exabytes, alhamdulillah bersyukur. Harap ada rezeki lagi untuk MJ buat masa ke depan ni, insyaAllah Aminnn.

BE ke 8 2012

Alhamdulillah masih ada yang sudi menempel di blog MJ ni, baru semalan dok ngiyau kata takdak BE dah dekat sebulan kemudian merajuk terus tekan cashout dan pagi ni bila buka akaun senyuman terukir di bintang, wahahaaa ;)

Terima kasih Nuffnang kerana mendengar kata hatiku, hahahaa dan terima kasih juga buat penajaku iaitu kereta Mewah Das Auto.

Semoga cepat membiak dengan jayanya ye ;)

Kalau korang ada perancangan nak pakai kereta baru, ha inilah masanya untuk pulang berhari raya di kampung dengan bergaya dan jayanya :) Milikilah VolksWagen Hari Raya sekarang dan jom pandu uji di bilik pameran berhampiran sekarang ;) 

Hanya *RM 980 sebulan untuk the new Polo Sedan 1.6L MPI, kalau nak tengok 3 model kereta yang ada promosi sekarang ni klik je VolksWagen tu ye ;)


p/s : Dah gaya PROMOTER VolksWagen pulak cheq ni....heheheee

Pemenang Teka Teki 'Sebalik Gambar'

Untuk makluman (pada yang tak perasan), MJ ada buat teka teki tau, boleh terjah SINI kalau nak tengok, dan ramai yang memberi jawapan, ada yang betul dan ada yang tak berapa nak mengena.


Pada yang meneka dengan tepat tu, TAHNIAH MJ ucapkan, jawapan MJ takmau bagi kat sini, hehee tapi korang boleh tengok sendiri kat ruangan komen jawapan yang diberikan oleh peneka tepat tu tau.... Dan pasti korang akan temui jawapannya..;)

Dan bawah ni adalah senarai mereka yang meneka dengan tepat :-
1.  Nuyui a.k.a miss YUI
2.  Falsya
3.  Yumida
4.  Afasz
5.  Eliss Mie
6.  Diana
7.  Nanakimie
8.  IntanBerlian
9.  *Azni*
10. Umiezul

Yang pasti dari jawapan yang diberikan bukan 'ORANG' ye tapi kami sendiri pun tak dapat kepastiannya.. :)

TAHNIAH MJ ucapkan kepada 10 orang peneka, mata korang memang tajam, dan MJ membuat keputusan untuk memilih peneka yang meneka dengan SANGAT TEPAT + DETAIL sekali diberikan, mereka adalah yang MJ boldkan nama beserta link ke blog mereka.

Dari 4 peneka tersebut MJ hanya akan memilih 2 pemenang yang bertuah iaitu :-



Sebab menjadi peneka yang terpantas

dan seorang lagi yang bertuah ialah




**




**




**




MJ menggunakan khidmat RANDOM dengan sekali GENERATE ye.



Bila fikir-fikir balik, MJ rasa macam nak bagi kat keempat-empat peneka lah, jadi korang tolong tinggalkan nama, alamat dan no telepon di   normj1001@hotmail.com


**Hadiah yang diberi biasa-biasa je ye - Lagipun TEKA TEKI yang simple je kan - Harap korang sudi menerimanya ye**


Mega Sales Raya - Frozen Food

Pada yang tinggal di Penang dan kawasan sekitar, boleh la korang terjah kilang Makanan Sejuk Beku ni. Promosi bermula dari 2/8/2012 - 4/8/2012 (3 hari SAHAJA). Jadi kena cepat kang terlambat melepas ;)





Ada banyak lagi, malas dah nak resize, sesiapa yang nak brochure ni boleh email MJ di normj1001@hotmail.com ada 30 page kesemuanya ;)

Yang berminat nak terjah kilang ni, maklumat seperti bawah ni ye...

Butterworth Iceworks Sdn Bhd
4402, Jalan Chain Ferry, 12100 Butterworth

       Attached the brochures with BIW location plan and product list for your reference.
For more enquiries, please call 04-3333388.
9.30 am - 7.00 pm

     “ Please Do Not Miss Out This Great Opportunity & Ensure You Share With Your Relatives & Friends"

p/s : MJ tak jual online ye harap maklum, MJ tolong promosi untuk pengetahuan kawan-kawan kat sekitar sini je :)

Cuba teka 'APAKAH' di sebalik gambar ni

~TEKA TEKI TAMAT SUDAH~

Ilhan dijadikan Model :) Masa ni umur 2 bulan, sekarang menghampiri usia 4bulan..

Dah lama rasanya blog tak berupdate ha,rindu pulak nak menaip.

Maka di bulan Ramadhan ni MJ nak korang meneka ye apakah di sebalik gambar atas ni.

Cuba perhatikan betul-betul klau mata korang tajam..:-)

Klau tekaan betul,mungkin akan ada hadiah menanti ke..

UPDATE:
Belakang Ilhan
Boleh teka banyak kali

Senarai nama Pemenang boleh check kat sini

Setakat ni dah ada yang meneka hampir-hampir, semua komen MJ publish lepas jawapan diumumkan ye :) Selamat Meneka..

Published with Blogger-droid v2.0.4

Marhaban Ya Ramadhan

ENTRY ULANG TAYANG :) 


MARHABAN YAA RAMADHAN

Assalaamu'alaikum wr.wb..
Marhaban ya Ramadhan,
Bulan dimana nafas kita menjadi tasbih,
tidur kita menjadi ibadah, amal kita diterima dan do'a kita di kabulkan,

Sempena Ramadhan yang akan menyusul pada hari Sabtu nie,
MJ ingin mohon maaf andai ada salah silap terkasar bahasa sepanjang 
MJ dalam dunia blog ini.
Andaikata ada terguris hati mana2 pihak,
MJ nak minta maaf sesangat..

Semoga puasa kita, amalan kita diterima Allah SWT

Taqqobalahu Minna Waminkum, Taqoballahu Ya Karim,
Marhaban Ya Ramadhan
Allaahumma baariklanaa fi Sya'ban wa ballighnaa Ramadhan

Aminn.



SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA
SEMOGA KITA DAPAT MENJALANI IBADAH PUASA DENGAN SEMPURNA, AMIN.



Barangan Avon Kempen 14 - 31 Julai 2012

Kempen 13 masih lagi berjalan seperti biasa, dan akan tamat pada 31 Julai ni insyaAllah dan selepas ni harga akan kembali ke asal (mungkin). Terima kasih diucapkan pada pembeli offline dan online MJ seperti Yong, Kak Iizza dan Cik K3tum kerana sudi berurusan dengan MJ ye :)


Ok jom kita tengok lagi promosi AVON sempena Ramadhan dan Syawal ni pulak ye ;)

 Perfume BARU - FarAway EXOTIC 
Dengan belian ini anda akan dapat PERCUMA French Wallet,
RM 70.80
RM 59.90 (free postage)
Far Away Exotic 50ml RM 53.00
Far Away Exotic 9ml RM  9.50

Hot PERFUME HAIKU SET
RM 42.90
 RM 38.00 (free postage)


IMARI Seduction
 RM 22.90

 SWEET Honesty
RM 31.90 (2 botol)

Sesuai dijadikan hadiah dengan 3 jenis wangian berasingan
RM 16.90

 Perfume UP TO YOU (For Him/For Her)
RM 53.90 (free postage)

Perfume SLIP INTO
RM 56.90 (free postage)

Perfume DIAMOND dan OUTSPOKEN by Fergie
RM 78.90 (free postage)

 BLUSHER RM 21.90

  
BROOCH RAYA pelbagai pilihan, jika berminat boleh email MJ ye ;)


Dengan belian RM 65.00 dan ke atas, anda akan menerima HADIAH PERCUMA dari MJ ye ;)
Dan kalau berminat dengan TUPPERWARE KEDAP UDARA AVON boleh hubungi MJ juga ye

Harga yang tertera tidak termasuk harga poslaju kecuali yang dinyatakan.
Harga pos adalah seperti :
1 barang : RM 5.00
2 barang : RM 7.00

Jika berminat boleh email MJ ye di normj1001@hotmail.com


Review Dejavu di Kinabalu yang semakin ...

Masa cerita ni ditayangkan, MJ adalah salah seorang peminat setia yang akan melekat tercongok depan TV melayan cerita ni. Bagi MJ cerita ni memanglah tersangat BEST!! :)


Tapi selepas kisah cinta sembunyi antara Nadira dan Ammar terdedah, MJ dah mula rasa macam eh!! awat Nadira ni sampai jadi lagu tu?? Kot ye pun dah jatuh cinta, takkan sanggup ketepikan segalanya?? Kalau rintangan tu faham ler kan tapi dah jadi macam si Nadira ni tak fikir dah kisah cinta dia dulu dengan Bazli, cepat sungguh cinta beralih arah..



Ye tau sebab tu Jantung Inara bekas Kekasih @ Tunang Ammar dulu, tapi dah nampak macam terlebih-lebih pulak, macam ngada-ngada pun ada jugak..hehee :) MJ sokong dengan Gegirl aka Falysa punya pandangan jugak..hehee.

Dan-dan sekarang ni si Bazli yang dulunya baik kemain boleh jadi jahat pulak, maunya tak jahat sebab tunang tersayang sanggup buat macam tu kat dia - rasanya sesiapa yang kecewa akan bertindak lagu tu, depan terpaksa berlakon macam tak kisah, tapi luaran merana beb...

Kalau tak kerana pengorbanan Bazli dapatkan jantung untuk Nadira dulu, haissyyy tak tau lah ;) Macam tak dak rasa bersalah pulak mereka berdua tu, nak bercinta punya pasal biar orang lain terluka takpa - Nampak sangat mementingkan diri sendiri.



Kekadang Cerita Melayu ni pun pelik, kenapa lah mesti nak ada jugak kisah-kisah main BOMOH, buat orang macam tu buat macam ni lepas tu MABUK lepas tu ZINA. Memang kisah orang KAYA macam tu ke? Kalau budak-budak tengok tak ke haru melaya, mula-mula rampas tunangan orang, lepas tu Mabuk, kemudian Bomoh, ni lagi PARAH nak bunuh pulak.

Habis dok nampak jahat dah si Uzzma dengan Bazli, yang baik cuma Nadira dan Ammar je.. MJ dari suka dengan depa dua terus rasa menyam... Sekarang ni layan lagu tu je, tengok pun sekadar sekilas pandangan.


Tahniah pada Erma Fatima kerana telah membuatkan MJ rasa marah bila tengok cerita ni walau kadang tu rasa macam ehh!! tak lojik la... >>> Ini adalah pandangan peribadi ye, sebenarnya tak sabar nak tau kesudahan CINTA 3 SEGI ni.. :)


p/s : Sempena Ramadhan yang bakal tiba, marilah kita sama2 membantu setakat termampu, semoga adik Soleh kembali sihat, Aminnnn

WW : Dapat Pahala

Ustaz Azhar Idrus Vs Ustaz Don Daniyal 


Kepada en Suami : Nak jadi SURIRUMAH juga boleh???heheheee :)
(Padahal diri sendiri yang nak kerja - Tapi TETAP jadi SURIRUMAH juga lepas balik kerja.
Kira 2+1 Kerja dan SURIRUMAH)

Tupperware kedap udara dari AVON

Bersesuaian dengan Hari Raya yang bakal menjelang (Puasa pun belum isyh isyh hheee)
Tupperware bawah ni amat sesuai sangat untuk korang semua tau.

Yang sebelah kiri ni boleh la TAPAU untuk mertua lauk pauk, dan yang kanan pulak dihidangkan
LAKSA mahupun KUIH RAYA buat tetamu..Pasti meriah kan..hehee.
Paling LARIS adalah Tupperware No 2.
Kedua-dua barangan di bawah adalah berharga
RM 22.00 C.O.D

Cantik sebab dekat tudungnya corak bunga timbul tau :)

 Untuk Item No 1 RM 30.00
Item No 2 RM 21.00
Manakala Jug dan Tumbler RM 18.90


TUPPERWARE BEST SELLER dari MJ setakat ni, jadi nak offer buat korang pulak ;)


Kesemua barangan di atas adalah berharga RM 15.00
Item No 2 adalah terhad.


