Celebrate Birthday : Victoria Station Seberang Jaya

Hari Rabu lepas birthday my husband, walau sesibuk mana pun MJ aka isteri 'tersayang' dia heheeee (almaklumlah masa tu busy dengan pembetulan report tesis) tapi kami tetap meluangkan masa bersama untuk 'makan-makan', acara wajib bila birhday kan?


Kami memilih Victoria Station, sebabnya masing-masing TAK PERNAH lagi jejak kaki ke situ..wahahaa..

Plan asalnya nak 'ushar' je dulu, nak survey harga sesuai tak dengan poket kami, tapi masuk je ke dalam terus pelayan datang dan membawa kami ke meja, tergamam dan terdiam.. hoohoo :)

Appetizer menu roti dengan planta, comel je planta tu diorang buat bentuk bulat 


Air untuk kami, MJ Coklat Banana Milkshake, hubby Vanilla Milkshake
Sos Cili khas dari VS, tapi bagi MJ sos ni kurenng sikit, lebih sedap Sos Cili Life atau Sos Cili Mekdi.


Menu utama VS ni adalah STEAK, segala mak neka steak semua ada, bagi penggemar steak memang 'wajib' terjah untuk merasainya, tapi disebabkan kami berdua bukan penggemar steak (walhal harga mahal giler, paling murah RM35.90-maklumlah kedekut kan...hahaha) kami order menu berasaskan Ayam.


Ni menu MJ, Chicken Maryland kot tak silap harga dalam RM28.90, atas 'ayam goreng' tu ada pisang goreng ngan sosej, fries 'gemuk', carrot, tomato bakar, jagung, terung dan brokoli. Memang terlebih kenyang nak habiskan.


Adeh over expose pulak dekat coleslow tu.. ni menu hubby, ambik yang all poultry ada grilled chicken (ha yang ni memang sedap) sos BBQ dia best juga dihidangkan bersama Ikan Salmon bakar dan lain-lain seperti MJ jugak. Harga tak silap dalam RM32.90 kot.

Menu ni boleh makan untuk 2 orang, sebab hubby tak berjaya habiskan sebab dah terlampau penuh..hahaaa.. Jadi kalau ada yang nak ambik set ni, MJ cadangkan kongsi, selain dapat mengurangkan 'kos' hahaaa... :)

Jumlah kami bayar untuk dinner ini ialah RM88.++ (pada korang mahal ke murah? bagi MJ mahal la sebab 2 orang kan.. tapi setahun sekali tak salah kot..hehee). Ni nama je besday hubby tapi yang bayarkan hubby jugak....lalalalalala.... :) Siapa pernah makan kat VS? Menu apa korang order?




Homemade Burger

Adoiihh penangan tesis sampaikan terlupa hari ini hari apa... aduhhhh kritikal gak ni..hahaaahaa.. Kalau ada yang perasan MJ publish entry ni tadi dengan tajuk Wordless Wednesday sebelum ianya diubah dan mula menaip cerita..hahaaaadoiiii.


Hasil tangan dari hubby

Bila dah buat sendiri, ikut suka hati la nak decorate macam mana pun kan.. yang penting puas makan.


Abaikan coleslow yang tak berapa menarik tu..hehee



p/s : Harini MJ akan submit pembetulan tesis untuk 'binding jilid' mudah-mudahan dapat keputusan yang 'ceria' (Walhal dah tahu result, kalau tak buat pembetulan pun result dah ok, cuma nak 'lebih ok' je)

Birthday My Darling

Hari ini 26 June 2013 merupakan ulangtahun kelahiran buat my sayang, happy birthday abang, moga abang dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan yang baik oleh Allah, diberi kehidupan yang selesa dan dijauhi dari perkara yang mudarat.

Moga dengan pertambahan usia ini, dapat mengeratkan lagi hubungan kita.. Maaf sebab tiada acara potong kek segala, hanyalah hadiah yang tak seberapa buat abang ikhlas dari hati...cewaahhhh..heheee :) Nak buat camna bini dok sibuk buat pembetulan TESIS ha :)



Apapun semoga abang terus bahagia di samping sayang hingga hujung nyawa, insyaAllah.. :) dan sayang akan cuba menjadi isteri yang terbaik buat abang dunia dan akhirat insyaAllah aminnn.


p/s : Entry pun publish lambat penangan tesis, ingatkan dah habis final selamat la, rupanya masih tak selamat.. masih dibebani kerja lagi.. Pada rakan blogger yang dah singgah, sabar ye nanti MJ terjah balas k :)




CPUV Jun 2013

Alhamdulillah rezeki di bulan Jun, walau bulan ni MJ jarang update blog apatah lagi blogwalking almaklumlah baru lepas final exam, tapi masih ada penaja yang sudi menaja iklan untuk menari-nari di blog kecik MJ :)


Walau hasil tak semenggah tapi tetap nak tunjuk, dah alang-alang cerita pasal CPUV kan apa salah kita berkongsi.. Lagipun bukan nak hilang jumlah ni ke tangan orang lain..wahahahaa ;)

Terima kasih buat CPUV DRB Hicom, baru muncul semalam, masih fresh jadi MJ harap ia mampu membuatkan MJ tersenyum :) Nak hasil yang membanggakan kenalah rajin kan..

Yang MJ perasan CPUV University London masih menari dengan RHB Debit, cuma CPUV Kotex Liners tu macam tak muncul dah.


p/s : Alhamdulillah syukur dengan CPUV ke12 untuk tahun 2013


Bunga dari Daun Pandan

Ni 1st time MJ tengok, tak tahulah korang dah pernah tengok belum jadi MJ syer dulu gambar ni dengan korang ye :)

Ahad lepas my Dad bawak balik 'bunga tangan' ni, memang teruja bila tengok, sebab tak pernah terpikir daun pandan boleh hasilkan bunga macam ni. Kira sesuai juga buat pengantin untuk pegang sebab ia salah satu cara jimat di samping baunya yang harum.


Masa bunga ni dibawa balik memang kekal menghijau dan harum, tapi sayangnya MJ terlupa nak 'tangkap gambar' sebagai kenangan, ni dah masuk hari ke tiga baru teringat jadi warna daun dah mula bertukar kekuningan :)



Sesuai jugak letak dalam bilik atau dalam kereta, sebab daun pandan akan menyebarkan wangian yang selesa, betul tak?


POPIA Nestum dan POPIA MILO di PENANG

Dibuka untuk tempahan, untuk Hari Raya mahupun hari biasa 

Popia dibungkus di dalam bekas seperti dalam gambar

POPIA NESTUM  RM12.00
POPIA MILO  RM16.00

Untuk bekas bulat setinggi 17cm
POPIA NESTUM  RM51.00
POPIA MILO  RM55.00


Boleh juga request selain dari 2 perisa terhangat di pasaran seperti di atas, sudah hampir 4 tahun berbisnes Popia ni dan alhamdulillah sambutan menggalakkan untuk kami meneruskan bisnes popia ni.
Berminat boleh roger MJ ye di normj1001@hotmail.com atau whatsapp 0124353088


Resepi Sup Tulang

Semalam Ahad, MJ ke pasar bersama Mak beli sedikit barang dapur macam Ikan Sebelah buat goreng garing, Ketam nak buat Masak Lemak, Ikan Jenahak nak buat Gulai, Kerang nak makan Rebus cicah dengan Cabai Kicap lepas tu tengok daging dan tulang.. Sedap ni buat sup.. lagipun dah lama tak makan Sup Tulang buatan sendiri kan..hahaha


Reesepi ni MJ ada ambik serba sikit dari blog eL, thanks eL kongsi resepi, ada sebahagian yang MJ curang..Ampun na...heheee.


