Rebat bil Elektrik RM20 ke bawah dilanjutkan


Alhamdulillah Kerajaan melanjutkan Rebet bil Elektrik RM 20 ke bawah kepada semua pengguna sehingga akhir tahun 2012, semoga ianya akan terus dilanjutkan.. :)

MJ mestilah tersangat happy sebab bil eletrik rumah kami hampir setiap bulan di taja Kerajaan Malaysia, maklumlah cuma tinggal berdua je dengan hubby dalam rumah tu..hehehee



Kerajaan melanjutkan tempoh bagi rebet elektrik RM20 dan ke bawah sehingga hujung tahun ini, kata Menteri Tenaga Teknologi Hijau dan Air Datuk Seri Peter Chin Fah Kui.

Beliau berkata 1.08 juta pengguna domestik di seluruh negara yang menggunakan elektrik sebanyak RM20 dan ke bawah sebulan akan terus menikmati rebet itu.

"Ini merupakan salah satu usaha dan keprihatinan kerajaan dan kementerian ini untuk memberi tumpuan dalam meringankan beban kewangan rakyat dengan melanjutkan tempoh bagi rebet elektrik sehingga Disember tahun ini.

"Kerajaan telah membelanjakan RM141 juta setahun bagi membiayai pemberian rebet ini," katanya pada majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang kementerian itu bagi tahun 2011 di sini.

Chin berkata kerajaan telah memperkenalkan program pengecualian daripada membayar bil elektrik bulanan sebanyak RM20 dan ke bawah bermula Oktober 2008 khusus kepada pengguna domestik daripada golongan berpendapatan rendah.


Sumber : BERNAMA

Resepi Agar-Agar Laici Aiskrim


Disebabkan entry WW semalam, tak sangka ramai blogger yang minta resepi, jadi kat sini meh MJ kongsikan resepi untuk kegunaan MJ jugak di masa hadapan :) Nak guna nama dari Nureen bagi la - Agar-agar Laici Aiskrim Berirama.. :)


Agar-agar ni sebenarnya ada orang order, mula tu nak hias dengan buah je tapi My Mum suruh buat jelly aiskrim, so 1st time la MJ buat dengan resepi dari My Mum :)



Resepi Agar-Agar dari blogger MamaTisya
1 peket Agar-agar
1 tin susu cair
1 tin laici (carikkan buah laici)
6sb gula
7 cawan air
2 biji telur

Cara Memasak
1. Rebus agar-agar dengan air sehingga hancur
2. Masukkan gula sehingga mendidih
3. Masukkan telur, susu cair dan air laici
4. Tuang ke atas bekas buah laici yang telah dicarik tadi dan biarkan sejuk

Resepi Jelly Aiskrim
1sb jelly (perisa asli)
3 biji putih telur (pukul sehingga kembang-meringue-ketepikan)
pelbagai pewarna
2 cawan air
5gm agar-agar (Kalau nak ambik sikit lepas masak agar2 laici pun boleh-sebelum step 2 tu)



Cara Membuat
1. Masak agar-agar sehingga hancur,
2. Kemudian masak jelly sehingga sebati (Kalau nak manis boleh masukkan gula sikit)
2. Campur dengan meringue tadi dan kacau
3. Tuang ke atas adunan agar-agar laici yang telah sejuk
4. Pastu hiaslah dengan pewarna ikut kreativiti sendiri
5. Sejukkan dalam peti sejuk

Kami panggil aiskrim sebab dia lembut dan gebu macam aiskrim...heheeee :)


p/s : Sebenarnya part jelly eskrem tu My Mum yang buat, MJ tolong tengok sambil ingat step, nanti baru nak try buat sendiri..heheheee tapi agar-agar laici tu MJ buat ye :)

WW : Agar-agar Laici Aiskrim


Jom basahkan tekak sambil layan mata :-)


Cuma bekas je tak berapa menarik kan, 
jadi tak nampak la bahagian dalamnya :)

Voucher KFC TM Rewards March 2012


Jom kita rebut peluang ni, pakat-pakat serbu KFC,
dengan kupon ni dapatlah dengan harga RM 19.90 (harga biasa RM 26.40)




Korang boleh print B&W atau Colour, klau nak print klik SINI
Valid 30 Jun 2012

UV tertinggi minggu lepas (21 Mac 2012)


Catatan ini adalah sebagai rekod peribadi kepada blog Celoteh MJ ni ye :)


Ini adalah kali kedua blog ini mencatatkan rekod UV tertinggi, sebelum ni MJ pernah mencecah rekod 1,k, untuk melihat entry dan catatan tersebut klik REKOD BARU




Alhamdulillah pada 21 March UV blog ni mencecah 700++ dalam masa 1 hari, bukan pe blog MJ ni kurang2 pun 1 hari UV dalam 200++ macam tu je :) MJ rasa UV cecah 700 tu sebab entry CARA SEMAK KEPUTUSAN SPM kot.. Tak sangka SEO mengena..hehehee (tu pun sekali sekala la nak mengena pun..hehee)

Lepas ni tak tau bila pulak nak dapat UV camtu.. :)



Payment received from HeartBeat


1st time guna tajuk dalam bahasa Inggeris, semacam je rasa..heheee :) Sebab tak tau nak tulis tajuk tu yang main letak je tapi yang penting maksud nya sama.

Ok ini adalah bayaran pertama MJ terima selepas setahun bersama HeartBeat, orang lain dah cashout berkali-kali tapi MJ baru merasa sekali, tu pun jumlah cun-cun untuk cashout je :) Lepas tu kena tunggu setahun pulak la baru dapat cashout pe..heheee :)







MJ pilih Internet Fund Transfer, senang terus masuk akaun tak payah susah-susah nak tunggu cheque clear semua :) MJ cashout pada 09 Feb 2012, dan duit masuk pada 23 March 2012, hampir 2 bulan jugak la kan.. Mungkin sebab cashout awal bulan kot, kalau hujung bulan mungkin dapat awal.





Kalau korang nak bantu MJ untuk tambah $$$ dalam HeartBeat, rajin-rajinla klik iklan HB tu ye @ jom klik SINI, nanti MJ klik korang jugak. Terima kasih

Syarat Pinjaman Pembelian Kereta Ketat-Urusan MJ tertangguh


Seperti yang semua sedia maklum, mulai 1 Jan 2012 Bank Negara Malaysia (BNM) telah mengetatkan syarat pembelian kereta samada kereta baru atau terpakai. Syarat ini dikenakan bagi mengekang individu daripada tidak dapat membayar balik pinjaman atau dalam erti kata lain muflis.