HARGA di atas adalah tidak termasuk POSLAJU ye, kalau korang berminat boleh hubungi MJ.
Kos POS LAJU adalah seperti di bawah :
1 barang  :  RM 7.00
2 barang : RM 8.00

Jika berminat boleh hubungi MJ di
normj1001@hotmail.com


Lost World of Tambun, Ipoh memang BEST!!

Entry terperam, adoi la lambat betul nak update pasal Company Trip kali ni, idea tak mai + 'MALAS' nak resize gambar, heheeee. Oh ya semua gambar yang diambil bukan dengan Mr Nikon ye, tak berani la MJ nak bawa kamera tu ke sini, kalau ada en suami takpala..


 Gambar tuan rumah wajiblah ada kan sebagai bukti akhirnya kaki ini sampai ke sini buat pertama kalinya ;)


Ni harga tiket masuk ke Lost World, boleh tahan mahal jugaklah pada MJ, harga Kanak-kanak pun 'peluh' jugaklah ;) Tapi bagi kanak-kanak 90cm ke bawah(kalau tak silap) adalah percuma.

4 sahabat aka 4 colleague, tetiba MJ rasa ter'muda' wahahahaa ;)

Lepas dah masuk dalam, kami terus salin apa yang patut untuk 'GAME' yang dianjurkan oleh pihak Lost World, masing-masing tak tahu permainan apakah yang telah disusun.

Dan ni tak ingat nama game apa, tapi kena kepit 3 biji bola lepas tu jalan...
MJ terasa seperti kanak-kanak riang pulak...hahahaa

Dan ni dengan menggunakan tisu kena ikut kreativiti balut seperti LADY GAGA, 
kat sini ada sikit salah faham dalam kumpulan kami, rupanya diorang mahukan seperti 'MUMMY'

Antara sebahagian dari kami peserta, kumpulan MJ dapat bawak balik 1 HAMPER ;)

Dah habis GAME, apa lagi terus zaas berlari terkedek-kedek untuk MANDI, saat yang sekian lama dinanti tika kaki melangkah masuk ke dalam. Gambar masa mandi manda tak ada sebab masa tu MJ dah simpan (sorok) kamera, lagipun semua antara kami nak berendam, jadi untuk keselamatan kamera, terpaksalah disimpan..huhuuu

Ada macam-macam dalam Lost World tu, ada the Water Park, the Amusement Park, Lost World Hot Springs, the Tiger Valley and the Lost World Petting Zoo


Semua tempat tu MJ terjah, TETAPI sepanjang masa tu dalam hati dok menyesal sebab simpan kamera, jadi takdak kenangan disitu.. Sedihnya lahai.. Bila tengok orang lain bergambar lagi la membuak-buak geram.


Gambar dari SINI

Cuma MJ agak terkilan tak dapat mandi seperti kat gambar atas tu, syarat asal dari pihak Lost World TIDAK MEMBENARKAN PAKAIAN YANG ADA UNSUR BUTANG DAN ZIP, jadi syarat tu kami patuhi, TETAPI bila MJ dan kawan perempuan lain elok dok beratoq nak mandi, pekerja kat situ SURUH KAMI SALIN SELUAR LAIN dan memakai SELUAR 3/4 @ SHORT PANT takpun LEGGING.
Adoi, nama dok dalam NEGARA ISLAM, tapi pakaian menutup aurat tidak dibenarkan pulak, kami pakai seluar panjang yang tiada zip mahupun butang tapi tak boleh mandi disitu sebab konon takut merosakkan peralatan mereka (sangat tak lojik)

Harap pihak Lost World dapat mengambil kira sensitiviti kami umat Islam, kenapa mesti dibuat syarat begitu??

Jadi dengan perasaan agak kecewa, kami mandi di tempat lain, takpa lah yang penting kami enjoy the trip :) Memang mandi sepuas hati, berejam dok berendam, lepas tu 'gaduh' muka gelap..heheee


HAMPER yang berjaya dibawa pulang

Tadaaaa!!! Inilah hasilnya

Serius MJ tak berapa nak boleh minum TEH CEYLON ni...huhuuu


Bergambar kenangan sebelum bertolak pulang, entah bila la nak dapat jejak lagi ke sini

Bersama MASKOT KUCING BATU..heheee. Terpancar keriangan di setiap wajah.

Gaya BEBAS  dari kami berlima..

Kami bertolak pulang ke Penang lebih kurang pukul 6 petang, semua orang tertidor keletihan dalam bas.. Yang pasti semua ENJOY..heheee

Untuk info lagi pasal Lost World Tambun ni, boleh refer SINI

Hasil dari Exabytes


Sebelum ni MJ tak tau macam mana nak tempek iklan ni, dulu main letak je pastu heran kenapa tak dapat income pun..wahahhaaa mata duitan betul :) dan terus tak letak dah, sampailah hujung bulan lepas MJ tengok di entry Ina Intan Berlian, baru tau cara dan MJ mencuba sekali lagi dengan cara yang betul. heheee :)
Terima kasih tau Ina, heheee ;)


Amaun statik pada sesiapa saja yang letak iklan dari Exabytes dalam blog.