Bahan-bahan
1kg Tulang
600gm daging
Rempah Sup (3sb)
Sup Bunjut (2bungkus)
Kentang (1 biji)
Bawang Merah (8 ulas, 6 ulas tumis, 3 ulas kisar)
Bawang Putih (2ulas-tumis)
Daun Sup/Daun Bawang
2inci halia


Cara Membuat
1. Rebus tulang sehingga lembut (Nak petua lembutkan tulang sila terjah blog eL) - MJ selalu rebus letak sudu je.
2. Masukkan 1 bungkus Sup Bunjut dan biarkan mendidih
3. Masukkan Daging dan biarkan sehingga daging masak
4. Hiris 6 ulas bawang merah dan 2 ulas bawang putih untuk ditumis, 1 bekas sup bunjut (tulang) dalam tu ambil kulit kayu manis, bunga cengkih buah pelaga segala tu untuk ditumis bersama bawang.
5. Bunjut nya untuk dikisar bersama 3 ulas bawang merah sehingga halus
6. Panasakan minyak, tumis hirisan bawang, 4 sekawan sehingga naik bau, masukkan hasil kisaran tadi dan 3sb rempah sup, kacau sehingga mendidih dan masukkan ke dalam sup tadi (tumis darat)
7. hiris kentang dan masukkan dalam sup, biarkan sehingga kentang lembut.
8. Perasakan dengan garam dan selepas tu tabur dengan daun sup/daun bawang tadi.


Sedap dimakan bersama koaw teow mahupun bihun.. sesekali boleh la layan tulang ni, kalau tak mau naik mencanak 'cik Koles' hahahaa.



p/s : Tak berpuas hati tangkap gambar dengan kamera hTC ni, baik kamera Samsung lagi MJ rasa lebih 'tajam' padahal MP hTC lagi besar dati Samsung..huhuu

Dah lama tak makan - Sotong Kangkung

Dah lama tak makan, tapi takdak lah bertahun.. rasanya dalam beberapa bulan macma tu je.. Alang-alang dah asben beli bahan terus jalan le.. hehe

Asal tu nak buat Yong Tau fu je, tapi akhirnya jadi 2 menu, ha makan lah sampai puas kan - 2 hari berturut-turut kami layan Yong Tau Fu dengan Sotong Kangkung ni ;)



Bahan asas yang mudah cuma Sotong 'Kurita', Kangkung, Kuah Rojak dengan Kacang 



Ha adunlah kesemua bahan.. Siap dan boleh dimakan.. tapi sebelum tu jangan lupa rebus / celur dulu tau..heheee ;)


Jemput tengok ye kawan-kawan.. Nak jemput makan boleh.. mai la rumah...lalalalalaa :)



p/s : Korang dah join belum Kotex Sample Percuma ni.. Selain dapat sample Free, ada rezeki boleh menang hadiah.. Ala kejap je.. seminit pun siap :)

Skrin Netbook Pecah

Netbook ni MJ dapat free masa di akhir Tahun 1 pengajian PJJ,  masa tu Telekom bagi pakej kat student untuk langgan line Telefon + Streamyx serendah RM38 sebulan selama 2 tahun.
Dah alang-alang nak dapat free apalagi zass cepat-cepat mohon, tak sampai 2 minggu dapat jawapan permohonan diterima :) Tapi rasanya pakej 'free netbook' ni dah tak ada kot sekarang ni.. entah.. kena check dengan orang Telekom la ye.


Banyak berjasa netbook ni walaupun agak 'slow' tapi jasanya kepada MJ sebagai student merangkap blogger memang akan dikenang :)



MJ dah ada laptop (beli masa nak masuk pengajian PJJ USM) sebenarnya tapi dengan netbook ni boleh tukar-tukar sebab selain ia kecil dan mudah dibawa ianya ringan berbanding laptop kan.
Namun elok je MJ di Tahun 4 (Tahun Akhir) PJJ, laptop dengan Netbook seakan sama-sama merajuk dengan MJ, 2 2 rosak dalam tempoh yang sama.. Laptop on aje dia akan off sendiri.. 10kali on 9x dia akan off balik, dah tanya kedai nak repair dalam lingkungan RM700 gak.. pergghhh dah rupa boleh beli netbook baru kalau harga tu kan.


"Dok' seminggu 2 lepas tu Netbook pulak tetiba buat hal, korang boleh tengok la gambar atas tu skrin pulak pecah.. Adoyaaaiii dah la masa tu MJ tengah kalut nak siapkan Tesis.. Memang haru biru jugaklah sebab komputer rosak 2 biji dalam masa terdekat.. Kalau ye pun nak rosak tunggulah cheq habis study dulu..... huhuu..
Nak beli baru macam tak berbaloi pulak lagipun fulus pun keferingfing jugak. . Kos nak repair lebih kurang RM200, fuhh duit duit di mana kau duit...

Tapi mujur asben ada solusi bernas membantu isteri dia di saat kritikal, heheee thanks laling... ye la dari dok terbiar je tak guna ada gunanya jugak kan.. Jadi selamat RM200..

Ha ambik besar terus skrin, dari kecik comel terus transform ke besar.. ehh!! macam tuannya pulak..hahaha Okla berjasa jugaklah netbook free ni sehingga kini, walau skrin pecah tapi tetap mampu menabur jasa pada tuannya.. :)

Cuma sekarang netbook ni tak boleh nak angkut ke tempat lain la sebab kena usung sekali dengan TV.. huhuu kesian kan.. Ada sesiapa ke nak bagi hadiah laptop baru?? hahahaaa...



Berhati-hati dengan panggilan palsu

Baru-baru ni MJ dapat suatu panggilan 'misteri' dah la pagi tu MJ ada paper exam, so petang kita 'cover' la balik tidur yang tak cukup gara-gara study 'last minute' tu..wahahahaa

Terkejut dengar deringan telefon terus MJ jawab tanpa melihat terlebih dahulu nombor yang tertera di skrin, sebab ingatkan kawan-kawan yang call.. Jom ikuti perbualan tersebut (MJ printscreen je sebab dah share kat FB)



Ingat ye kawan-kawan, panggilan begini akan terus dibuat oleh pihak tak bertanggungjawab, mereka akan guna pelbagai janji manis untuk buat kita terpedaya. Sebab MJ dah 2kali dapat panggilan macam ni tau.
Panggilan pertama hari tu boleh baca kat SINI (right click)



Dan Kad ATM mahupun Kad Kredit atau apa sekalipun NOMBOR jangan didedahkan melalui TELEFON mahupun EMAIL, seharusnya kita sendiri yang pergi 'check' dekat 'pihak sepatutnya' contoh : BANK

Oh ya, lepas panggilan dimatikan, terus MJ check balik nombor telefon yang digunakan, malangnya tiada rekod panggilan masuk dicatatkan. Bijak kan diorang - BIJAK MENIPU

Nenas Batu

MAAF, MJ dah tak menjual Nenas Batu buat masa ni, harap maklum


HARGA
Kecil RM 5.00 (KIRI)
SEDERHANA RM 9.00 (TENGAH)
BESAR RM15.00 (KANAN)
POSLAJU : RM6.00


Pengalaman Belajar Secara Jarak Jauh (PJJ)

Entry ini untuk MJ berkongsi di samping sebagai panduan buat korang andai ada yang berminat nak belajar secara Jarak Jauh ni :) Ia adalah sekadar kenangan manis buat MJ suatu hari nanti.