Terdapat rungutan dari pelbagai pihak mengenai syarat ketat yang dikenakan, ada yang bersetuju dan tak kurang yang membangkang. Yang membangkang tentulah yang kurang berkemampuan atau yang tidak memenuhi tuntutan syarat yang dikenakan.


Salah satu rungutan termasuklah dari MJ, kalau dahulu urusan pembelian kereta mudah dan cepat tetapi sekarang memakan masa yang panjang. Ye MJ tahu GAJI BERSIH MJ bukanlah ribu riban, tapi kereta merupakan 1 keperluan kini. Kita membeli kereta bukan hanya untuk setahun dua, tetapi kalau boleh sepanjang masa, jadi memang nak cari kereta yang selesa dan sesuai untuk keluarga dalam jangka masa panjanglah kan.




Bukan Mercedes, BMW, Volvo, Forte, mahupun Inspira atau terbaru TUAH yang dipertaruhkan, cukuplah sekadar kereta biasa2 mengikut kemampuan sendiri tapi itu pun terseksa nak luluskan pinjaman. (Dah 2 minggu menanti kelulusan) Aduhhhh terseksa betulla, kita nak beli kereta tentulah sebab boleh bayar balik (InsyaAllah) dan bukan sebab saja suka-suka 2-3 bulan pakai kereta pastu BANK tarik kereta sebab tak mampu bayar :)


Nak baca lanjut sila klik SYARAT BARU PINJAMAN KERETA

p/s : Harap korang turut sama mendoakan agar urusan MJ dipermudahkan supaya dapat membeli kereta ye :) Terima kasih :)

Keputusan Pemenang Top Komen Gadget Impian


Sebagai penghargaan kepada rakan-rakan setia yang sudi menyumbangkan mata kepada MJ, dengan ini MJ nak umumkan keputusan TOP KOMEN yang bakal membawa pulang WANG TUNAI yang tak seberapa, tajaan dari en suami.




Sebelum tu mari kita tengok senarai Pengomen-pengomen setia bersama jumlah komen terkumpul yang sudi berumah di entry Contest Gadget Impian MJ


  • Dadan  =  315 komen
  • Kakyong = 81 komen
  • Syu90     = 116 komen
  • Yanmie    = 62 komen
  • Fiezahkecik = 110 komen
  • Sensasi2020 = 455 komen
  • Rosezha     = 218 komen
  • Ziefauzi      =  53 komen
  • Puan Bee   =  41 komen
  • Farah        =   45 komen
  • Bang Iwan  = 45 komen 

Dengan ini tempat PERTAMA ialah
SENSASI2020 dengan jumlah komen sebanyak 455.
Terima kasih atas komen yang diberi terutama part berpantun, MJ dari tak reti pantun mantun ni tapi tetap mencuba nasib :)

Dan tempat kedua hingga kelima ialah
2.  Dadan
3.  Rosezha
4.  Syu90
5.  Fiezahkecik

Tahniah pada kelima-lima pemenang dan terima kasih juga kepada rakan-rakan lain yang sudi menyumbang mata kepada entry contest MJ


Kepada pemenang di atas, sila tinggalkan nama penuh dan Akaun Bank (Maybank/CIMB) untuk urusan pindahan wang, dan kepada bang Dadan terpulang pilihan pindahan wang yang diinginkan ke normj1001@hotmail.com


POST WEDDING Lisa Surihani dan Yusry


Kalau orang lain dengan Pre-Wedding, tapi Lisa dan Yusry buat Post Wedding, suka giler tengok video ni, sangat comel :) Dan nampak kemesraan dan kebahagiaan antara Pengantin Baru ni.






Moga hubungan kalian bahagia hingga hujung nyawa :) Jom sama-sama layan..




Sumber : Oh Artis (Kalau nak tengok Video Honeymoon Lisa dan Yusry, klik je link tu ye :)




p/s : Lepas tengok video ni, en suami ajak buat POST WEDDING.. Almaklumlah masa kami kawen dulu takdak Pre mahupun Postt..heeeheee

WW : Kobis TIRUAN.. Berhati-hati


Sebelum ni kecoh pasal Telur Palsu, ini Kobis pulak.. Harap semua berhati-hati ye..










Sumber : Email


Puding Triffle Pandan Layer versi MJ


Sabtu lepas jiran depan rumah MJ buat besday anak dia, segan la MJ kalau nak p dengan tangan kosong kan, so pikiaq punya pikiaq teringat nak buat puding.  lagipun senang je nak buat dan yang penting SEDAP :)


Resepi asal puding ni adalah dari MamaTisya, TQ kak ye, dengan resepi akak ni ramai yang puji leleh tau..hehee kembang semangkuk mak tau :)



 Hubby tak dapat jumpa Jelly berperisa (kaler), jadinya jelly perasa selamat la jawabnya..
So kurang la tarikannya kan :)


Memandangkan puding ni pertama kali buat, jadi hubby minta buat lebih untuk 'rasa'..
Makanya terhasilla dalam cawan-cawan kecil nie :)

Dihiasi dengan Whiping Cream





Bab-bab nak menghias ni memang kena belajar lagi, pendek kata FAILED...heheee
Tapi takpe rupa tak penting, asalkan sedap ;)


Ok, jom MJ syer resepi yang diambil dari MamaTisya
banyak resepi sedap korang boleh try kat situ ye :)

1 buku kek gulung (MJ guna sekotak kek pandan lapis)
1 tin susu cair
7sb gula (MJ buat 6sb)
4sb tepung kastard (bancuh dengan air)
1 tin cocktail
1 peket jelly

Caranya:
1. Potong kek gulung dan susun di dalam bekas
2. Masak susu cair, setin air dan gula sehingga mendidih
3. Masukkan bancuhan tepung kastard, kacau sampai pekat
4. Tuang atas kek tadi
5. Kemudian masak jelly seperti tertera di belakang peket (sebungkus jelly dengan air cocktail  bersama air)
6. Tuang ke atas adunan kastard tadi, hias dengan buah cocktail dan sejukkan
Sedap di makan kala sejuk dengan cuaca panas sekarang ni :)

Firas dengan Motor Besarnya

Masa sambutan besday Firas yang ke 2 tahun baru-baru ni, MJ dan Tok Ma Firas dengan baik hatinya memberikan HADIAH terbesar kepada Firas :) Almaklumlah baru cucu seorang setakat ni merangkap anak menakan kesayangan MJ.