Cepat tau respon yang diberi dari pihak Exabytes ni, tak sampai 1 hari MJ dah dapat banner script dan terus tempek kat blog (bawah header) untuk kontrak selama 3 bulan. MJ ingatkan lepas 3 bulan baru dapat cek, ni tak sampai 2 minggu cek dah diterima :)

Lepas 3 bulan kalau nak sambung kontrak pun boleh, tapi bergantung pada UV harian kita la. 



p/s : MJ memang jadi WAKIL/DEALER barangan AVON, jadi sesiapa nak beli barangan AVON boleh terus hubungi MJ atau nak jadi ahli pun boleh :)

Barangan AVON Kempen 15 Julai 2012


Sesiapa penggemar barangan AVON tu jom kita cuci mata dengan barangan kat bawah ni ye, korang boleh juga layari KATALOG AVON ONLINE, sekarang ni mudah je kan, segalanya di hujung jari je..hehee


 Perfume TERBARU dari AVON - Secret Fantasy, lembut je baunya warna PINK lagi ;) 
Tapi kalau korang nak bau, kena dapatkan katalog la ye, online ni tak dapek nak nolong ha..
HARGA RM 36.90 (free postage)
C.O.D RM 30.00


SET Women On Earth (MJ memang suka sangat perfume ni)
RM 59.90 (free postage-promosi terhad)
C.O.D RM 50.00

 Roll On dan P.C Butterfly (Tetiba teringat cerita DEJAVU pulak).. heheee
RM 10.00 (tidak termasuk POS)

 Glimmer EYE LINER, LIP LINER
RM 8.50 (tidak termasuk POS)
Kalau beli 2 RM 15.90


MASKARA RM 13.90 (tidak termasuk POS)

 Set Jug dan Tumbler RM 19.00 (tidak termasuk POS)




BRA terbaru RM 23.00

Korang boleh tengok lagi barangan lain di AVON  

Bagi belian barangan RM 65.00 dan ke atas - FREE GIFT akan diberikan.
Untuk belian banyak - boleh runding harga dengan MJ ye :)

Email di normj1001@hotmail.com

atau SMS sahaja

012-4353088

p/s : Kalau nak jadi agen @ dealer, MJ akan bayar korang komisen berdasarkan barangan yang dijual :)

Baru dapat BerBLOG

Sisa penat masih lagi terasa sehingga terbawa-bawa ke hari Isnin (Monday Blues), petang baru dapat berblog sebab dari pagi tadi lagi server internet ada masalah.. huhuuuu :(


Entry ke Lost World Tambun akan menyusul nanti ye, tak sempat nak resize gambar lagi, tapi MJ dah tempek kat FB dah semua gambar, boleh la tengok kat situ ;)

Memang tempat tu best sangat, kami pun enjoy dan mandi sampai GELAP.... sobsob :(


p/s : Sedang membalas jejak-jejak korang ye ;)

Sanggupkah anda membeli ukisan yang berharga USD36.9 juta!!!



Mungkin kedengaran agak keterlaluan harga yang saya katakan namun itulah harga yang dibayar oleh pembida pada majlis lelongan di London. Lukisan ini dilukis oleh pelukis Sepanyol iaitu Joan Miro. Diberi nama "Peinture (Etoile Bleue)" 

 ish2, rasanya xdak beza sngat lukisan ni dengan lukisan anak sedara saya. tak percaya? cuba tengok.....:)




 Tapi sememangnya lukisan yang sering dihasilkan oleh pelukis ternama seperti picaso dan Van Gogh memang macam lukisan kanak2 tetapi dijual pada harga yang cukup mahal.
dibawah ini saya senaraikan 5 lukisan termahal yang dijual diseluruh dunia


5. Portrait of Dr. Garchet  oleh Vincent Van Gogh



      Dilelong pada harga : USD146.5 juta



4. Potrait of Adele Bloch Bauer I oleh Gustav Klimt dijual pada harga USD152.6 Juta







3. Woman III oleh Willem De Kooning dijual pada harga USD156.5 juta




2. No 5 oleh Jackson Pollock dijual pada harga USD 159 juta














1. The Card Players oleh Paul Cezanne dijual pada harga USD254 juta


Komen Mr Jay: rasanya kalau kita ada duit pun belum tentu beli lukisan2 ni. tapi bagi peminat seni mungkin la kot.