Sebelum itu jom kita kenali apa itu RPJJ (Rancangan Pengajian Jarak Jauh)?
PJJ ialah pengajaran dan pembelajaran yang dikendalikan secara terbuka, yakni tidak lagi berasaskan pengajaran dan pembelajaran secara bersemuka. Ia merupakan pelajaran secara separuh masa (bagi individu yang sedang bekerja), kemasukan yang terbuka, pembelajaran secara jarak jauh yang memberi peluang kepada individu melanjutkan pelajaran di institusi pendidikan untuk mendapatkan sesuatu kelayakan akademik dengan melakukan pembelajaran secara bebas atau bersendiri.
Maka mereka yang mengikuti pendidikan terbuka bertanggungjawab atas apa yang dipelajari oleh mereka, bagaimana mereka belajar, di mana mereka belajar, berapa lama untuk menamatkan pelajaran, siapa yang membantu mereka belajar dan bila
masanya mereka bersedia untuk dinilai setelah mereka mendaftar untuk
mengikuti sesuatu kursus pengajian.
Sumber : SINI
Hahaahaa dah rupa menyiapkan tesis PJJ pulak ayat skema macam ni... :)


Belajar secara Jarak Jauh? Secara jujurnya tak pernah terlintas di fikiran MJ akan sambung belajar apatah lagi belajar secara sambilan macam ni tau, tapi ianya terdetik saat menerima panggilan dari rakan mengajak sambung study secara PJJ, dan MJ pun terus ha oklah, lagipun dah lama tinggalkan zaman study (Grad dulu pada Dec 2005, rasa rindu nak belajar balik (Ehh!! boleh lagu tu?) Lagipun memang Lecturer MJ dulu pun dah lama suruh sambung study, tapi masa lepas Grad hari tu hati taknak, ingat nak kerja je..

Selepas hampir 4 tahun meninggalkan zaman belajar, tiba-tiba MJ membuat keputusan nak kembali belajar, setelah mendapat sokongan keluarga (masa tu MJ belum kawen mahupun bertunang lagi) akhirnya kami memohon secara online bersama 3 orang lagi rakan (classmate masa study dulu).



Alhamdulillah permohonan kami berempat berjaya dan bermulalah prosedur seterusnya.. Macam MJ sedang bekerja mestilah kena dapatkan kelulusan dari Bos dulu kan supaya memudahkan proses 'cuti belajar' aka 'cuti tak dibayar' sebabnya MJ kerja swasta, kalau Kerajaan mudahlah sebab ada Cuti tanpa Rekod aka cuti free.. Selepas dapat kelulusan maka bermulalah tugas MJ sebagai Pelajar Jarak Jauh secara rasminya :)

Jun 2009 - Jun 2013 (bergelar Pelajar Jarak Jauh)

Untuk Degree memakan masa selama 4 tahun, masa mula dengar dulu aduhhh lamanya nak habis, mampukah? sanggupkah? bolehkah? tak apalah yang penting kita cuba dulu kan, kalau orang lain boleh kenapa aku tak boleh..

Bukan senang sebenarnya belajar secara PJJ ni, totally amat berlainan/berbeza dengan belajar secara sepenuh masa ni.. Dah macam kejutan budaya tapi ianya memang seronok apabila kita 'menikmatinya'.

Kenapa kami memilih USM dan bukannya Universiti lain? Dah lah 'course' MJ masa study dulu tak ada di USM tetapi di UiTM Shah Alam, kiranya MJ sambung di USM ni adalah berlainan dengan pengajian MJ dulu apatah lagi dengan kerja sekarang (sangat berbeza aliran). Ia kerana :

1. Dekat dengan rumah (iaitu USM Penang) je hahahaaa
2. Yuran paling murah antara Universiti lain untuk setiap Tahun Pengajian
3. Pengajaran dan Pembelajaran adalah dalam Bahasa Melayu
4. Universiti yang dianugerahkan 'APEX UNIVERSITY (Accelerated Programme for Excellence) ' oleh KPT
5. Pembelajaran secara bebas/terbuka
6. Pembelajaran melalui Sidang Video (SV)

7. Dan banyak lagi keistimewaan lain yang akan dikongsi dari semasa ke semasa..


Di USM 1 semester bersamaan dengan 1 Tahun Pengajian, bukanlah 1 tahun 2 semester seperti yang pernah MJ dan pelajar lain lalui (terutama pelajar sepenuh masa). Peperiksaan pertengahan dan juga Akhir Tahun dalam masa 1 tahun tersebut dan kemudian lengkaplah pengajian untuk 1 tahun dan begitulah berikutnya sehingga tamat. Dan pada yang ada masalah boleh tangguhkan pengajian dan tempoh diberi adalah selama 8 hingga 12 tahun tak silap. Itulah kelonggaran dan keistimewaan pelajar PJJ :)


2 tahun mula pengajian, MJ dah mula rasa lelahnya 'belajar', masa tu rasa macam nak berhenti, dah tak sanggup nak teruskan hingga selesai.. Penat memang teramat penat, alhamdulillah rakan MJ menjadi penguat semangat untuk teruskan pengajian. (Memang dari awal taknak tangguh pengajian-sebab tahu kalau dah tangguh mungkin susah nak sambung balik dan mungkin akan berhenti terus-siapa tahu kan) sebabnya MJ ada 2 kenalan yang tangguh masa di Tahun 2 pengajian dan hingga kini kami dah hampir tamat - mereka masih menangguhkan pengajian.

Sayang kan? Tetapi mungkin mereka ada komitmen yang lain yang telah membataskan cita2 mereka menghabiskan pengajian, siapa tahu kan?.

Alhamdulillah walaupun MJ hampir 'tewas' di Tahun ke 3 tapi dengan semangat dari kawan2 MJ dapat teruskan berusaha sehingga tamat pengajian, memang tehutang budi dengan kawan2 yang sama2 mendokong antara satu sama lain. Itu pentingnya ada kawan bila kita ber PJJ tau, kalau sensorang seperti tak ada life, jatuh bangun semua kena buat sendiri dan tak mustahil kita akan tertewas di separuh jalan.. Bagi yang kuat TAHNIAH kerana anda MAMPU :)

Ok memandangkan ada juga rakan blogger menanyakan bagaimana membahagikan tugas sebagai seorang ISTERI,ANAK,PEKERJA dan PELAJAR dalam 1 masa.. MJ nak bagitau bila semangat dan azam kita kuat insyaAllah dipermudahkan.

Ok, MJ sambung pengalaman ni di entry lain la ye, kang panjang-panjang tak best pulak.. Kalau nak tahu macam mana cara kami belajar melalui SV (Sidag Video) tunggu..heheee


Alhamdulillah dah selesai

Alhamdulillah semalam (18/6/2013) berakhir sudah penantian selama 4 tahun bergelar Pelajar Jarak Jauh (PJJ) USM, segala jerih perih bergelar pelajar separuh masa yang penuh dengan cabaran dan dugaan. Dan akhirnya tak sangka kami berjaya juga menamatkan pengajian tanpa 'extend year' alhamdulillah :)



Rasa sebak, syahdu dan sedih sangat sebab kami akan meninggalkan zaman belajar ni, memang perit pada awalnya tapi kemanisan dirasai apabila berjaya habiskan.. Tahniah pada diri sendiri.. wahahaa

Pada awalnya MJ pernah hampir 'give up' study macam ni, penat memang tersangat penat, sebab kita kena pandai bahagi masa antara kerja, tugas sebagai isteri dan juga pelajar.. Tapi berkat sokongan keluarga, suami serta kawan-kawan akhirnya MJ berjaya teruskan perjuangan hingga selesai.