 Tengoklah kemain lagi bergaya dengan moto baru, nampak moto lagi besaq dari tuan ha ;)


Memula tu iras takut jugak nak naik, maklumlah moto ni auto, start enjin tekan pedal jalan la,
tapi pastu cekap naik tak peduli orang lain dah.



Ada gaya moto abang Polis ni, takpe nanti dah besaq jadi POLIS na FIRAS :D



Amacam Auntie Uncle semua, ada gaya tak?


Naik moto naik moto jugak jangan sampai merempit pulak na, bahaya


p/s : Jika tiada aral dalam minggu ni MJ akan umumkan keputusan Top Komen Contest Gadget Impian Denaihati


Beli TV baru..Mode in Happy :)


Selamat hari Isnin semua... Tentu-tentunya hari Isnin ialah hari blues buat semua termasuklah MJ, cuti 2 hari serasa tidak mencukupi untuk rehat sepenuhnya kan.. Kalau boleh nak rehat dan terus rehat je, bila la keje ni nak bagi cuti lama-lama, huhuuuu


Ok berbalik pada tajuk, seperti yang korang dah tahu kami dah membeli TV baru, takdaknya nak survey dulu ke apa, nampak murah je terus beli :)  Kebetulan salesman tu baik hati bagi diskaun sampai dekat RM 200, katanya bos takdak, so dia kira harga staff :) Kami tak tunggu dah terus 'ok jadi je' heheee.




Tapi kami bukan beli TV besar seperti kat belakang MJ tu, tak mampu cheq, almaklumlah kena utamakan keperluan lain dulu sebelum nak beli TV 'gabak gaban' camtu kan :)






Tu dia itulah TV kami 'PANASONIC VIERA' 32" jadila buat kami berdua nak tengok berbanding TV kami sebelum ni cuma 14", kiranya dah cukup besaq la buat kami :)




Sesampai je kat rumah, tak tunggu lagi dah terus pasang, TV lama masuk stor walhal masih elok lagi.. Ada sesapa nak tak??hehehehe :) Bila letak atas Almari Baru terus rasa alahai keciknya TV, kontra kaler tapi cantik kan :)



p/s : Harini MJ ada tugas di luar, dan mungkin tak dapat nak Blogwalking @ balas terjah, insyaAllah dah selesai urusan MJ terjah balas ok :)


Laut tenang Jalan lengang dicemari aksi merempit


Kalau kita stress, lautlah tempat yang terbaik untuk kita, 
dah macam terapi kalau dapat memandang laut yang sayup mata memandang kan, 
sejuk terasa jiwa dan raga :-)



Ditambah pula dengan angin sepoi-sepoi bahasa melambai-lambai sambil menampar lembut pipi yang gebus ni




Dan pada masa inilah semua berkumpul dengan keluarga bermain layang-layang, bermanja dengan anak-anak dan beramah mesra dengan kawan-kawan..



TETAPI!!!! AWASSS!!!
Air yang tenang jangan disangka tiada buaya



Masing-masing kononnya menunjukkan bakat terpendam, 
pada anak-anak di bawah umur harap jangan meniru aksi ini ye.
Apa yang penting
'Tungganglah dengan selamat'
'Pandu cermat jiwa selamat'




Entah apa yang mereka dapat dengan membuat aksi sebegini kan,
adakah kepuasan @nafsu diri??


Ok, kita tutup aksi merempit, jom layan beberapa keping gambar 'SUNSET'
yang sempat dirakamkan kamera kompak kami iaitu



Macam cantik pulak gambar ni, pelbagai gaya ada, 
hanya gambar dapat menceritakan segalanya :)



Masih dalam peringkat percubaan untuk mengambil gambar saat matahari terbenam.


InsyaAllah andai ada rezeki kami menang Kamera DSLR Nikon D90 pasti akan bertambah koleksi moment indah ini, doakan buat MJ ye kawan-kawan :)




p/s : Harini MJ ada jemputan ke rumah rakan blogger di Sg Petani, insyaAllah kalau ada kesempatan dan tiada aral MJ nak terjah lah :)

Konsert MANIA - Terbaru di Astro Ria


 Penerbit Muzik ~ Ahmad Dhani, M.Nasir, dan Aubrey Suwito


Mania merupakan satu rancangan hiburan bercorak pertandingan nyanyian melibatkan artis – artis terkemuka tanahair masa kini. Sesuatu yang unik mengenai Mania ialah ianya akan menggandingkan para artis hebat ini dengan ikon – ikon penerbitan muzik yang gah dalam industri muzik. Sepanjang 10 minggu pertandingan ini berlangsung, para penonton akan dapat menyaksikan hasil gandingan artis terkenal dengan ikon penerbitan muzik ini di pentas.




Konsert Mania akan bersiaran pada setiap Sabtu jam 9malam di Astro Ria. Kalau tak da apa2 program malam minggu jangan lupa layan Konsert Mania ni ye :) Bawah ni disertakan jadual konsert yang bakal berlangsung pada setiap minggu :-)




Sumber : Astro

Sijil HALAL : Penjara dikuatkuasa pada 1 Julai


Mulai 1 Julai ini, pengusaha yang gagal mempamerkan sijil dan logo halal yang dikeluarkan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) akan berdepan hukuman denda dan penjara.

Pengarah Bahagian Hab Halal Jakim Hakimah Mohd Yusoff berkata jabatan itu akan melakukan pemantauan di seluruh negara dengan kerjasama Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan.

“Kami akan membuat lawatan operasi di setiap premis mulai 31 Mac sebagai langkah pendidikan untuk pastikan setiap premis perniagaan mempunyai sijil halal dan tidak hanya mempamerlan logo halal sahaja,” katanya ketika dihubungi Bernama.



Beliau berkata hanya sijil dan logo halal yang sah dikeluarkan oleh Jakim dan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) akan diiktiraf.

“Sijil halal yang dikeluarkan pihak swasta tidak diiktiraf dan akan dikenakan tindakan. Semua ini termaktub di bawah Seksyen 16 Akta Perdagangan Dalam Negeri 2011,” katanya.
Hakimah berkata sehingga Februari lalu, sebanyak 1,420 permohonan sijil halal telah diterima.