Labels

Celoteh MJ (124) layan (112) terima kasih (93) GiveAway (85) Join Contest (84) dunia artis (67) Menang GA (63) Makan Sedap (55) cantik (55) hadiah (54) nuffnang (47) Hari Raya Puasa (43) BE nuffnang (42) Resepi (40) pemenang (36) Wordless Wednesday (35) happy (35) Firas (34) Pengumuman (32) Produk Shaklee (31) contest (30) Denaihati (27) Pusat Pelancongan (27) keputusan GA (26) Kenangan MJ di tahun 2011 (25) suami isteri (24) on9 visitor (23) kenduri kawen (22) USM Penang (21) promosi hebat (21) sedap (20) Islam Agamaku (18) jalan-jalan (18) nasihat (18) rumah tangga (18) Fesyen (17) pesakit (17) sedih (17) senarai peserta (17) Fridge Magnet (16) Kenangan MJ di tahun 2012 (16) ME Nuffnang (16) Pegangan (16) Pulau Pinang (16) kelakar (16) Exam USM (15) Ilhan (15) Kenangan di Tahun 2014 (15) Celebrate Birthday (14) Followers (14) PJJ di USM Penang (14) aiskrim kek (14) lucu (14) teka-teki (14) pengalaman (13) Family Day (12) Hadiah Contest 2013 (12) Nikah Kawen (12) Nikon D90 (12) Portable Power Bank (12) petua (12) Avon (11) Bercuti di Cameron Highland (11) Cameron Highland BEST (11) Kenangan MJ di tahun 2016 (11) aksi terlampau (11) blogger Kuala Lumpur (11) islam (11) kisah tauladan (11) my birthday (11) sihat (11) tips (11) CPUV Earning (10) CPUV Nuffnang (10) kuih raya (10) Birthday Suami (9) Cameron Highland (9) Menu Hari Raya (9) heartbeat (9) kupon (9) tutorial (9) Blogger Utara (8) Hadiah Wang Tunai (8) Perodua Alza (8) Pizza Hut Promotion (8) Pulau Langkawi (8) Resipi (8) top komen (8) Kelantan (7) Kenduri (7) Mak Abah ke Umrah (7) Percutian Familyku (7) Percutian Kami (7) Strawberry Park Resort (7) iPhone 5 Gadget Impian (7) jamuan raya (7) kad raya (7) kamera (7) sale (7) video (7) Hadiah Birthday (6) Jumpa Blogger (6) Kenangan di tahun 2013 (6) MJ dan Suami (6) My Koleksi (6) Puasa Ramadhan (6) Rawatan Kesuburan MJ (6) Resepi Juadah Berbuka (6) Trying To Conceive (6) Umrah MJ 2016 (6) dalam negara (6) juadah berbuka (6) kupon KFC (6) ovarian cysts (6) review blog (6) Burger King (5) Cuti-Cuti Malaysia (5) Dekorasi Simple by MJ (5) Kenangan MJ di tahun 2015 (5) Lumut (5) M'c Donalds (5) MJ bercuti di Thailand (5) Makan Sedap di Pulau Pinang (5) Pengalaman Mengerjakan Umrah (5) Pengalaman belajar secara PJJ (5) Sepetang Bersama Blogger (5) ThePopLook (5) Tudung Chiffon 3 Layer (5) adik kemalangan (5) endorscope (5) luar negara (5) online (5) BAJET 2012 (4) Beef Lasagna Cheese (4) Bisnes Pelekat Pantz (4) Cara Dekorasi Bajet (4) Cheque Nuffnang (4) Diari Umrah MJ (4) Hadiah Anniversary (4) Happy Anniversary (4) HomeMade Aiskrim (4) Homemade Burger Bakar (4) IQ (4) Jemputan ke Rumah Terbuka (4) Jeruk Buah Penang (4) Kebaikan Omega Guard Shaklee (4) Kisah Kereta MJ (4) Konvo USM (4) Lecithin Shaklee (4) Lost World of Tambun (4) Meatball IKEA (4) Omega Guard Shaklee (4) Perak (4) Popia Milo (4) Popia Nestum (4) Preloved Handbag (4) Rekod Baru (4) Resepi Aiskrim (4) Resepi Aiskrim Goreng (4) Resepi Puding Triffle (4) Salak Denai Chalet (4) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Coca Cola (4) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Hot FM dan Coca Cola (4) Trip ke Hatyai (4) ibadah puasa (4) pertunanganku (4) Apom Polkadot (3) Baju Kenangan MJ (3) Baucer Buku 1Malaysia (BB1M) (3) Burger Bakar (3) Cara Berkesan untuk Menabung (3) Coconut Shake (3) Copthorne Hotel Cameron Highland (3) Fasha Sandha dan Jejai (3) Fridge Magnet Oversea (3) Handbag COACH (3) Header Baru (3) Hotel Bajet/Hotel Murah (3) Inai Henna (3) Inai lukis (3) Jualan Penghabisan Stok (3) Kedah Darul Aman (3) Kehilangan Pesawat MH370 (3) Kelebihan Vitamin C Shaklee (3) Kenangan MJ di tahun 2017 (3) Khory Steamboat Yong Taufu Sungai Petani (3) Koleksi GUESS MJ (3) Kursus Intensif USM (3) Laksa Janggus (3) Lee Gardens Hotel Hatyai (3) MH370 MAS Hilang (3) Makan Sedap dan murah di Sungai Petani (3) Masjid Nabawi Madinah al Munawarrah (3) Mee Sotong sedap (3) Menabung dengan Si Hijau (3) Menu Berbuka Puasa (3) Menu Diet Atkin (3) Menu Rumah Terbuka (3) My Best Moment (3) Omega Gurad Shaklee (3) Ostematrix Shaklee (3) Pemenang Top komen (3) Percutian bersama Keluarga (3) Pisau Zebra (3) Pizza Hut Big Box (3) Potluck (3) Resepi Ayam Sedap (3) Resepi Durian Crepe (3) Resepi Mudah dan Sedap (3) Resepi Roti (3) Resepi Roti berinti Daging dan Cheese (3) SBPA (3) SPA (3) Seminar Wordpress (3) Steamboat dan Yong Taufu murah (3) Testimoni Set Kurus Shaklee (3) Testimoni Set Menyusu Shaklee (3) Testimoni Shaklee (3) Testimoni Vivix (3) Tiket Wayang Free (3) Tips Menabung