To my BFF (Liza, Naziah dan Zana) u all my best friend alwayz, pasti nanti kita akan merindui zaman study ni kan.. Luv U alls :) - dah macam ucapan Penghargaan pulak.. :)


**Kalau ada kesempatan MJ syer dengan korang pengalaman belajar secara jarak jauh ni ye :)**
Updated : Boleh terjah link ini ye, PENGALAMAN MJ BERGELAR PELAJAR PJJ

PROMOSI Soft Book Washable for Children

Macam-macam cara pembelajaran kanak-kanak sekarang ni kan, semua cara ni bakal menarik minat mereka untuk belajar dan terus belajar. Pupuk minat membaca sedari kecil ;)

Buku ni juga boleh dibuat bantal.. Lembut dan mudah dipegang oleh budak kecil tanpa perlu risau DIKOYAK, kerana ianya sejenis High Quality Soft Polyster fabric and polyster filler dan boleh dibasuh.


Mengenal huruf Alif hingga Ya


Bahagian Dalam

Berwuduk Sebelum Solat

Mengenal anggota tubuh

Belajar mengira 1,2,3

Ready Stok :)
Saiz Buku lebih kurang 15cm  x  16 cm


1 buku  -  RM 35 termasuk posLAJU (Semenanjung)
2 buku  -  RM60 termasuk posLAJU (Semenanjung)
3 buku  -  RM90  termasuk posLAJU (Semenanjung)

Berminat hubungi MJ ye :)


Promosi Bedak Arab KokuRyu Summer Cake

Russet - sesuai untuk semua jenis kulit
Berat : 50gm :)


Kelebihan :

- 3 in 1 (Moisturizer, Foundation, Powder)
- Tahan selama 8 jam
- Boleh diguna ketika solat
- Halal
- Kulit akan bertambah cantik apabila berpeluh (kalau berpeluh hanya  'pedap'kan tisu pada muka, tisu tidak akan melekat di muka)
- Berbau wangi
- Selepas dipakai akan mengikut warna darah (jadi ada satu warna sahaja dan sesuai untuk semua warna kulit)
- Mengecutkan jerawat bagi yang berjerawat
- Muka semakin lembut dan gebu
- Menjimatkan masa dan wang
- Disertakan bersama span yang lembut, mudah dipakai dan tidak akan kusam apabila disimpan setelah dibasahkan


Cara menggunakannya:
- Basahkan span
- Sapukan span pada bedak
- Ratakan ke seluruh muka

Penggunaan yang mudah dan memakan masa yg singkat untuk berhias :) MJ dah 2x restok bedak ni untuk diri sendiri-memang puas hati.


Kalau berminat boleh roger MJ, harga yang ditawarkan ialah  
RM42 termasuk poslaju dan freegift.



Pemenang Tiket Wayang

MJ menggunakan khidmat random ye, tiada unsur penipuan atau apa sebab MJ generate sekali dan terus keluar nombor bertuah iaitu no :



Tahniah eL, nanti tinggalkan nama, alamat dan no fon ye kat normj1001@hotmail.com, nak tinggal kat komen ni pun boleh :)

Pada yang lain jangan sedih na, cuba lagi di lain masa :)


p/s : Disebabkan MJ banyak handbag dan ada yang tak terguna, MJ ingat nak preluv item-item tersebut, agak-agak ada yang berminat tak nak beli..hehehee ;) Antara yang pertama nak letgo handbag INI (right Click) baru guna 3-4 kali macam tu, still in good condition :)


1 minit diperlukan, mana tau korang berpeluang menang beg tangan COACH, MJ pun dah join tau, nanti dapat sample free :)

Senarai Peserta Tiket Wayang

Korang boleh check list bawah ni, yang mana tak ada tu cepat-cepat inform ye, sebab MJ takut lepas ni kembali sibuk untuk exam for next paper.


1.  Khai♥Rin : anies

2.  Norliza Nordin

3.  lia

4.  annur_islam

5.  Nad MamaZN 

6.  Fazrol

7.  ~emi~

8.  ♥ Cmª shIemª ♥

9.   Jal

10.  eL


Cukup 10 peserta dan seorang peserta akan dapat sepasang tiket wayang, walau ada yang join selepas kul 11pagi tapi masih dalam lingkungan 11, MJ ok je terima :)

Kalau tak ada apa perubahan untuk senarai peserta, MJ akan segera umumkan pemenang ye :)



TIKET WAYANG untuk dimenangi

~SUDAH TAMAT~

Kalau korang ingat MJ pernah memenangi sepasang tiket wayang dari Darlie,  disebabkan kami berdua bukanlah kaki wayang especially my asben, so tiket tu tak terusik sejak dimenangi. Memandangkan DUE DATE dah nak dekat, dari rugi terbuang je MJ ingat nak bagi pada kawan-kawan yang suka atau nak p tengok wayang ok.



2 TIKET WAYANG untuk di berikan kepada pembaca blog MJ yang bertuah, syarat seperti dibawah:

1. Tulis komen 'SAYA NAK menang TIKET WAYANG GSC ni kerana .... (cerita la sebab apa, nak bagi nama filem terbaru pun boleh..jadi dapat la MJ tahu cerita apa yang HOT dan BEST.. hehehe-tak kisah pendek ke panjang terpulang)
2. Tinggalkan link URL blog korang, contoh : http://normj1001.blogspot.com
3. Due Date : 11 Jun 2013 Jam 11pagi
4. Pemenang akan diumumkan selewatnya 12 Jun 2013 (by random.org)

WW : FINAL EXAM = Final Year

Wish me LUCK


Tahun 1 = 10 paper
Tahun 2 = 9 paper
Tahun 3 = 8 paper
Tahun 4 = 3 paper + TESIS

AssignJobs - Jana Income dari Affiliate

Sebelum ni MJ tak berapa tahu bagaimana dengan program Afiliate kalau kena dengan caranya boleh jana Income, setelah hadiri #SBDdB lepas, sedikit sebanyak ada ilmu yang dikutip dari sifu Afiliate, Mr TiTAN :)

 AssignJobs adalah salah satu program Afiliate yang akan membayar berdasarkan tugasan (job) yang telah dibuat, ada yang kena Like n Share, ada yang kena review dan kemudian barulah bayaran akan diberi berdasarkan tugasan yang telah diselesaikan. Sebelum tu pihak Assignjobs akan review tugasan kita terlebih dahulu, bayaran dibuat dalam USD dan cukup tempoh matang $30.00 dah boleh cashout tau. (Bayaran yang akan kita terima adalah dalam RM)




Bayaran dibuat dari serendah $0.50 - $15.00 bergantung pada jenis tugasan, sikit-sikit lama-lama membiaklah kalau kita rajin buat tugasan yang diberi dan yang penting kekalkan rating di AssignJobs iaitu 5.0 ke atas, sebab kalau rating jatuh susah le nak dapat tugasan baru (maksudnya tugasan kena selesaikan mengikut syarat yang ditetapkan)

Kalau korang mendaftar, automatik akan masuk $2.00 dalam akaun, cuma kena usaha cari lagi $28.00 untuk cashout, MJ dah dapat $3.50 (baru daftar 3/6/13), jadi apa lagi jom daftar dan kita rebut peluang cari pendapatan sampingan terutama nak raya tak lama lagi kan, dapat la topup serba sikit kan.. hehhee


Yang atas tu job yang telah MJ selesaikan, nampak senang kan.. dan memang senang je pun, kita mula dulu dengan job yang senang kan :) Jom apalagi, kita DAFTAR SEKARANG dan jana income sama-sama..