Sumber : Harian Metro Online


4 bulan menanti akhirnya = University of London, International Programmes


Kalau korang perasan sebelum ni kan MJ dok ngiyau-ngiyau yang BE dah lama tak menyinggah, dah hampir 4 bulan tau..huhuuhuu dan pagi ni bila chek terus senyum melebar ha

Terima kasih Nuffnang kerana akhirnya sudi memberi ruang dan peluang untuk blog MJ ni :)


University of London menawarkan pengajian secara jarak jauh (Distance Learning) kepada korang semua yang telah bekerja dan ingin menyambung pengajian ke peringkat tinggi. Sama macam MJ juga sekarang ni Pengajian Jarak Jauh tapi di Universiti tempatan :)


 Untuk maklumat lanjut dan kepada yang berminat, ayuh cepat mendaftar dengan klik SINI
Bekerja Sambil Belajar

Seminar Wordpress dari Akademi Denaihati


Kepada rakan taulan yang singgah di sini, ada 1 peluang menarik untuk direbut tau.. Kepada korang yang ingin menjadikan blogging sebagai 1 kerjaya dan ingin menambahkan @ meningkatkan pendapatan, ha ini ada 1 peluang menarik buat anda semua.





Blogger Denaihati telah menubuhkan Akademi Denaihati menyediakan pelbagai kursus, seminar dan latihan untuk menjadikan blogging sebagai kerjaya yang mampu memberi pendapatan lumayan di samping mempromosikan bekerja melalui internet sebagai kerjaya yang bukan sekadar sambilan.


SEMINAR WORDPRESS AKADEMI DENAIHATI
TEMPAT Hotel Singgahsana, Petaling Jaya
TARIKH 14 – 15 April 2012
MASA 9 Pagi – 6 Petang
YURAN RM 250 (Mendaftar sebelum 5 April 2012)
RM 350 (Mendaftar 6 April – 12 April 2012)

Peserta yang menyertai seminar ini akan menerima:
  • Asas pemasangan wordpress nak membina blog bermutu
  • Memahami cara pengendalian blog wordpress yang lebih efisien
  • Mengetahui cara integrasi blog dengan sosial media
  • Sebuah domain dan hosting selama setahun
  • Sebuah eBook “Blogging For Beginners”
  • Sertai Hi Tea Sepetang Bersama Blogger anjuran Denaihati
  • Customer support selama setahun pada waktu dan tarikh yang akan dinyatakan
  • Menyertai komuniti blogger di bawah kelolaan Denaihati Network Sdn Bhd
  • Ahli Akademi Denaihati dan mendapat diskaun untuk kursus dan seminar akan datang.

Tujuan utama seminar ini adalah untuk memberikan pendedahan tentang WordPress kepada mereka yang belum mengenali apa itu blogging, mereka yang sudah mempunyai blog dan ingin berhijrah ke WordPress atau mereka yang sudah mempunyai blog WordPress dan ingin mendalami WordPress.


Jika berminat untuk menyertai, anda boleh daftar dan buat pembayaran ke akaun berikut:

CIMB – 12360003070058 (Ultimate Brilliant Services and Trading)

Setelah selesai buat pembayaran, sila emailkan butiran berikut ke akademi@denaihati.com
  • Nama
  • No Telefon
  • Email
  • Bukti pembayaran
  • 3 Nama pilihan domain

Anda boleh hadir ke seminar ini dengan kereta (RM 4 sahaja/entry untuk parking) atau melalui LRT dan berhenti di Stesen Taman Jaya. Hotel Singgahsana terletak 5 minit berjalan kaki dari Stesen LRT Taman Jaya.
Untuk peta lokasi dan pertanyaan boleh terjah di blog Denaihati


p/s : MJ berminat juga nak join, sedang dalam pertimbangan dan nak berbincang dengan en suami, almaklumlah faktor jarak perlu diberi pertimbangan terlebih dahulu :)


Cabutan Kali ke 2 - Vote BONIA


Disebabkan 5 peserta masih tidak memberi sebarang respon sehingga entry ini di publish, maka seperti yang diberitahu sebelum ni, MJ akan membuat undian semula dan memilih pemenang lain. Maaf kepada pemenang terdahulu ye...

Ini supaya dapat memberi keadilan buat peserta yang dah memberi feedback kepada MJ dan juga buat peserta lain yang turut sama membantu MJ dalam contest di FB :)

Nama yang telah tersenarai sebagai pemenang sebelum ni akan di potong, dan kalau nak tengok senarai peserta boleh klik SINI. Dari 18 peserta kesemuanya (3 pemenang UTAMA dan 2 pemenang SAGUHATI yang dah bagi feedback) 5 dari senarai tersebut tidak memberi respon, maka 8 peserta lain akan diundi semula. Korang boleh faham kot dengan apa yang MJ cuba sampaikan ni :P

Pemenang bertuah yang seterusnya ialah :-



Tahniah kepada pemenang baru, harap dapat tinggalkan No telepon dan jenis prabayar ke..


..untuk urusan TOPUP, kepada kak Has dan AzelYusof, MJ akan memberi TOPUP selepas kesemua peserta di atas memberikan respon ye.. Maaf sebab lama menunggu..




p/s : Aduhai cik Mood, kemana la dikau melarikan diri ni, nak update blog pun lemau je rasa, BW tetap jalan cuma ada sesetengah blog tu MJ baca entry tapi tak drop komen pun..huhuuu, sedih tul rasa dengan cik Mood nie, cepatlah kembali wahai cik Mood... :)


Keputusan SPM 2011 dan cara semak melalui SMS


Para pelajar SPM 2011 boleh menyemak keputusan pada 21 Mac 2012 di sekolah masing-masing selepas pukul 10 pagi. Sebelum tu pengumuman analisis keputusan pula akan diadakan di Bilik Mesyuarat Utama, Bangunan Kementerian Pelajaran di sini, pukul 9 pagi pada hari yang sama.





Bagi calon persendirian keputusan akan dimaklumkan melalui pos atau mereka boleh menghubungi Jabatan Pelajaran Negeri.

Keputusan juga boleh disemak menerusi khidmat pesanan ringkas mySMS dengan menaip SPM jarak nombor kad pengenalan jarak nombor angka giliran dan hantar ke 15888.

Perkhidmatan itu akan diaktifkan mulai pukul 10 pagi 21 Mac hingga 12 tengah malam 27 Mac.

Seramai 468,808 calon mendaftar telah menduduki peperiksaan tersebut di 3,533 pusat peperiksaan seluruh negara tahun ini.