dengan Berkesan (3) Ustaz Ahar Idrus (3) cara membawa masuk barang ke malaysia (3) duti import (3) kes bunuh (3) khulafa ar rasyidin (3) mukjizat (3) mutiara kata (3) peraturan dan undang undang kerajaan (3) permit import (3) Agar-agar Milo (2) Ais Kacang sedap di Penang (2) Aiskrim Choki Choki (2) Aiskrim Coki Coki (2) Aiskrim Goreng sedap (2) Ayam Dendeng (2) Bahaya Ovarian Cyst (2) Bedak Miyami (2) Bekam adalah Sunnah (2) Bercuti di Taiping (2) Burger KOMTAR (2) Burger King Penang (2) Butter Prawn sedap (2) Cara Mengira Cukai Kastam (2) Cara Menyemak Keputusan SPM (2) Cashout Nuffnang (2) Char Koaw Teow Sungai Dua (2) Chicken Chop (2) Demam Denggi (2) Diari Detox Maira (2) Facebook Fanpage (2) Hasil BerNuffnang (2) HomeMade Burger (2) Honeymoon di Cameron Highland (2) Hotel Murah di Kuala Lumpur (2) Hotel/Homestay di Melaka/Johor (2) Hukum memakai Inai Lukis (2) Ikan Terubuk Masin (2) Inai HandMade di Penang (2) Jeruk Magga AsamBoi (2) Jeruk Pelam Asamboi (2) Jom Detox dengan Shaklee (2) Jom kita Detox (2) Kad Kahwin Fasha Sandha (2) Kaedah Rawatan Bekam Angin (2) Kami di Lumut (2) Kasut Baru (2) Kebaikan Lecithin (2) Kegunaan Basic H Shaklee (2) Keistimewaan ESP (2) Kek Lapis Sarawak (2) Kelebihan Al Quran (2) Kenduri Doa Selamat (2) Kenduri Kesyukuran (2) Kepentingan Detox pada Tubuh (2) Kereta yang Diubahsuai (2) Khasiat Nenas Batu (2) Koleksi Carlo RINO (2) Konvo USM ke 48 (2) Kuih Siput (2) Ladang Teh Boh Sungei Palas (2) Majlis Kenduri MJ (2) Maksud PJJ (2) Mee Udang Paksu Juru (2) Mee Udang Pulau Sayak (2) Mee Udang Special (2) Menu Barbeque BBQ (2) Menu untuk Detox (2) Nasi Arab Bandar Perda (2) Nasihat Suami Isteri (2) Oreo CheeseCake (2) Original Handbag COACH (2) Panggilan Palsu (2) Pantai Bagan Ajam (2) Pasar Bisik Kota Kuala Muda (2) Pencapaian Terbaik Celoteh MJ (2) Pengalaman HSG Test (2) Perkahwinan Artis (2) Pisau Magik (2) Pizza Hut Vs Domino's Pizza (2) Popia Barbeque BBQ (2) Popia Cheese (2) Power Bank 13800mAh (2) Power Bank 8000mAh (2) Prosedur membuat Rawatan Kehamilan (2) Proton Preve (2) Quran (2) Rawang Burger Bakar (2) Resepi Ayam Dendeng (2) Resepi Ayam Mudah (2) Resepi Burger sedap (2) Resepi Lasagna Atkin (2) Resepi Lasagna Telur (2) Resepi Popia Goreng (2) Resepi Puding Kek Pandan (2) Resepi Puding Laici (2) Resepi Puding Oreo Coklat (2) Resepi Spagethi mudah (2) Restoran Mohd Chan Abdullah (2) Rumahku Syurgaku (2) SX150 IS (2) Senarai Calon Parlimen PRU13 (2) Set Menyusu Shaklee (2) Siapa perlukan ESP (2) Sinopsis Bukan Bidadari (2) Spagethi Meatball sedap (2) Strawberry Cheese Cake (2) Tarikh mengundi PRU13 (2) Testimoni Basic H Shaklee (2) Testimoni ESP (2) Testimoni GLA Complex (2) Testimoni Ostematrix Shaklee (2) Tips pemilihan Tudung (2) Tudung Bawal Aidijuma (2) Tutti Frutti (2) Ujian Pap Smear dan HSG Test (2) Ziarah Nabi di Masjid Nabawi (2) ayam goreng rempah (2) baju tunang (2) bercuti di Pulau Pangkor (2) ceramah (2) coklat (2) cukai kastam (2) duit malaysia (2) games (2) ilusi optik (2) keputusan Peperiksaan (2) kotak sembang (2) masker wajah (2) syiah (2) temuduga (2) Ayam Percik (1) Bahaya GLA Complex Shaklee (1) Bahaya Kencing Tikus (1) Bahtera Nabi NUH (1) Batik Pants (1) Batu 5 Char Koaw Teow (1) Bayaran Balik Pinjaman PTPTN (1) Bedak Arab KokuRyu (1) Bee Hives Bun with Butterscotch Sauce (1) Belajar secara Sidang Video (1) Bercuti di Melaka (1) Biskut Lasagna (1) Black Label Aidijuma (1) Blogger Kelantan (1) Blogger Perak (1) Bonus Raya 2013 (1) Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia (1) Bunga Pandan (1) Burger Besar (1) Burger KOMTAR De Pauh Garden (1) Burger Leleh Warung Kuning (1) Butik Fareeda Permatang Pauh (1) COACH For Sale (1) CY 2000 (1) Cable Car Langkawi (1) Candle Light Dinner MJ (1) Candy Crush Saga (1) Cantik dengan Omega Guard (1) Car Loan Calculator (1) Cara Berbekam Angin (1) Cara Halau Lipas (1) Cara Membuat Burger (1) Cara Menangani Perut Buncit (1) Cara Mencegah Penyakit (1) Cara Mencuci Usus (1) Cara Mengingati Allah SWT (1) Cara Menjaga Usus (1) Cara Menunaikan Solat Qasar dan Jamak (1) Cara Merawat Kaki Bengkak (1) Cara Solat (1) Cara buat Passport (1) Cara menguji Personaliti (1) Cara ubati Denggi (1) Cheese Tart sedap (1) Cheezy Magik (1) Cheque HOT FM (1) China (1) Chuchuk Chuchuk Raja Uda (1) CoQ Health Plus Shaklee (1) Coklat Crepe (1) Cryptography Code (1) Cucur Jagung sedap (1) DIY Fridge (1) DIY Hanger (1) DIY Peti Ais (1) DVD 30 Juzuk al Quran Beserta Terjemahan (1) DVD al-Quran (1) Dakwat Kekal PRU13 (1) Dejavu di Kinabalu (1) Dinosour Park Danok Thailand (1) Ditipu dengan Western Union (1) Doa Dhuha (1) Doa di bulan Ramadhan (1) Doorgift Pengantin (1) Double Stemcell (1) Download Movie (1) Drama Dejavu di Kinabalu (1) Durian Musang King (1) Eagles Feeding Langkawi (1) Endorscope Cyst (1) Erti dan Hukum Berkabung dalam Islam (1) External Hard Disk (1) Fareeda Aisya 3 Layer (1) Filem Ombak Rindu (1) Fizo Mawar bersanding (1) Frozen Food (1) GLA Shaklee berisiko (1) GLA Shaklee punca ketidaksuburan (1) GST (1) GUESS (1) Gaji Minimum Swasta (1) Gambar Pelik (1) Gempa bumi (1) Genggam Fatimah (1) Get Clean Home Set Shaklee (1) Hadiah Contest 2014 (1) Hadiah Hari Ibu (1) Hadiah untuk SIRIM (1) Hadiah untuk SUAMI (1) Handmade Frame (1) Hanger Tudung (1) Hari Kemerdekaan (1) Hari Raya Aidil Adha (1) Hasil Tanaman MJ (1) Hatyai ICEDOME (1) Header Raya (1) Henna Mehendi (1) HomeMade Nasi Arab (1) Homemade Meatball (1) Homestay Murah di Melaka (1) Hospital Seberang Jaya (1) Hotel Bajet di Kuala Lumpur (1) Hotel Murah di Kuala Lumpur dan Jalan Masjid India (1) Hotel Murah di Melaka (1) Hotel Singgahsana Petaling Jaya (1) Hukum Menyebut OMG (1) Ibadah Korban Online (1) Ice Blended Coklat sedap (1) Ikan Bawal Panas (1) Ikan Siakap 3 Rasa (1) Ikan Siakap Percik (1) Ikan Siakap Sweet Sour (1) Ikan Terubuk Percik (1) Inai Daun (1) Indonesia (1) Irma Hasmie (1) Isu negara (1) Izyanty Collection (1) Jadual Puasa 2012 (1) Jadual waktu Imsak dan Berbuka Puasa tahun 2013 (1) Jalil Coconut Shake (1) Jangkaan Kiamat (1) Jenis Jenis Cyst (1) Jenis-jenis Hadis (1) Jubah Safra keluaran MS Design (1) Kad Pengenalan MJ (1) Karnival Kerjaya (1) Kebab Daging (1) Kebaikan CoQ Health Plus (1) Kedai Kacang Bagan (1) Keistimewaan Vitalea Shaklee (1) Kejora dan Bintang (1) Kek Biskut Marie (1) Kek Coklat Sedap (1) Kelebihan Alfalfa (1) Kelebihan Energizing Soy Protein (ESP) (1) Kelebihan Ephyra (1) Kelebihan Mealshake (1) Kelebihan Pad Hygiene (1) Kelebihan Water Pitcher Shaklee (1) Kelebihan dan Khasiat ESP (1) Kelebihan menjadi ahli Shaklee (1) Kelebihan/Khasiat ESP (1) Kempen Si Hijau (1) Kenaikan Gaji 1KGT (1) Kenaikan Gaji Kerajaan 2013 (1) Keputusan PRU13 (1) Kerabu Sotong (1) Kerepek Ngaku Arrowhead (1) Kesan setelah mengambil GLA Shaklee (1) KeyChain (1) Khasiat Air Dayang Bunting (1) Khasiat Susu Kambing Segar (1) Khasiat Telur Angsa (1) Kisah Abu Bakar as Siddiq (1) Koaw Teow Th'ng (1) Kobis Tiruan (1) Kolagen Powder Shaklee (1) Koleksi Firas (1) Koleksi Fridge Magnet (1) Koleksi Header Blog (1) Koleksi Paris dari Aidijuma (1) Koleksi Wallet MJ (1) Krabi dan Hatyai (1) Kuah Rojak Mak Bee sedap (1) Kuala Lumpur (1) Laksa Telur Bersarang (1) Lampu Tidur Romantik (1) Lecithin sebagai Pengemulsi Lemak (1) Lelong barang bawah RM50 (1) Lemon Cheese Cake (1) Lens Nikon 50mm (1) Letgo Item (1) Letgo Wardrobe (1) Lirik Lagu (1) Lokasi dan Tarikh Ujibakat Bintang Mencari Bintang (1) MJ (1) MJ Makan Free (1) Macarons (1) Machu Pichu (1) Magnet Board FM (1) Majlis Persandingan Fizo Mawar (1) Makam Nabi dan Raudhah (1) Makan Sedap di Manjung (1) Makaroni Baked Cheese (1) Makeover Fridge (1) Mandi Wap (1) Mandi di Private Pool (1) Masterchef Penyingkiran (1) Masterchef Selebriti Malaysia 2 (1) Maybank ATM Card (1) Meatball Abg Burn Bandar Perda (1) Mee Kuah Daging (1) Mee Kuah senang (1) Mee Sotong Padang Kota (1) Melaka (1) Menu Sarapan (1) Menu di Victoria Station (1) Mineral Coffee Hai-O (1) Murtabak Telur (1) My Graduation (1) My HomeMade Kuih Raya (1) My Mum (1) Nan Cheese Meleleh (1) Nasi Arab Al-Bayt (1) Neotel Hotel Kuala Lumpur (1) Niat Solat Qasar dan Jamak (1) Nora Elena Vs Novel Kasih Suci (1) Olimpik 2012 (1) Ombak Ganas (1) Oreo Cheese Cake Gebu (1) Oreo Cheese Cake Strawberry tanpa gelatin (1) Panasonic Viera (1) Panda Park Danok Thailand (1) Panorama TV1 (1) Paris Satin Aidijuma (1) Pasar Ramadhan (1) Pasembor Sedap (1) Passport pertama MJ (1) Pati Ikan Haruan (1) Pekeliling 2013 (1) Pelikat Pants (1) Peluang Kerjaya (1) Penapis Air Portable (1) Penapis Air Shaklee (1) Penetapan Gaji Minimum (1) Pengalaman Menggunakan Western Union (1) Pengalaman On Air di Radio (1) Pengkalan Hulu (1) Pensonic Warehouse Sale (1) Penyampai Hot FM (1) Peppermint Ginger Plus (1) Performance Drink Shaklee (1) Perfume (1) Perfume Calvin Klein (1) Perfume Kim Kardashian (1) Perfume Paris Hilton (1) Perodua Bezza (1) Perodua MyVi 2018 (1) Persandingan MJ dan SUAMI (1) Pes Kuah Laksa Sedap (1) Petaling Jaya (1) Petua Halau Lipas (1) Petua ubati Patah/Retak (1) Petua ubati batuk (1) Petua ubati sesak nafas (1) Phoebe Ribbon Chiffon (1) Photo Konvokesyen