Hadiah Birthday :)

31 Mei lepas adalah hari ulangtahun kelahiran buat MJ, memang tak jangka akan dapat hadiah dari husband sebab 2 minggu lepas kitorang dah ke Key Ell untuk hadiri Seminar Buat Duit dengan Blog dan itu adalah hadiah besday in advance buat MJ + treatment..


HandBag Carlo Rino , Bunga ros segar 3 kuntum dan Frame Gambar..
Ala-ala mak datin handbag ni, mujur ada tali panjang.. boleh jadikan sling bag.. 


Rasa auuww lomantik plak my Laling bagi munge... hehheeee


Sebelum ni ada cakap kat husband, tahun ni last umur 20an sebab tahun depan dah masuk nombor lain jadi nak celebrate sebagai kenangan yang akan dikenang indah nanti.. hehee.. Nahhhh!! memang dapat kenangan indah pun apabila besday girl hanya TIDUR 2 jam untuk siapkan TESIS..hahahaa (Itulah nasib kalau buat kerja last minit.. ) 5pagi tidur dan bangun seawal 7 pagi untuk sambung siapkan TESIS..


Bunga jadi peneman di pagi yang hening di kala orang lain sedang enak melayan mimpi tapi MJ gigih menghabiskan tugasan.. Due on my besday (31 Mei 2013)



Masa MJ tengah sibuk tu tepat jam 12 pagi husband 'kejutkan' dengan kek besday.. Terharu rasa dalam kesibukan tu sempat lagi potong dan makan kek aiskrim ni.. heheee ;)


Terima kasih pada rakan, teman, sahabat yang sudi 'wish' my birthday bukan setakat di blog malahan di Facebook. Dan tak lupa buat my husband dan family yang celebrate my besday, kitorang makan KFC delivery, My Mum kesian kan cheq keletihan siapkan tugasan delivery ke rumah.. TQ Mak... mmmuuaahahhh ;)


p/s : 3 minggu ni adalah minggu final exam, doakan MJ ye.. Maaf sebab tak sempat nak terjah blog rakan, pada yang dah tinggalkan komen jangan sedih mahupun keciwa na, insyaAllah MJ akan jejak balas bila ada kelapangan :) Entry ni pun curi update masa lunch hour kat ofis..hehee