Sumber : BERNAMA


Labels

Celoteh MJ (124) layan (112) terima kasih (93) GiveAway (85) Join Contest (84) dunia artis (67) Menang GA (63) Makan Sedap (55) cantik (55) hadiah (54) nuffnang (47) Hari Raya Puasa (43) BE nuffnang (42) Resepi (40) pemenang (36) Wordless Wednesday (35) happy (35) Firas (34) Pengumuman (32) Produk Shaklee (31) contest (30) Denaihati (27) Pusat Pelancongan (27) keputusan GA (26) Kenangan MJ di tahun 2011 (25) suami isteri (24) on9 visitor (23) kenduri kawen (22) USM Penang (21) promosi hebat (21) sedap (20) Islam Agamaku (18) jalan-jalan (18) nasihat (18) rumah tangga (18) Fesyen (17) pesakit (17) sedih (17) senarai peserta (17) Fridge Magnet (16) Kenangan MJ di tahun 2012 (16) ME Nuffnang (16) Pegangan (16) Pulau Pinang (16) kelakar (16) Exam USM (15) Ilhan (15) Kenangan di Tahun 2014 (15) Celebrate Birthday (14) Followers (14) PJJ di USM Penang (14) aiskrim kek (14) lucu (14) teka-teki (14) pengalaman (13) Family Day (12) Hadiah Contest 2013 (12) Nikah Kawen (12) Nikon D90 (12) Portable Power Bank (12) petua (12) Avon (11) Bercuti di Cameron Highland (11) Cameron Highland BEST (11) Kenangan MJ di tahun 2016 (11) aksi terlampau (11) blogger Kuala Lumpur (11) islam (11) kisah tauladan (11) my birthday (11) sihat (11) tips (11) CPUV Earning (10) CPUV Nuffnang (10) kuih raya (10) Birthday Suami (9) Cameron Highland (9) Menu Hari Raya (9) heartbeat (9) kupon (9) tutorial (9) Blogger Utara (8) Hadiah Wang Tunai (8) Perodua Alza (8) Pizza Hut Promotion (8) Pulau Langkawi (8) Resipi (8) top komen (8) Kelantan (7) Kenduri (7) Mak Abah ke Umrah (7) Percutian Familyku (7) Percutian Kami (7) Strawberry Park Resort (7) iPhone 5 Gadget Impian (7) jamuan raya (7) kad raya (7) kamera (7) sale (7) video (7) Hadiah Birthday (6) Jumpa Blogger (6) Kenangan di tahun 2013 (6) MJ dan Suami (6) My Koleksi (6) Puasa Ramadhan (6) Rawatan Kesuburan MJ (6) Resepi Juadah Berbuka (6) Trying To Conceive (6) Umrah MJ 2016 (6) dalam negara (6) juadah berbuka (6) kupon KFC (6) ovarian cysts (6) review blog (6) Burger King (5) Cuti-Cuti Malaysia (5) Dekorasi Simple by MJ (5) Kenangan MJ di tahun 2015 (5) Lumut (5) M'c Donalds (5) MJ bercuti di Thailand (5) Makan Sedap di Pulau Pinang (5) Pengalaman Mengerjakan Umrah (5) Pengalaman belajar secara PJJ (5) Sepetang Bersama Blogger (5) ThePopLook (5) Tudung Chiffon 3 Layer (5) adik kemalangan (5) endorscope (5) luar negara (5) online (5) BAJET 2012 (4) Beef Lasagna Cheese (4) Bisnes Pelekat Pantz (4) Cara Dekorasi Bajet (4) Cheque Nuffnang (4) Diari Umrah MJ (4) Hadiah Anniversary (4) Happy Anniversary (4) HomeMade Aiskrim (4) Homemade Burger Bakar (4) IQ (4) Jemputan ke Rumah Terbuka (4) Jeruk Buah Penang (4) Kebaikan Omega Guard Shaklee (4) Kisah Kereta MJ (4) Konvo USM (4) Lecithin Shaklee (4) Lost World of Tambun (4) Meatball IKEA (4) Omega Guard Shaklee (4) Perak (4) Popia Milo (4) Popia Nestum (4) Preloved Handbag (4) Rekod Baru (4) Resepi Aiskrim (4) Resepi Aiskrim Goreng (4) Resepi Puding Triffle (4) Salak Denai Chalet (4) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Coca Cola (4) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Hot FM dan Coca Cola (4) Trip ke Hatyai (4) ibadah puasa (4) pertunanganku (4) Apom Polkadot (3) Baju Kenangan MJ (3) Baucer Buku 1Malaysia (BB1M) (3) Burger Bakar (3) Cara Berkesan untuk Menabung (3) Coconut Shake (3) Copthorne Hotel Cameron Highland (3) Fasha Sandha dan Jejai (3) Fridge Magnet Oversea (3) Handbag COACH (3) Header Baru (3) Hotel Bajet/Hotel Murah (3) Inai Henna (3) Inai lukis (3) Jualan Penghabisan Stok (3) Kedah Darul Aman (3) Kehilangan Pesawat MH370 (3) Kelebihan Vitamin C Shaklee (3) Kenangan MJ di tahun 2017 (3) Khory Steamboat Yong Taufu Sungai Petani (3) Koleksi GUESS MJ (3) Kursus Intensif USM (3) Laksa Janggus (3) Lee Gardens Hotel Hatyai (3) MH370 MAS Hilang (3) Makan Sedap dan murah di Sungai Petani (3) Masjid Nabawi Madinah al Munawarrah (3) Mee Sotong sedap (3) Menabung dengan Si Hijau (3) Menu Berbuka Puasa (3) Menu Diet Atkin (3) Menu Rumah Terbuka (3) My Best Moment (3) Omega Gurad Shaklee (3) Ostematrix Shaklee (3) Pemenang Top komen (3) Percutian bersama Keluarga (3) Pisau Zebra (3) Pizza Hut Big Box (3) Potluck (3) Resepi Ayam Sedap (3) Resepi Durian Crepe (3) Resepi Mudah dan Sedap (3) Resepi Roti (3) Resepi Roti berinti Daging dan Cheese (3) SBPA (3) SPA (3) Seminar Wordpress (3) Steamboat dan Yong Taufu murah (3) Testimoni Set Kurus Shaklee (3) Testimoni Set Menyusu Shaklee (3) Testimoni Shaklee (3) Testimoni Vivix (3) Tiket Wayang Free (3) Tips Menabung dengan Berkesan (3) Ustaz Ahar Idrus (3) cara membawa masuk barang ke malaysia (3) duti import (3) kes bunuh (3) khulafa ar rasyidin (3) mukjizat (3) mutiara kata (3) peraturan dan undang undang kerajaan (3) permit import (3) Agar-agar Milo (2) Ais Kacang sedap di Penang (2) Aiskrim Choki Choki (2) Aiskrim Coki Coki (2) Aiskrim Goreng sedap (2) Ayam Dendeng (2) Bahaya Ovarian Cyst (2) Bedak Miyami (2) Bekam adalah Sunnah (2) Bercuti di Taiping (2) Burger KOMTAR (2) Burger King Penang (2) Butter Prawn sedap (2) Cara Mengira Cukai Kastam (2) Cara Menyemak Keputusan SPM (2) Cashout Nuffnang (2) Char Koaw Teow Sungai Dua (2) Chicken Chop (2) Demam Denggi (2) Diari Detox Maira (2) Facebook Fanpage (2) Hasil BerNuffnang (2) HomeMade Burger (2) Honeymoon di Cameron Highland (2) Hotel Murah di Kuala Lumpur (2) Hotel/Homestay di Melaka/Johor (2) Hukum memakai Inai Lukis (2) Ikan Terubuk Masin (2) Inai HandMade di Penang (2) Jeruk Magga AsamBoi (2) Jeruk Pelam Asamboi (2) Jom Detox dengan Shaklee (2) Jom kita Detox (2) Kad Kahwin Fasha Sandha (2) Kaedah Rawatan Bekam Angin (2) Kami di Lumut (2) Kasut Baru (2) Kebaikan Lecithin (2) Kegunaan Basic H Shaklee (2) Keistimewaan ESP (2) Kek Lapis Sarawak (2) Kelebihan Al Quran (2) Kenduri Doa Selamat (2) Kenduri Kesyukuran (2) Kepentingan Detox pada Tubuh (2) Kereta yang Diubahsuai (2) Khasiat Nenas Batu (2) Koleksi Carlo RINO (2) Konvo USM ke 48 (2) Kuih Siput (2) Ladang Teh Boh Sungei Palas (2) Majlis Kenduri MJ (2) Maksud PJJ (2) Mee Udang Paksu Juru (2) Mee Udang Pulau Sayak (2) Mee Udang Special (2) Menu Barbeque BBQ (2) Menu untuk Detox (2) Nasi Arab Bandar Perda (2) Nasihat Suami Isteri (2) Oreo CheeseCake (2) Original Handbag COACH (2) Panggilan Palsu (2) Pantai Bagan Ajam (2) Pasar Bisik Kota Kuala Muda (2) Pencapaian Terbaik Celoteh MJ (2) Pengalaman HSG Test (2) Perkahwinan Artis (2) Pisau Magik (2) Pizza Hut Vs Domino's Pizza (2) Popia Barbeque BBQ (2) Popia Cheese (2) Power Bank 13800mAh (2) Power Bank 8000mAh (2) Prosedur membuat Rawatan Kehamilan (2) Proton Preve (2) Quran (2) Rawang Burger Bakar (2) Resepi Ayam Dendeng (2) Resepi Ayam Mudah (2) Resepi Burger sedap (2) Resepi Lasagna Atkin (2) Resepi Lasagna Telur (2) Resepi Popia Goreng (2) Resepi Puding Kek Pandan (2) Resepi Puding Laici (2) Resepi Puding Oreo Coklat (2) Resepi Spagethi mudah (2) Restoran Mohd Chan Abdullah (2) Rumahku Syurgaku (2) SX150 IS (2) Senarai Calon Parlimen PRU13 (2) Set Menyusu Shaklee (2) Siapa perlukan ESP (2) Sinopsis Bukan Bidadari (2) Spagethi Meatball sedap (2) Strawberry Cheese Cake (2) Tarikh mengundi PRU13 (2) Testimoni Basic H Shaklee (2) Testimoni ESP (2) Testimoni GLA Complex (2) Testimoni Ostematrix Shaklee (2) Tips pemilihan Tudung (2) Tudung Bawal Aidijuma (2) Tutti Frutti (2) Ujian Pap Smear dan HSG Test (2) Ziarah Nabi di Masjid Nabawi (2) ayam goreng rempah (2) baju tunang (2) bercuti di Pulau Pangkor (2) ceramah (2) coklat (2) cukai kastam (2) duit malaysia (2) games (2) ilusi optik (2) keputusan Peperiksaan (2) kotak sembang (2) masker wajah (2) syiah (2) temuduga (2) Ayam Percik (1) Bahaya GLA Complex Shaklee (1) Bahaya Kencing Tikus (1) Bahtera Nabi NUH (1) Batik Pants (1) Batu 5 Char Koaw Teow (1) Bayaran Balik Pinjaman PTPTN (1) Bedak Arab KokuRyu (1) Bee Hives Bun with Butterscotch Sauce (1) Belajar secara Sidang Video (1) Bercuti di Melaka (1) Biskut Lasagna (1) Black Label Aidijuma (1) Blogger Kelantan (1) Blogger Perak (1) Bonus Raya 2013 (1) Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia (1) Bunga Pandan (1) Burger Besar (1) Burger KOMTAR De Pauh Garden (1) Burger Leleh Warung Kuning (1) Butik Fareeda Permatang Pauh (1) COACH For Sale (1) CY 2000 (1) Cable Car Langkawi (1) Candle Light Dinner MJ (1) Candy Crush Saga (1) Cantik dengan Omega Guard (1) Car Loan Calculator (1) Cara Berbekam Angin (1) Cara Halau Lipas (1) Cara Membuat Burger (1) Cara Menangani Perut Buncit (1) Cara Mencegah Penyakit (1) Cara Mencuci Usus (1) Cara Mengingati Allah SWT (1) Cara Menjaga Usus (1) Cara Menunaikan Solat Qasar dan Jamak (1) Cara Merawat Kaki Bengkak (1) Cara Solat (1) Cara buat Passport (1) Cara menguji Personaliti (1) Cara ubati Denggi (1) Cheese Tart sedap (1) Cheezy Magik (1) Cheque HOT FM (1) China (1) Chuchuk Chuchuk Raja Uda (1) CoQ Health Plus Shaklee (1) Coklat Crepe (1) Cryptography Code (1) Cucur Jagung sedap (1) DIY Fridge (1) DIY Hanger (1) DIY Peti Ais (1) DVD 30 Juzuk al Quran Beserta Terjemahan (1) DVD al-Quran (1) Dakwat Kekal PRU13 (1) Dejavu di Kinabalu (1) Dinosour Park Danok