USM (1) Photo with BFF (1) PilihanRaya (1) Popcorn Ayam (1) Power Bank 12000mAh (1) Power Bank 2800mAh (1) Preloved Carlo Rino (1) Pretzel Almond (1) Pretzel Oreo (1) Primavera Shoes (1) Program Affiliate AssignJobs (1) Program Realiti TV3 (1) Promosi Ephyra (1) Promosi Tudung Murah (1) Proton Terbaru (1) Puding Milo Lapis Oreo (1) Pulau Beras Basah (1) Punca Demam Denggi (1) Punca Gastrik (1) Punca Sesak Nafas (1) Puncak Gunung Brinchang (1) Pusat Peranginan di Malaysia (1) RSMY House of Real Beriani (1) RSS feed (1) Ramalan Kiamat (1) Rambutan Sedap dan Manis. (1) Rantai Tangan Hilang (1) Rempah Nasi Arab (1) Renungan Bersama (1) Resepi Ayam Goreng KFC (1) Resepi Ayam Goreng Rangup (1) Resepi Ayam Percik (1) Resepi Begedil Ayam (1) Resepi Begedil Kentang (1) Resepi Cucur Roti (1) Resepi Daging Dendeng (1) Resepi Ikan Siakap Sedap (1) Resepi Jeruk Pelam (1) Resepi Kek Batik (1) Resepi Kek Biskut Marie (1) Resepi Kek Minyak Kukus (1) Resepi Kek Sedap (1) Resepi Koaw Teow KUNGFU (1) Resepi Koaw Teow Ladna (1) Resepi Koaw Teow Th'ng (1) Resepi Kuah Percik (1) Resepi Mee Kuah Sedap (1) Resepi Mee Sizzling (1) Resepi Mushroom Sup (1) Resepi Oreo Cheese Cake (1) Resepi Popcorn Ayam (1) Resepi Puding Jagung (1) Resepi Puding Roti (1) Resepi Puding sedap dan mudah (1) Resepi Roti Sarang Lebah (1) Resepi Samosa (1) Resepi Sotong Kangkung (1) Resepi Sup Tulang (1) Resepi Udang (1) Resepi biskut Meringue (1) Restoran Bara Grill Taiping (1) Restoran Chuchuk Chuchuk (1) Restoran Cina Muslim di Kajang (1) Restoran Fais (1) Restoran Qasar Hadramawt Bandar Perda (1) Ring Stand Hanger Single (1) Risiko kekurangan Protein (1) RnZ Cosmetic (1) Romantika di Sungai Petani (1) Roti Bakar Meleleh (1) Roti Daging Cheese (1) Roti Gulung Sosej (1) Roti Nan Cheese Sedap di RSMY (1) Roti Paung Terengganu (1) SC Sanitary Pad Cosway (1) Sabun 3 layer (1) Sabun BERAS (1) Sabun Collagen (1) Sabun Gluta Kojic (1) Sah puasa selepas berjunub (1) Salad Ayam (1) Saman Hadlaju (1) Sandwich Sedap (1) Sarawak (1) Scha dan Awal (1) Sejarah Komputer (1) Selsema dengan Vitamin C Shaklee (1) Seminar Buat Duit dengan Blog (1) Set BUASIR (1) Set Berpantang Shaklee (1) Set Ibu Hamil Shaklee (1) Set Senggugut (1) Setem Koleksi Terbaru (1) Shawl Handmade yang cantik (1) Shopping Online (1) Sihir dan Santau (1) Sijil HALAL JAKIM (1) Singapura (1) Siput Kepah (1) Siti Nurhaliza (1) Skin Laptop (1) Skrin Netbook Pecah (1) Sling Bag CARLO RINO (1) Smockey Bear Chicken (1) Smockey Bear Lamb (1) Somtam Campur (1) Sooft Book Washable for children (1) Sotong Kangkung (1) Stokin Kaki Scholl (1) Sumbangan Rumah Anak Yatim (1) Sundae Ice Cream (1) Sunset (1) Suplement tenaga ketika berpuasa (1) Susu Kambing sedap (1) Syarat Pinjaman Kereta Ketat (1) Syarat Sah Puasa (1) Taj Mahal (1) Tanda menghidapi Cyst (1) Tandoori Chicken Naan Cheese (1) Tapak Iklan blog Celoteh MJ (1) Tapak Pesta (1) Tasik Dayang Bunting (1) Tempat Makan Sedap di Pulau Pinang (1) Tempat menarik di Krabi dan Hatyai (1) Tepung Magik (1) Testimoni B-Complex (1) Testimoni Mineral Coffee (1) Testimoni Set Subur Shaklee (1) Testimoni kecewa SalamFone (1) Testimoni produk Double Stemcell (1) Tioga Deluxe Suite Strawberry Park Resort (1) Tips Memasuki dan Solat di Raudhah (1) Tips Menyimpan Susu (1) Tiram Goreng Tepung (1) Tonsil Bengkak (1) Tragedi MH17 (1) Transaksi Luar Negara (1) Triple Stemcell (1) Tudung Bawal al Shawl (1) Tudung Layer Kanak-Kanak (1) Ujian Darah untuk Kesuburan (1) Update Bloglist (1) Ustaz Don Daniyal (1) Ustaz Zaharuddin (1) Victoria Sandwich (1) Victoria Station Seberang Jaya (1) Virus Infection vs Demam Denggi (1) Wallet (1) Wallpaper Dinding Rumah (1) Wallpaper Fridge (1) Wallpaper Kaison (1) Wang Kelian (1) Western Union Selamat (1) White Label Aidijuma (1) Wishlist MJ (1) Yacht Langkawi (1) Yee Mee Sizzling (1) Yong Tau Fu sedap di Bagan (1) Zinc Complex Shaklee (1) beauty Umaira (1) berita terkini (1) bomoh VIP penipu (1) borong.com.my (1) buku denaihati (1) cara mengira cukai (1) e-Qurban Kemboja (1) herblax Shaklee (1) himpunan bantah GST (1) hobi masa lapang (1) iPhone 5 Contest (1) isu agama (1) kekabu (1) kenangan MJ di tahun 2010 (1) keputusan SPM (1) keracunan (1) khalifah ganti superman (1) kontroversi (1) lukisan termahal didunia (1) mascara (1) masjid (1) melaleuca oil (1) movie (1) penipuan (1) photography (1) picaso (1) rempah sauna (1) simulator (1) sinopsis KHILAF (1) sosilawati (1) sunnah wal jamaah (1) tan sri ali hashim (1) teknik- teknik fotografi (1) titanic 2 (1) wang kertas siri baharu (1) zuriat (1)