Labels

Celoteh MJ (124) layan (112) terima kasih (93) GiveAway (85) Join Contest (84) dunia artis (67) Menang GA (63) Makan Sedap (55) cantik (55) hadiah (54) nuffnang (47) Hari Raya Puasa (43) BE nuffnang (42) Resepi (40) pemenang (36) Wordless Wednesday (35) happy (35) Firas (34) Pengumuman (32) Produk Shaklee (31) contest (30) Denaihati (27) Pusat Pelancongan (27) keputusan GA (26) Kenangan MJ di tahun 2011 (25) suami isteri (24) on9 visitor (23) kenduri kawen (22) USM Penang (21) promosi hebat (21) sedap (20) Islam Agamaku (18) jalan-jalan (18) nasihat (18) rumah tangga (18) Fesyen (17) pesakit (17) sedih (17) senarai peserta (17) Fridge Magnet (16) Kenangan MJ di tahun 2012 (16) ME Nuffnang (16) Pegangan (16) Pulau Pinang (16) kelakar (16) Exam USM (15) Ilhan (15) Kenangan di Tahun 2014 (15) Celebrate Birthday (14) Followers (14) PJJ di USM Penang (14) aiskrim kek (14) lucu (14) teka-teki (14) pengalaman (13) Family Day (12) Hadiah Contest 2013 (12) Nikah Kawen (12) Nikon D90 (12) Portable Power Bank (12) petua (12) Avon (11) Bercuti di Cameron Highland (11) Cameron Highland BEST (11) Kenangan MJ di tahun 2016 (11) aksi terlampau (11) blogger Kuala Lumpur (11) islam (11) kisah tauladan (11) my birthday (11) sihat (11) tips (11) CPUV Earning (10) CPUV Nuffnang (10) kuih raya (10) Birthday Suami (9) Cameron Highland (9) Menu Hari Raya (9) heartbeat (9) kupon (9) tutorial (9) Blogger Utara (8) Hadiah Wang Tunai (8) Perodua Alza (8) Pizza Hut Promotion (8) Pulau Langkawi (8) Resipi (8) top komen (8) Kelantan (7) Kenduri (7) Mak Abah ke Umrah (7) Percutian Familyku (7) Percutian Kami (7) Strawberry Park Resort (7) iPhone 5 Gadget Impian (7) jamuan raya (7) kad raya (7) kamera (7) sale (7) video (7) Hadiah Birthday (6) Jumpa Blogger (6) Kenangan di tahun 2013 (6) MJ dan Suami (6) My Koleksi (6) Puasa Ramadhan (6) Rawatan Kesuburan MJ (6) Resepi Juadah Berbuka (6) Trying To Conceive (6) Umrah MJ 2016 (6) dalam negara (6) juadah berbuka (6) kupon KFC (6) ovarian cysts (6) review blog (6) Burger King (5) Cuti-Cuti Malaysia (5) Dekorasi Simple by MJ (5) Kenangan MJ di tahun 2015 (5) Lumut (5) M'c Donalds (5) MJ bercuti di Thailand (5) Makan Sedap di Pulau Pinang (5) Pengalaman Mengerjakan Umrah (5) Pengalaman belajar secara PJJ (5) Sepetang Bersama Blogger (5) ThePopLook (5) Tudung Chiffon 3 Layer (5) adik kemalangan (5) endorscope (5) luar negara (5) online (5) BAJET 2012 (4) Beef Lasagna Cheese (4) Bisnes Pelekat Pantz (4) Cara Dekorasi Bajet (4) Cheque Nuffnang (4) Diari Umrah MJ (4) Hadiah Anniversary (4) Happy Anniversary (4) HomeMade Aiskrim (4) Homemade Burger Bakar (4) IQ (4) Jemputan ke Rumah Terbuka (4) Jeruk Buah Penang (4) Kebaikan Omega Guard Shaklee (4) Kisah Kereta MJ (4) Konvo USM (4) Lecithin Shaklee (4) Lost World of Tambun (4) Meatball IKEA (4) Omega Guard Shaklee (4) Perak (4) Popia Milo (4) Popia Nestum (4) Preloved Handbag (4) Rekod Baru (4) Resepi Aiskrim (4) Resepi Aiskrim Goreng (4) Resepi Puding Triffle (4) Salak Denai Chalet (4) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Coca Cola (4) Sebarkan Semangat Ramadhan bersama Hot FM dan Coca Cola (4) Trip ke Hatyai (4) ibadah puasa (4) pertunanganku (4) Apom Polkadot (3) Baju Kenangan MJ (3) Baucer Buku 1Malaysia (BB1M) (3) Burger Bakar (3) Cara Berkesan untuk Menabung (3) Coconut Shake (3) Copthorne Hotel Cameron Highland (3) Fasha Sandha dan Jejai (3) Fridge Magnet Oversea (3) Handbag COACH (3) Header Baru (3) Hotel Bajet/Hotel Murah (3) Inai Henna (3) Inai lukis (3) Jualan Penghabisan Stok (3) Kedah Darul Aman (3) Kehilangan Pesawat MH370 (3) Kelebihan Vitamin C Shaklee (3) Kenangan MJ di tahun 2017 (3) Khory Steamboat Yong Taufu Sungai Petani (3) Koleksi GUESS MJ (3) Kursus Intensif USM (3) Laksa Janggus (3) Lee Gardens Hotel Hatyai (3) MH370 MAS Hilang (3) Makan Sedap dan murah di Sungai Petani (3) Masjid Nabawi Madinah al Munawarrah (3) Mee Sotong sedap (3) Menabung dengan Si Hijau (3) Menu Berbuka Puasa (3) Menu Diet Atkin (3) Menu Rumah Terbuka (3) My Best Moment (3) Omega Gurad Shaklee (3) Ostematrix Shaklee (3) Pemenang Top komen (3) Percutian bersama Keluarga (3) Pisau Zebra (3) Pizza Hut Big Box (3) Potluck (3) Resepi Ayam Sedap (3) Resepi Durian Crepe (3) Resepi Mudah dan Sedap (3) Resepi Roti (3) Resepi Roti berinti Daging dan Cheese (3) SBPA (3) SPA (3) Seminar Wordpress (3) Steamboat dan Yong Taufu murah (3) Testimoni Set Kurus Shaklee (3) Testimoni Set Menyusu Shaklee (3) Testimoni Shaklee (3) Testimoni Vivix (3) Tiket Wayang Free (3) Tips Menabung dengan Berkesan (3) Ustaz Ahar Idrus (3) cara membawa masuk barang ke malaysia (3) duti import (3) kes bunuh (3) khulafa ar rasyidin (3) mukjizat (3) mutiara kata (3) peraturan dan undang undang kerajaan (3) permit import (3) Agar-agar Milo (2) Ais Kacang sedap di Penang (2) Aiskrim Choki Choki (2) Aiskrim Coki Coki (2) Aiskrim Goreng sedap (2) Ayam Dendeng (2) Bahaya Ovarian Cyst (2) Bedak Miyami (2) Bekam adalah Sunnah (2) Bercuti di Taiping (2) Burger KOMTAR (2) Burger King Penang (2) Butter Prawn sedap (2) Cara Mengira Cukai Kastam (2) Cara Menyemak Keputusan SPM (2) Cashout Nuffnang (2) Char Koaw Teow Sungai Dua (2) Chicken Chop (2) Demam Denggi (2) Diari Detox Maira (2) Facebook Fanpage (2) Hasil BerNuffnang (2) HomeMade Burger (2) Honeymoon di Cameron Highland (2) Hotel Murah di Kuala Lumpur (2) Hotel/Homestay di Melaka/Johor (2) Hukum memakai Inai Lukis (2) Ikan Terubuk Masin (2) Inai HandMade di Penang (2) Jeruk Magga AsamBoi (2) Jeruk Pelam Asamboi (2) Jom Detox dengan Shaklee (2) Jom kita Detox (2) Kad Kahwin Fasha Sandha (2) Kaedah Rawatan Bekam Angin (2) Kami di Lumut (2) Kasut Baru (2) Kebaikan Lecithin (2) Kegunaan Basic H Shaklee (2) Keistimewaan ESP (2) Kek Lapis Sarawak (2) Kelebihan Al Quran (2) Kenduri Doa Selamat (2) Kenduri Kesyukuran (2) Kepentingan Detox pada Tubuh (2) Kereta yang Diubahsuai (2) Khasiat Nenas Batu (2) Koleksi Carlo RINO (2) Konvo USM ke 48 (2) Kuih Siput (2) Ladang Teh Boh Sungei Palas (2) Majlis Kenduri MJ (2) Maksud PJJ (2) Mee Udang Paksu Juru (2) Mee Udang