Thailand (1) Ditipu dengan Western Union (1) Doa Dhuha (1) Doa di bulan Ramadhan (1) Doorgift Pengantin (1) Double Stemcell (1) Download Movie (1) Drama Dejavu di Kinabalu (1) Durian Musang King (1) Eagles Feeding Langkawi (1) Endorscope Cyst (1) Erti dan Hukum Berkabung dalam Islam (1) External Hard Disk (1) Fareeda Aisya 3 Layer (1) Filem Ombak Rindu (1) Fizo Mawar bersanding (1) Frozen Food (1) GLA Shaklee berisiko (1) GLA Shaklee punca ketidaksuburan (1) GST (1) GUESS (1) Gaji Minimum Swasta (1) Gambar Pelik (1) Gempa bumi (1) Genggam Fatimah (1) Get Clean Home Set Shaklee (1) Hadiah Contest 2014 (1) Hadiah Hari Ibu (1) Hadiah untuk SIRIM (1) Hadiah untuk SUAMI (1) Handmade Frame (1) Hanger Tudung (1) Hari Kemerdekaan (1) Hari Raya Aidil Adha (1) Hasil Tanaman MJ (1) Hatyai ICEDOME (1) Header Raya (1) Henna Mehendi (1) HomeMade Nasi Arab (1) Homemade Meatball (1) Homestay Murah di Melaka (1) Hospital Seberang Jaya (1) Hotel Bajet di Kuala Lumpur (1) Hotel Murah di Kuala Lumpur dan Jalan Masjid India (1) Hotel Murah di Melaka (1) Hotel Singgahsana Petaling Jaya (1) Hukum Menyebut OMG (1) Ibadah Korban Online (1) Ice Blended Coklat sedap (1) Ikan Bawal Panas (1) Ikan Siakap 3 Rasa (1) Ikan Siakap Percik (1) Ikan Siakap Sweet Sour (1) Ikan Terubuk Percik (1) Inai Daun (1) Indonesia (1) Irma Hasmie (1) Isu negara (1) Izyanty Collection (1) Jadual Puasa 2012 (1) Jadual waktu Imsak dan Berbuka Puasa tahun 2013 (1) Jalil Coconut Shake (1) Jangkaan Kiamat (1) Jenis Jenis Cyst (1) Jenis-jenis Hadis (1) Jubah Safra keluaran MS Design (1) Kad Pengenalan MJ (1) Karnival Kerjaya (1) Kebab Daging (1) Kebaikan CoQ Health Plus (1) Kedai Kacang Bagan (1) Keistimewaan Vitalea Shaklee (1) Kejora dan Bintang (1) Kek Biskut Marie (1) Kek Coklat Sedap (1) Kelebihan Alfalfa (1) Kelebihan Energizing Soy Protein (ESP) (1) Kelebihan Ephyra (1) Kelebihan Mealshake (1) Kelebihan Pad Hygiene (1) Kelebihan Water Pitcher Shaklee (1) Kelebihan dan Khasiat ESP (1) Kelebihan menjadi ahli Shaklee (1) Kelebihan/Khasiat ESP (1) Kempen Si Hijau (1) Kenaikan Gaji 1KGT (1) Kenaikan Gaji Kerajaan 2013 (1) Keputusan PRU13 (1) Kerabu Sotong (1) Kerepek Ngaku Arrowhead (1) Kesan setelah mengambil GLA Shaklee (1) KeyChain (1) Khasiat Air Dayang Bunting (1) Khasiat Susu Kambing Segar (1) Khasiat Telur Angsa (1) Kisah Abu Bakar as Siddiq (1) Koaw Teow Th'ng (1) Kobis Tiruan (1) Kolagen Powder Shaklee (1) Koleksi Firas (1) Koleksi Fridge Magnet (1) Koleksi Header Blog (1) Koleksi Paris dari Aidijuma (1) Koleksi Wallet MJ (1) Krabi dan Hatyai (1) Kuah Rojak Mak Bee sedap (1) Kuala Lumpur (1) Laksa Telur Bersarang (1) Lampu Tidur Romantik (1) Lecithin sebagai Pengemulsi Lemak (1) Lelong barang bawah RM50 (1) Lemon Cheese Cake (1) Lens Nikon 50mm (1) Letgo Item (1) Letgo Wardrobe (1) Lirik Lagu (1) Lokasi dan Tarikh Ujibakat Bintang Mencari Bintang (1) MJ (1) MJ Makan Free (1) Macarons (1) Machu Pichu (1) Magnet Board FM (1) Majlis Persandingan Fizo Mawar (1) Makam Nabi dan Raudhah (1) Makan Sedap di Manjung (1) Makaroni Baked Cheese (1) Makeover Fridge (1) Mandi Wap (1) Mandi di Private Pool (1) Masterchef Penyingkiran (1) Masterchef Selebriti Malaysia 2 (1) Maybank ATM Card (1) Meatball Abg Burn Bandar Perda (1) Mee Kuah Daging (1) Mee Kuah senang (1) Mee Sotong Padang Kota (1) Melaka (1) Menu Sarapan (1) Menu di Victoria Station (1) Mineral Coffee Hai-O (1) Murtabak Telur (1) My Graduation (1) My HomeMade Kuih Raya (1) My Mum (1) Nan Cheese Meleleh (1) Nasi Arab Al-Bayt (1) Neotel Hotel Kuala Lumpur (1) Niat Solat Qasar dan Jamak (1) Nora Elena Vs Novel Kasih Suci (1) Olimpik 2012 (1) Ombak Ganas (1) Oreo Cheese Cake Gebu (1) Oreo Cheese Cake Strawberry tanpa gelatin (1) Panasonic Viera (1) Panda Park Danok Thailand (1) Panorama TV1 (1) Paris Satin Aidijuma (1) Pasar Ramadhan (1) Pasembor Sedap (1) Passport pertama MJ (1) Pati Ikan Haruan (1) Pekeliling 2013 (1) Pelikat Pants (1) Peluang Kerjaya (1) Penapis Air Portable (1) Penapis Air Shaklee (1) Penetapan Gaji Minimum (1) Pengalaman Menggunakan Western Union (1) Pengalaman On Air di Radio (1) Pengkalan Hulu (1) Pensonic Warehouse Sale (1) Penyampai Hot FM (1) Peppermint Ginger Plus (1) Performance Drink Shaklee (1) Perfume (1) Perfume Calvin Klein (1) Perfume Kim Kardashian (1) Perfume Paris Hilton (1) Perodua Bezza (1) Perodua MyVi 2018 (1) Persandingan MJ dan SUAMI (1) Pes Kuah Laksa Sedap (1) Petaling Jaya (1) Petua Halau Lipas (1) Petua ubati Patah/Retak (1) Petua ubati batuk (1) Petua ubati sesak nafas (1) Phoebe Ribbon Chiffon (1) Photo Konvokesyen