Pulau Sayak (2) Mee Udang Special (2) Menu Barbeque BBQ (2) Menu untuk Detox (2) Nasi Arab Bandar Perda (2) Nasihat Suami Isteri (2) Oreo CheeseCake (2) Original Handbag COACH (2) Panggilan Palsu (2) Pantai Bagan Ajam (2) Pasar Bisik Kota Kuala Muda (2) Pencapaian Terbaik Celoteh MJ (2) Pengalaman HSG Test (2) Perkahwinan Artis (2) Pisau Magik (2) Pizza Hut Vs Domino's Pizza (2) Popia Barbeque BBQ (2) Popia Cheese (2) Power Bank 13800mAh (2) Power Bank 8000mAh (2) Prosedur membuat Rawatan Kehamilan (2) Proton Preve (2) Quran (2) Rawang Burger Bakar (2) Resepi Ayam Dendeng (2) Resepi Ayam Mudah (2) Resepi Burger sedap (2) Resepi Lasagna Atkin (2) Resepi Lasagna Telur (2) Resepi Popia Goreng (2) Resepi Puding Kek Pandan (2) Resepi Puding Laici (2) Resepi Puding Oreo Coklat (2) Resepi Spagethi mudah (2) Restoran Mohd Chan Abdullah (2) Rumahku Syurgaku (2) SX150 IS (2) Senarai Calon Parlimen PRU13 (2) Set Menyusu Shaklee (2) Siapa perlukan ESP (2) Sinopsis Bukan Bidadari (2) Spagethi Meatball sedap (2) Strawberry Cheese Cake (2) Tarikh mengundi PRU13 (2) Testimoni Basic H Shaklee (2) Testimoni ESP (2) Testimoni GLA Complex (2) Testimoni Ostematrix Shaklee (2) Tips pemilihan Tudung (2) Tudung Bawal Aidijuma (2) Tutti Frutti (2) Ujian Pap Smear dan HSG Test (2) Ziarah Nabi di Masjid Nabawi (2) ayam goreng rempah (2) baju tunang (2) bercuti di Pulau Pangkor (2) ceramah (2) coklat (2) cukai kastam (2) duit malaysia (2) games (2) ilusi optik (2) keputusan Peperiksaan (2) kotak sembang (2) masker wajah (2) syiah (2) temuduga (2) Ayam Percik (1) Bahaya GLA Complex Shaklee (1) Bahaya Kencing Tikus (1) Bahtera Nabi NUH (1) Batik Pants (1) Batu 5 Char Koaw Teow (1) Bayaran Balik Pinjaman PTPTN (1) Bedak Arab KokuRyu (1) Bee Hives Bun with Butterscotch Sauce (1) Belajar secara Sidang Video (1) Bercuti di Melaka (1) Biskut Lasagna (1) Black Label Aidijuma (1) Blogger Kelantan (1) Blogger Perak (1) Bonus Raya 2013 (1) Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia (1) Bunga Pandan (1) Burger Besar (1) Burger KOMTAR De Pauh Garden (1) Burger Leleh Warung Kuning (1) Butik Fareeda Permatang Pauh (1) COACH For Sale (1) CY 2000 (1) Cable Car Langkawi (1) Candle Light Dinner MJ (1) Candy Crush Saga (1) Cantik dengan Omega Guard (1) Car Loan Calculator (1) Cara Berbekam Angin (1) Cara Halau Lipas (1) Cara Membuat Burger (1) Cara Menangani Perut Buncit (1) Cara Mencegah Penyakit (1) Cara Mencuci Usus (1) Cara Mengingati Allah SWT (1) Cara Menjaga Usus (1) Cara Menunaikan Solat Qasar dan Jamak (1) Cara Merawat Kaki Bengkak (1) Cara Solat (1) Cara buat Passport (1) Cara menguji Personaliti (1) Cara ubati Denggi (1) Cheese Tart sedap (1) Cheezy Magik (1) Cheque HOT FM (1) China (1) Chuchuk Chuchuk Raja Uda (1) CoQ Health Plus Shaklee (1) Coklat Crepe (1) Cryptography Code (1) Cucur Jagung sedap (1) DIY Fridge (1) DIY Hanger (1) DIY Peti Ais (1) DVD 30 Juzuk al Quran Beserta Terjemahan (1) DVD al-Quran (1) Dakwat Kekal PRU13 (1) Dejavu di Kinabalu (1) Dinosour Park Danok Thailand (1) Ditipu dengan Western Union (1) Doa Dhuha (1) Doa di bulan Ramadhan (1) Doorgift Pengantin (1) Double Stemcell (1) Download Movie (1) Drama Dejavu di Kinabalu (1) Durian Musang King (1) Eagles Feeding Langkawi (1) Endorscope Cyst (1) Erti dan Hukum Berkabung dalam Islam (1) External Hard Disk (1) Fareeda Aisya 3 Layer (1) Filem Ombak Rindu (1) Fizo Mawar bersanding (1) Frozen Food (1) GLA Shaklee berisiko (1) GLA Shaklee punca ketidaksuburan (1) GST (1) GUESS (1) Gaji Minimum Swasta (1) Gambar Pelik (1) Gempa bumi (1) Genggam Fatimah (1) Get Clean Home Set Shaklee (1) Hadiah Contest 2014 (1) Hadiah Hari Ibu (1) Hadiah untuk SIRIM (1) Hadiah untuk SUAMI (1) Handmade Frame (1) Hanger Tudung (1) Hari Kemerdekaan (1) Hari Raya Aidil Adha (1) Hasil Tanaman MJ (1) Hatyai ICEDOME (1) Header Raya (1) Henna Mehendi (1) HomeMade Nasi Arab (1) Homemade Meatball (1) Homestay Murah di Melaka (1) Hospital Seberang Jaya (1) Hotel Bajet di Kuala Lumpur (1) Hotel Murah di Kuala Lumpur dan Jalan Masjid India (1) Hotel Murah di Melaka (1) Hotel Singgahsana Petaling Jaya (1) Hukum Menyebut OMG (1) Ibadah Korban Online (1) Ice Blended Coklat sedap (1) Ikan Bawal Panas (1) Ikan Siakap 3 Rasa (1) Ikan Siakap Percik (1) Ikan Siakap Sweet Sour (1) Ikan Terubuk Percik (1) Inai Daun (1) Indonesia (1) Irma Hasmie (1) Isu negara (1) Izyanty Collection (1) Jadual Puasa 2012 (1) Jadual waktu Imsak dan Berbuka Puasa tahun 2013 (1) Jalil Coconut Shake (1) Jangkaan Kiamat (1) Jenis Jenis Cyst (1) Jenis-jenis Hadis (1) Jubah Safra keluaran MS Design (1) Kad Pengenalan MJ (1) Karnival Kerjaya (1) Kebab Daging (1) Kebaikan CoQ Health Plus (1) Kedai Kacang Bagan (1) Keistimewaan Vitalea Shaklee (1) Kejora dan Bintang (1) Kek Biskut Marie (1) Kek Coklat Sedap (1) Kelebihan Alfalfa (1) Kelebihan Energizing Soy Protein (ESP) (1) Kelebihan Ephyra (1) Kelebihan Mealshake (1) Kelebihan Pad Hygiene (1) Kelebihan Water Pitcher Shaklee (1) Kelebihan dan Khasiat ESP (1) Kelebihan menjadi ahli Shaklee (1) Kelebihan/Khasiat ESP (1) Kempen Si Hijau (1) Kenaikan Gaji 1KGT (1) Kenaikan Gaji Kerajaan 2013 (1) Keputusan PRU13 (1) Kerabu Sotong (1) Kerepek Ngaku Arrowhead (1) Kesan setelah mengambil GLA Shaklee (1) KeyChain (1) Khasiat Air Dayang Bunting (1) Khasiat Susu Kambing Segar (1) Khasiat Telur Angsa (1) Kisah Abu Bakar as Siddiq (1) Koaw Teow Th'ng (1) Kobis Tiruan (1) Kolagen Powder Shaklee (1) Koleksi Firas (1) Koleksi Fridge Magnet (1) Koleksi Header Blog (1) Koleksi Paris dari Aidijuma (1) Koleksi Wallet MJ (1) Krabi dan Hatyai (1) Kuah Rojak Mak Bee sedap (1) Kuala Lumpur (1) Laksa Telur Bersarang (1) Lampu Tidur Romantik (1) Lecithin sebagai Pengemulsi Lemak (1) Lelong barang bawah RM50 (1) Lemon Cheese Cake (1) Lens Nikon 50mm (1) Letgo Item (1) Letgo Wardrobe (1) Lirik Lagu (1) Lokasi dan Tarikh Ujibakat Bintang Mencari Bintang (1) MJ (1) MJ Makan Free (1) Macarons (1) Machu Pichu (1) Magnet Board FM (1) Majlis Persandingan Fizo Mawar (1) Makam Nabi dan Raudhah (1) Makan Sedap di Manjung (1) Makaroni Baked Cheese (1) Makeover Fridge (1) Mandi Wap (1) Mandi di Private Pool (1) Masterchef Penyingkiran (1) Masterchef Selebriti Malaysia 2 (1) Maybank ATM Card (1) Meatball Abg Burn Bandar Perda (1) Mee Kuah Daging (1) Mee Kuah senang (1) Mee Sotong Padang Kota (1) Melaka (1) Menu Sarapan (1) Menu di Victoria Station (1) Mineral Coffee Hai-O (1) Murtabak Telur (1) My Graduation (1) My HomeMade Kuih Raya (1) My Mum (1) Nan Cheese Meleleh (1) Nasi Arab Al-Bayt (1) Neotel Hotel Kuala Lumpur (1) Niat Solat Qasar dan Jamak (1) Nora Elena Vs Novel Kasih Suci (1) Olimpik 2012 (1) Ombak Ganas (1) Oreo Cheese Cake Gebu (1) Oreo Cheese Cake Strawberry tanpa gelatin (1) Panasonic Viera (1) Panda Park Danok Thailand (1) Panorama TV1 (1) Paris Satin Aidijuma (1) Pasar Ramadhan (1) Pasembor Sedap (1) Passport pertama MJ (1) Pati Ikan Haruan (1) Pekeliling 2013 (1) Pelikat Pants (1) Peluang Kerjaya (1) Penapis Air Portable (1) Penapis Air Shaklee (1) Penetapan Gaji Minimum (1) Pengalaman Menggunakan Western Union (1) Pengalaman On Air di Radio (1) Pengkalan Hulu (1) Pensonic Warehouse Sale (1) Penyampai Hot FM (1) Peppermint Ginger Plus (1) Performance Drink Shaklee (1) Perfume (1) Perfume Calvin Klein (1) Perfume Kim Kardashian (1) Perfume Paris Hilton (1) Perodua Bezza (1) Perodua MyVi 2018 (1) Persandingan MJ dan SUAMI (1) Pes Kuah Laksa Sedap (1) Petaling Jaya (1) Petua Halau Lipas (1) Petua ubati Patah/Retak (1) Petua ubati batuk (1) Petua ubati sesak nafas (1) Phoebe Ribbon Chiffon (1) Photo Konvokesyen USM (1) Photo with BFF (1) PilihanRaya (1) Popcorn Ayam (1) Power Bank 12000mAh (1) Power Bank 2800mAh (1) Preloved Carlo Rino (1) Pretzel Almond (1) Pretzel Oreo (1) Primavera Shoes (1) Program Affiliate AssignJobs (1) Program Realiti TV3 (1) Promosi Ephyra (1) Promosi Tudung Murah (1) Proton Terbaru (1) Puding Milo Lapis Oreo (1) Pulau Beras Basah (1) Punca Demam Denggi (1) Punca Gastrik (1) Punca Sesak Nafas (1) Puncak Gunung Brinchang (1) Pusat Peranginan di Malaysia (1) RSMY House of Real Beriani (1) RSS feed (1) Ramalan Kiamat (1) Rambutan Sedap dan Manis. (1) Rantai Tangan Hilang (1) Rempah Nasi Arab (1) Renungan Bersama (1) Resepi Ayam Goreng KFC (1) Resepi Ayam Goreng Rangup (1) Resepi Ayam Percik (1) Resepi Begedil Ayam (1) Resepi Begedil Kentang (1) Resepi Cucur Roti (1) Resepi Daging Dendeng (1) Resepi Ikan Siakap Sedap (1) Resepi Jeruk Pelam (1) Resepi Kek Batik (1) Resepi Kek Biskut Marie (1) Resepi Kek Minyak Kukus (1) Resepi Kek Sedap (1) Resepi Koaw Teow KUNGFU (1) Resepi Koaw Teow Ladna (1) Resepi Koaw Teow Th'ng (1) Resepi Kuah Percik (1) Resepi Mee Kuah Sedap (1) Resepi Mee Sizzling (1) Resepi Mushroom Sup (1) Resepi Oreo Cheese Cake (1) Resepi Popcorn Ayam (1) Resepi Puding Jagung (1) Resepi Puding Roti (1) Resepi Puding sedap dan mudah (1) Resepi Roti Sarang Lebah (1) Resepi Samosa (1) Resepi Sotong Kangkung (1) Resepi Sup Tulang (1) Resepi Udang (1) Resepi biskut Meringue (1) Restoran Bara Grill Taiping (1) Restoran Chuchuk Chuchuk (1) Restoran Cina Muslim di Kajang (1) Restoran Fais (1) Restoran Qasar Hadramawt Bandar Perda (1) Ring Stand Hanger Single (1) Risiko kekurangan Protein (1) RnZ Cosmetic (1) Romantika di Sungai Petani (1) Roti Bakar Meleleh (1) Roti Daging Cheese (1) Roti Gulung Sosej (1) Roti Nan Cheese Sedap di RSMY (1) Roti Paung Terengganu (1) SC Sanitary Pad Cosway (1) Sabun 3 layer (1) Sabun BERAS (1) Sabun Collagen (1) Sabun Gluta Kojic (1) Sah puasa selepas berjunub (1) Salad Ayam (1) Saman Hadlaju (1) Sandwich Sedap (1) Sarawak (1) Scha dan Awal (1) Sejarah Komputer (1) Selsema dengan Vitamin C Shaklee (1) Seminar Buat Duit dengan Blog (1) Set BUASIR (1) Set Berpantang Shaklee (1) Set Ibu Hamil Shaklee (1) Set Senggugut (1) Setem Koleksi Terbaru (1) Shawl Handmade yang cantik (1) Shopping Online (1) Sihir dan Santau (1) Sijil HALAL JAKIM (1) Singapura (1) Siput Kepah (1) Siti Nurhaliza (1) Skin Laptop (1) Skrin Netbook Pecah (1) Sling Bag CARLO RINO (1) Smockey Bear Chicken (1) Smockey Bear Lamb (1) Somtam Campur (1) Sooft Book Washable for children (1) Sotong Kangkung (1) Stokin Kaki Scholl (1) Sumbangan Rumah Anak Yatim (1) Sundae Ice Cream (1) Sunset (1) Suplement tenaga ketika berpuasa (1) Susu Kambing sedap (1) Syarat Pinjaman Kereta Ketat (1) Syarat Sah Puasa (1) Taj Mahal (1) Tanda menghidapi Cyst (1) Tandoori Chicken Naan Cheese (1) Tapak Iklan blog Celoteh MJ (1) Tapak Pesta (1) Tasik Dayang Bunting (1) Tempat Makan Sedap di Pulau Pinang (1) Tempat menarik di Krabi dan Hatyai (1) Tepung Magik (1) Testimoni B-Complex (1) Testimoni Mineral Coffee (1) Testimoni Set Subur Shaklee (1) Testimoni kecewa SalamFone (1) Testimoni produk Double Stemcell (1) Tioga Deluxe Suite Strawberry Park Resort (1) Tips Memasuki dan Solat di Raudhah (1) Tips Menyimpan Susu (1) Tiram Goreng Tepung (1) Tonsil Bengkak (1) Tragedi MH17 (1) Transaksi Luar Negara (1) Triple Stemcell (1) Tudung Bawal al Shawl (1) Tudung Layer Kanak-Kanak (1) Ujian Darah untuk Kesuburan (1) Update Bloglist (1) Ustaz Don Daniyal (1) Ustaz Zaharuddin (1) Victoria Sandwich (1) Victoria Station Seberang Jaya (1) Virus Infection vs Demam Denggi (1) Wallet (1) Wallpaper Dinding Rumah (1) Wallpaper Fridge (1) Wallpaper Kaison (1) Wang Kelian (1) Western Union Selamat (1) White Label Aidijuma (1) Wishlist MJ (1) Yacht Langkawi (1) Yee Mee Sizzling (1) Yong Tau Fu sedap di Bagan (1) Zinc Complex Shaklee (1) beauty Umaira (1) berita terkini (1) bomoh VIP penipu (1) borong.com.my (1) buku denaihati (1) cara mengira cukai (1) e-Qurban Kemboja (1) herblax Shaklee (1) himpunan bantah GST (1) hobi masa lapang (1) iPhone 5 Contest (1) isu agama (1) kekabu (1) kenangan MJ di tahun 2010 (1) keputusan SPM (1) keracunan (1) khalifah ganti superman (1) kontroversi (1) lukisan termahal didunia (1) mascara (1) masjid (1) melaleuca oil (1) movie (1) penipuan (1) photography (1) picaso (1) rempah sauna (1) simulator (1) sinopsis KHILAF (1) sosilawati (1) sunnah wal jamaah (1) tan sri ali hashim (1) teknik- teknik fotografi (1) titanic 2 (1) wang kertas siri baharu (1) zuriat (1)