USM (1) Photo with BFF (1) PilihanRaya (1) Popcorn Ayam (1) Power Bank 12000mAh (1) Power Bank 2800mAh (1) Preloved Carlo Rino (1) Pretzel Almond (1) Pretzel Oreo (1) Primavera Shoes (1) Program Affiliate AssignJobs (1) Program Realiti TV3 (1) Promosi Ephyra (1) Promosi Tudung Murah (1) Proton Terbaru (1) Puding Milo Lapis Oreo (1) Pulau Beras Basah (1) Punca Demam Denggi (1) Punca Gastrik (1) Punca Sesak Nafas (1) Puncak Gunung Brinchang (1) Pusat Peranginan di Malaysia (1) RSMY House of Real Beriani (1) RSS feed (1) Ramalan Kiamat (1) Rambutan Sedap dan Manis. (1) Rantai Tangan Hilang (1) Rempah Nasi Arab (1) Renungan Bersama (1) Resepi Ayam Goreng KFC (1) Resepi Ayam Goreng Rangup (1) Resepi Ayam Percik (1) Resepi Begedil Ayam (1) Resepi Begedil Kentang (1) Resepi Cucur Roti (1) Resepi Daging Dendeng (1) Resepi Ikan Siakap Sedap (1) Resepi Jeruk Pelam (1) Resepi Kek Batik (1) Resepi Kek Biskut Marie (1) Resepi Kek Minyak Kukus (1) Resepi Kek Sedap (1) Resepi Koaw Teow KUNGFU (1) Resepi Koaw Teow Ladna (1) Resepi Koaw Teow Th'ng (1) Resepi Kuah Percik (1) Resepi Mee Kuah Sedap (1) Resepi Mee Sizzling (1) Resepi Mushroom Sup (1) Resepi Oreo Cheese Cake (1) Resepi Popcorn Ayam (1) Resepi Puding Jagung (1) Resepi Puding Roti (1) Resepi Puding sedap dan mudah (1) Resepi Roti Sarang Lebah (1) Resepi Samosa (1) Resepi Sotong Kangkung (1) Resepi Sup Tulang (1) Resepi Udang (1) Resepi biskut Meringue (1) Restoran Bara Grill Taiping (1) Restoran Chuchuk Chuchuk (1) Restoran Cina Muslim di Kajang (1) Restoran Fais (1) Restoran Qasar Hadramawt Bandar Perda (1) Ring Stand Hanger Single (1) Risiko kekurangan Protein (1) RnZ Cosmetic (1) Romantika di Sungai Petani (1) Roti Bakar Meleleh (1) Roti Daging Cheese (1) Roti Gulung Sosej (1) Roti Nan Cheese Sedap di RSMY (1) Roti Paung Terengganu (1) SC Sanitary Pad Cosway (1) Sabun 3 layer (1) Sabun BERAS (1) Sabun Collagen (1) Sabun Gluta Kojic (1) Sah puasa selepas berjunub (1) Salad Ayam (1) Saman Hadlaju (1) Sandwich Sedap (1) Sarawak (1) Scha dan Awal (1) Sejarah Komputer (1) Selsema dengan Vitamin C Shaklee (1) Seminar Buat Duit dengan Blog (1) Set BUASIR (1) Set Berpantang Shaklee (1) Set Ibu Hamil Shaklee (1) Set Senggugut (1) Setem Koleksi Terbaru (1) Shawl Handmade yang cantik (1) Shopping Online (1) Sihir dan Santau (1) Sijil HALAL JAKIM (1) Singapura (1) Siput Kepah (1) Siti Nurhaliza (1) Skin Laptop (1) Skrin Netbook Pecah (1) Sling Bag CARLO RINO (1) Smockey Bear Chicken (1) Smockey Bear Lamb (1) Somtam Campur (1) Sooft Book Washable for children (1) Sotong Kangkung (1) Stokin Kaki Scholl (1) Sumbangan Rumah Anak Yatim (1) Sundae Ice Cream (1) Sunset (1) Suplement tenaga ketika berpuasa (1) Susu Kambing sedap (1) Syarat Pinjaman Kereta Ketat (1) Syarat Sah Puasa (1) Taj Mahal (1) Tanda menghidapi Cyst (1) Tandoori Chicken Naan Cheese (1) Tapak Iklan blog Celoteh MJ (1) Tapak Pesta (1) Tasik Dayang Bunting (1) Tempat Makan Sedap di Pulau Pinang (1) Tempat menarik di Krabi dan Hatyai (1) Tepung Magik (1) Testimoni B-Complex (1) Testimoni Mineral Coffee (1) Testimoni Set Subur Shaklee (1) Testimoni kecewa SalamFone (1) Testimoni produk Double Stemcell (1) Tioga Deluxe Suite Strawberry Park Resort (1) Tips Memasuki dan Solat di Raudhah (1) Tips Menyimpan Susu (1) Tiram Goreng Tepung (1) Tonsil Bengkak (1) Tragedi MH17 (1) Transaksi Luar Negara (1) Triple Stemcell (1) Tudung Bawal al Shawl (1) Tudung Layer Kanak-Kanak (1) Ujian Darah untuk Kesuburan (1) Update Bloglist (1) Ustaz Don Daniyal (1) Ustaz Zaharuddin (1) Victoria Sandwich (1) Victoria Station Seberang Jaya (1) Virus Infection vs Demam Denggi (1) Wallet (1) Wallpaper Dinding Rumah (1) Wallpaper Fridge (1) Wallpaper Kaison (1) Wang Kelian (1) Western Union Selamat (1) White Label Aidijuma (1) Wishlist MJ (1) Yacht Langkawi (1) Yee Mee Sizzling (1) Yong Tau Fu sedap di Bagan (1) Zinc Complex Shaklee (1) beauty Umaira (1) berita terkini (1) bomoh VIP penipu (1) borong.com.my (1) buku denaihati (1) cara mengira cukai (1) e-Qurban Kemboja (1) herblax Shaklee (1) himpunan bantah GST (1) hobi masa lapang (1) iPhone 5 Contest (1) isu agama (1) kekabu (1) kenangan MJ di tahun 2010 (1) keputusan SPM (1) keracunan (1) khalifah ganti superman (1) kontroversi (1) lukisan termahal didunia (1) mascara (1) masjid (1) melaleuca oil (1) movie (1) penipuan (1) photography (1) picaso (1) rempah sauna (1) simulator (1) sinopsis KHILAF (1) sosilawati (1) sunnah wal jamaah (1) tan sri ali hashim (1) teknik- teknik fotografi (1) titanic 2 (1) wang kertas siri baharu (1) zuriat (1)